Álmomban ​megleltelek 112 csillagozás

Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Reverie Tempest élete totál csőd. Szülei válását követően két évet halasztott az egyetemen, megszakította baráti kapcsolatait, felhagyott a szenvedélyével, és most elbukta a mester felvételi szóbelijét. Egyre lejjebb csúszik azon a bizonyos lejtőn, és lassan teljesen elveszíti önmagát.

De mi van, ha tényleg létezik második esély?

Revy ugyanis álmában utazik az időben: véletlenszerűen visszatér gimnáziumi éveinek egy-egy napjára, melyet éjszaka, felnőttként a saját tinédzser testébe szorulva él újra át. Az már csak hab a tortán, hogy a jelek szerint gimis szerelme, Sawyer, szintén álom-időutazó.

Vajon sikerül Revynek ismét egyenesbe jönnie, vagy az időutazás csak még jobban összekuszál mindent?

Kollár Betti, A vonzás törvénye-sorozat szerzője legújabb könyvében időutazásról és új lehetőségek megragadásáról ír, a már jól ismert humoros és romantikus stílusában.

>!
Magnólia, Budapest, 2023
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635980369
>!
Magnólia, Budapest, 2022
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635980369
>!
Magnólia, Budapest, 2022
480 oldal · ISBN: 9789635980376

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Sawyer Woodrow · Reverie Tempest (Revy)


Kedvencelte 22

Most olvassa 15

Várólistára tette 95

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

bemese05 P>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Kicsit nehezen írtam meg ezt az értékelést, mert le kellett tisztáznom magamban az érzéseimet a könyvvel kapcsolatban.
Tetszett Revy és Sawyer története, érdekes volt ez az álom-időutazás, amiben részük volt. Nagyon sok mindent megtudtunk róluk és ők is egymásról.
Kedveltem Sawyert, bár egy kicsit szerintem el volt túlozva, h mennyire csodás és tökéletes és helyes, de így sem tudtam nem kedvelni. Tényleg az volt :D
Revy pedig valóban eléggé bezárkózott, szinte mindenki előtt. Ami hiba volt, de sajnos számomra is ismerős dolog!
Tetszett ahogy Sawyer szép lassan megpuhítja, mindkét helyen!
Kicsit fájt a szenvedésük, h ilyen sokáig elhúzták, h végre lépjenek…. Mert én értem, h félnek, de eddig? Ne már, hiszen már felnőttek!
Nagyon szerettem Azyt, a kapcsolatát Reverievel! Szuper, h így egymásra találtak!
Az epilógus pedig remek befejezést adott a történetnek! :)

Viviana97>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Végre sikerült befejeznem. Ezt nem azért mondom, mert nem tetszett vagy ilyesmi, hanem mert amikor elkezdtem olvasni, egy elég nagy olvasási válságban voltam és több hónapig félbehagyva hevert csak a könyv, de idénre megfogadtam, hogy mindenáron befejezem. És most végre sikerült, ráadásul nagyon jó élményt is nyújtott.
Olvasás közben végig arra gondoltam, mi lenne, ha velem történne ez meg, én mit tennék másképp vagy mit éreznék, ha vissza tudnék menni álmomban a középsuliba. Az biztos, hogy a mostani énem más, mint amilyen akkor voltam.

Tetszett, hogy kaptak mindketten egy második esélyt és ezt a második esélyt szószerint kell érteni, mert visszamehettek és átélhették újra, viszont alakíthattak is a múlton, ami a jövőjükre is hatással volt.

Összességében a történet nagyon tetszett, voltak benne unalmasabb részek, azt aláírom, illetve nem mindent értettem pontosan az időutazással kapcsolatban, pl. amikor Sawyer magyarázta erről az elméleteit Revy-nek, ott némelyik mondatot többször is el kellett olvasnom, hogy értsem. Viszont egy szerethető romantikus könyvnek tartom, amit ajánlok akár már 15 éves kortól.

A szereplőkről nem tudok sokat mondani, kedvelhető karakterek, de semmi extra. Revy-nél azonban kiemelném, hogy a karakterfejlődése elég látványos, nagy utat tett meg a könyv elejéhez képest. Sawyer pedig ugyanolyan maradt szerintem, de ez nála pont nem jelent rosszat.

