Ara ​the Star Engineer 2 csillagozás

Komal Singh: Ara the Star Engineer

This ​is a STEM book and more! An inspiring, inclusive, whimsical way to learn about computers and technology from real-life trailblazers.

Ara is a young girl who loves BIG numbers. She wants to count all the stars in the sky… but how? This is an upbeat adventure of Ara and her sidekick droid, DeeDee (“Beep!”). They use smarts and grit to solve a BIG problem and discover an amazing algorithm! A quest that takes them through a whirlwind of intriguing locations at Innovation Plex – Data Centre, Ideas Lab, Coding Pods, and X-Space. Along the way, they encounter real-life women tech trailblazers of diverse backgrounds, including a Tenacious Troubleshooter, an Intrepid Innovator, a Code Commander, and a Prolific Problem Solver. They tinker-and-tailor, build-and-fail, launch-and-iterate, and in the end discover an amazing algorithm of success – coding, courage, creativity, and collaboration (“Beeeeep!”).

Read the book, download hands-on activities, follow further learning… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
34 oldal · ASIN: B07JG3YTB4 · Illusztrálta: Ipek Konak

Kiemelt értékelések

Sastojci P>!
Komal Singh: Ara the Star Engineer

Szuper aranyos mese egy kislányról, aki nem fél kérdezni, tanulni és ötletelni, és nem adja fel akkor se, ha a terve nem működik elsőre. Ara és a kis robot márpedig megszámolják a csillagokat, és szuper tudósok segítenek nekik rájönni, hogyan valósíthatják meg a céljukat.
Szeretni való mese egy kislányról, és sok nagyobb lányról (nőről), akik szeretnek számolni, ötletelni, újdonságokra rájönni, problémákat megoldani, és tanulni belőlük.
És még a rajzok is aranyosak, bár a közepe táján erősen ismétlődni kezdenek az arckifejezések, de imádtam Ara haját meg a marslakócskás hajcsatot, és a falmászólányt az X-Space hátterében. És a könyv végi extra infók és jegyzetek is tök érdekesek, egyszerű és hétköznapi példákkal viszik tovább a könyv kérdéseit a gyerekeknek.

2 hozzászólás
nagytimi85 P>!
Komal Singh: Ara the Star Engineer

Ezért a könyvért tuti odalettem volna gyerekkoromban! Nagyon gazdagon és izgalmasan illusztrált, és érdekes dolgokat lehet belőle tanulni a programozásról. Ahogy az író is kifejezte az előszóban, ő maga tudós anyukaként nagyon fontosnak tartja, hogy a tudományok iránt érdeklődő lányok és a tudományos terepen sikeres nők reprezentálva legyenek a gyerekmesékben. Nagyon tetszett, hogy a szereplők, akiket Ara meglátogat, létező nőalakok, akikről profilfotót és kis életrajzot is találtunk a történt után. Ó, és megtudtam, honnan ered a debugging kifejezés! Érdekes, ezt nem tanították az egyetemen. :P

Most ingyenes az ebook amazonon, ha szeretnétek ti is olvasni!


Hasonló könyvek címkék alapján

Nick Bruel: Bad Kitty Gets a Bath
María Isabel Sánchez Vegara: Hans Christian Andersen (angol)
Hazel J Wilcox: Jesus and the Easter Bunny
Brigita Jovaisiené: Puppy Dog Vincas
Varga Domokos – Berki Viola: The Forest Year
Richard Scarry: Richard Scarry's Busy, Busy World
Michael Bond: Paddington Here and Now
Sven Nordqvist: When Findus Was Little and Disappeared
Eric Fan – Terry Fan: The Night Gardener
Sven Nordqvist: Findus Disappears!