Koncz Mars János (szerk.) · Perényi Mónika (szerk.) · Klenk Zsolt (szerk.) · Zentai Zsófia (szerk.)

Létvágytalanság 6 csillagozás

versantológia
Koncz Mars János – Perényi Mónika – Klenk Zsolt – Zentai Zsófia (szerk.): Létvágytalanság

A „Létvágytalanság” antológia a Marsbook kiadó első, sikeres verspályázatának válogatott műveiből készült kiadványa. Az amatőr költők soraikban igyekeztek megfogalmazni azt a nyomasztó bizonytalanságot, amely az elmúlt évek sajátja:
Az emberiséget sújtó járványok, háborúk és népvándorlások éppen úgy a mindennapjaink részeivé váltak, mint a klímánk drasztikus változásának hatásai. Egyre kevésbé lehetünk biztosak már azokban a dolgokban, amelyekről azt hittük, hogy kőbe vannak vésve. Az állandó változás pedig stresszt okoz és rémületet kelt. Szerzőink próbálkoztak megfogalmazni ezen rettegéseinket, hogy a félelmek alakot öltsenek, s így már legyőzhetővé váljanak.
A költeményeket olvasva megborzongunk, ám néha nyugalom szállja meg a lelkünket, vagy akár éppen el is mosolyodunk. A versek egyszerre tesznek fel kérdéseket folyamatosan változó világunkról, és adnak rá válaszokat.

Eredeti megjelenés éve: 2022

A művek szerzői: Villax Richárd, Mazula-Monoki Zsuzsanna, Pete Márk, Somogyi Boglárka, Halász Zoltán, Nagy Péter, Süle Gábor, Kovács Katalin, H. Szabó Klári, Kalmár Krisztina, Kiss István, Schilli Tímea, Tallér Adél, Fábián Krisztina, Natali Sanders, Balázs Magdi, Papp Ildikó, Kondra Katalin, Fodor Kiss Júlia, Váczy Virág, Kovács Ádám, Kozma Ani, Vass Róbert, Fehér Kálmán, Vincze Orsolya, Boroka, Magyar István, Somogyi József, Bozóky Balázs, A. M. Summer, Papp Levente, Mészáros Tamás, Nagy Tünde, Birovits Zsuzsanna, Fülöp Csaba, Gurzó Györgyné, Godaish Martin Péter, Orosz Krisztián, Végh Darinka, Filotás Karina, Németh Tiborné Sára

Tartalomjegyzék

>!
Marsbook, 2022
140 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156543004 · Illusztrálta: Zentai Zsófia, Koncz Mars János

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Orosz_Krisztián IP>!
Koncz Mars János – Perényi Mónika – Klenk Zsolt – Zentai Zsófia (szerk.): Létvágytalanság

Ugyan csak ma érkezett meg hozzám a versantológia, de már a végére is értem. Rendkívüli gyűjtemény, sok érzelmes mondanivalóval teletűzdelve.
Számomra még inkább felértékelt mű, hiszen az én versem is helyet kapott a könyvben. Öröm volt viszontlátni fizikai valójában is.
Bátran ajánlom mindenkinek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Koncz Mars János – Perényi Mónika – Klenk Zsolt – Zentai Zsófia (szerk.): Túlpart nélkül
Erdős Virág: könnyei
Lovász Andrea (szerk.): Tejbegríz
Bársony Márton – Nádasdy Ádám (szerk.): A bebábozódás után
Lelkünkből, szeretettel
Kellerwessel Klaus: A 77 fejű herceg éneke
Jónás Zoltán – Káelné Kovács Rita (szerk.): Kortárs Hangon ’20
Zsoldos Árpád – Zsoldos Adrienn (szerk.): A tavaszi szél titkai
Karsza Andi – Molnár Nikolett (szerk.): Tetovált mementó
Holdtitok