Bettitől ez volt a harmadik könyvem és ugyanazokat tudom kiemelni, egyszerűen szeretem, ahogyan ír, olyan hétköznapi a megfogalmazás és ezt úgy értem, hogy simán el tudom képzelni, hogy valakik között lejátszódik egy-egy párbeszéd a valóságban is.

alizbooks>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

„Megmondom őszintén, magasak voltak az elvárásaim. Betti ebben a könyvében ugyanis ötvözte azt a két dolgot, ami Kerstin Giernél egyszerűen levett a lábamról: az időutazást és az álmok világát. (Időtlen szerelem, illetve Silber trilógia). Nálam az a két KG sorozat ÓRIÁSI kedvenc, ezért is voltak nagyok az elvárások ennél a könyvnél. Nem szerettem volna csalódni. És nem is csalódtam. NAGYON hamar elolvastam ezt a könyvet, amit így utólag bánok, hiszen így vége, és már nem tudom tovább olvasni Revy és Sawyer történetét.”

Teljes bejegyzés a blogomon: https://alizbooks.blogspot.com/2022/06/kollar-betti-alm…

Bethany P>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

„Létezik egy kötelék.
Nem látható, nem hallható és nem is tapintható. Csak érezni lehet.”

A fenti mondat tökéletesen megfogalmazza a könyvvel kapcsolatos érzelmeimet.
Meg van az érzés, mikor meglátsz egy könyvet, és tudod, hogy igazán jó lesz? Nem az 5 csillagos fajta, hanem az, amikor az égen lévő összes csillagot megadnád a könyvre.
Meg van az érzés, mikor a könyv olvasása közben érzed, hogy eggyé válik veled?
Meg van az érzés, mikor a szívedhez szól a könyv?

Nehéz szavakat találni, ezt a könyvet csak érezni lehet. Veled együtt rezonál, egymásra hangolódtok, és szépen a részeddé válik a betű, a szó, a mondat, az érzés. Teljesen lecsupaszít érzelmileg, ott állsz előtte, és egy új élménnyel, új érzéssel, új látásmóddal nézel a jövőbe. Ez a könyv kellett nekem, mint egy falat kenyér, mint egy korty víz. Az utolsó mondatok után is csak ültem, és bámultam magam elé. Próbáltam megtalálni magam, de valahogy már nem az voltam mint a könyv előtt.

”Nem azt kell néznünk, mi nem sikerült, mi lehetett volna másképp, vagy mi az, amit bánunk. Arra kell koncentrálnunk, hogy mi van előttünk, mit csináltunk jól, és mi az, amit elértünk.”

Olyan dolgokról beszél, amikről igazán nehéz beszélni. Nehéz elmondani az érzéseidet azzal kapcsolatban, hogy a szüleid válása után, hogy érzel, és nehéz elmondani, hogy nem találod a világban a helyed, úgy érzed elmegy melletted az élet és sorolhatnám még , hogy mennyi mindenről beszél, és mutatja be, hogy igen! nehéz, felemészt, belebuksz, de fel tudsz állni. Mindenki más módon emészti meg az őt ért veszteségeket, más tempóban, és ezzel nincsen semmi gond.

Jó ég! Szerintem egy komplett könyvet tudnék írni arról, hogy hogyan érzek a könyv után. Mert egy nagyon édes könnyű nyelvezetű könyv, amit a fiatalok és idősebbek is egyaránt kezükbe tudnak venni, és magáénak tud érezni. Ki így, ki úgy. Viszont ami ezen felül van, amit te, mint olvasó érzel a könyv hatására, az a nem mindegy. Biztos van, aki csak egy édes romantikusként éli meg, de biztosan lesz még olyan ember, akire akkora hatással lesz a könyv, mint rám.

Imádtam mindent benne. A szereplők szeretetre méltók, értelmesek, egyediek. Reverie hatalmas fejlődésen ment át, mind ezt úgy, hogy megismerhettük valamilyen szinten a fiatal Szélvészt, a gondterhelt Revy-t és a felnőtt Szélvészt. Sawyer pedig hatalmas szerelem. Rhett is nagy szerelmem volt, hasonló karakter, de mégis teljesen más.
Mindkét karakter fejlődött, alakult, de Revy karaktere jóval többet fejlődött, többet változott a lapok között. A mellékszereplők is kifejezetten édesek voltak, kifejezetten nagy öröm volt Azy, egy fiatal testbe ragadt öreg belevaló nagyi. Imádtam a szócsatáit Revyvel, hogy érződött az elejétől, hogy hiába mostohatestvérek, igen is sokat jelentenek egymásnak.
Nem tudom, hogy szándékos-e, hogy Revy kapott egy „Ász” becenevet, de nekem nagyon nagy mosolyt csalt az arcomra, hogy van némi visszatérő dolog. Ha pedig véletlen, akkor még cukibb!

