Sötét ​gondolatok (Sötét trilógia 2.) 23 csillagozás

Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

A ​Sötét múltból megismert Greg Wilson, a tárgyalótermek ünnepelt sztárja, a jóképű ügyvéd élete úgy tűnik végre révbe ér. Megismerte álmai nőjét, Lizzy Stevensont, a gyönyörű fodrászlányt, akivel már közös jövőjüket tervezik. Azonban Blystone utcáin egy fenevad bukkan fel, aki kegyetlen brutalitással mészárolja le az áldozatait. Troy Robinson, a frissen kinevezett kiemelt főnyomozó kapja az ügyet, aki nem mellesleg Greg egyik legjobb barátja. Újabb és újabb holttest kerül elő, a rendőrség pedig pedig tehetetlen. A média által A Fogorvosként elnevezett elkövető, profi módon cserkészi be a kiszemeltjeit, és hibátlanul hajtja végre a gyilkosságokat.
Nincs nyom!
Nincs gyanúsított!
Nincs kapaszkodó!
A rendőrség csak arra vár, hogy végre hibázzon, de amint ez bekövetkezik, elszabadul a pokol! Greg közvetlen közelről tapasztalja meg a rettegés, a gyötrelem és a kín keserű ízét. Minden perc számít, Troy kénytelen versenyt futni az idővel! De vajon képes lesz időben… (tovább)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373267
>!
NewLine, Bakháza, 2021
430 oldal · ISBN: 9786156373274

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Greg Wilson · Lizzy Stevenson · Troy Robinson


Kedvencelte 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Chris_Land I>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Először is köszönettel tartozom az írónőnek azért, hogy olvashattam a művét!
Mivel én arra törekszem, hogy az első oldalaktól fogva mozgalmas, cselekményekben és fordulatokban gazdag, eseménydús regényeket írjak, elég döcögősen kezdődött a történet, ami azután csak beindult! Onnantól fogva azonban szó szerint Kopácsi Krisztina stílusára ismertem, aki felkeltette az érdeklődésem, lekötötte a figyelmem és fenntartotta a kívácsiságomat. Talán meglepő dolgot állítok, ha azt mondom, hogy nekem maga a gyilkos személye jött be, aki olvasmányossá és élvezhetővé tette számomra a művet. Az írónő ugyanis mesterien fogalmazza meg a kényes pillanatokat, a kritikus jeleneteket és a vadabb részleteket, ezt már megtapasztaltam a „Sötét múlt” című szerzeményében. Ettől függetlenül itt is találkoztam hasonlókkal, amelyek érdekfeszítővé és lebilincselővé tették a könyvet. Ugyanakkor én szerettem volna még több áldozatot, hogy teljesen kiélvezhessem Krisztina fordulatait, de egyszer csak véget értek a sorok, s elfogytak a lapok, pedig olvastam volna még jó pár „Sötét gondolatot”.
És igen… a többi véleménytől eltérően nekem szintén volt egy szerelmem, méghozzá: Rusty! Remélem, hogy az írónő soron következő regényében is találkozhatok vele!
Azoknak az olvasóknak ajánlanám jó szívvel a művet, akik szerelemre vágynak, izgalommal fűtött romantikára éheznek, melynek tetőzése a bravúros befejezésben csúcsosodik ki, én pedig várom a következő részt.

pinkprincessreads>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Szereted a romantikát és a krimit? Akkor ez tetszeni fog!

Először is, köszönöm szépen az írónőnek, hogy előolvashattam a napokban megjelenő regényét. Igaz, én nem olvastam a Sötét trilógia első kötetét, viszont így is teljes volt az élmény számomra. Bár nem mondom a borító és a fülszöveg elsőre picit megrémített, hogy vajon tetszeni fog-e ez nekem, viszont mit ne mondjak, most sem csalódtam az írónőben.

