Kosársuli 24 csillagozás

Kollár Betti: Kosársuli

Török Luca életének legjobb éveire készül, miután felvették álmai iskolájába, a Budapesti Kosársuliba. Egy sor kihívást állít maga elé: teljesíteni a délutáni edzéseken, bekerülni a csapatba, beilleszkedni az új osztályába és barátokat találni.

De van, amivel ő sem számol. Például az új padtársával, a céltudatos és kitartó Konráddal, aki ugyanannak a csapatnak szurkol, és mivel balkezes, a könyökük néha összekoccan írás közben.

Vajon hogyan sikerül Lucának az új érzések, a szerelem, a tanulás és a sport között egyensúlyoznia?

Kollár Betti 2015-ben kezdte el írni a Kosársulit, ami mára az egyik legolvasottabb történetének számít A vonzás törvénye című regénye mellett a hazai Wattpaden.

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Magnólia, Budapest, 2022
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635980482

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Orova Krisztián · Herczeg Konrád · Sélley-Rácz Dominik · Török Luca


Kedvencelte 7

Most olvassa 7

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 111


Kiemelt értékelések

alizbooks>!
Kollár Betti: Kosársuli

Szerintem senkit nem lepek meg azzal, ha azt mondom, hogy imádtam. Kollár Betti összes megjelent könyvét olvastam eddig, és egytől egyig hatalmas kedvencek lettek. Kicsit tartottam először a Kosársulitól, amikor megtudtam, hogy a szereplői kilencedikesek, mert nagyon régen olvastam már olyan könyvet, aminek ilyen fiatalok a szereplői, de szerencsére egyáltalán nem csalódtam.
EGYÁLTALÁN NEM.

Még csak két napja fejeztem be, azonban már most azt érzem, hogy hiányzik a sztori. Hiányoznak a szereplők, a gimis hangulat, a sok hülyülés, az egész.

Kollár Betti írói stílusa pont olyan, amire a mai tinédzsereknek szüksége van és amit könnyen tudnak olvasni. Gördülékeny, olvastatja magát és egyszerűen nem tudsz közben elkalandozni, annyira leköt.

Már az első oldal megragadja az olvasó figyelmét és nem is ereszt az utolsó mondatokig.
Török Luca személyében megismerhetünk egy kitartó, céltudatos és barátságos lányt, aki a sok bénázásával folyamatosan megnevettet minket. Konrád pedig egy igazi könyves álompasi, akinek szép a szeme, mindig menőn áll a haja, és annyira laza, hogy mindjárt szétesik. :D
Már az első szavaknál megvolt köztük a kémia, érezhető volt, hogy mindketten bejönnek a másiknak.
Természetesen óriási közös szenvedélyük a kosárlabda. Mint az már a címből is kiderül, a történet szereplői a Kosársuliban kezdik a tanévet. Nem igazán szeretem a labdajátékokat, így a kosarat se, de annyira jó volt olvasni erről! Tetszett, hogy sok helyen részletesen is be volt mutatva a sport, illetve imádtam, hogy mindenki mekkora beleéléssel játssza ezt a sportot. (Még kedvet is kaptam egy kis kosarazáshoz én is.) Az én életemben is ovis korom óta jelen van a sport, a versenysport, így kimondottan át tudtam érezni sok helyzetét a szereplőknek. (Sport és tanulás együtt )

Tipikus gimis, young adult történetről van szó, azonban nem olyan klisés, hiszen a Kosársuli nem egy átlagos gimnázium.

Nagyon szeretem Betti könyveiben ezt az egyediséget és azt, hogy mindig képes valami újat mutatni nekem.
Nagyon szívesen olvastam volna még tovább, igazán hozzám nőttek már a szereplők, így furcsa volt utána másik könyvbe kezdeni. :)

Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy gyors kikapcsolódásra vágyik, de mégsem egy „tipikus” YA sztorit keres. Betti könyvében garantáltan nem fogtok csalódni!