A történet haladása, cselekménye, magyarázatok is nagyon a helyükön voltak. Tökéletes mennyiségben volt benne humor, édes romantika, fájó érzelmek, félelem, bátorság. Remek volt az egyensúly a nevetés és az elgondolkodás, valamint a búslakodás között. Voltak olyan oldalak, amikor igencsak törölgettem a szemeimet, hol a nevetéstől, hol a bánattól.
Viszont a romantikus szál! Ó, te jó ég! Eleve kedvenc zsánerem a fiatalkori barátságból szerelem, de ez mindent vitt.

Egy percig sem untatott a könyv, és próbáltam minél tovább húzni, hogy sokáig kitartson, de olyan jó volt, annyira élveztem, hogy egyszerűen túl hamar befejeztem. Szívem szerint kezdeném elölről, és rongyosra olvasnám.

Köszönöm ezt a remek könyvet, ezt a mindent elsöprő érzést, hogy kaptam egy darabot, amit beépíthetek magamba.

Pumukli82>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Sajnálom, de ez nem az én könyvem. Untam de nagyon. A helyszínt sem értettem, sokszor azt éreztem, hogy Budapest de aztán visszarántott, hogy október és hőség. Nem találtam magam.
Az időutazás nekem egy katyvasz volt, nem értettem minek kell, ha nem befolyásolja a jelent igazán.
A főszereplő Rev-et sem értettem igazán, mitől engedte így el magát. Persze a szülei válása nem egyszerű de kérem felnőtt ember már, ennyire ne hagyjuk el magunkat. Egész könyvet végig szenvedi…

1 hozzászólás
Detty77 >!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Az Írónő könyveit nagyon szeretem, azonban egy picit megtorpantam, mikor megláttam az időutazás címkét… Kár volt!! Nagyon szerettem az időutazást és a tanulságait! Ez a történet más volt, mint az Vonzás sorozat! Nem a romantika kapja a legnagyobb hangsúlyt, hanem a lehetőség és az esélyek kerülnek a középpontba. Mit tehetne az ember, ha visszatérne a középiskola 4 évéhez? Mennyiben változtatná meg a döntéseit? Egy igazán elgondolkodtató olvasmány volt, hatalmas mondanivalóval! Nekem nagyon tetszett Revy és Sawyer kalandos története. spoiler

rekamoly20 P>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Mert nem lehet örökké olyasmin keseregni, ami elmúlt. Nem azt kell néznünk, mi nem sikerült, mi lehetett volna másképp, vagy mi az, amit bánunk. Arra kell koncentrálnunk, hogy mi van előttünk, mit csináltunk jól, és mi az, amit elértünk. Ami pedig megtörtént, abból meg kell próbálnunk kihozni a maximumot.

(Idén megfogadtam magamnak, hogy sokkal szigorúbban fogok csillagozni, mint tavaly tettem, mert volt olyan, hogy később megbántam egy-egy értékelést, nem voltam elég kritikus. Hát most már próbálok az lenni.)

A könyvet a Nemzetközi Könyvfesztiválon vettem meg az Agave standjánál még szeptember végén, s azóta a polcomon csücsült. Az eladó utólag is dicséretet érdemel a meggyőzési stílusa miatt, mert nem csak a regény, hanem egy kitűző megvételére is rábeszélt. (Bár azért megjegyzem, hogy nem kellett sokat puhítgatni, mert amúgy is gondolkodtam mindkettőn. :D) A borítója szerintem nagyon szép, de ez Kollár Betti összes könyvére igaz. ❤ Azóta már megvettem A vonzás törvénye című sorozatának kint lévő részeit is, mert nagyon érdekel mit változtatott és mennyit változott az írónő stílusa a Wattpad óta.

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kéne írnom, mert bár imádtam Revy és Sawyer történetét, és ez az álom-időutazós dolog is nagyon érdekes volt, számomra (nagyon) néha érthetetlen volt a cselekmény. Vagyis inkább úgy mondom, hogy az zavart, hogy még a végén sem tudtam megmagyarázni mi is történt pontosan.

Nem sikerült olyan gyorsan elolvasnom off, de abszolút vitt magával a történet a pont megfelelő mennyiségű humorral, fájdalommal (és félelemmel). Az egyensúly megvolt a két, ellentétes érzelem között, szóval rengetegszer tudtam kacagni magamban, s pont annyiszor gondolkodtattak el a mélyebb, szomorúbb érzelmek.

