A ​vonzás szépsége (A vonzás törvénye 2.) 49 csillagozás

Kollár Betti: A vonzás szépsége

Sere és Ace alkuja ugyan felbomlott, de ez nem jelenti azt, hogy Sere végre megszabadult a nehézségektől. Még nem tette túl magát Ace-en, ráadásul újabban zavarban érzi magát Rhett előtt. Változóban vannak a dolgok: Ace mintha már más szándékkal közeledne felé, mint korábban, Rhett pedig egyre nyitottabb és barátságosabb.

Sere lassan ráébred, hogy szerelmes, de egy vadonatúj kihívással kell szembenéznie, mégpedig azzal, hogy milyen is párkapcsolatban élni. Végre rálel a saját társaságára, és úgy érzi, tartozik valahova, valakihez. Ám nem mindenki az, akinek mondja magát. Meg kell birkóznia saját bizonytalanságával és a kaliforniai élete miatti rossz érzéseivel is. Rég történt eseményekre derül fény, fájdalmas érzések törnek felszínre, de ezúttal már Serén múlik, hogy egyedül néz-e velük szembe.

Vajon sikerül rátalálnia önmagára és a problémák ellenére is kitartania amellett, akit szeret?

>!
Magnólia, Budapest, 2021
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634199526
>!
Magnólia, Budapest, 2021
400 oldal · ISBN: 9789634199533

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Rhett · Serenity Cora (Sere) · Wilder Ace


Kedvencelte 9

Most olvassa 8

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 43


Kiemelt értékelések

shreklover>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

na jó, először is azzal szeretném kezdeni hogy én NAGYON-NAGYON VÁRTAM A MÁSODIK RÉSZT! de komolyan,:DDDDD spoiler

a főszereplő lányunkkal valamikor túlságosan is tudtam azonosulni, de voltak alkalmak, mikor egy emberes pofont lekevertem volna neki, de alapjáraton elviselhető volt… általában:D

Ace, Vész, Wild… Ő lenne az egyik, akit végül nagyon megkedveltem, mivel az első részben meg a hypeot se értettem körülötte, es annyira felszínesen volt ábrázolva, hogy azért olykor őt is megtámadtam volna egy kalapáccsal. Ebben a részben pedig végre több betekintést nyerhettünk belőle, és rendesen elkezdtem őt máshogyan látni:) off

Rhett… drágám, egyetlen boldogsághormon, a csávó akit lehet elviselnék, és még én kérném meg a kezét… már az első részben is beléd szerettem, és annyira örülök ahogy végül alakultak a dolgok;)

nagyon kíváncsi leszek az írónő további köteteire, mert basszus, tud valamit ez a csaj:DDDDD

Detty77 >!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Nagyon vártam Sere történetének a folytatását. És ismét nem csalódtam!! Egy lány önmagára találásának története, mellyel spoiler. Rhett már az előző részben is kedvenc volt, szerettem a titokzatosságát és azt az emberi oldalát, ahogy a lánnyal törődött, mikor szüksége volt rá. Tetszett, hogy nem ugrottak bele spoiler,hanem szépen, fokozatosan alakult ki, miközben a lány önmagára talált és felismerte azt, hogy először magát kell megtalálni, barátokat szereznie, off és csak aztán belefogni egy spoiler. Nagyon tetszett!!!

cukorborsoooooo>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Na, szóval, igenn…
Tetszett ez a rész, egy könnyed, aranyos, romantikus sztori volt. De szörnyen kiszámítható volt :D De egyébként nem bántam túlzottan, mert így nem kellett halálra izgulnom magam, hogy mi lesz. Nagyon poénos és „rózsaszín ködben élünk”-ös rész volt ez. Nagyon tetszettek a babonák, ezek annyira aranyos dolgok, és sejtetik, hogy mi is lesz…
Viszont Rhett spoiler
Ace viszont annál inkább belopta magát a szívembe:D
Volt a könyvben egypár szerintem felesleges dolog, például spoiler vagy a spoiler.
Nagyon örültem, hogy Sere végül a lányokkal nagyon jóban lett és megvoltak a tipikus lányos beszélgetések is!

alizbooks>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Ismét egy kiemelkedő olvasmány Bettitől! Tavaly télen nagyon megvett magának A vonzás törvénye, ezért kicsit félve kezdtem ebbe bele. Nem tudtam, hogy fog alakulni ez a dolog Sere és Rhett között és féltem, hogy nem fogja a könyv fenntartani az érdeklődésemet. Szerencsére azonban ez nem így lett.

A Vonzás szépsége még jobban megvett magának, mint a sorozat első része. Tetszett, hogy rögtön ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, ezért kicsit sem volt nehéz belerázódni a történetbe. Rhettet nagyon megkedveltem már az első pár fejezetben, és ahogy haladt a történet, egyre jobban beleszerettem. Igazi álompasi ♥

Serének volt egypár meggondolatlan döntése, néha nem értettem egyet vele és kicsit gyerekesnek éreztem a gondolkodásmódját, de összességében naaagyon cuki párost alkotott Rhett-tel. *.*

Nagyon tetszettek a leírások is a könyvben, annyira jól átjött először az ősz, majd a tél feelingje is. :) Imádtam minden nap végén bekuckózni vele.

