Lacrimosa 14 csillagozás

Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Damien ​Porter sikeres és tehetséges pszichiáter, akinek minden tekintetben tökéletes az élete. Ebbe az idillbe toppan be váratlanul egy titokzatos, gyilkos hajlamú festőnő és egy kiismerhetetlen, ezerarcú írónő, akik fenekestül felforgatják az orvos életét. Damien kezeli a súlyosan elmebeteg nőket, eközben egyre több titokra, fájdalomra derül fény. Az orvos hamarosan nyugtatókat szed, hallucinálni kezd, és úgy érzi, olyasmibe keveredett, amiből nem fog tudni kimászni…

London szegénynegyedében Trixie, egy heroinista prostituált szeretne kitörni a nyomorból. Egyik állandó kuncsaftja, Adam lecsúszott rendőr, aki kudarcba fulladt házassága elől menekülve egyre mélyebbre süllyed az italozásban és a saját, sötét perverziójában. Trixie találkozik egy titokzatos idegennel, aki munkát ajánl neki, és lehetőséget, hogy ott hagyhassa az utcát…

Mindeközben titokzatos sorozatgyilkos szedi áldozatait, Adam is a nyomozó csapat tagja lesz. A gyilkos rituálisan megkínozza és… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
446 oldal · ISBN: 9789632546926
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
400 oldal · ISBN: 9789632546261

Kedvencelte 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

Szimirza P>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Nos, kérem szépen, így kell jó könyvet írni! Azt kaptam, amit elvártam tőle, azt kaptam, amit a fülszöveg is ígér. Jól megírt, érdekes, izgalmas és mozgalmas történet. Nem lehet unatkozni, mert annyi minden történik, hogy azt sem tudod, ki kinek a kije vagy hogy éppen most kinek az életébe csöppentél, és csak olvasod tovább, mert érdekel mi lesz belőle, érdekel, hogy mikor szakad el a cérna a szereplőknél. A vége meg… nekem nagyon tetszett, főleg, hogy normálisan ki lett dolgozva, választ kaptam a miértekre, meg a sok gyomorforgató részlet is értelmet nyert. A műfaj kedvelőinket bátran ajánlom!

3 hozzászólás
Vivinnie>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Úristen, ez a könyv… Megdöbbentő, kegyetlen, zseniális…
De kezdjük a legelején. Nagyon kíváncsi voltam már rá egy ideje, ennek megfelelően nagy reményekkel kezdtem neki. Aztán olvasás közben ez az érzés nagyon elhalványodott, olyannyira, hogy majdnem félbehagytam! Egyik szereplő sem volt igazán szimpatikus, sőt volt olyan, akitől szó szerint undorodtam, nem igazán érintett meg a történet sem… De! Miután nem szeretek félbehagyni könyvet, hát folytattam, és mint kiderült ezt nagyon jól tettem. ;-)
Kaptam egy olyan könyvet, amit valószínűleg sosem fogok elfelejteni. Eszembe jutott róla egy jó ("nehéz") film és a „hozzátartozó” könyv, amiknek a címét még spoilerben sem szeretném leírni.
Nagyon ritka az ilyen könyv, ami a kezdeti szenvedésem után, végül ekkora hatást vált ki belőlem, ezért adtam rá 5 csillagot, amit maximálisam meg is érdemel!
Gratulálok az írónőknek, ezért a remek történetért! :-D Csak ajánlani tudom mindenkinek! :-D

Chivas>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Aztamindenit neki! :D
Nagyon-nagyon tetszett, igényes, feszes, jó ritmusú könyv, bár a felénél már sejtettem az apró utalásokból az igazságot, de mégis faltam az oldalakat és bizonytalan voltam hogy jól gondolom-e. Azt hiszem műfaja egyik kiemelkedő példánya, és magyar írók tollából származik!
Aki szereti a thrillert (pszicho-thrillert – műfajokban nem vagyok jó, de a címke alapján az), az ki ne hagyja, tessék olvasni!

jolanka2>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Hónapokkal az olvasás után is élénk az élmény… Nagyot üt, az ember elgondolkozik, ki és mi dönti el, melyik ember normális, és honnan kezdődik a pszichiátriai eset kategória határa…