Nagyon szeretem azokat a történeteket, ahol egy fiatalkori barátságból alakul ki a szerelem, szóval ez máris pozitív irányba vitte el a gondolataimat. A kapcsolat, ami Revy és Sawyer között alakult ki, végtelenül aranyos volt. Élvezet volt látni, ahogyan Sawyer fejezetről fejezetre lebontja a falat, amit Revy maga és a szíve köré épített az évek során. ❤ Mit ne mondjak, jó sokáig elhúzták a szenvedésüket, mert féltek attól, hogy ha lépnek valamit, s a másik nem érez ugyanúgy, akkor a barátságuknak annyi. Ez amúgy teljesen érthető és ha jobban belegondolok, akkor ők legalább egy könyvön belül rájöttek arra, hogy szeretik egymást. :D Míg a SZJG-ben ehhez 5 kötet volt szükséges Reninek és Corteznek. Haha. off

Aminek még nagyon örültem az az volt, hogy idősebb szereplőket kaptunk, nem tiniket. A belső vívódások ezáltal sokkal mélyebbek voltak. Mindkét főszereplő szerethető volt és rengeteget fejlődtek a történet során. Főleg Revy, aki bár nem szereti a változásokat, az álom-időutazás hatására végül megnyílik és visszaszerzi a barátait. Revy mostohatesóit is nagyon szerettem. Főleg Azyt, de Rosie is a szívemhez nőtt.

Ami nekem még furcsa és érthetetlen volt picit az az, hogy amikor Revy és Sawyer többször megjelent Revy édesapjánál, akkor az apjának eszébe sem jutott megkérdezni, hogy mit keres ott Sawyer, ki ő most neki vagy valami ilyesmi. Szerintem bármennyire is eltávolodtak egymástól, egy apát tuti érdekelné, hogy mégis ki van a lánya mellett, még akkor is, ha úgy ismeri a srácot, mint a lánya egyik gimis barátja.

Egyébként a könyv első mondatai is rögtön a szívembe vésődtek, így muszáj leírnom őket ide:
Létezik egy kötelék.
Nem látható, nem hallható és nem is tapintható. Csak érezni lehet.

Nem fogom azt mondani, hogy nem látok pár „hibát” ebben a történetben, de mind a cselekmény, mind a karakterek nagyon szerethetőek, így abszolút tudom ajánlani ezt a könyvet mindenkinek! ❤

Pelyhe_Anna>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Egy olvasási folyamat, egy kapcsolat valamely könyvvel egyértelműen a borítónál kezdődik, és szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ez a regény külsőleg tökéletes. Visszafogott, egyszerűen jó ránézni, de mégis sokat elárul a lapok között rejlő történetről. Az én esetemben sajnos ez a borító, a fülszöveg, valamint az író neve túl magas elvárásokat adott, és magában a tartalomban csalódnom kellett. Alapvetően érdekelnek azok a regények, amelyek valamilyen módon az idővel játszanak – rögtön megtetszett hát ebben, hogy az időutazás volt az alap, ami köré felépült a cselekmény. Újraélni a gimis éveket, amiket akkoriban az ember nem becsül meg eléggé? Elég jó alapszálnak ígérkezik, pláne, ha hozzáadjuk a helyes srácot, aki az álmokban és a valóságban egyaránt bármikor kész segíteni. Szomorú, hogy nekem pont ez a srác és a tökéletessége lett túl sok egy idő után, adjuk hozzá továbbá a lassú történetvezetést és a sokszor felbukkanó, számomra zavaró mondatszerkezeteket (azokban az esetekben, amikor az alany nem a mondat elején szerepel, hanem a végén jelenik meg spoiler).

ancsislibrary>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Betti A vonzás törvénye sorozatát nagyon szerettem, így azóta nyomon követem a könyvmegjelenéseit.

Az Álmomban megleltelek alaptörténete nagyon tetszik, szeretem az időutazós, párhuzamos világokról, álmokról szóló történeteket. Izgatottan vetettem bele magam a regénybe, de hamar elszomorodtam.

Nagyjából az első 200 oldal untatott, a főszereplő pedig halálra idegesített. Értem, hogy miért kellett ez a rész és hogy a szereplőnek valahonnan fejlődnie kellett valahová, de na, nem sok kellett ahhoz, hogy félretegyem. Szerencsére nem így történt. Revy rengeteget fejlődött és a történet végére sikerült megszeretnem.

