NERekció 15 csillagozás

Komor Zoltán: NERekció

Na tessék, kiderült, hogy végig Soros György finanszírozta a bal herédet, ettől nőtt nagyobbra, mint a jobb, ráadásul anyukádból időmigráns lett, a mezőkövesdi matyók pedig vazelint kezdtek izzadni. Ez itt már a magyar idők vége? Bekövetkezik a riposztkalipszis?

Talán az NKA génsebészei által klónozott Jókai Mórok megmentik végül a helyzetet – de aztán ezek is nekiállnak egymással fajtalankodni, szóval ennyit a magyar kultúra fellendüléséről. Hogyan szántotta fel Bartók Béla radioaktív fitymája Tunguszkát, és mire képes egy vibráló szexkokárda? A kötetben szereplő történelmi, politikai közszereplők és híres művészek sosem lézett alteregói ezekre az égető kérdésekre keresik a választ.

Gépturulszex, hungarobizarro és köztévé-kámaszútra!

Tartalomjegyzék

>!
88 oldal · ISBN: 9786158072670

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

hajléktalan


Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Csabi>!
Komor Zoltán: NERekció

Komor legújabb kötetében az író egy eddig ismeretlen arcát fedezhettem fel. A mély trash bizarro és az abszurd után itt főleg politikai szatírák szerepelnek, ami kimondottan jól áll Komornak (mint majd, remélem, az öltöny is a bírósági tárgyaláson ;)). Remekül ragadja meg az egyes politikusok gyengéit, és úgy csinál hülyét belőlük, hogy az olvasó közben fuldoklik a röhögéstől. Csak azért nem idézek címeket, mert úgyis kifütyülné a Moly, de talán a Rogán paródián fulladoztam a legnagyobbat, amiben a magyar politikusok a népszaporulat érdekében saját szaporítóanyagukat postázzák az állampolgároknak, de van, aki olyan elvetemült, hogy egy macskába plántálja a miniszteri nedűt, na, a többit elképzelhetitek. Nem azt mondom, hogy mindenkinek valók ezek a szabadszájúságon messze túlmutató írások, de aki nem retten vissza könyékig vájkálni a mocsokban, az nem mindennapi élménnyel gazdagodik.
Sajnos a kötet nem sikerült eléggé egységesre, nagyjából a feléig olvashatók a fent ecsetelt írások, aztán jön néhány, az addigi témához még lazán is alig kapcsolódó írás, sőt, legalább egy second-hand novella is szerepel a tavalyi Robotcigányból. A végén azért visszatérünk újra a szatírához, de itt már inkább a magyarságot, mint egészet sérti vérig Komor, már persze azt a részét, akiknek magyarság folyik a véredényeiben. A végére pedig jut még egy politikus gúnyrajz. Na, szóval ezeket nem ártott volna kicsit gatyába rázni.
Bizarro mű esetében utoljára fakadok ki a rengeteg elírás, helyesírási hiba miatt, mert rájöttem, hogy ez szerves része a bizarronak, szarnak rá, hogy milyenre sikerül a gépelés, akinek nem tetszik, kinyalhatja.

5 hozzászólás
Zero>!
Komor Zoltán: NERekció

Na, az az én bajom a magyar közbeszéddel, politikai…ööö „diskurzussal”, úgy egyáltalán, a keményen cumizó kisember-valóságunkkal, hogy már maga ez a valóság többszörösen lekörözi az abszurdot. Ha esetleg híreket olvasok, a nyilvánvalóan ott levő, de egyre kevésbé elemi, inkább renyhülő dühöt, kétségbeesést és felháborodást körbeveszi az áthatolhatatlan unalom. Ezek a kácik már a nevetést is elveszik tőlünk. Máriás doki őket pellengérre állító festményeit egymást közt adják-veszik. Kétségbeejtően unalmas entrópia, fapofával végigcsücsült hullámvasút: ez a valóságunk.
Aztán jött Komor Zoltán, és visszaadta a hitem az abszurdban, elment, elcibált magával a falig, és körösztül is b*szott rajta istenesen. Mindössze 88, magyarvérben és turulg*ciben ázó oldalon minden fantomfájdalmunk, nagyonmagyar picsogásunk megkapja a mosdatlan hónalj- és üszkös lábgombaszagú magáét, de terítékre kerül jónéhány, a megkövesedett választói emlékezetben már alig pislákoló közéleti esemény, pl. Széll Bernadett köztévéből való kitessékelése, mint új szexpozitúra vagy a nőügyekkel nem foglalkozó, drága miniszterelnök úr víziója nyomán a magyarságot fenntartani ildomos p*nczikocka-gyár. Annyira a végletekig nyuvasztott gusztustalanság, hogy ez már kifordulna a rogánok, orbánok, lö szájmonok, káslerek meg a többi sehonnai dagadt kis mancsai közül, és megmarad a nép rötyögtető, takony-trash ópiumának. Minden, amit hiányoltam az új Spiróból. És közben még írni is tud a fiú. Ebben a csávóban egy lánglelkű irodalmár veszett meg, én meg ettől röhögve hányok. Csodálatos.

