The ​DUFF 100 csillagozás

The Designated Ugly Fat Friend
Kody Keplinger: The DUFF Kody Keplinger: The DUFF Kody Keplinger: The DUFF Kody Keplinger: The DUFF

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Seventeen-year-old Bianca Piper is cynical and loyal, and she doesn’t think she’s the prettiest of her friends by a long shot. She’s also way too smart to fall for the charms of man-slut and slimy school hottie Wesley Rush. In fact, Bianca hates him. And when he nicknames her “the Duff,” she throws her Coke in his face.
But things aren’t so great at home right now, and Bianca is desperate for a distraction. She ends up kissing Wesley. Worse, she likes it. Eager for escape, Bianca throws herself into a closeted enemies-with-benefits relationship with him.

Until it all goes horribly awry. It turns out Wesley isn’t such a bad listener, and his life is pretty screwed up, too. Suddenly Bianca realizes with absolute horror that she’s falling for the guy she thought she hated more than anyone.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444927986
>!
Poppy, USA, 2014
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780316381802
>!
Hodder Children's Books, London, 2012
344 oldal · ISBN: 9781444903508

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Wesley Rush · Bianca Piper · Casey Blithe · Jessica Gaither · Joe · Harrison Carlyle · Toby Tucker


Kedvencelte 22

Most olvassa 12

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Röfipingvin MP
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Az a vicc, hogy ez a könyv egy kliséhalom. De olyan gördülékeny és néhány apró döccenéstől eltekintve annyira szerethető karakterei vannak, hogy mégis jó.
Vagy csak egyszerűen jó az írónő, hogy a klisékből is tud valami jót építeni.

>!
Caladril
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Rengeteg jó kritikát kapott már ez a könyv, ezért nagyon akartam is és féltem is tőle egyben. Hála az égnek, alaptalanul. Bár ez a bizonytalanság a történet második felétől szinte végigkísért.
A könyv első fele valami hihetetlenül jó! Vicces, szórakoztató, izgalmas (na nem azon a mozgalmas módon), letehetetlen! Biancát szinte az első mondattól kezdve imádtam, tetszett és közel is áll hozzám ez a fajta szarkasztikus, cinikus stílus. Wesley-t is a kezdetektől bírtam, annak ellenére, hogy eleinte a nagyképű bunkó szerepét töltötte be, de ezt olyan módon tette, hogy képtelenség volt nem imádni. Nagyon-nagyon szerettem a közös jeleneteiket, a szóváltásaikat! Ezekből bármikor újraolvasok egy-egy mondatot, és vigyorogni fogok, mint a vadalma. :)
Bianca barátnői és a többi mellékszereplő pedig nagyon igazi volt. Semmi tökéletesség. Őket is szerettem.
Aztán jöttek azok a részek, amik szöges ellentétben álltak a kezdeti könnyedséggel, és kicsit úgy éreztem magam, mintha az írónő néhányszor lekevert volna nekem egy-egy jól irányzott pofont. Utáltam ezeket a részeket! Mármint nem azért, mert rossz volt, csak kényelmetlen, olyan arcon köpő módon. Nem számítottam erre ebben a könyvben. És itt voltak Biancának olyan megmozdulásai, döntései, amiket nehezen tudtam megérteni, de valahogy neki még ezeket is sikerült megmagyaráznia, és idővel elfogadtatnia. A könyv legnagyobb hibája is itt következett, amit szerintem sosem fogok tudni megbocsátani az írónőnek. Vészesen lecsökkentek a Wesley, és a Wesley-Bianca jelenetek. Rémesen hiányzott (a jelenetek is :D)!
Imádtam a könyv egyik nagy konklúzióját, miszerint mindenki (volt/lesz) Duff, és az egyéb címkék másokra aggatása valódi okának magyarázatát. Csak egyetérteni tudok, és jó volt ezt végre egy YA könyvben olvasni.
Az írónő stílusa fantasztikus, annyira közvetlen, vicces, egyszerű, őszinte. Ez a könyve pedig kedvenc, letehetetlen, sokszor újraolvasós. Imádtam!