Sawyert már a kezdetektől szerettem, ugyan kedvenc bookboyfriend nem lett belőle, ahhoz még kellene legalább egy kötet.

Valahogy a szereplők nem tudtak elbűvölni, amit nagyon sajnáltam.

Ennek ellenére jó élmény volt a könyv. Sawyer és Revy közös jelenetei nagyon cukik voltak, sokat nevettem a szituációkon, amikbe belekeveredtek. Volt egy komoly színezete, mondanivalója is a történetnek, amit hasznosítani tudtam. Betti stílusát és írásmódját itt is szerettem.

A vonzás törvénye maradt az, amit szívből ajánlok továbbra is mindenkinek!

A Kosársulira pedig nagyon kíváncsi vagyok!

udora>!
Kollár Betti: Álmomban megleltelek

Már régóta a kívánságlistámon volt ez a könyv. Vagyis hazudok. Felraktam kívánságlistára majd levettem. Megláttam belőle 1-2 idézetet és visszaraktam. Ezt eljátszottam párszor, mire @PetraZsiros meglepett vele. ♥ off

Mikor kinyitottam, picit megrettentem, hogy milyen kis betűk vannak benne és milyen vastag. El is gondolkodtam, hogy neki álljak-e, vajon végzek-e vele, mire vége a karácsonyi munkaszünetnek….
Hát mit mondjak, alig 24 óra alatt ledaráltam.
Alig tudtam letenni, alig vártam minden egyes alkalommal, hogy újra olvashassam.
Imádtam Sawyert, ahogy bánt Revyvel, az egész történet nagyon cuki volt.
Azért nem 5 csillag, csak 4.5, mert számomra kicsit elhúzódott, hogy egymásra találjanak, hát már alig győztem kivárni. :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kollár_Betti I>!

Létezik egy kötelék.
Nem látható, nem hallható és nem is tapintható. Csak érezni lehet.

(első mondatok)

Kapcsolódó szócikkek: Reverie Tempest (Revy)
Kollár_Betti I>!

Márpedig azoknak a legnehezebb beszámolni a bukásainkról és a saját hibáinkból fakadó kudarcainkról, akiket a legjobban szeretünk. Baromi nehéz látni a sajnálatot a szemükben, hiszen ők bíztak és hittek bennünk, mi pedig megint csalódást okoztunk. Még ha azt mondják, hogy így is szeretnek és továbbra is támogatni fognak, egy kicsit azért mindig lemondanak rólunk.

16. oldal

Bethany P>!

– A szerelem magasba repíti testünket és lelkünket, miközben két lábbal a földön mosolygunk.

bemese05 P>!

– Nem bírom annyira zombie-Szélvészt. Mindig meglepetten méreget, amikor kérdezgetem tőle, hogy te vagy-e az

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sawyer Woodrow
bemese05 P>!

– Először is, figyelni álmomban elég perverz dolog. Másodszor pedig inkább nem akarom tudni, mi történik a testemmel éjszakánként…
– Semmiről se akarsz tudni – biggyeszti le az alsó ajkát csalódottan.
Ráhagyom, mert igaza van. Így is éppen elég tétel áll már a „sikertelen feldolgozás” című listámon.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reverie Tempest (Revy) · Sawyer Woodrow
bemese05 P>!

– Azért tettem, mert féltem. Nem az érzéseimtől, hanem tőled és attól, hogy nem tudok az lenni, aki szeretnéd, hogy legyek.

442. oldal

Bethany P>!

– Gyerünk, Szélvész! Megtaláltam az egyik futócipőd a padláson.
– Akkor húzd a fejedre és ismerkedj meg a vidékkel! – tanácsoltam neki.

Detty77 >!

A szerelem magasba repíti testünket és lelkünket, miközben két lábbal állunk a földön és mosolygunk.

Bethany P>!

Nem azt kell néznünk, mi nem sikerült, mi lehetett volna másképp, vagy mi az, amit bánunk. Arra kell koncentrálnunk, hogy mi van előttünk, mit csináltunk jól, és mi az, amit elértünk.

bemese05 P>!

– Kezdem érteni, miért menekültél előle – jegyzi meg csendesen Azy, mikor ismét kettesben maradunk.
– Ugye? Mintha a megtestesült ellentétünk volna! Közvetlen, barátságos, állandóan jókedvű és mindenkivel kedves.

376. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Reverie Tempest (Revy)

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Leiner Laura: Higgy nekem
Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Ali Hazelwood: A szerelem képlete
Kerstin Gier: Zafírkék
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Fiatal szerető