Eszem-iszom, ​Hungary 101 csillagozás

Éttermesek és vendégek a pácban
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Milyen bűnös titkokat őriznek az éjszakai mulató sokat látott alkalmazottai? Miként válik a konzerv töltött káposztából luxuséttermi főfogás? Mi hever a tányérunkon valójában és egyáltalán, hogyan került a csizma az asztalra? A nagy sikerű Luxushotel, Hungary, Taxisvilág, Hungary és Turista from Hungary szerzője legújabb könyvében első osztályú éttermek, lángosos bódék, késdobálók és trendi bárok kulisszatitkairól rántja le a leplet. Tartson vele ezen a különleges utazáson, ismerje meg a vendéglátósok trükkjeit, történetét és nem utolsósorban azt, hogyan élnek túl bennünket, a nem éppen problémamentes vendégeket!
A szórakoztató riportkötet bevezet a pult mögé, a konyhai lengőajtón túlra, de megmutatja azt is, hogyan viselkednek a hazai és nemzetközi sztárok vendégszerepben, és mit teszünk mi, egyszerű földi halandók, amikor egy üveg bor társaságában kieresztjük a gőzt. Merüljön alá a vendéglátás világába
és garantáltan másként néz körbe, ha legközelebb ételt, vagy italt rendel!

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Hungary

>!
XXI. Század, Budapest, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155955778
>!
XXI. Század, Budapest, 2014
272 oldal · ISBN: 9786155373305
>!
XXI. Század, Budapest, 2014
272 oldal · ISBN: 9786155373312

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

politikus


Most olvassa 5

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Ismét egy nagyon szórakoztató könyvet olvastam a szerzőtől, néha meghökkentem, mert bármilyen nagy a képzelőerőm, időnként a valóság túlszárnyalta azt. Azt már egyszer megfogadtam, és a könyv után ismét kijelentem, hogy soha többé nem dolgoznék vendéglátásban. Hogy étterembe, szórakozóhelyre betérek-e, veszek-e lángost és kürtőskalácsot és kebabot? A válasz természetesen igen, közben majd árgus szemekkel figyelek! :D
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/08/kordos-szabolcs-es…

4 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Màr olvastam az írótól, de ez a könyv is nagyon jó izgalmas olvasmány lett. A vendéglàtàs rejtelmeibe nyerhetem betekintést. Most kedvet kaptam az többi kötetekhez is. Mindig izgalmas egy újsàgíró àltal készített különböző beszàmolok soksàga. Minden nap olvastam belől egy apró részletett mely jobbà tette a napomat.

Bélabá>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Jó riport volt. Elég sok trükkről hallottam már, amivel átverik a vendégeket. Elborzaszt és felnyitja a szemet. A szokásos jól megírt történetek Kordos-módra.

kratas P>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Hát, nem mondom, hogy meglepődtem, sőt… fogalmazzunk úgy, hogy nem csalódtam :D

Nusee>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Ez a rész is érdekes volt, mondjuk úgy olvastam pár dolgot, amit lehet, hogy jobb lett volna, ha nem tudok :D izgatottan várom a többi könyvet is :)

_Enii_ P>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

A vendéglátás világa,hmm…érdekes. Kinek mi jut róla eszébe. Egy bár,egy étterem vagy éppen a sarki kocsma? Itt mind megtalálható. Felfedezheted az alvilágban zajló bandaháborúkat,az elegáns elit nem túl elegáns húzásait,a balatoni hekk „eredeti arcát”,és a rivalizálás szövevényes labirintusait. Az írónak sikerült újra egy olyan magával ragadó emberszagú sztorit kreálnia,ami felnyitja/nyitogatja a vendéglátás „hétpecsétes titkait”,beszámol azokról a dolgokról,amikről senki sem szívesen beszél,és pláne nem büszke rájuk…Szóval legközelebb alaposan nézd meg az van-e a poharadban amit rendeltél.
Ui.: Ne lepődj meg ha a szomszédos asztalhoz egy bárddal ellátott hentescsoport ül le,tudod nem te lennél az első aki ebben az „élményben” részesül.