NZsófi>!
Kollár Betti: Kosársuli

Olvastam már a Wattpados verziót is…és most ezt könyv formában kézbe venni és újra élni, hát elképesztő érzés volt.

Nagyon tetszett a történet és az új jelenetek is kellően kiegészítették a történetet. Krisz karakterét nagyon imádtam és minden beszólásán jót mosolyogtam, miközben Dominikról remélem azért még majd kicsit nagyobb képet kapunk a következő könyvben és persze Konrád…tökéletes.
Nagyon várom a következő kötetet/ köteteket!

_m_lia_1014>!
Kollár Betti: Kosársuli

Nagyooon tetszett!<33
Motiváló volt számora ez a könyv, és pláne mivel felvételi alatt állok, sokat segített ez a könyv a motiváció gyűjtéshez.
Mert igenis küzdeni Kell! És igenis el lehet érni azt a bizonyos csillagos eget szorgalommal, alázattal és az elegendhetelen jó öreg kitartással. Nekem ezt tanította meg a könyv.<3
Bár őszinte leszek, a történet annyira nem fogott meg egyszerűnek éreztem, de nyilván ez volt az első kötete a sorozatnak így érthetőbb is. De persze félreértés se essék, imádtam Konrád és Luca alkuló kapcsolatát!<33333
Emelett pedig olyan mértékű löketet adott nekem, így a nagy véghajrá előtt, amire már nagyon-nagyon szükségem volt.<3
Köszönöm szépen Betti, hogy elovashattam a könyvet, sokat segített! <3333

MissWonderland>!
Kollár Betti: Kosársuli

Annyira cuki volt! Nagyon szerettem a fejezetek elején a nagy kosarasok inspiráló idézeteit. Kellemes és szívmelengető érzés volt olvasni, kicsit nosztalgikus is. Tetszett az egész atmoszférája, úgy éreztem én is része vagyok a történetnek. Kikapcsolt és kicsit elfeledtette velem a valóságot…
Szupi volt és várom a következő kötet izgalmait. Remélem Diniről, Dominikról és a bátyjáról is még többet tudhatunk meg!

timitoth23>!
Kollár Betti: Kosársuli

Egyetlen ok miatt nem adok 5 csillagot a könyvre és az az, hogy tudom, a folytatás überelni fogja.
A történetet még Wattpad-en kezdtem olvasni, de őszintén, semmire sem emlékeztem mostanra belőle, aminek igazából örültem, mert Konrád megint képes volt kikészíteni azzal, hogy milyen édes. *-*
Nagyon régen olvastam már ennyire aranyos gimis történetet, ami teljesen visszahozza az akkori tini gondolatokat, a felfogást, és lényegében mindent. Egy kellemes kikapcsolódás volt, ami visszahozta az én vicces vagy éppen kínos emlékeimet is xD
Köszönöm Betti, és várom a folytatást :)

Nicky0305>!
Kollár Betti: Kosársuli

Bettit már nagyon rég követem Wattpaden, mindig is csodáltam, amiért ilyen szuper könyveket tud letenni az asztalra. Valahol mélyen szeretnék én is ilyen nagyszerű íróvá válni, mint ő.
A történet könnyed, sportos, szórakoztató, cuki és magával ragadó. A karakterek szerethetőek, bár eddig nem mindegyikük lett teljesen kidolgozva, megismerve.
Luca a tipikus 14 éves kislány, akiben minden szerénység, bizalmatlanság és kérdőjel ott van, ami egy ekorban lévő tininél megvan.
Őszinte leszek. Nálam ez a könyv verte az SzJG-t. Imádom Laura könyveit, de az szjg soha nem kötött le igazán. Unalmas volt, hogy Reni szenvedését kellett olvasni, unalmas volt, hogy mindig kb ugyan az történik a gimiben. Vannak, tanulnak, szerencsétlenkednek.
A Kosársuli pont abban volt több, hogy ez nem csak egy sima random suli, ez a suli a kosárról és sportról szól. Ezáltal egy olyan pluszt kaptam, ami olvastatta magát. Mindenképp hibátlan és várom a folytatást!


