Zöldköznapi ​kalauz 15 csillagozás

Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz

Kétségtelen tény, hogy számos környezetszennyező/természetpusztító tevékenységet a fennálló társadalmi-gazdasági rendszer kényszerít ránk. (Például hiába akarjuk a visszaváltható üvegbe csomagolt italt választani, ha nem találunk olyat a polcon; marad az eldobható.) Ugyanakkor a rendszer még így is meglehetősen nagy mozgásteret hagy számunkra, legalábbis nagyobbat, mint azt a legtöbben gondolják. Egyértelműen bizonyítja ezt a szóban forgó kiváló könyv is, amely gyakorlati tanácsokat igyekszik nyújtani ahhoz, hogy mindennapjainkat környezetbarátabbá tegyük. Hogyan csökkenthetjük szeméttermelésünket? Miként takarékoskodhatunk az energiával vagy a vízzel? Milyen a környezetkímélő kertészkedés? Hogyan étkezhetünk egészségesebben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad válaszokat a kötet, amely minden kétséget kizáróan az egyik legfontosabb magyarul megjelent „zöld” könyv.

>!
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630437023 · Illusztrálta: Szegedi Katalin
>!
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 963041886X · Illusztrálta: Szegedi Katalin

Enciklopédia 6


Kedvencelte 5

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Mileva
Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz

Minden háztartásban ott volna a helye!!!
„Mit tudok én egyedül tenni a környezetszennyezés ellen ???” – hát ebből kiderül, h ami a bolygónak jó, az a jó a kedves fogyasztónak is!
1992-ben volt az első kiadása, 1997-ben a a harmadik – nagyon szükséges volna egy aktualizált változat!

>!
Csuti
Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz

A hálószobában, az ágyam mellett van egy fonott kosár-szerű, amiben azok a könyvek laknak, amelyeket gyakran előkapok. A Zöldköznapi is itt lakik. Sok-sok éve van már a kezem ügyében és még mindig tanulok belőle.

>!
PerczeneNiki
Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz

Hogy én ezt a könyvet miért nem használtam eddig rendszeresen?! Általános iskolás korom óta megvan, mégsem olvastam végig rendesen sose… egészen mostanáig. Rengeteg tudás van benne… rengeteg korszerű tudás! Néha egészen meglepett, hogy egy 1992-es könyvben bizonyos dolgok mennyire mai szemlélettel vannak leírva. Borzasztó sok olyan javaslat van ebben a könyvben, ami arra a kérdésre válaszol, hogy mit tehet egy atlagember a környezetért. Kezdve a globális felmelegedéstol, a háztartás minden részletén, taplalkozason és a kiskert gondozásan át, a kozlekedesig mindenről szo esik. Ugy gondolom ez nem egy olyan könyv, amit az ember egyszer elolvas és valamit megtanul belőle, hanem olyan, amit jól elérhető helyen kell tartani es gyakran belenezni!

>!
eufrozina
Könczey Réka – S. Nagy Andrea: Zöldköznapi kalauz

Rongyosra olvastam. Amennyire tudom, alkalmazom is – főleg a háztartásban.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
PerczeneNiki

Kanadában egy 5 éves gyerek 2.5 órát, a 12 éves 4 órát tölt a tévé előtt. 18 éves korára több időt tölt reklámok nézésével, mint amennyit tanulmányokkal fog tölteni az egyetem alatt.

Kapcsolódó szócikkek: gyermek · idő · reklám · televízió
>!
PerczeneNiki

Egy 65 éves amerikai életéből már 9 évet töltött tévénézéssel. Az átlagos amerikai gyerek az elemi iskola befejezéséig 8000 gyilkosságot lát a tévében.

Kapcsolódó szócikkek: gyilkosság · statisztika · televízió

Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Réka: Ökoanyu
Gulyás Emese (szerk.): Tudatos vásárlók könyve
Havas Dóra: Lila füge szakácskönyv
Petrik Adrien: A hideg szóda élvezete
Lénárd Sándor: Egy nap a láthatatlan házban
Szendi Gábor: Értelmes szenvedés: a boldogság
Szent-Györgyi Albert: Az őrült majom
Kun András (szerk.): Beszélgetések az önellátásról
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Alexander Lenard: Völgy a világ végén