Mi ​van a reverenda alatt? 11 csillagozás

Kolozsi László: Mi van a reverenda alatt?

A vasárnapi misén Szeged-Csanád egyházmegye püspökét kivágott nyelvvel, holtan találják a gyóntatófülkében – a gyilkosság szálai a Vatikánig vezetnek. Az írót a kilencvenes évek egyházi körökben kirobbant botrányai inspirálták. Az előző krimiben megismert újságíró páros a püspök gyilkosa után kutatva a valódi Gonoszhoz is közel kerül. Vajon az arcába mernek-e nézni?

Jószöveg Műhely, Budapest, 2012
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155009341

fülcimpa>!
Kolozsi László: Mi van a reverenda alatt?

Kb. a feléig azt sem tudtam miről olvasok… a hőségben kornyadozva reménykedtem, hogy esetleg álmomban meglátom az összefüggéseket és megértem mi maga a bonyodalom… sajnos nem, de aztán a két újságíró beindult és FBI ügynököket megszégyenítő bevetéseken tették rendbe a dolgokat… nos, nem hiába nem vágtam az elejét, még a végén is erősen agyalnom kellett ki kicsoda, kivel, hogyan, ez most akkor kinek a neve, ez a szereplő volt már, csak elfeledtem, szóval megfeküdte a gyomrom is kissé, közben azért felsejlett bennem a következő lényeges kérdés: A szerző vajon érti amit írt? De jó neki, ha igen…

Mileva>!
Kolozsi László: Mi van a reverenda alatt?

Nem jó… a krémes se volt jó, de adtam neki még egy esélyt. Nem jött be, sajnálom. Uncsi, zötyögős, rosszul írt, a hangulatba nem tudtam beleolvadni, mindegyre kívülről bámultam, rossz cinizmussal. Ami jó: az akciójelenetek sodróak, ütősek. (A szerző amúgy inkább forgatókönyveket ír, tán azért.)

Gábor_Sutyinszki>!
Kolozsi László: Mi van a reverenda alatt?

Az elején bizakodó voltam, de később csalódtam benne. Nehezen követhető, maradtak elvarratlan szálak,és egy kicsit olyan homályos. De nem csípem az olyan dolgokat sem, mint pl mikor a jófiúról a kellő pillanatban derül ki, hogy fekete öves dzsúdós, vagy hogy véletlenül pont az előtte lévő padon beszélik meg a rossz fiúk az eseményeket.

GergelyBerni>!

-Látom, szereted ezt a köntöst – mondtam.
-Akkor vette anyám, amikor vízilabdáztam. Kapus voltam.
-Vízilabdában az se könnyű, mert nem lehet ácsorogni – mondtam, és körülnéztem.