Népszerű idézetek

Kollár_Betti I>!

Lélekszakadva vágtatok át a Keleti pályaudvaron.

(első mondat)

3 hozzászólás
Ani04>!

Szerintem akinek egymásra kell találniuk, azok egymásra találnak. Mindegy, mi áll az útjukban.

230. oldal

randomkemenyfesto>!

– Bokasérült lány – mondja halkan, de határozottan. – Én a világ összes óráján jegyzetelnék a kedvedért.

287. oldal, 24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Herczeg Konrád
NZsófi>!

– Úgy álldogálsz ott, mint egy megrettent liliomszál, pedig te jöttél ide – állapítja meg.
– Luca vagyok – bukik ki belőlem.
– Tudom. Szeretnél tőlem valamit, Luca?

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sélley-Rácz Dominik · Török Luca
novakcsenge>!

-Igyál egy kortyot- nyújt egy palack vizet, amire persze azonnal lecsapok.
– Köszi – ülök ismét a sarkamra, és nagyokat kortyolva próbálom megnyugtatni a testem (meg a szívem), bár kétlem, hogy az utóbbin segítene a víz. Mikor leeresztem a palackot, arra leszek figyelmes, hogy Konrád megbabonázva figyel. -Mi az?- pislogok értetlenül, és meglapogatom az arcom, nincs-e rajta valami.
– Azt hiszem, ilyenkor mondják, hogy közvetett csók – biccent a kulacs irányába.
Összeráncolt szemöldökkel meredek a kezemben tartott palackra. Hát, nem az enyém. Nagyon nem. Az arcom most már tuti olyan vörös, mint Klaudia Miami Heat-es meze, de most a fülem, a nyakam meg mindenem megszenvedia hirtelen jött érzelmi hullámot. Tekintetem egy pillanatra avszájára téved, de gyorsan elkapom onnan, nehogy észrevegye
-Jól vagy, Bokasérült lány? Nagyon piros az arcod.
– Hogyne, csak kimelegedtem a sok erősítésben! -vágom rá, és minden idegszálammal igyekszem végre elfordítani a fejemet, és nem bámulni öt annyira.

195-196. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Herczeg Konrád · Török Luca
G_Ancsa>!

– Szerinted milyen kenyér illene akkor Konrádhoz?
Krisz jókedvűen rám sandít.
– Mondjuk, egy jó kis száraz zsemle? – kacsint rám, nekem pedig fülig ér a szám.

239. oldal, 20.fejezet

eleven_011>!

– Nekem igazából valaki más tetszik – folytatja, amitől rögtön magamhoz térek. A gyomrom azonnal összezsugorodik, és a vizes foltot bámulom a pólóján. Tetszik neki valaki? Miért mondja ezt el most, az edzés közepén? Mert barátok vagyunk? Ez nyomasztja, és azt írta a labdára is? Vagy azért, mert esetleg én…?
– Kicsoda? – A szám és a nyelvem önálló akcióba kezd, és a jóváhagyásom nélkül hagyja el ez az egy szó. Még a testem is elárul, mert felveszi a lehető legkétségbeesettebb és legkíváncsibb arckifejezést. Konrád talán nem számított rá, hogy nyíltan rákérdezek (megjegyzem én sem), mert megdermedem, és csak pislog.
– Hát, te.

_m_lia_1014>!

– Ugyan, neked pont jól jön az én késésem – vigyorog rám Konrád.
– Mire gondolsz? – értetlenkedtem, de addigra már utolér, és egy egyszerű mozdulattal felkap, és elindul velem a lépcsőn.

146. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Heniko Sakka: Legédesebb tini élet
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Miranda Kenneally: Becsavart szerelem
Kerstin Gier: A fiúk olyanok, mint a rágógumi
Leiner Laura: Egyszer
Szabó Tünde: A hacker
Leiner Laura: Bábel