>!
Ittimi78
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Ez egy teljesen sablonos, és átlagos tini történet volt. Egyszer elment…

9 hozzászólás
>!
Moncsycsy
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Valamilyen szinten megértem azokat, akiknek elege van a YA történetekből. A YA regények hősnője ugyanis általában esetlen, hisztis, önbizalom hiányos és idegesítő, kreált problémája pedig kizárólag abból áll, hogy a pasinak, aki tetszik neki, nem elég jó és szép (pedig a pasi szerint az, csak a hősnő ilyenkor pillanatnyi vaksággal reagál). Ráadásul a többségük hajlamos roppant irritáló szerelmi háromszögekbe keveredni, ahol több köteten keresztül nem tudja eldönteni, melyik srácot szereti jobban.
A The Duff is egy YA könyv, de mégsem egy a tucat YA könyvei között.
Ugyanis Bianca, a főhős nem kimondottan csinos a barátnőihez képest, de nem is önbizalom hiányos, hanem inkább cinikus és realista, és bár néha kicsit irracionálisan viselkedett, de így is sikerült megkedvelnem, mint főszereplőt. Ilyen is rég volt. A szerelmi szál érdekes módon egy frenemies with benefits-cel indul, ami ötlet szempontjából elsőrangú, ráadásul az írónő nem volt rest megemlíteni olyan komoly témákat is, mint az alkoholista szülők, szétesett családok és gimis kirekesztettség. Ráadásul Wesley Rush megmutatta, a felszín nem minden, és hogy womanizer létére is képes fejlődni az ember jó irányba.
Összefoglalva, akár szereti az ember lánya ezt a műfajt, akár nem, szerintem ezt a könyvet olvasni kell. Nem beszélve arról, hogy hamarosan jön a film.
Mindenkinek egy Wesley Rusht! ♥

Bővebben értékelés itt: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2014/05/kody-…

17 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Ez a regény egy mai, realista ya romantikus történet, ami rettentő pimaszul, nagy őszinteséggel és sok humorral van megírva. Nehéz elhinni, hogy ez a könyv Kody Keplinger debütáló műve.
Bianca nincs könnyű helyzetben, a családja épp széthullófélben, a szerelmi élete romokban, ráadásul a legvonzóbb pasi a suliban – Wesley – „megbélyegzi”. Ő az ügyeletes undi, túlsúlyos barátnő, akinek a közelébe férkőzve be lehet cserkészni a menő barátnőit. Bianca továbbá meg van áldva néhány nem túl népszerű tulajdonsággal, úgy mint az őszinteség, cinizmus, szarkazmus. És egy kissé neurotikus is. Azt hiszem kevés női főhős mondhatja el magáról, hogy DUFF létére kihasznál egy jó pasit, a kémia Wesley-vel perzselő, többszörös a tüzijáték, ami miatt én egy 16-os karikát nyomnék a könyvre. A nyelvezet egyébként könnyű, elég sok csúnya szóval, de ez így volt reális. (whore minden mondatban) Miért nincs ez magyarul kiadva? (nemrég megjelent magyarul is)

6 hozzászólás
>!
pveronika P
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Könnyed kis olvasmány az igényesebb fajtából, amelyben egy keserédes történet bontakozik ki, tele szarkazmussal, cinizmussal és egészen jól megformált karakterekkel. Nem életem könyve, de határozottan tetszett. Jah és hajrá Team Wesley! :)

>!
Guinevere
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Még jobb volt, mint a magyar kiadás! (bár azért is odavoltam) :)
Kody Keplinger teljesen új szintre emelte a mára már ellaposodott gimis sztorikat. Őszintén, kertelés nélkül, reálisan ábrázolja a környezetét (mert mint kiderült, 17 évesen írta a könyvet (!!) ); tény, hogy Jessicán kívül senki nem beszél virágnyelven, de talán pont ettől olyan valósághű az egész.
Biancát egyszerűen imádtam az összes ironikus-neurotikus-szarkasztikus megjegyzésével együtt; Wesley pedig minden egyes kijelentésére tökéletes választ adott.
Rég nem szórakoztam ilyen jól egy könyvön! :)) *most pedig ideje a folytatása után néznem…* :)

2 hozzászólás
>!
Rosemary_Pike
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Imádtam.Nincs jobb szó rá. Szórakoztató, vicces és nem bírtam letenni. Kedvenc részeim Wesley és Bianca közti párbeszédek voltak meg a vége. Egyik kedvencem. (Ilettve újabb kedvenc :) )

>!
eszter0031
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Nagyon tetszett. Bárkinek ajánlom akinek tetszett a tökéletes kémia és/vagy csiszolni szeretné a nyelvtudását mivel a nyelvezete szerintem nem nehéz Bianca pedig felkerült a kedvenc főhősnőim közé.Az egyik percben nevettem a másik percben könnyeztem egyszóval kedvenc lett és még sokszor elő fogom venni hogy elolvassam a kedvenc részeimet.