Ha egy pörgős, aranyos történetre vágysz, ezt semmiképpen ne hagyd ki! Ez a sorozat engem teljesen megvett magának, éppen ezért NAGYON megörültem annak a bizonyos utolsó mondatnak. ♥

Köszönöm a lehetőséget @kollár_betti !

Vörös_Viktória>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatosan.
Alapjáratban Acet szerettem jobban de Rhettet se utáltam, mindössze egy kicsit emlékeztetett egy olyan emberre akire nem akartam gondolni, de a személyes élményt leszámítva valószínűleg odáig meg vissza lettem volna érte. Rhett maga a tökéletesség. Kedves, udvarias és nem próbál meg senkit lekorlátozni az elvárásaival (ami nincs neki)
Serével teljesen együtt tudtam érezni, ismerős volt a helyzet amin átment.
Igazából a könyv sok dolgon elgondolkodtatott, nagyon élveztem annak ellenére is hogy Rhett lett a befutó. Ráébresztett néhány dologra, ami hiányzott belőlem.
Acenek pedig egy teljesen más oldalát is megismerhettem, ami miatt még jobban megszerettem a karakterét. Azt hiszem egy ilyen legjobb barátot szeretnék :D Vagy inkább kérem szépen Acet :)
Sajnos nem úgy haladtam a könyvvel mint szerettem volna, mert mindig csak suliban a szünetekben tudtam olvasni, de így is rövidnek éreztem mikor befejeztem.
Két kezemet összeteszem, hogy a következő könyv Ace központú legyen.
Egyre jobbak és jobbak a könyvei és izgatottan várom, hogy melyik mellékszereplő életébe kaphatunk betekintést a folytatásban.

HegedusHajni>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Az első rész is tetszett nekem, de ezért oda és vissza voltam. A szerelmi száll számomra tökéletes volt. Nem éreztem egyik félnél sem hogy meg akarom pofozni valamelyiket hogy térjen észhez.
A barátság a fiúk közt is jó látható volt számomra, hogy milyen egy igazi szoros barátság.
Egy személyt nem tudtam hova tenni az Cage volt a könyvben. Nekem ő volt az idegesítő karakter, hogy miért is van mert volt amikor felhúzott, de hogy sokat nem szerepelt a könyvben így nem volt annyira vészes. Remélem vele is lesz egy könyv amibe jobban bele lehet látni miért ilyen amilyen volt és lett, mert az első könyvben őt is megkedveltem, de most nem igazán sajnos.
Kollár Betti csak gratulálni tudok, így tovább. :)

1 hozzászólás
Bethany P>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Szerintem idén ez volt az egyik legjobb könyv, amit olvastam.

Nagy szerencsém volt, hogy a két részt együtt vásároltam meg, mert nagyon nagy bajban lettem volna. A második rész még jobb volt, mint az első, márpedig nálam már az is abszolúte befutó volt.

A történet ott folytatódik, ahol abba hagytuk: Sere és Rhett kerülgetik egymást, kezdenek ismerkedni. Roppant szórakoztató volt olvasni, hogy Rhett már tudatában volt azzal, hogy mit szeretne, azonban Sere nem tudta még értelmezni a jeleket, és a saját gondolatait se. A könyv eleje a megismerkedés és a rádöbbenés édes érzéseit hozta, míg a könyv második része minden ember gondolatát fogalmazta meg. Nagyon együtt tudtam érezni Serenity-vel, mert jártam hasonló cipőben, pontosan ugyan ebben a korban.

A szereplők nem változtak sokat, de azért megismertünk pár új arcot. Megjelent A nagyi, mindenki nagymamája, jobban megismerkedhetünk Rhett rokonságával.
Sere komoly karakterfejlődésen ment végig, hiszen belátni, hogy gond van, és tenni ellene hatalmas lépésre és erőre vall, míg Rhettnek megismerhettük a „valódi” oldalát, hiszen mindenkitől tudtuk, hogy valójában egy előzékeny, udvarias srác, csupán érzéseit próbálta palástolni a kis civódásával. Mennyire egy édes fiú! Én leszek a Rhett rajongótábor vezetője. Totál elaléltam tőle.

Míg az első könyv könnyedebb hangvételű volt, ebben a részben már voltak komolyabb dolgok: Milyen valakihez alkalmazkodni, mi leszek, ha nagy leszek, és hasonló kérdések, amik szerintem minden fiatal felnőtt fejében megfordul, és rágódik rajta. Volt benne egy nagyon jó mondat, miszerint nagyon kevesen tudják fiatalon, hogy mik is szeretnének lenni.