Krumplicsku>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Ahogy nézem, abszolút egyedül leszek a véleményemmel, hogy nekem annyira nem jött be, hogy kb. a könyv negyedéig bírtam, aztán megfogadtam egy pár napja olvasott jótanácsot, hogy nyugodtan hagyjunk félbe könyvet, ha nem szórakoztat, mert így tudunk még többet olvasni.
Kezdem ott, hogy e-bookban kezdtem az olvasást, aminek megvan az a hátránya, hogy mire előkerül az olvasóm mélyéről egy-egy régen felrakott könyv, nem is emlékszem, mi volt az. Tehát itt sem tudtam, mi az alaptörténet, nem volt eligazító fülszöveg, borító, semmi, csak a szöveg.
Ami nekem irtó modoros volt, túlírt, és egy cseppet sem valóságos alakok, cseppet sem valóságos beszédmód, leírások. Talán, még megfogalmazni sem igazán tudom ezekkel az érzést, hogy egyszerűen nem volt jó olvasni, egyszerűen nem jutottam el odáig, hogy el tudjak merülni a történetben, mert folyton csak egy hamis képnek éreztem, és zavart a mesélési mód.
Ekkor -olyan 30.-40. oldal körül- inkább felálltam, és idejöttem a molyra megnézni, hogy mi is ez a könyv, de mivel láttam a jó értékeléseket, gondoltam, talán csak nehezen indul, de csak felpörög, és akkor majd elfelejtem a bajaimat -ami ezek szerint nyilván nincs is, hisz többen kimondottan dicsérték a stílust is- tehát olvastam tovább.
Azonban nem lett jobb, így kb. a negyede (110-120 oldal) után nem bírtam tovább és az utolsó fejezetre ugrottam.
Ami nálam nem szokatlan dolog, nem vagyok spoiler iszonyos, sokszor olvasom el előre valaminek a végét. Ha jó, akkor azért, hogy a primer kíváncsiságomat kielégítve jobban élvezzem az utat a végéig, ha meg nem tetszik, akkor azért, hogy hátha a befejezés fényében több kedvem lesz a végigolvasáshoz (megvilágosodik, miért volt valami úgy, ami nem tetszett stb). Olyan ritkán van, mint most volt, hogy az utolsó fejezettel nem csak azt tudtam meg, hogy én ezt nem akarom végigolvasni, de olyan lezárást adott, hogy cseppet sem hiányzott az elolvasott negyed és az utolsó fejezet közti rész… pedig addig, ahonnan hátraugrottam még egyetlen gyilkosság sem történt…..

Memécske>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Nem találok szavakat. Talán még a megjelenés előtt láttam egyszer egy ajánlót a könyvről pár éve, és már akkor megtetszett a sztori, aztán feledésbe merült, és múlt héten a könyvhetes akciók során véletlenül rábukkantam.
Brilliáns, lenyűgöző, letehetetlen, olvasmányos, izgalmas, érdekes.
Teljesen átlagos kezdés után egyszercsak azt vettem észre, hogy teljesen magával ragadott és nem bírtam letenni. Az első 30%-ot részletekben olvastam el, az még tényleg egy érdekesnek ígérkező, de átlagos cselekmény. Majd beindul és a maradék 70%-ot egyetlen délután alatt faltam be. Megrázó, gyomorforgató, szexis, erotikus, beteg, és éppen ezért fantasztikus.
A sok szereplő ellenére mindig egyértelmű volt, hogy ki-kicsoda és nem volt semmi félreérthető benne, egy percig nem éreztem, hogy megakadt volna a sztori. Nem is értem, hogy miért nincs még egyetlen csillag vagy ajánlás sem a molyon.

1 hozzászólás
helkaland>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Gyilkosan jó történet, szó szerint.
Nem volt semmilyen elvárásom a könyvtől, nem tudtam mire számítsak, de amit kaptam az megdöbbentett. Annyira jól kidolgozott könyv, hogy magyar íróktól ritkán olvasok ilyen jót. A történet egyszerűen beteg volt és közben izgalmas. A vége felé már le se tudtam tenni, annyira akartam tudni, kivel mi történik. Viszont néha félre is kellett tennem, hogy emésszem a dolgokat, mert azért felkavaró és nyomasztó hangulata van.
A műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlom elolvasni!
Bővebben: http://helkaland.blog.hu/2017/04/25/konkoly_zsofia_toth…

lady_An>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Kegyetlen, brutális, elképesztő. Nem lehet letenni. Egy pillanatig sem éreztem, hogy kezdő írók alkották. Kiforrott, zseniális. Ha angol nyelvterületen jelent volna meg, már rég bestseller lenne.

kicsiHero>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Huh, ez durva volt. Kicsit túlságosan szó kimondó volt számomra, de meg lehetett szokni és elveszni a történetben. Egész nap azt a pillanatot vártam, hogy folytathassam a sztorit. Nem volt egy unalmas perce sem.