6 hozzászólás
vargarockzsolt>!
Komor Zoltán: NERekció

A műfaj behatárolja az olvasóit: bizarr, vulgáris, trágár, visszataszító, ordenáré. Ahogy egy szakácskönyvnek megvan a saját nyelve, ennek is megvan, a saját műfaján kívül értelmezhetetlen. A feléig tetszett, utána untam, de a feléig elolvasni megérte.

spoiler Az biztos, hogy emlékezetes könyv.

SteelCurtain>!
Komor Zoltán: NERekció

Én is jókor olvastam ezt! Ha normális értékelést írok a NER-lovagok földre szállásáról, akkor lehet, hogy hét óra előtt dugványcsendsértést követek el. Utána viszont meccset nézek. Próbálkozom tehát szőrmentén. Már mint átvitt értelemben…
Meglehetősen el lettem riasztva Komor Zoltántól. Mi tagadás, nála nincs félrebeszélés, ő mindent nevén nevez, s még véletlenül sem tol elénk egy paravánt, hogy figurái mögötte végezzék olykor gyomorforgató, ámde mégiscsak hétköznapi tevékenységüket. Nem ismerem más írásait, de itt a visszataszító és a zseniális kéz a kézben jár. Pedig tulajdonképpen semmi különöset nem csinált a szerző. Némi fantázia hozzáadásával egyenesre csiszolta azt a bizonyos görbe tükröt. Most a valóságot látjuk benne. Kollektív bölcsességünk eredményét. A hatalmat, melyet önként emeltünk magunk fölé. Hogy nem kizárólag mi vagyunk ennyire bölcsek? Az még nem ok a vidámságra! És, hogy nem étvágygerjesztő? A szembesülés sosem az!

hullaszto>!
Komor Zoltán: NERekció

Komor Zoltán nevére a Tépő Donáttal közösen jegyzett 2015-ös „Nácik a dínók ellen”, majd a rákövetkező évben szintén kettejük által írt „A migráns Krisztusok támadása” című kisregények kapcsán figyeltem fel.
Évekig azért maradt mindig csak terv, hogy olvasok tőle bármit is, mert nem szeretek monitoron olvasni. Most úgy esett, hogy egy kényszerköltözés közepén, meg egy pánikrohamokkal tarkított átvirrasztott éjszaka után olyan lelki felüdülést jelentett ez a könyv, hogy gyermeki örömmel olvastam.
Bizarro fiction, magyar népmesei és történelmi elemekkel tarkított társadalompolitikai trash sci-fi, exploitation gore. Az utolsó ház balra, amit Jack épített Ronald Chevalier kiborg hárpiáinak. Imádtam. (Az 5 csillagot csak a helyesírási hibák miatt nem kapja meg.)
Kedvenceim: Soros-kéjencek, nemzeti hereigazítók & Seggkarfiol Kásler

Carmilla >!
Komor Zoltán: NERekció

    Na most ez a srác vagy nagyon bátor, vagy totál elmeroggyant, de az is lehet, hogy a kettő kombinációja… Mindenesetre meglepő, hogy ma Magyarországon ilyeneket le mer írni valaki, és nem parázik attól, hogy majd jól beperelik, és még a családtagjain is szépen elverik a port, sőt még a névrokonait is simán kirúgják a munkahelyükről (ahogy másoknak meg tévedésből kitüntetéseket osztogatnak). Kis abszurd magyar valóság! Kíváncsi lennék, ehhez a könyvhöz merne-e előszót írni egy irodalomtörténész, vagy már a tartalomjegyzék láttán összecsinálná a gatyáját?… Egyébként olyan ez, mint zenében a grindcore; rétegműfaj ez is. Obszcén? – Hát, nem obszcénabb, mint mikor egy levágott disznóra egy öregember nevét mázolják, és mosolyogva körülállják… Trágár? Hát, nem trágárabb, mikor a nemzet Magyar Érdemrend lovagkeresztes írója osztja az áldást! Aztán meg, voltak benne kifejezetten bravúros mondatok (ezeket pont nem idéztem). De persze zavaró helyesírási hibák és elütések is szép számmal… és mégis… Végeredményben mégis inkább pozitív a véleményem. Egyrészt, mert a puncikockákról A fazékember c. Tóth Béla novella jutott eszembe –, vajon olvasta a szerző? És mert többször is megnevettetett (nálam egyértelmű nyertes a Karácsonyi köztévé-kámaszútra). Bár sokszor inkább csak fogtam a fejem, különösen szegény Bartóknál –, hát mit vétett szerencsétlen, hogy ilyen barbár módon kellett elbánni vele; és vannak jobb, és kevésbé sikerült történetek. Néhol kifejezetten öncélúnak éreztem, de lehet, hogy az lenne a normál, és épp az aktuálpolitikai horror-brutál volt itt az irodalmi kisiklás, ki tudja… Egyébként nem ajánlatos egyben ledarálni, hanem érdemes inkább szüneteket iktatni az egyes novellák közé. Nekem is emésztenem kell még az élményt, mert nem egy könnyed kis menü, az biztos.

