Lying ​Out Loud – A hazugságháló 325 csillagozás

Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Sonny ​Ardmore remekül hazudik.
Arról, hogy az apja börtönben van, hogy az anyja kirakta őt otthonról, és éjszakánként titokban a legjobb barátnőjénél alszik.
Talán Amy Rush az egyetlen, aki átlát Sonny hazugsághálóján, és mellette áll, bármi történjék is. Mindent megosztanak egymással: a titkaikat, a ruháikat… Sőt, még a Ryder Cross iránti utálatuk is közös.
Ryder az új fiú a Hamilton gimiben, és megtestesíti mindazt, amit Sonny és Amy ki nem állhat: a srác egy beképzelt, sznob stréber. Csakhogy Rydernek van egy gyenge pontja: Amy. Le sem tagadhatná, hogy belezúgott. Úgyhogy amikor Ryder e-mailben randira hívja Amyt, a két lány úgy érzi, kihagyhatatlan alkalom kínálkozik a számukra.
Aztán a sors közbeszól.
Vajon képes lesz Sonny egészen az igazságig jutni a hazugságai segítségével, vagy végül Rydert és Amyt is elveszíti?

Kody Keplinger egy vicces és egyben szívszorító történettel tér vissza a The DUFF – A pótkerék világába:… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
312 oldal · ISBN: 9789633996591 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
312 oldal · ISBN: 9789633996607 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996584 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Wesley Rush · Bianca Piper · Ryder Cross · Sonny Elizabeth Ardmore · Amy Rush


Kedvencelte 13

Most olvassa 13

Várólistára tette 160

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Nagy meglepetésben lehet részed, ha esélyt adsz másoknak.

Senki sem tökéletes. Minden embernek van valamilyen csomagja, amit magával hord, s ha nem fordít rá elég figyelmet, akkor csak nő és nő, míg nem tudja tovább cipelni.

Sonny egy egyáltalán nem átlagos lány. Kedvelem, hogy ennyire szókimondó, hogy vág az esze, mint a borotva. Ő nem egy átlagos főszereplő. Hibát hibára halmoz, addig hazudik, míg el nem veszíti a kontrollt és az egész maga alá nem temeti. Megjárja a poklok poklát, ami nem csak egy tinédzsernek lenne sok, de egy felnőtt sem tudná elviselni ezeket a terheket. Fel lehetne sorolni a hibáit, hogy nem gondolkozik racionálisan, maga alatt vágja a fát és a többi, de ez mind a karakteréhez tartozik, hiszen még gyerek. S a könyv végére az idegesítő szokásaival is teljesen megbékéltem, mert nem volt neki sosem könnyű az élete.

Akiket nem tudok megérteni, azok Amy szülei. Nagyon kedvesek, aranyosak, de kérdés nélkül spoiler

Olvasás közben többször is mellbe vágott az ”ezt már én kinőttem” érzés, de a végén mégis úgy raktam le a könyvet, hogy szívemhez nőttek a karakterek, hogy volt számomra mondanivalója és hogy ez egy jó könyv, szeretem.

Nagyon szeretem Kody Keplinger látásmódját, sosem a tökéletest hozza elő, hanem az átlagost mutatja be. A karakterei igenis hibáznak, nem tökéletesek, de ha jó úton járnak, igenis kijár nekik is a boldogság.