Praetorianus P>!
Konkoly Zsófia – Tóth Klaudia: Lacrimosa

Ez valami kegyetlenül jó volt. Régen élveztem ennyire könyvet, még akkor is, ha néha elborzasztottak kissé a beteges történések, meg ha egy kicsit néha túl erotikusra is vették a figurát kicsiny hazánk egykönyves, de szerintem nagyon tehetséges író hölgyei. Rengeteg hasonló stílusú könyvön rágtam már át magam (afféle esettanulmány, mert magam is ilyesmit írogatok), mégis tudtak okozni egy-két meglepetést. Pörgős, izgalmas, remekül megírt történet. Volt egy aprócska momentum, aminél felkaptam a fejem, hogy „hoppá, ezt az ötletet bizony lopták”, de aztán megnéztem a másik könyvet, amivel felfedezni véltem a párhuzamot (Erik Axl Sund Victoria Bergman trilógia), és láttam, hogy ez bizony korábban született. Szóval a skandináv írópárost lehetne plagizálással vádolni :D
A végére tényleg minden a helyére került, bár itt egy kicsit haragudtam az írókra, hiszen már a könyv felénél sejthető volt, 80%-nál pedig teljesen egyértelművé vált a csattanó, ami szerintem kissé korai volt, de még így is kellőképpen nagyot szólt. Szóval le a kalappal. Ahogy már írták előttem, ha a lányok angol nyelvterületen jelentetik meg a könyvüket, akkor helyet bérelhettek volna maguknak a „nagyok” között, mert kis hazánk sajnos nem annyira kedvez a feltörekvő tehetségeknek. Sajnálom, hogy nincs több könyvük, én biztosan vevő lennék a további történeteikre is.


Népszerű idézetek

Szimirza P>!

Nem szabad semmibe venni a lelki problémákat, ugyanolyan mértékű kezelésre
szorulnak, mint a fizikai bajok.

Szimirza P>!

Az életem egy elmosódott, homályos kép, melynek csak egy-egy részletét ismerem, de azt sem teljesen.

Szimirza P>!

Az érintés csodálatos dolog, képes gyógyítani, képes mindent elmondani, amit
szavakkal nem tudunk.

Szimirza P>!

Elöntötte a forróság, szeme nedvesen csillant meg a redőnyön átszivárgó
naplemente fáradt fényében. Lassan elnyomta őket az álom.

Szimirza P>!

A nő nem észlelte az idő múlását. Minden, amit látott, hallott, ízlelt, tapintott,
csupán színekből, ecsetvonásokból, olajból, szénből, akrilból állt, egyetlen
hatalmas kompozíciót alkotva.

Szimirza P>!

A nő szeme szinte beszélt hozzá, elvarázsolta, megigézte, és Damien azon kapta
magát, hogy erőnek erejével tudja csak elfordítani a fejét.

Szimirza P>!

Szeretett volna kikapcsolni. Napokra, hetekre mély álomba merülni, és kipihenten, nyugodtan ébredni.

Szimirza P>!

Olyan élethűen ábrázolta a festő a fájdalmat a férfi arcán, utolsó, rettegéssel teli,
üveges tekintetét, a nő őrült mosolyát, hogy Damient kirázta a hideg.

Szimirza P>!

Néha várakozón bámulta az ismerős ablakokat, aztán csak lehunyta szemét, és
hagyta, hogy teljen a végtelen idő.

Szimirza P>!

Az üstökös hullócsillagként végzi, semmivé porlad élete delén.


Hasonló könyvek címkék alapján

Helena Silence: Ezüsthíd
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Lakatos Levente: Aktus
Tara Monti: Innuendo – Ellenszélben
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Dennis Lehane: Viharsziget
Pierre Lemaitre: Téboly
Ruth Ware: Sötét erdő közepén
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Paula Hawkins: A lány a vonaton