kedaiyun>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

A sorozatból ez volt a második kötet, amit olvastam. Amikor megláttam, rögtön felkeltette az érdeklődésemet, ugyanis a Tékozló Homáron szocializálódva elég sok éttermes sztorit olvastam bunkó vendégekről vagy bunkó pincérekről. Ebben a kötetben is, hasonlóan a korábbi gyakorlathoz, vendéglátósok mesélnek történeteket, melyeket tematikus fejezetekree tagolt a szerző. Van itt fesztiválozás, luxusétterem, rocckocsma, sztárvendégek, szakács-pincér ellentét és még maffialeszámolás is. És persze az, amire számítottam is: éttermi trükkök, „friss” hús a fagyasztó legmélyéről, vaddisznónak eladott marha, kevert sör, túlszámlázás és ehhez hasonlók. És a vendégek különböző fajtái is. Külön tetszett a törzsvendégről szóló rész, ugyanis jelenleg én is ebben a státuszban lehetek egy étteremben, ami a földszinten van, de azért én nem szoktam tróger cuccban lemenni, csak mert itt lakom. :D
Érdekes könyv, szórakoztató, a többi kötetet is el fogom olvasni Kordos Szabolcstól.

Kkatja P>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Kordos előző könyveiből kiindulva sejtettem, mire vállalkozom, amikor kinyitottam a könyvet, de vendéglátós múltamból kiindulva, kíváncsi voltam az újabb sztorimorzsákra és nem is csalódtam, mert Kordos beszélgetőpartnerei hozzák a megszokott sztorizgatós stílust, a Balatoni lángosostól a luxuséttermek fura vendégeinek világáig.
Kulcsszavak: jómódú, átvágás, pénz, gourmand, lehúzás…
intelligens vendég vs. kaviár
rákos rizottó vs. gyros,
késdobáló vs. luxuskategóriás étterem
VIP, celebek, elnökök vs. törzsvendég,
Balaton vs. emberi hülyeség vs. lehúzás vs. alkohol vs. drogok vs. pénz…
blablablabla… nem vágyom, kívánom vissza! :D

Manocska0123>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

A kezembe akadt és onnantól nem tudtam letenni. Egyik sztorit kellett elolvasni a másik után. Mindegyik érdekes. És a valosagtartalmat sajnos nagyon sokszor tapasztaltam már a gyomromon.. kiabranditó hogy ennyibe nézzük egymást megetetünk egymással bármit és ugyan az volt kommunikálva hogy sok szokás kikopott már azért biztos vagyok benne hogy a legtöbb helyen nincs maradék és kidobandó hulladék. Szeretem ezeket a könyveket.

Szencsike MP>!
Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Megint csak egy érdekes világot ismerhetünk meg. Bár nem hiányoztak ezek az infók, hogy mivel trükköznek és az egyebek, de azt hiszem még így sem szeretnék lemondani az éttermek nyújtotta gasztro élvezetekről :)


Népszerű idézetek

Bélabá>!

Emlékezz rá: egy pincér mindig arra mosolyog a legjobban, akit a leginkább átver!

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Bea_Könyvutca P>!

Kiszolgáltunk egy asztaltársaságot, amolyan rocksztároknak tűntek. Fizetéskor már nem bírtam tovább a kíváncsiságommal, és rákérdeztem: mondjátok, fiúk, zenéltek ti valahol? Egy nagy sóhaj volt a válasz, és az, hogy igen, van egy kis bandájuk, AC/DC a neve, talán már hallottunk róla. Az arcomról lesült a bőr, főleg azért, mert nagy rajongójuk vagyok, de ott és akkor valahogy nem állt össze a kép.

192. oldal

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Kapcsolódó szócikkek: AC/DC
_Enii_ P>!