A történet kezdetén megismerhetjük Greget, aki egy igen jól menő ügyvédként tevékenykedik a mindennapokban. Viszont eme csodálatos férfiról le kell mondanunk sajnos lányok, ugyanis Lizzy az első pillanatban elrabolta Greg szívét. Érdekes volt látni egy ügyvéd-fodrász szerelmet, viszont rá is ébresztett arra, hogy egy szerelemben a felek munkája vajmi keveset számít. Külön tetszett a könyvben, hogy az én romantika mániámat is teljesen kielégítette, és megannyi pikáns jelenettel fűszerezte meg a történetet.

Na de felteheted a kérdést, hogy hogyan kerül ebbe a könyvbe a krimi? Blystoneban egyik percről a másikra felbukkan egy kegyetlen, szívtelen gyilkos, aki egyre több és több áldozatot szed. A fogorvosként elhíresült fenevad viszont igazán okos is, ugyanis szinte sohasem vét hibát. Sikerül elkapni valaha ezt a kegyetlen embert vagy örökké rettegésben kell élniük a város lakóinak? Mi motiválja őt valójában? Ez a zseniális elme fog hibázni és ha igen, elég lesz arra, hogy örökké rácsok mögé zárják?

Kopácsi Krisztina legújabb regényén nagyon látszik az írói fejlődés. Nem mondom, eddig szerettem az írónő stílusát, viszont ezután egyenesen rajongok érte. Elsősorban azoknak ajánlom ezt a történetet, akik szeretik a romantikát, na és persze az izgalmakat, ugyanis ebben a történetben mindkettőből jut elég számotokra.

1 hozzászólás
Bookaholic77 >!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

off, na ez Greg és Lizzy történetéből nem hiányzott. Igazán tetszett, csavaros és kellően szenvedélyes volt. Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet, hiszen mindig került egy olyan szál a cselekménybe, amitől nehéz lett volna letenni a könyvet. Mosolyogva olvastam Stephanie és Alex életéről is, tetszett, hogy részesei voltak a történetnek Ők is. A vége, mikor teljesen összeállt a kép, na azért az meglepő volt. Határozottan tetszett. És ezúton is köszönöm az Írónőnek a könyvet, hiszen ajándékként olvashattam a folytatást!

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Mikor az elsőt Alex és Steph történetét olvastam, nagyon vártam, hogy Lizzy és Greg történetét olvashassam. Íme itt is van. Írónőnek van jó humora, csipkelődései az írásaiban. Itt sajnos kicsit kevésnek találtam, illetve nem is nagyon volt. Mikor az az ajtós jelenet volt az első kötetnél, hasonlóan vártam, hogy itt is lesz majd. Hogy több lesz a humor, meg a csipkelődések, ahogy az elsőben. Imádtam azt, nagyon. Jókat nevettem.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2021/12/eloolvasas-kopacsi-…

2 hozzászólás
Buótyik_Dorina I>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Köszönöm a lehetőséget, hogy az elsők közt lehetek, aki elolvasta a történetet.

A borítóra rápillantva látszik, hogy egyrészt Lizzyről és Gregről, másrészt a nyomozásról szól. A köztük lévő kapocs Troy, a nyomozó, aki időről-időre beszámol nekik, hogy halad a nyomozás. Szóval találó a borító!

Megismerhetjük a Sötét trilógia első részében felbukkanó Lizzy és Greg közös történetét. Az első részben nem találtam őket annyira szimpatikusnak, mint ebben a részben. Lizzy talpraesett, Greg pedig rendes ügyvéd. Szóval jobban megkedveltem őket, mint Steph-et és Alex-et. Ők is felbukkannak, emellett a szülők, barátok és jó néhány mellékszereplő, csak hogy tudjuk kire gyanakodni.