>!
sziromkiállítás
Kody Keplinger: The DUFF

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Akármennyire is sablonos és közhelyes a történet, tele hibákkal, én egyszerűen nem tudtam letenni ezt a könyvet! Ahogyan kezdtem hallani róla egy kicsit, és megláttam a trailer-t azonnal ráálltam, hogy megszerezzem, mert egyszerűen nekem muszáj volt elolvasni! :D

Tipikus amerikai történet, de van valami benne ami vonzza egy kicsit az olvasót. Pontosabban az, hogy van benne egy olyan szereplő mint Bianca és Wesley, akik túlságosan különböznek egymástól, de mégis összekerülnek Bianca-nak köszönhetően. Komolyan mondom, ha Bianca nem lett volna ennyire bátor, akkor az egész történtnek annyi, nem lett volna semmi érdekes benne. Szóval, nagyon szerettem Bianca karakterét. Szeretem a cinikusságát, lojalitását, azt hogy mennyire szertette a barátnőit és a családját. Örülök, hogy egy olyan dologban találta meg azt az érzést, amivel meg tud szabadulni a problémáktól egy kis időre, és nem okoz maradandó károsodást. És ezt Wesley személyében kapta meg. Meg kell jegyeznem, hogy a filmbéli Wesley egyáltalán nem hasonlít a könybéli Wesley-re és szerintem nem is olyan jóképű. Pedig lett volna honnan választani. Ennyit erről. A könyvben Wesley az elején nyilvánvaló okokból nem volt szimpatikus. De egyre lassabban és fokozatosan változott meg a véleményem, mígnem úgy kezdtem el gondolkodni róla mint egy intelligens, jól kinéző és szerethető fiúra, aki a sok hibája ellenére képes változtatni magán és rájönni, hogy neki Bianca az igazi.

Ami még nagyon tetszett a könyvben az az, hogy felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki Duff, bármi is lesz vagy történik, ami nem egy rossz dolog, hanem, sőt, nagyon is jó, mert ez azt jelenti, hogy annak az embernek barátai vannak és nincs egyedül, úgy mint Wesley. Annak ellenére, hogy klisés a könyv, nem lehet tagadni, hogy egy kiemelkedő mondanivalója van.

5 csillag, kedvencelés és mindenképpen ajánlás, mert imádtam ezt a könyvet! :)


Népszerű idézetek

>!
Connie

“Are you all right? You don’t seem as aggressive as usual.”

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

4 hozzászólás
>!
colorful_monkey

– Don't waste your time because, the fact is, I am the Duff. But so is everyone else in the world. We're all fucking Duffs.
– I'm not the Duff. – Wesley said confidently.
– That's because you don't have friends.
– Oh. Right.

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
mrsp

“El tono de tu voz hace que quiera estrangularme .”
I stood up and waited for him to hand over my papers.
“That sounds sexy,” he said, getting to his feet and handing me the stack of Spanish work he’d swept together. “What’s it mean?”
"The sound of your voice makes me want to strangle myself.”
“Kinky.”

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
danlin P

'Your sense of humour needs some work, then,' Wesley suggested.'Most girls find my jokes charming.'
'Those girls must have IQs low enough to trip over.'

51. oldal

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

Kapcsolódó szócikkek: Bianca Piper · humor · Wesley Rush
>!
borostyan P

No matter where you go or what you do to distract yourself, reality catches up with you eventually.

221. oldal

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
borostyan P

Don’t lie to yourself because you think it’s safer. Reality doesn’t work like that…

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
sziromkiállítás

This was getting old.

(első mondat)

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
mrsp

Toby Tucker was my perfect match. Unfortunately, he wasn’t aware of this fact.

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
mrsp

Maybe we’ll have meaningful discussions about politics and philosophy while we bump ’n grind. Ugh. Yeah, right.

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend

>!
colorful_monkey

– I wanted to make sure you were fine…and that he was okay, too. You didn't, like, stab the boy, did you? I mean, I totally disapprove of murdering hotties, but if you need help burying the body, you know I'll bring the shovel.

Kody Keplinger: The DUFF The Designated Ugly Fat Friend


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Looking For Alaska
Nicola Yoon: Everything, Everything
John Green: Paper Towns
Sarah Dessen: Someone Like You
Kelly Oram: Cinder & Ella
Jennifer Niven: All the Bright Places
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Amy Harmon: Making Faces
Jessica Park: Flat-Out Celeste
John Green – David Levithan: Will Grayson, Will Grayson