NoirDésirer I>!
Komor Zoltán: NERekció

Azt hiszem megtaláltam a tökéletes módot arra, hogy milliárdos legyek!! Létrehozom a valóságban is a Rogán-cicákat, vagyis igazából bármelyik politikust nagyon szívesen keresztezem macskákkal, és a kölyköket rohadt sok pénzért fogom eladni!! Aki akar, csatlakozzon nyugodtan!! imádtam az egészet úgy ahogy van, kivéve az uccsót, valahogy túl sok volt nekem már Rezsiszilárd halála… jaj ez spoiler, de nemérdekel…

1 hozzászólás
MortuusEst>!
Komor Zoltán: NERekció

Ha egy könyv attól jó, hogy nagy hatással van az olvasójára, akkor ez egy remekmű .Az nyilvánvaló, hogy a hatásmechanizmusának fő eleme a polgárpukkasztás, aki az ilyesmire vevő, az jól fog szórakozni. Van itt minden(nemű emberi nedv).
Mivel szeretem az ilyen elvetemült dolgokat, én jókat nevettem rajta, bár megértem azt is, ha sok olvasónál kiverné a biztosítékot.

Adolar P>!
Komor Zoltán: NERekció

5 Soros által finanszírozott bal heréből sajna csak 4 Soros által finanszírozott bal herét tudok adni erre a kötetre. Egyet le kellett vonnom, mert a robotos sztorik (mint pl a Robot Előd meg a Csodaszarvas ver. 2.0.) annyira nekem nem jöttek át, de a többin vinnyogva röhögtem.

peters P>!
Komor Zoltán: NERekció

Azt mondanám, hogy elképesztően gusztustalan ez a könyv, de a könyvben szereplő szigorúan kitalált történeteket ihlető dolgok végtelenszer gusztustalanabbak. Szomorú a valóság, de örömmel konstatálom, hogy van olyan képzelet, ami a magyar politikánál még abszurdabbat tud alkotni. Mindezekkel együtt remélem, hogy hamar jön az a generáció, aminek ezek a történetek már semmit sem fognak mondani.

Mindenkinek ajánlom elolvasni mielőtt betiltatja valaki.

>!
88 oldal · ISBN: 9786158072670

Népszerű idézetek

Csabi>!

Pár hét múlva a szomszéd macska már vemhes Rogán Antaltól.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rogán Antal
Carmilla >!

    – Hát én a liberálisokra szavaztam, mert mindig is békeszerető férfi akartam lenni! – nyilatkozza a tévének egy random dühös asszony.
    – Én a reptiliánokra szavaztam, mert szívesen lennék májgaluska a delta kvadránsban, mert úgyse jártam még külföldön, és mindig azt mondták, sose lesz belőlem semmi – nyilatkozza egy másik a tévének.
    Nehéz döntés, magam sem tudtam volna, melyik pártra szavazzak, még szerencse, hogy én csak recskázni járok a szavazófülkékbe.

37. oldal, A segglyukamon múlt az idei országgyűlési választás végeredménye (KKAO, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: szavazás
1 hozzászólás
Annie_Lang I>!

Idén a kormány anyukád seggére tetoválja a nemzeti konzultációs kérdéseket, hogy több emberhez eljusson a kérdőív.
Nem mondom, hogy anyukád egy lotyó, de tény, hogy sokkal többen válaszolnak végül a kérdésekre.

5. oldal, A Nagy Nemzeti Seggkonzultáció, avagy anyukád csinált már ennél rosszabbat is (Katapult, 2019)

Carmilla >!

    Devizahitelt a Kepler-283c bolygó gőteszerű lakóinak! Sztráda avatót az Androméda-ködben! Kívánjuk a Kennedy Űrközpont ECHO TV stúdióvá alakítását! A Magyarországtól elvett bolygók visszacsatolását!

