Sötét ​múlt (Sötét trilógia 1.) 42 csillagozás

Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Egy vagyonos és jóképű férfi. Egy szegény, de csodaszép lány. Az esély, hogy valaha is találkozzanak, egy az ezerhez. A sors mégis úgy dönt, hogy egy véletlen baleset eredményeképp keresztezzék az útjaik egymást. Alex és Stephanie között lassan lángra lobban a szerelem, ám kapcsolatukat egyre durvább fenyegetések árnyékolják be. Végül Stephanie cserbenhagyásos gázolás áldozata lesz, amit csodával határos módon túlél. Minden nyom egy ember felé mutat, és a zaklatót letartóztatják. De vajon tényleg a bűnös került rács mögé? Amikor elrabolják Stephanie-t, robban a bomba, a múlt újra életre kel. Túléli-e a kapcsolatuk a napvilágra bukkanó titkokat? Vajon képes lesz-e Stephanie megbirkózni a szörnyű igazsággal és a feltáruló családi tragédiával?

>!
NewLine, Bakháza, 2020
434 oldal · ISBN: 9786156182388
>!
NewLine, Bakháza, 2020
434 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182364

Kapcsolódó zóna

!

Kopácsi Krisztina könyvei

6 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. augusztus 30., 21:39 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Alex Delevingne · Greg Wilson · Lizzy Stevenson · Stephanie Carter · Troy Robinson


Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Angieolvas P>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Az első fele nagyon tetszett, mert humoros volt és aranyos. Stephanie kicsit szerencsétlen főszereplő, de emiatt feldobja a sztorit. A szócsatákon jókat mosolyogtam.
A második felét a történetnek soknak éreztem. A titkok felfedése, kinek ki az ellensége. Szerintem elég lett volna egyre koncentrálni és máris összeszedetebbnek tűnt volna a könyv. Összességében nem volt rossz első könyvhöz képest.

Kovács_Ági_3>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Megkérdezhetem Kopácsi Krisztina, eddig hol volt? Hol tartotta ezt a történetet? Mennyi titok, csavar van ebben a történetben. Mire az egyik titok kiderül, jön egy újabb..
Stephanie -t imádtam, mintha magamat látnám, mondjuk biciklivel nem ütöttem még el senkit. Hehe..
Vicces, romantikus, izgalmas volt, meg volt benne minden. Nagyon lekötött, megfogott engem. Alig pár óra alatt olvastam ki ezt a könyvet. Waoo! Fantasztikus.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/07/kopacsi-krisztina-s…

2 hozzászólás
Karinaa7 P>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Mikor először megláttam a könyv borítóját, már akkor felkeltette az érdeklődésemet, de a fülszöveg elolvasása után döntöttem el, hogy el kell olvasnom a könyvet. A könyv alapötlete jó, de a megvalósítás az katasztrófa. Szeretem azokat a történteteket, amikbe bele tudom élni magam és ez itt egyáltalán nem történt meg.
Mivel ez az írónő első könyve, ezért mindenféleképpen szeretnék még tőle olvasni, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyit változott az írásmódja a könyvek között.

1 hozzászólás
Buótyik_Dorina IP>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Először is leszögezném, hogy nem szeretem a romantikus történeteket – sem olvasni, sem nézni. Egyedül a telenovellákat szerettem nézni, így úgy olvastam, mintha az lenne :)

Maga a történet nagyon cselekményes, tele van fordulatokkal és sötét titkokkal. Könnyű olvasmány, ami lekötötte a figyelmem, a lapok haladtával egyre kíváncsibb és izgatottabb lettem.

Számomra Stephanie karaktere idegesített, hasonlított egy csajos filmből való főszereplőre. Alex-et kedveltem, de mire szerelmes lett, már nem tetszett a karaktere.
Leginkább a közepétől tetszett meg igazán a történet, az eleje kicsit laposabb, de lehet azért, mert jobban dominált a romantika.
Tetszettek a levelek!

Hiányoltam a részletes leírásokat, és nem tetszett a romantika szál. De akkor nem született volna meg ez a történet. Emiatt vontam csak le.

Összességében azt kell mondanom, hogy találó a cím a jól felépített, fordulatokban gazdag történethez. Tetszett.

Köszönöm a lehetőséget az írónőnek, hogy olvashattam :)
Ajánlom azoknak, akik szeretik az olyan romantikus történeteket, amikben van: bosszú, sötét múlt, titkok, fordulatok, barátság, igazságszolgáltatás és család.