Kaját mindenhol lehet kapni, de jókedvet nem, pedig az a legértékesebb, nem lehet nélküle élni!

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Bélabá>!

Két olyan kérdés van, amibe folyton-folyvást belefutunk, és idegesítőbb bármelyik nyílt színen pisilő, óbégató vendégnél. Négy-öt éve a vegetáriánusokra, a cukorbetegekre és a laktózérzékenyekre kellett gondolnunk főzés közben. Ma ott tartunk, hogy senki nem eszik semmit. Egy százfős rendezvényen tízen paleolit diétáznak, öten liszt– és tojásérzékenyek, legalább kettőnek zeller– és gombaallergiája van, húszan szénhidrátmentes ételt kérnek, páran a glükózt nem bírják, a maradék pedig cukorbeteg vagy vegetáriánus. De persze a menü legyen magyaros, ízletes, jól fejezze ki a vidéki hangulatot − na ezt rakd össze, drága barátom!

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

A koreaiak? Na, ők egy külön történet! Bárhova is mennek, magukkal viszik az ételeiket. Kivisszük nekik a gulyáslevest, és két perc múlva már szárított moha- és algadarabkák úszkálnak benne.

95. oldal

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Bea_Könyvutca P>!

A vendégek egy részét a kulináris élmény mellett a sznobizmus is hajtja, ám Iván szerint nincs ezzel semmi gond, a sznobizmus tartja életben a világot – mi lenne a kézzel összeszerelt sportautók, a szálanként font szőnyegek és a bioételek piacával ezen emberi jellemvonás nélkül?

228. oldal

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Bélabá>!

Megkérdeztem: főnök, mi ez a döglött állat a földön? Kecske − mondta. És mi lesz belőle? Borjúpaprikás.

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

2 hozzászólás
Bélabá>!

A szép csendes berúgások őszinte híve vagyok. Tessék szépen este nyolctól szállingózni, tizenegyig iszogatni, és ha már mindenki laza, akkor irány az ágy vagy egy szórakozóhely. Ezzel szemben mi van most? Éjfélkor bezúdul egy hordányi ember, alig beszélgetnek, egy órán belül akarják kiütni magukat, hogy aztán hajnali négyig mulassanak. Káros ez a divat, a jó iváshoz idő kell.

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Bea_Könyvutca P>!

Míg mi kedveljük a savanyú ízeket, addig egy ázsiai számára a savanyú töltött káposzta maga a gasztronómiai pokol. A rántott húst szintén nem eszik meg, odahaza nem szokás zsemlemorzsába és tojásba forgatni az ételeket.
– A biztos megoldást választottuk: kizárólag csirkemellet használunk, abból nem lehet baj, azt is roston sütjük, só nélkül. A húsra aztán ráöntjük a paprikás szószt, és máris elkészült a japán-, kínai-, vagy koreaikompatibilis paprikás csirke.

94. oldal

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban

Kapcsolódó szócikkek: tojás · zsemlemorzsa
Bea_Könyvutca P>!

A konyha egyik hátsó traktusában tartották az újradugózó készüléket, amelynek segítségével bármilyen üvegbe bele lehetett préselni egy autentikusnak tűnő dugót.

112. oldal

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary Éttermesek és vendégek a pácban


Hasonló könyvek címkék alapján

Frank Júlia: Európa konyhája
Verő Juli – Jámbor Zsóka: Mindennapi diétás vacsorák
Horváth Péter: A gasztronómia alapjai
Quentin Crewe: Nemzetközi étlapkalauz
Paul Freedman (szerk.): Ét-vágy, az ízlés története
Anthony Bourdain: Íz-világjáró avagy a tökéletes ízek kalandos felkutatása
Bojtosné Nacsa Hajnalka: Street Food konyha
Chefparade – A szakácskönyv
Justh Szilvia (szerk.): Tapas
Abigail Wheatley: Szakácskönyv fiúknak