My ​Hero Academia 6. (My Hero Academia 6.) 7 csillagozás

Kohei Horikoshi: My Hero Academia 6.

Izuku Midoriya is the inheritor of the superpower of the world’s greatest hero, but the mantle of greatness won’t come easy, and even superheroes have to go to school!

What would the world be like if 80 percent of the population manifested superpowers called “Quirks”? Heroes and villains would be battling it out everywhere! Being a hero would mean learning to use your power, but where would you go to study? The Hero Academy of course! But what would you do if you were one of the 20 percent who were born Quirkless?

In the aftermath of the sports festival, the class 1-A students begin their internships. Midoriya goes to study under Gran Torino, who was once All Might’s mentor. Gran Torino appears to be a washed-up nutjob, but the old hero still has more moves than a football team, and Midoriya has a lot to learn! Elsewhere, the League of Villains enacts another sinister plot and unleashes a terrifying new enemy!

>!
VIZ Media, San Francisco, 2016
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781421588667 · Illusztrálta: Kohei Horikoshi

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Gran Torino · Midoriya Izuku (Deku)


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Damien_Lambert
Kohei Horikoshi: My Hero Academia 6.

Véget ért a Sportfesztivál és ideje, hogy Hőseink szakmai gyakorlatra menjenek, de előtte még hősnevet kell választaniuk maguknak. Ezen a részen jókat mosolyogtam, hogy néhány név mennyire elfuserált (pl Aoyama-nak vagy Bakugou-nak) vagy mennyire béna (pl Urakara neve szerintem eléggé az lett), de mikor Deku is megmutatta a magáét az ismét egy hidegrázós jelenet lett.

Főhősünk egyébként egy öreg, meglehetősen hóbortos, kissé mogorva, de rendkívül szerethető hősnél tölti a gyakorlatát, bizonyos Yoda mes… akarom mondani Gran Torinónál (akit persze Yoda mester ihletett meg). Gran Torino volt All Might régi tanára is, ezért Deku keresve sem találhatott volna nála jobb ideiglenes mentort, és végre elkezdett fejlődni is, rájött, hogyan használhatja úgy a képességét, hogy közben ne sérüljön meg és ezáltal egyre közelebb kerül a One for Allhoz.

Közben feltűnt egy újabb gonosztevő, Hősgyilkos Stain is, aki megnehezíti hőseink életét és aki másféle okok miatt veszélyes, mint Shigaraki. Mert amíg az utóbbi a nyers erőre támaszkodik Noumu képében, addig az előbbi sötét sikátorokban és eldugott helyeken hajtja végre a bűntetteit, mert tisztában van a saját korlátaival, hogy nem lenne esélye több hőssel szemben. Csakhogy egyik alkalommal rossz embert kap el, történetesen Iida bátyát, aki emiatt a nyomába ered. És itt megjegyezném, hogy az animében eddig a pontig nem volt semmi komolyabb bajom Iidával azon kívül, hogy idegesített, de itt végleg megutáltam. Alapvetően szeretem az olyan karaktereket, akiket a bosszú hajt, de Iida esetében ez baromi idegesítőre sikerült. Nem is értem, hogy gondolhatta, hogy majd egyedül elkaphatja a Hősgyilkost, meg is lett az eredménye, ha nincs Deku és Todoroki akkor már rég halott lenne. Ráadásul még csak a bajba jutott hőssel sem törődött, ami még jobban megerősítette Staint abban, hogy vesznie kell. És lehet, hogy ez most érzéketlenül hangzott, megértem azt, hogy nyomorultul érezte magát a bátyja miatt és ezért akart bosszút állni, de azt el lehet intézni okosan is, nem fejjel a falnak, hogy aztán a földön fekve magyarázzunk csak, teljesen lebénulva a mi érdekünkben harcoló barátainknak, hogy hagyják abba, mert ez az én harcom.

>!
Nyírő_Helga
Kohei Horikoshi: My Hero Academia 6.

Kedvenc kis hőseink ugyebár nem lehetnek igazi „tanulók” ha nem mennek egy kis gyakorlatra. Természetesen ekkor kell felbukkannia az ellenségnek is.Midoriyához hűen pontosan belekeveredik az egésznek a közepébe:D De a barátai mindig ott vannak , hogy segítsék egymást :)
Szegény Kacchan itt is megszívta…:D
Örülök , hogy Midoriya végre elkezdte az edzést kicsit komolyabban:)


Népszerű idézetek

>!
Damien_Lambert 

Rájöttem!! Gra… Gran Torino-sa! Ez… Eza Taiyaki… Én vagyok!

Kapcsolódó szócikkek: Gran Torino · Midoriya Izuku (Deku)

A sorozat következő kötete

My Hero Academia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Yana Toboso: Black Butler 2.
Shungiku Nakamura: Junjou Romantica 1.
Yoshiki Nakamura: Skip Beat! 18.
Masashi Kishimoto: Naruto 29. (angol)
Kyousuke Motomi: Dengeki Daisy 1.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Shungiku Nakamura: The World's Greatest First Love 1.
Naoko Takeuchi: Pretty Guardian Sailor Moon 1.
Chica Umino: Honey and Clover 3.
Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 15. (angol)