10 hozzászólás
kellyolvas P>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Sokan fogják azt mondani, hogy rengeteg a klisé (még a könyvben is előfordul, hogy Sonny klisésnek nevezi magát), de a történet igazi mondanivalójára kell figyelni. Mellesleg pár klisét nem is bánok egy tini könyvben. Én például imádom az új fiú a suliban elemet!
Nos tény, hogy Sonny eleve elhint pár hazugságot a családi hátterével kapcsolatban, és amikor barátnőjével meg akarják szívatni ezt a bizonyos új fiút, Rydert, belekerül egy sajátos hazugsághálóba. Egy véletlen félreértéssel indul, amit azonnal meg akar magyarázni, de nem sikerül, így az egyik legszörnyűbb hazugság kerekedik ki, a barátnője nevében beszél, chatel és smsezik. Aztán még arra is ráveszi a barátnőjét, hogy saját habitusát felülírva, bánjon rosszul a fiúval, hogy még jobban összezavarodjon és Amy-ből kiábrándulva Sonny kerüljön a fókuszába. Csakhogy ez egyre kényelmetlenebb lesz mindenki számára, és Sonny képtelen leállni és bevallani az igazságot, nem is vezethet ez máshová, beüt a krach.
Tetszettek a karakterek, világosan bemutatta őket a szerző, főleg a két BFF barátnőre vonatkozik ez, megjelent a sülve-főve együttlét minden előnyös és árnyoldala is. Örültem, hogy Ryder sem egy álompasi kinézetű figurában merül ki, nem volt hibátlan, és a végkifejletben különösen jól értékelte a szerző Sonny szemén keresztül. Kody egy fiatal szerző, jól ért a tini problémákhoz, de nem akar világmegváltó lenni, nem is arra van itt szükség. A rengeteg poén mellett azért meg lehet találni a megható pillanatokat is.
A romantikára a cukiság a jellemző, ez a kapcsolat tényleg nem egy szerelem első látásra. Imádom, amikor egy pár először szócsatákat vív egymással, amolyan macska-egér játékot játszanak, aztán ahogy megismerik egymást, rájönnek egymás értékeire.
Ó és a duff-os poén, persze, hogy találkozunk Wesley-vel és Biancával! Imádtam ezeket a sorokat, és nem is csak messziről beköszöntek, Wesley Amy bátyja, így vannak közös jelenetek. Összességében én azoknak ajánlom a könyvet, akik a The Duff-ot is kedvelték, de egyáltalán nem folytatásként fogható fel, ez egy külön történet, a jellege az, ami hasonló. Nekem nagyon tetszett!

1 hozzászólás
Orsi999>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Ez volt az első könyvem Kody Keplinger írónőtől, mivel még nem olvastam a DUFF című könyvét, de már tervben van. Főleg, hogy itt megjelent Wesley és Bianca, akiknek már nagyon kíváncsi vagyok a történetükre.
Számomra ez egy könnyed, nyári olvasmány volt. Kikapcsolt és most pont ez volt a lényeg.
A történet maga humoros, de kiszámítható, így igazából nincsenek benne nagy fordulatok.
Sonny az a karakter, akit a való életben elkerülnék. Nagyon nem bírom az olyan embereket, akik folyton hazudnak, és kihasználják a barátaikat, még ha nem is tudatosan. Bár a vége felé egy kicsit kezdett helyrejönni, de attól még nem lett a kedvenc szereplőm.
Amy pedig az a személy volt az elején, aki inkább kedvesen bólogat, még ha nem is tetszik neki valami. Szerencsére a végére már kiáll magáért.
A lezárással kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Tetszett is meg nem is. Jó volt, mert az olvasó fantáziájára van hagyva, hogy kitalálja, hogy mi fog történni. De nem tetszett, mert nagyon sok lezáratlan szál maradt.

8 hozzászólás
Deziréé>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Igeeen. Épp erre volt most szükségem. Egy könnyed történetre.
Jó tudoom. tele volt klisékkel, de akkor is, nekem tényleg most erre volt szükségem, hogy szépen kikapcsoljon és magával ragadjon a történet. Délután annyira olvastam, hogy nem vettem észre az időmúlását csak arra eszméltem fel, hogy nem látom a betűket, mert besötétedett. Valójában egy nap alatt végeztem volna a könyvvel, de voltak más elfoglaltságaim is… Tehát ilyen jó ez a könyv, hogy egy nap alatt simán el lehet olvasni, ha érdekel a könyv és van időd.
Sokat nevettem és mérgelődtem olvasás közben. Gyűlölöm, ha valaki hazudik, de ez a könyv erről szól. Imádtam amikor kis huncut részekhez értem vagy ha éppen egy kínos helyzet alakult ki.
Sonny karakterét imádtam, de imádtam Amy-t, Wesley és Bianca kapcsolatát ohh és Ryder, te kis hipszter. :D
Ha ki akartok kapcsolni egy kicsit olvassátok el a könyvet.

Klodette>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész, de akkor sem tudok több csillagot adni rá, mert a vége olyan befejezetlen lett. :(
Úgy látszik, hogy mostanában nagyon belefutok az ilyen könyvekbe. Jaj, ez olyan elszomorító. :(
Párommal való kapcsolatom hasonlóan indult, mint Sonny és Ryder kapcsolata, mert eleinte mi sem csíptük egymást túlzottan és akkor még enyhén fogalmazok, de aztán barátok lettünk, végül pedig egymásba szerettünk. Szóval hozzám nagyon közel állt ez a történet, de a vége akkor is olyan összecsapott lett.
Jó volt viszontlátni Wesley és Bianca kettősét. spoiler
Gyorsan haladtam vele és sokat nevettem rajta, de a végével akkor sem vagyok kibékülve. Legyen folytatása, mert ez így nagyon gyengus lett. :(