Feltűnt, mennyire más a szöveg, maga a szerkesztés jóval jobb lett, mint az előző két történeté. Ezért nagyon könnyen olvastatta magát, viszonylag hogy csak munkaszünetekben olvastam, jól haladtam vele. Szóval merem állítani, hogy eddig ez a legjobban megírt könyve, de mégse tudok neki 5 csillagot adni – de ez csak a saját érzésem. Azt tudniillik, hogy nem szeretek romantikus és erotikus tartalmat olvasni. Ebben pedig volt ám bőven, és nem igazán örültem neki. Vártam a nyomozást, gyilkosságokat, de csak Troy számolt be az információkkal. Ezért érezhetően lassabban haladt a történet vagy talán hogy jobban megismerjük a karakterek életét: munkába járnak, átmennek egymás barátjukhoz vagy a szüleikhez és esznek. De az utóbbit folyton, szinte minden jelenetben ettek és ez kicsit zavaró volt. Aztán úgy az utolsó harmadánál felgyorsultak a történések, végre benne voltunk a nyomozásban. Én is izgultam és vártam, mi lesz. Folyton találgattam, vajon ki a gyilkos. Szinte én is mindenkire találgattam. Volt egy pont, mikor a gyilkosról írt, az egy kicsit Ed Kemperre emlékeztetett. Mivel imádok sorozatgyilkosokról olvasni, így megörültem a vége felé. Csak kár, hogy nem volt vele több sor, persze akkor már nem Lizzy és Greg története lenne.

A könyv tele van gyanúsítottakkal, fordulatokkal és romantikával. Így bátran ajánlom a romantikus krimi kedvelőinek!

2 hozzászólás
Moncsi22>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Nehezen találok még szavakat, így olvasás után, de meg kell mondanom, nem ezt vártam. Az írónő még most is nagyon félre tudott vezetni olvasás közben a fordulatokkal. Greg és Lizzy története nagyon sok titkot és izgalmat rejt. A könyv eleje egy aranyos romantikus történetet mutat be, hogy milyen is az élet a happy and után. De aztán minden megváltozik. Szinte senki és semmi nem az, akinek és aminek látszik.
A sötét múltból megismert szereplők újból felbukkannak, és újabb izgalmas kalandokban vesznek részt, Troy nagy örömére.
De nézzük is akkor a véleményem a történetről, aminek az olvasását éppen az előbb sikerült befejeznem. Krisztina újabb remekművet alkotott. Érezni a történeten azt, hogy visszatért egy régi kedves helyre, ami a szívéhez közel áll. De ez egész más mint a Fagypont c. műve volt. Itt nagyobb hangsúly van az érzelmeken, ahogy az a Sötét múlt c. regényében már megtapasztalhattuk. Tetszett az, hogy a régi szereplők is visszatértek, és nagy szerepet kaptak ebben a történetben. Nélkülük nem is lett volna ennyire élvezetes. Tetszett, hogy ott folytatódott minden, ahol az előző könyv befejeződött.
Bővebben itt olvashatod az értékelésemet:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/11/eloo…

1 hozzászólás
Tímea_Szabó_4>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

A Sötét múltban megjelenő két karakter, Lizzy és Greg történetét írta meg az Írónő ebben a részben. Lizzy egy nagyon szimpatikus, két lábbal a földön álló, nagy szájú fodrász lány, akinek a párja gazdasága nem teszik. Na itt már meg is állnék. Azért a legtöbb könyvben a főhősnők rendesen ájuldoznak a vaskos pénztárcával rendelkező férfiaktól. Azonban Lizzy az ellenkezőjük. Nagyon tetszett, hogy az Írónő ilyennek alkotta meg. Greg, Lizzy barátja ügyvéd és nem mellesleg asztalos munkával foglalkozik szabadidejében. Ha egy gazdag ügyvédről olvasunk könyvet szerintem senkinek se jutna eszébe, hogy az illető kétkezi munkát végezne. Itt is jár a plusz pont.
A könyvet a romantikus krimi kategóriájába sorolnám. A romantika és a krimi rajongók is egyaránt élvezni fogják a könyvet. Mindkét szál egyaránt fontos szerepet kap.
A krimi szál egy sorozatgyilkosra van felhúzva. De biztos, hogy egy van? Vagy több bűnös is van?
Érdekes volt olvasni a könyvet, ahogy haladtam vele, nekem már mindenki gyanús volt valamiért. Azonban az Írónő által elrejtett nyomok alapján fény derült a bűnös(ök)re. Élveztem a nyomozást, szeretem ha beigazolódnak a sejtéseim.
Szeretném megköszönni @Kopácsi_Krisztina megtisztelő lehetőséget és bizalmat, hogy még a megjelenés előtt olvashattam a könyvet.