1 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

A húzós hetem megkoronázása volt ez a könyv. A lehető legjobbkor talált rám, talán emiatt is tetszett jobban. Egy fárasztó nap után valami könnyed, romantikus regényre vágytam, így akadt a kezembe az írónő munkája. Előtte csak a borítóját láttam, és a fülszöveg egy részét is elolvastam, mégis úgy vettem a kezembe, mintha semmit sem tudnék róla, és hagytam magam sodorni a történettel.
Bővebben itt ~~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2020/09/velemenyem…

2 hozzászólás
Moncsi22>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Mert ez a történet, amit a kezemben tarthattam, egy nem mindennapi sztori volt. Volt benne sok minden pl.: akció, titok, szenvedély, szerelem, megcsalás, levél, múlt és jelen találkozása. Érdekes volt olvasni tényleg.
Egy nő és egy férfi múltját, jelenét és jövőjét mutatja be ez a történet. Az életük úgy is összefonódik, ahogy nem is gondolnának rá. Ez a történet Stephanie-ről és Alexről szól. Az egész egy balesettel kezdődik, ahol a nő lerepül a bicikliéről, és akkor száll ki a férfi az autóból, s a lány pont nekicsapódik. Így kezdődik az ő történetük.

De ami a legérdekesebb volt számomra ebben a történetben, azok a levelek voltak. Hogy miért? Mert engedtek sejteni valamit, aki figyelmesen olvasott, az rájöhetett, hogy kihez, ill. kikhez kapcsolódtak a levelek. De a könyvben konkrétan nem derül ki semmi sem ezekről, csak számunkra csepegtetnek információkat.

Az egész értékelést itt olvashatjátok:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/10/kopa…

1 hozzászólás
Lovebooks>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Ismét egy magyar írónő, akinek megismerhettem a stílusát, első könyvét. Nagyon nagyon tetszett, sodort magával a történet, tele izgalommal, fordulattal,fájdalommal,romantikával. Nagyon drukkoltam a főszereplőknek, hogy megkapják a boldog befejezést, hiszen már az elején látszott, hogy megérdemlik azt. Egyedül amiatt adtam 4,5 csillagot az 5 helyett, mert nehezen lehetett elválasztani a tér-idő váltakozást, az számomra kicsit egybefolyt.

Bővebben itt:
https://konyvkultura.blogspot.com/2020/08/kopacsi-krisz…

2 hozzászólás
Detty77 >!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

A történet, és a két főszereplő igazán szimpatikus volt. Pörgős, érzelmes és szerethető volt, de nem bírtam hozzászokni, ahogy összefolytak az események. Néha úgy éreztem, mintha kettőt lapoztam volna…ez a térben és időben való rettenetesen hirtelen váltás nem tetszett. Stephanie egy szép és okos nő, aki egy baleset folytán beleütközik (szó szerint) élete szerelmébe, az arrogáns és pökhendi Alexbe. Alex anyukája, Rose egy kissé megalkuvó karakter volt, aki a végére összekapta magát, és végre megvédte magát és a fiát is. Charles…egy visszataszító alak volt már az elejétől fogva, de amit Nancyvel tett… Nancynek és Peternek örültem. A vége egy picit gyorsra sikeredett, de összességében: első könyves íróként igazán kellemes olvasmányt alkotott az Írónő!

2 hozzászólás
inci81 P>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Egy titkokkal és fordulatokkal teli romantikus történet olvastam Sötét múlt címmel. Köszönöm az írónőnek és a NewLine Kiadónak, hogy lehetővé tették, hogy elolvassam Kopácsi Krisztina könyvét.

Kíváncsian vágtam bele Alex és Stephanie történetébe, akik a sors jóvoltából egy véltelten baleset kapcsán találkoznak.
Kezdetben nagyon ellenszenvesek egymásnak, majd ez megváltozik, ahogy nő közöttük a vonzalom. (Legalábbis ezt olvashatjuk, de be kell vallanom, hogy én nem igazán éreztem a tüzet, a szikrát kettejük között. Nem igazán vettem észre a vonzalmat, amit – állítólag – éreznek egymás iránt.)

Sötét árnyak megbonyolítják a szálakat, főleg, hogy a fiatalok élete is összekapcsolódik a múltban.

Vajon együtt maradhatnak, vagy a sors elválasztja őket? Mindez kiderül, mire az olvasó az utolsó mondathoz ér a könyvben.

Rengeteg dolog történik a szerelmesekkel, csak úgy pörögnek az események. Néha azt éreztem, hogy túlságosan is.

tetszett, hogy habár megsejtettem néhány dolgot, de mindent nem bírtam kitalálni. Még előttem is maradtak titkok, amelyekre csak a könyv végén derült fény.

Összességében azt mondhatom, hogy nem rossz egy kezdő írótól, mert minden döccenő ellenére azért jó kis történetet kaptam a Sötét múlt című regénnyel. A későbbiekben pedig kíváncsi leszek arra, hogy hogyan változik, fejlődik az írónő stílusa.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/01/26/kopacsi_kris…

KMReni>!
Kopácsi Krisztina: Sötét múlt

Nagyon jó könyv volt, és erős kezdés egy új írónőtől.
Lendületes, sodró történet. Nagyon könnyen magába szippantott, és nem is szívesen léptem ki belőle. A rengeteg titok, sejtelem nagyon
Szimpatikus szereplők, kellő mennyiségű romantikával tarkítva.
Tuti elolvasom a következő könyvét is :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Detty77 >!