Kawaii_vIVIv>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Bajban vagyok ezzel a könyvel. A The DUFF c. könyve tetszett, ez viszont annál gyengébb volt szerintem.
Sonny, a főhős, aki folyton hazudik..na de kérem szépen, néha milyen bődületesen nagy baromságokat..aki ezt beveszi annak csókolom XD Mivel is máshogy kezdődhetne a történet, hogy van egy srác, aki bunkó típus és tetszik neki Sonny barátnője, aki mellesleg miss tökéletesség. Sonny titokban nála alszik, mert zűrös a saját családi élete, ami a könyv végére kiderül, hogy miért is, de simán lehetett tudni már az elején, hogy mi a bibi.
Véletlen folytán Sonny csevegni kezd Ryder-el a bunkó sráccal és rájön, hogy hohóóóóó de kis cuki az új srác. -.- Először még Amy is tudja, hogy Sonny beszélt vele és benne is van ímmel-ámmal a Sonny féle hazugsághálóban, de aztán nagy sokára fény gyúl Amy agyában és végre kimondja, hogy elég volt! Egy dolog tetszett, amikor Amy spoiler
Ryder elég szerencsétlen egy fazon..komolyan még a hülye is rájött volna, hogy Sonny volt az, akivel dumált. Leginkább azért, mert nagyon feltűnő volt, hogy személyesen Amy folyton hárított és Sonny meg Ryder kb ugyanúgy cseverésztek mint online. De persze Ryder vaksi és erre nem jön rá.
A másik dolog amit nem értettem spoiler
A könyv vége meg egy vicc….olvasok nyugodtan lapozok és szembejön velem a KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS….. Heeeeeeeeeeeeeeee???? Ennyi a vége? Pffff.

5 hozzászólás
BlackWidow>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Hú. Szerintem a végéhez kellett volna még 10 oldal. Hol az én 10 oldalam? Így nem lehet vége, még nem élveztem ki eléggé a románcot.
Amúgy meg az egész könyv eléggé tetszett. Ez a könyv tökéletesen bemutatja, hogy mennyivel egyszerűbb, ha az ember igazat mond. Persze, van amikor könnyebb hazudni, mert azt hiszed, hogy úgy minden jobb lesz, aztán a karma úgy képen vág, hogy a földön terülsz el.
Sonny helyzetét átérzem. Nekem is van egy hasonló barátnőm. Aki szinte már a testvérem. Igaz, én nem lakok náluk, de sokszor éreztem azt, mintha kicsit a családtagja lennék. Nem irigyeltem Sonnyt se, sőt, sajnáltam. Hihetetlen, hogy milyen embereknek engedik meg, hogy gyerekei legyenek. Erre is kéne valami cenzus, mint a szavazásoknál.
Másrészről a történetet nagyon tetszett. Gyorsabban is tudtam volna vele haladni, ha nem kellene dolgoznom, de ez legyen a legkisebb bajom. De így is elég hamar kitudtam olvasni, mert ez is olyan történet/ könyv, amivel nagyon könnyen és gyorsan lehet haladni. Könnyed olvasmány.
Amy és Ryder is nagyon szimpatikus volt. Tetszettek a chatelések, Sonny és Ryder között. Élveztem.
Jó kis olvasmány volt. Talán egyszer még újra is olvasom.

2 hozzászólás
Ashriver>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Jó kis kikapcsolódás volt. Nevettem rajtam, a fejem csóváltam ennyi hazugság láttán, volt benne ítélkezés magas fokon, bűntudat, fájdalom, jó humor, balszerencse a négyzeten. Szóval imádtam, bár a végén nem volt lezárás, mivel még csak a gimit fogja befejezni ezért néztem is volna egy nagyot a boldogan éltek míg -en… főleg, hogy most kezdődik az élete csak. A nagybetűs felnőtt lét. Az meg már egy másik történet.