A könyv terjedelmével egyenértékű dicséretet tudnék még írni, mert nekem nagyon belopta magát a szívembe, és biztos, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy olvastam.

3 hozzászólás
nekonori29>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Ha több időm lett volna akkor hamarabb is kiolvastam volna, nagyon tetszett. Több karakter fejlődés volt benne mint az első részben, talán nem idegesített már annyira Sere, sőt, néha még tudtam is azonosulni vele. Rhett jó hatással volt rá. Rhett Rhett Rhett… Már az első részben is kedveltem, ebben meg egyenesen beleszerettem. Kíváncsi vagyok kiről fog szólni a következő rész, tuti azt is elolvasom.

Szasza3818>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Bátran mondhatom, azaz ebben az esetben inkább írhatom, hogy Betti egyre jobb és jobb történetekkel rukkol elő. Nem tagadom, én az elejétől fogva shippeltem Seret és Rhettyt így amikor megtudtam, hogy folytatást kap A vonzás törvénye egyből rohantam is, hogy előrendeljem ezt a kötetet. Alapjáraton imádtam, viszont azért adok 4,5 csillagot, mert Sere bizonytalansága időnként az őrületbe kergetett. :D Ace karaktere az első kötetben nem tetszett, de ahogy „utáltam” úgy kedveltem meg ebben a kötetben. Ami pedig a végét illeti, azt a bizonyos pár sort… Köszönjük Betti! ❤

1 hozzászólás
csillagmano>!
Kollár Betti: A vonzás szépsége

Kíváncsi voltam, hogyan folytatódik Sere és Rhett története. Szerencsére nem rugaszkodott el a valóságtól és ezért tetszett. Igazi hétköznapi problémákkal találkoztunk. Bírtam Rhett türelmét és Sere nyughatatlanságát. Kiegészítették egymást. Ace pedig egyszerűen elvarázsolt. Nagyon nem szimpatizáltam vele az első részben, kifejezetten idegesítő figura volt. Most viszont megismerhettem egy másik oldalát, és tényleg fantasztikus barát.
Szóval jó volt a könyv, de mégse tetszett annyira, mint az első. Kevesebb volt benne a humor és nem történt olyan sok minden, hogy egy második kötetet izgalmassá tegyen. Azért szívesen olvastam. Köszönöm! :)


Népszerű idézetek

cukorborsoooooo>!

– Előbb vagy utóbb, mind meghülyülünk a szerelemtől!

373. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Serenity Cora (Sere)
Vörös_Viktória>!

– Oda ülök, ahova csak kedvem tartja.
– De minek fárasztasz? – eresztettem le a vállamat lemondóan.
– Mert bírlak – jött az újabb őszintének tűnő vallomás.

3. fejezet

Vörös_Viktória>!

– A vak is láthatja, hogy nem illek ide!
Rhett érzékelhette, hogy komolyan elvesztettem minden magabiztosságomat, mert kicsit lehajtotta a fejét, hogy összekapcsolódjon a tekintetünk, és szelíden nézett vissza rám.

5. fejezet

shreklover>!

– Mindenkinek vannak hullámvölgyek az életében – hallottam a hangját.
– De mi van, ha nekem csak azok vannak? – hunytam be szorosan a szemem.

56. oldal

Vörös_Viktória>!

– A pozitív és negatív érzelmek akármilyen töltetűek is, de érzelmek. A semlegesség viszont tényleg gond, de úgy látom, ott még nem tartasz – magyarázta komoly képpel.

3. fejezet

szonmoly>!

– Bár nincs ellenemre, hogy folyton összegabalyodunk, de nem bánnám, ha nem vetnéd le magad onnan – jegyezte meg, tartva a szemkontaktust.
– N-nincs? – hebegtem bébán.
– Hisz már korábban megegyeztünk abban, hogy nálam egyértelmű, mi van ellenemre és mi nem. – Megint rébuszokban beszélt, talán azért, mert maga sem volt biztos abban, mit mondhat és mit nem. Arra jutottam, hogy márpedig én célozgatás helyett jobban szeretném, ha kerek perec kimondaná, mi zavarja és mi nem.
– Néha jól jön a szóbeli megerősítés – vesztem el a tekintetében.
– Nos, ez esetben világosan értésedre adom, hogy egyáltalán nincs ellenemre.

177. oldal

cukorborsoooooo>!

– Az itteni hagyományok szerint ha az első havazás idején épp jársz valakivel, és együtt vagytok, együtt élitek át az első hó élményét, azt jelenti, hogy még nagyon sokáig együtt lesztek.

76. oldal

cukorborsoooooo>!

[…] a természetellenesen szép, kék szemű emberek megbízhatatlanok…

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elle Kennedy: The Risk – A kockázat
Ruby Saw: Kertvárosi pletyka
Ruby Saw: Liv Jackson életei
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Borsa Brown: A szárd szikla
Jana Aston: Te vagy a végzetem
Kasie West: A távolság relatív