11. oldal, Predátor Semjén (KKAO, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Echo TV
Adolar P>!

Az orvosom úgy dönt, hogy megviccel, ezért apró migránsokat rajzol a röntgen felvételemre.
A trükk remekül sikerül: az alkoholos filccel odapingált pálcika-szírek úgy rám hozzák a frászt, amint mosolyogva a tüdőm felé menetelnek, hogy rögtön elrohanok a barkácsboltba szögesdrótot venni.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: röntgenkép · szögesdrót
NoirDésirer I>!

Én már az igazi Jókaitól sem voltam elragadtatva: a Kőszívű ember fiai – az egyetlen, amit valaha olvastam tőle – tönkre tette a kamaszkorom. Miután feladták kötelező olvasmánynak, nem haladtam vele, mert koromnál fogva engem is lefoglalt az, hogy folyton a pöcsömmel játsszak. Ezt aztán megelégelték a szüleim, és minden este beszöktek a szobámba amikor már mélyen aludtam, hogy alkoholos filccel felírjanak egy sort a péniszemre a Kőszívű ember fiaiból – így aztán akarva-akaratlanul ott meredezett egy új Jókai sor rám reggelente. Így pár év alatt sikerült kiolvasnom a Kőszívűt, de azóta sincs kedvem magamhoz nyúlni, sőt még mindig félrenézek vizelés közben.

68-69. oldal

8 hozzászólás
hullaszto>!

A park múlt hónapban ünnepelte a második születésnapját. Pár éve a Nemzeti Kultúrális [sic!] Alap megelégelte a kortárs írók nyugati szennyben dagonyázó szerencsétlenkedését, és elhatározták, ha már nem találnak új, vállalható nemzeti irodalmat, legalább a régit feltámasztják. Szerencséjükre előkerült Pusztadobosról egy moszkító lelet – a rovar Jókai Mórt csípte meg egy családi kirándulás alkalmával, majd a rácsorgó fagyanta konzerválta az ízeltlábút, benne az értékes Jókai vérrel. Az NKA génsebészei pedig akcióba léptek – 96%-ban sikerült az író DNS-ét rekonstruálniuk, a maradék 4 százalékot komodói varánusz
DNS-el pótolták.
Akadtak persze irodalmi csoportok, akik szerint egy huszadik századi író kézenfekvőbb megoldás lett volna: elvégre egy Esterházy DNS molekulához mégiscsak könnyebben hozzá lehet jutni, mint Jókaiéhoz, de az NKA-t kiverte a hideg a gondolatra, hogy Esterházy Péterek randalírozzanak a parkban. Szerintük Jókai ideális alany, mert jól tűri a bezártságot, sőt, kifejezetten inspirálja az írásban. Való igaz, nincs velük sok baj, csak néha meg kell fejni őket, mert a szexuális frusztráció elvonja a figyelmüket az alkotástól, sőt, egyik-másik Jókai zavarában egymáson próbálja kiélni nemi vágyait, és igen, egyet kell értenem az NKA-val, a látvány amint két Jókai Mór hátulról hágja egymást nem fér bele a nemzeti irodalom imidzsébe, így aztán két naponta megfejjük őket.

67. oldal, Mórassic Park

NoirDésirer I>!

Semjén Zsolt mély levegőt vesz, és hogy egyensúlyban tartsa pulzusát, felidézi egy korábbi versének sorait: A kicsukott Isten vasveszszeje az a csend lesz, amellyel eltűri önmagunk istenné nyilvánítását. Aztán a hóbuckalakókra ront. A perzselt hús bűze. A sebek rózsái nyílnak. Vadászkürt zúdulás örök hóesésben – a gyilkolás peteburjánzása – mélymagyar énpárolgás, a megváltás muskátliai elfagynak a halálablakban. Aztán csönd.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Semjén Zsolt
1 hozzászólás
SteelCurtain>!

Nem sok mindenhez értett, ezért úgy döntött, politikus lesz.

Kapcsolódó szócikkek: politikus
NoirDésirer I>!

– Légy a feleségem! – könyörög most István egy vérnyomásmérőnek[…]

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vérnyomásmérő

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Mandragoria – Bogomolov: Metróváros
Lázár Ervin: Buddha szomorú
Lázár Ervin: A Masoko Köztársaság
Morsányi Bernadett: A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek
Szív Ernő: Összegyűjtött szerelmeim
Erdei Lilla: A Nap gleccserei
Andrassew Iván: Peremkirályság
Vöröskéry Dóra: Röpképtelen madarak
Laár András: Laár Pour L'art
Pozsonyi Ádám: Kard ki kard!