Zzsófi>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Nnnna, ez már egész jó volt!
A DUFF-ot eléggé utáltam… Ez a könyv sem lett a szívem csücske, de azért nem volt olyan rossz.
Sonnyról szinte végig az volt a véleményem, hogy hülye, amiért ennyit hazudozik…
Aztán megértettem, amikor spoiler
Oké, nem mondom, hogy ez mentség, de így akart menekülni a dolog elől.
Viszont annak örülök, hogy fejlődőképes volt.
Amy volt a kedvencem. Vele tudtam a legjobban azonosulni. :)
Wesley, Bianca is aranyos volt,meg a Rush szülők.
Igazából többet nem nagyon tudok mondani…
Annak ellenére, hogy eléggé limonádé, van mondanivalója.
Egyszer elmegy. :)

ƨɔɴом P>!
Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló

Valahogy egy kicsit nekem ez most nem utott.
Sonny mindennek nevezheto csak eppen nem atlagosnak. Voltak pontok ahol mar-mar irritalt, foleg a hazugsagaival. Nehol pedig szantam, hogy egy-egy baklovese nyoman hogyan tud egyre melyebbre süllyedni plane ugy, hogy igazabol nem akart o rosszat, csak igy sikerult. Es ebben all a konyv erossege, hogy igen is megmutatja, hogy az emberek nem tokeletesek, hibaznak, neha fullentenek, es neha minden dolog csak ugy felresiklik – meg ha az ember nem is akart rosszat a tetteivel.
Igazabol az a pont, ahol Sonny-t egy picit megutaltam az az volt, ahogyan Amy-t kihasznalta. Tudta, hogy minden dologra csak O tudja ravenni es csak miatta tesz meg barmit is a lany, es ebbe tokeletesen bele is ult es sokszor probalta elonyere forditani mindezt.
Ryder igazabol lehetne egy fafeju bunko, de valahogy meg sem volt ez. Bar nehol komolyan megkerdojeleztem ot, es azt, hogy mindabban kimerul a karaktere, hogy mennyire brutalisan jol nez ki.
Mindent egybevetve nem volt ez rossz, csak valahogy Sonny mar sok(k) lett nekem a vegere spoiler , ha egy kicsit kevesebb neha tobb elven mukodott volna a lany, akkor talan el tudtam volna viselni a „kedvenc” szokasat is.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Zzsófi>!

Akkor is szerethetsz másokat, ha rájössz, hogy nem tökéletesek.

293. oldal

1 hozzászólás
Niitaa P>!

– Tessék! Most már hivatalos Többet nem hazudok. Még aprócska, kegyes hazugságok sem lesznek.
– Te, Sonny, mit gondolsz apa tegnap esti csirkéjéről?
– Azért válaszolni még nem vagyok köteles!

281. oldal, 29. fejezet

2 hozzászólás
Niitaa P>!

– Gazdagok vagytok. A Black Friday nem a szegényeknek van, mint én? Hogy ti amolyan Az éhezők viadala stílusban nézhessétek, ahogyan a felére leárazott iPodért küzdünk?
– Nem vagyunk gazdagok – válaszolta Amy.
– Már ne is haragudj, de milyen kocsid van?
– Lexus.
– És a bátyádnak?
Sóhajtva válaszolt:
– Porsche.

121. oldal

Niitaa P>!

Biztos voltam benne, hogy ennél rosszabb nem lehet, és valószínűleg ez volt a legnagyobb hiba, amit elkövettem. Ha az ember elhiteti magával, hogy rosszabb már nem lehet, akkor tutira bebizonyosodik, hogy nem így van.

15. oldal

Niitaa P>!

– Gyere, menjünk vissza a házba. Bianca kinyír, ha megfagyok a nagyapja házánál.
– Akkor már amúgy is halott lennél…
– Nem hiszem, hogy foglalkoztatná egy ilyen apróság.

206. oldal, 19. fejezet

Niitaa P>!

-Arról nem is beszélve – örvendezett Amy, amikor este bejelentettem a jó hírt –, hogy így kedvezményesen vehetek majd könyveket.
– Mintha nem lenne elég – mutattam a könyvektől roskadozó polcra, ami az íróasztala mellett állt. – Ne mondd, hogy mindet olvastad! Vagy csak akár a felét is…
– Mondjuk úgy, hogy gyűjtöm őket – felelte.

107. oldal, 10. fejezet

Niitaa P>!

Na, álljunk csak meg egy pillanatra! Ryderrel évődöm? Az ősellenségemmel? Ha én lennék Superman, ő lenne Lex Luthor. Ha Thor lennék, ő Loki. Ha lekvár, ő mogyoróvaj.

40. oldal

Deziréé>!

MEKKORA PARASZTVAKÍTÁS EZ AZ EGÉSZ KARÁCSONY!

Kapcsolódó szócikkek: karácsony
Someone>!

– Szerintem nincs olyan, hogy hiú remény. Reménykedni mindig szabad.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Rush

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Erin Watt: Papír hercegnő
Cynthia Hand: Angyalsors
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Sarah Dessen: Tökéletes
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kasie West: A távolság relatív