1 hozzászólás
Hársi_Era>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Jó volt a történet, bár én szerettem volna, ha több benne a krimi, az izgalom. A könyv feléig igazából csak annyi volt, hogy mindenkinek milyen szépen és jól sikerült az élete. Lizzy és Greg szinte álompár volt, turbékoltak, mint a galambok. Aztán időközönként már eltűnt egy-egy lány. De akkor kezdődött igazán az izgalom, amikor már szeretteik köréből tűnt el egy, sőt két lány is, akikért én is izgultam. A kutyus jelzett, és éreztem, hogy azok lehetnek a rossz emberek, a gyilkosok, akikre morgott. Szerencsére a vége jól alakult és kiderült az is, hogy mi miért történt. Troy nyomozó történetét is szívesen olvasnám, megérdemelne ő is egy kedves lányt.

Gaby70 P>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Nekem onnan tetszett a történet, ahol bejött a krimi rész.Bár azt is csak Troy beszámolóiból tudjuk.Jó lett volna még többet olvasni a krimi részből,mert tetszik, ahogy írja az írónő!

1 hozzászólás
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok

Mikor az elsőt Alex és Steph történetét olvastam, nagyon vártam, hogy Lizzy és Greg történetét olvashassam. Íme itt is van. Írónőnek van jó humora, csipkelődései az írásaiban. Itt sajnos kicsit kevésnek találtam, illetve nem is nagyon volt. Mikor az az ajtós jelenet volt az első kötetnél, hasonlóan vártam, hogy itt is lesz majd. Hogy több lesz a humor, meg a csipkelődések, ahogy az elsőben. Imádtam azt, nagyon. Jókat nevettem.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2021/12/eloolvasas-kopacsi-…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chris_Land I>!

Greg ledobta a készüléket a kanapéra, és folytatta a járkálást. Ahogy teltek a percek, az aggodalom lassan félelemmé fokozódott, majd pánikká terebélyesedett, hiába küzdött ellene. A rátelepedő rettegés végig kúszott a gerince mentén, és jeges marokkal a szíve köré zárult. Hiába próbálta nyugtatgatni magát, a rémület átvette az uralmat a teste felett, a szíve olyan gyorsan zakatolt, hogy majdnem kiszakadt a mellkasából.

Bookaholic77 >!

Egyszerűen boldog vagyok!
– Azt látom! Úgy sugárzol, mintha urániumot ettél volna!

Kapcsolódó szócikkek: Greg Wilson · Troy Robinson
Bookaholic77 >!

Lizzy nem is emlékezett arra, hogy mikor látta Kevint utoljára sírni. Ő mindig is az ő erős és rettenthetetlen bátyja volt, akire felnézett, aki megvédte, és akire annyira büszke volt. De a családja iránti aggodalom és a tehetetlenség most őt is legyőzte.

Kapcsolódó szócikkek: Lizzy Stevenson
Bookaholic77 >!

Valaki, aki a barátnője bizalmába férkőzött, csak arra várt, hogy fájdalmat okozzon neki.

Kapcsolódó szócikkek: Greg Wilson
Bookaholic77 >!

Hálásan gondolt Rustyra, akinek a segítsége nélkül sokkal rosszabbul végződött volna a történet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Anett: A 33-as beteg
Nora Roberts: Biztos menedék
Nora Roberts: Örökség
Nora Roberts: Személyazonosság
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Wendy Webb: A tó lányai
Stephenie Meyer: A Vegyész
Nora Roberts: A tanú
Ava Harrison: A becstelen
Nora Roberts: Nyomkövetők