Szeretem a könyveket, mert képesek minket elvinni oda, ahova másképp nem juthatunk el, és amíg olvasunk, bárkik lehetünk: akár egy elszánt nyomozó, egy sorozatgyilkos, középkori lovag vagy sikeres autóversenyző.

Kopácsi_Krisztina I>!

– Stephanie-t keresem.
A férfi hangja ismerős volt Stephanie-nak.
– Nincs itthon. Segíthetek? – kérdezte Lizzy.
– A múltkor említette, hogy van egy rossz lábú asztaluk.
Stephanie végre felismerte a látogató hangját: Greg volt az.
– És? – Lizzy hangja bizalmatlan volt.
– Megnézném.
– Stephanie nem említette nekem. – Lizzy hangja gyanakvóvá vált.
– Mégis honnan tudnék az asztalukról?
– Ezt most miért tőlem kérdezi? – értetlenkedett a lány.
– Csak megnézem, hogy mit lehetne vele tenni, és már itt sem vagyok –
válaszolta lazán Greg.
– Mi maga, asztalos? Nem úgy néz ki az öltönyében.
– Nem, de értek hozzá.
– Valóban?
– Az öltönyöm zavarja?
– Hát… elég furcsa, hogy billegő asztallábakat akar javítgatni a
méregdrága öltönyében.
– Most csak megnézném, aztán ha itt nem tudom megjavítani, elviszem a
műhelyembe.
– Aha, persze! – hitetlenkedett Lizzy.
– Csak nem azt akarja mondani, hogy hazudok?
Stephanie érezte, hogy a beszélgetés rossz irányt vesz.
– Lizzy, minden rendben, engedd be Greget! – kiabálta a telefonba, de
mondandója süket fülekre talált.
– Talán azt teszi? – kérdezte gúnyosan a lány.
– Úgy nézek ki?
– Ha azt gondolja, hogy a sármos kinézete megtéveszt, akkor téved.
– Most arra célozgat, hogy megbízhatatlannak tűnök? – vált ingerültté a
férfi hangja.
– Maga mondta, nem én!
– Jobban teszi, ha visszafogja magát! – szólt dühösen Greg.
– Ha majd kíváncsi leszek a véleményére, szólok! – torkolta le a férfit
Lizzy.
– Majd maga mondja meg nekem, hogy mit mondhatok! – robbant ki
Greg.
– Addig örüljön, amíg csak mondom! – sziszegte Lizzy.
– Mert különben mit fog csinálni? – kérdezte mérgesen a férfi.
– Hagyjuk! – vágta el a vitát Lizzy. – Csak menjen haza a drága
öltönyében, a puccos autójával!
– Szóval nem engedi, hogy megnézzem az asztalt?
– Nem! – szólt határozottan Lizzy.
– Adja át Stephanie-nak az üdvözletemet!
– Még a nev…
Hirtelen csend lett. Stephanie hiába hallgatózott, nem hallott semmit.
– Hahó! Mi történt? – kiabálta.
A csönd egyre nyugtalanítóbb lett, aztán ajtócsapódás hallatszott.
– Lizzy! Mi a fene van ott? – Stephanie torkaszakadtából kiabált már.
– Ó, Steph, ne haragudj! – lihegte Lizzy kicsivel később a telefonba.
– Lizzy! A frászt hoztad rám! Greg Alex barátja, és én említettem az
asztalt neki.
– Most már mindegy, elment!
– És?
– És mi?
– Mi volt az a nagy csönd?
– Az… hát… – hebegte a lány. – Egy csók – harapta el a szót Lizzy.

Kapcsolódó szócikkek: Greg Wilson · Lizzy Stevenson · Stephanie Carter
Hársi_Era>!

– El akarja venni az eszemet, Miss Carter? – nézett a lány szemébe Alex, miután elvált az ajkuk.
– Azt tenném? – pislogott ártatlanul a lány.
– A tűzzel játszik, hölgyem!
Stephanie a kezébe fogta a férfi arcát.
– Szeretem az ilyenfajta veszélyeket, Mr. Delevingne!

Kapcsolódó szócikkek: Alex Delevingne · Stephanie Carter
Vaszter>!

Szeretem a könyveket, mert képesek minket elvinni oda, ahová másképp nem juthatunk el, és amíg olvasunk bárkik lehetünk.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Delevingne
Vyktoria>!

„ Nézd Greg, ahogy már egy párszor elmondtam, amihez nem értek, arra nincs szüksége az emberiségnek!”

Kapcsolódó szócikkek: Alex Delevingne

A sorozat következő kötete

Sötét trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Colleen Hoover: Verity
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Guillaume Musso: Holnap
Shea Ernshaw: The Wicked Deep – Gonosz mélység
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő