Nikola ​Tesla és az univerzum titkai 12 csillagozás

Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai

Az emberiség történelmében sok nagy filozófus, számtalan híres természettudós és megannyi nagy feltaláló munkálkodott a társadalom, a tudomány és a technika fejlődésén.
Kevesen voltak azonban olyanok, akik mindhárom területen kimagaslót alkottak. Közülük is az egyik legnagyobb hatású személyiség kétség kívül Nikola Tesla volt.

A könyvben végigkísérhetjük rendkívüli életét a születésétől kezdve egészen a haláláig, és közben megismerhetjük azokat a titkokat, amelyeket határtalan tudásvágya és rendkívüli képességei révén ismert meg a körülöttünk lévő világról. A könyv ezért nemcsak a műszaki érdeklődésű szakemberek számára lehet érdekes olvasmány, hanem azoknak is, akik szellemi fejlődésükhöz keresnek hasznos ismereteket.

Róla szól: Nikola Tesla

>!
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786150009759
>!
Kiskapu, Budapest, 2014
496 oldal · ISBN: 9789631209464
>!
416 oldal · ISBN: 9789630665629

1 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Nikola Tesla · Thomas Edison


Kedvencelte 1

Most olvassa 8

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
akire MP
Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai

Nem vagyok hajlandó végigolvasni egy amúgy érdekes témájú könyvet, ha a harmadik kiadásban is Götheként szerepel az idézett író, valamint egyetlen forrásmegjelölésként a www.tesla.lap.hu szerepel benne.

2 hozzászólás
>!
BélaB
Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai

Szemétre való, hulladék könyv. Tesla az igazi zseni archetípusa, de mivel jó száz évvel ezelőtt alkotott, a természet törvényeit illetően (érthető módon) gyakran tévedett. A könyvnek ez a nyomorult szerzője, még ha a téves elméleteket és következtetéseket néha be is ismeri, a legritkább esetben írja le, hogy a rákövetkező évtizedekben valójában mi is derült ki róluk. Leginkább Teslát mentegeti (mintha rászorulna), vagy magyarázza, hogy végülis úgy is lehet érteni, bla bla bla. Tesla benézett valamit, mert akkoriban még nem tudtak az elektronok létezéséről. Ööö… hát Tesla tulajdonképpen magát a kvantummechanikát vetítette előre!

Szomorú tény, hogy Tesla személye valamiért vonzza az ezoterikus idiótákat, és sajnos a szerző is közéjük tartozik. Ez a Kocsis G. István konkrétan védikus hókuszpók-hívő lehet, mert ahol tudja, belekeveri a Védák tanait a könyvbe. Teslának standja volt az 1894-es világkiállításon. Apropó világkiállítás, tudják hogy Kukimuki guru is tartott ott egy előadást? Majd ír két és fél oldalt Kukimuki guru nagyívű, az emberiség EGYSÉGéről alkotott gondolatairól. Az EGYSÉG szót következetesen nagybetűvel írva.

Az öreg továbbá tényként közli az olvasóval, hogy Tesla apja telepatikus úton tudott kommunikálni. Tesla pedig a vaksötétben a tárgyak helyzetét a homlokával érezte. És nem ám csak a lefejelt könyvespolcot.

Idézek néhány egyéb sort a könyvből:

„Tesla éppen azért volt egyedülálló személyisége történelmünknek, mert tudományos eredményei révén nemcsak a világ fizikai felépítésébe nyert és engedett bepillantást, hanem ennek segítségével az emberiség történelmében felbukkanó megmagyarázhatatlan jelenségek, például a mitológiai istenek cselekedetei is tudományosan megmagyarázhatóvá válnak.”

Vagy ez itt:

„…ennek azonban ma még semmilyen tudományos magyarázata nincs, kivéve néhány éterfizikusét, akik a Föld éterre gyakorolt mechanikai feszültségi állapotával, azaz sztatikus elektromosságával magyarázzák a jelenséget.”

Na mondom, ma is tanulok valami újat, rákerestem az „éterfizikus” kifejezésre, kidobott kerek két darab linket. Az első honlap torzonborz tulajdonosa (gondolom Kovács G. Pityu valami hasonszőrű haverja) azt mondja:

„Matematikus, fizikus, festő, költő, kvadromatikus és éterfizikus vagyok. Kidolgoztam az Új TIP Kozmológiát, ami más mint a klasszikus Big Bang elmélet. Az éterelmélet vagy TIP teória a fizikát új alapokra helyezi. Mandalákat festek és haikukat írok. Ld. Angyal verseim.”

A második ezzel nyit: „TUDAT DIFFERENCIÁL FREKVENCIAKÉPESSÉGÉNEK ÉS A TÉRTECHNOLÓGIÁNAK PÁRHUZAMA. Nikola Teslát a külső energiák frekvenciaképességeinek megértése és működtetése motiválta, nálam mindezek az agy általi megjelenésében inspirálnak kutatásra”

Szóval ennyit nagyjából elég is tudni a könyvről, és a szerző hobbijairól. Én a harmadánál letettem, mert azt vettem észre magamon, hogy az általam végtelenül csodált Nikola Tesla egyre ellenszenvesebbé kezd válni, pusztán mivel ez a baromarcú kommentálja az életművét. Az elején még tudtam rajta röhögni, de száz oldal után már csak irritált.

1 hozzászólás
>!
Emerencia P
Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai

A könyv olyan információ morzsákat hint az olvasó elé Tesla életéből, melyek meghökkentőek, érdekesek, melyek által jobban megismerhetjük ezt a nagyszerű tudóst ,feltalálót. A témát kedvelőknek mindenképpen ajánlom.

>!
Chöpp 
Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai

Most sajnos vissza kell vinnem a könyvtárba. Alkalom adtán folytatom.

>!
konnyufanni P
Kocsis G. István: Nikola Tesla és az univerzum titkai

Őszintén szólva, nagy nehezen végig olvastam a könyvet.
Mivel olyan felfogásom van, hogy ha elkezdtem egy könyvet, végig is kell kiolvasnom!
Akár tetszik, akár nem tetszik
Sajnálom, de őszinte vagyok.
Nekem nem tetszett ez a könyvnek a stílusa, meg eléggé sok hibája is volt a könyvnek. De ha ezt elnézzem, akkor azt tudom mondani, hogy nem kevés új információt is tudtam meg Nikola Tesláról.

Tanulópénz volt ez a könyv, számomra.


Népszerű idézetek

>!
Chöpp 

    Éppen csak elvégeztem a gimnázium első négy évét, amikor ledöntött a lábamról egy veszélyes betegség (malária), jobban mondva több is, és az állapotom annyira reménytelen lett, hogy az orvosok már lemondtak rólam. Ez idő alatt megengedték, hogy folyamatosan olvassak, és könyveket kaptam a könyvtárból, ami elhanyagolt volt, ezért megbíztak engem, hogy osztályozzam a műveket, és készítsem elő a katalogizálásukat.
    Az egyik nap kezembe került néhány új kötet, amelyek nem hasonlítottak semmihez sem, amit addig olvastam, és olyan elragadók voltak, hogy nyomban elfelejtették velem reménytelen állapotomat. A könyvek Mark Twain korai művei voltak, és nekik köszönhető a csodálatos felépülésem, ami nemsokkal később bekövetkezett.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mark Twain
>!
Chöpp 

Egy tucat nyelvet tanulmányoztam, elmélyedtem az irodalomban és a művészetekben, a legjobb éveimet könyvtárakban töltöttem, mindent elolvastam, ami csak a kezem ügyébe akadt, Newton elveitől kezdve a Paul de Kock regényekig, és azt éreztem, hogy az életem legnagyobb részét elfecséreltem. De nem sokkal később rájöttem, hogy ez volt a legjobb dolog, amit csak tehettem.

46-47. oldal

4 hozzászólás
>!
Emerencia P

Nicola Tesla a budapesti Városligetben sétálva fedezte fel a történelem tíz legnagyobb találmánya közé tartozó váltóáramú motort.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Városliget
>!
Chöpp 

De az ösztön az valami olyasmi, ami meghaladja a tudást. Kétségkívül rendelkezünk olyan finomabb idegszálakkal, amelyek lehetővé teszik a számunkra, hogy meglássuk az igazságot akkor is, amikor a logikus következtetés vagy más akaratlagos tevékenység már eredménytelen.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ösztön
>!
Chöpp 

Mindenek felett a könyveket szerettem a legjobban. Apámnak hatalmas könyvtára volt, és ha lehetett, megpróbáltam az olvasás iránti szenvedélyemet kielégíteni. Ezt azonban nem engedte meg, és ha rajtakapott, akkor mindig dühös lett. Ha meglátta, hogy titokban olvasok, eldugta a gyertyákat. Nem akarta, hogy tönkretegyem a szemeimet. De én szereztem faggyút, és a darabokat saját készítésű kanóccal bádogformába öntöttem. Minden éjjel letakartam a kulcsnyílást és az ajtó réseit, és csak olvastam gyakran egész hajnalig, amikor még mindenki javában aludt, kivéve anyámat, aki akkor kezdte meg napi fáradtságos munkáját.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
>!
Chöpp 

    Tesla miután fokozatosan megtanulta uralni, és tudatosan használni képességeit, már fiatal korában rájött a történelem egyik legjelentősebb filozófiai megállapítására:
    Fiatalkori szenvedéseim más formában ugyan, de később a hasznomra váltak. A folyamatos szellemi gyakorlatok ugyanis továbbfejlesztették a megfigyelőképességemet, és ez lehetővé tette számomra egy nagyon fontos igazság felfedezését. Rájöttem, hogy a (képzeletbeli) képek megjelenését mindig megelőzte egy valóságos helyszín jellegzetes és általában nagyon kivételes körülmények közötti látványa, és ez minden alkalommal arra ösztönzött, hogy meghatározzam ezt a (képeket) kiváltó impulzust. Egy idő után ez a törekvésem automatikussá vált, és nagy örömömet leltem megtalálni a kapcsolatot az ok és okozat között.
     Legnagyobb megdöbbenésemre nemsokára rájöttem, hogy minden gondolat, ami eszembe jutott, egy külső hatás által volt sugalmazva számomra. Sőt ezenkívül minden cselekvésemet is hasonló hatások ösztökélték. Az idők során teljesen nyilvánvalóvá vált számomra, hogy én egy olyan mozgásra képes automata (robot) vagyok, aki az érzékszervek ingerlésére válaszolva gondolkozik és cselekszik.

27. oldal

>!
Emerencia P

Tesla és Edison személyisége gyökeresen különbözött egymástól. Edison ösztönös feltaláló volt, csak az érdekelte, hogy az, amit kitalált, működjön. A részletekkel nem bajlódott sokat, azt meghagyta a hozzáértő mérnököknek. Tesla ezzel szemben fejben megtervezett mindent, kivételes matematikai és fizikai képzettsége, valamint vizualitása révén a legapróbb részletekig kidolgozta találmányait. Bár módszerük különbözött, de valójában mindketten páratlan képességű feltalálók voltak. Míg Edisonnak szüksége volt igazi szakemberek alkalmazására és ezért csapatban kellett dolgoznia, addig Tesla maga volt az egyszemélyes vállalat.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nikola Tesla · Thomas Edison
>!
Raesade

Grazi éveim alatt valósággal mániámmá vált, hogy amit egyszer elkezdtem, azt be is fejezzem, ez azonban gyakran komoly megpróbáltatások elé állított. Egy alkalommal például elkezdtem olvasni Voltaire műveit, de a legnagyobb megdöbbenésemre kiderült, hogy ez a szörnyeteg közel száz, vastag, apró betűs kötetet írt, miközben hetvenkét csésze feketekávét ivott meg naponta. Végül is kiolvastam mindet, de amikor az utolsó könyvet letettem, bár nagyon büszke voltam magamra, de azt mondtam, hogy soha többé!

32. oldal

>!
Emerencia P

Nikola Tesla 1856. július 10-e viharos éjszakáján, egy villámcsapás közepette született meg Smiljanben, így a bába a vihar gyermekének nevezte, amit anyja rögtön helyesbített: a fény gyermeke. Valójában egyikőjük sem tévedett, Nikola Tesla életére mind a viharok, mind a fény döntő hatással lett a későbbiek során.

12. oldal

>!
Emerencia P

Tesla újfajta világító berendezései, a vezetékes és vezeték nélküli fénycsővilágítása egyenesen lenyűgözte azokat, akik élőben is láthatták: „Amikor a fénycsöveim először ki lettek állítva, olyan ámulattal nézték őket, hogy azt lehetetlen leírni.”

80. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bill Bryson: Majdnem minden rövid története
Stephen W. Hawking: A mindenség elmélete
Stephen Hawking – Leonard Mlodinow: Az idő még rövidebb története
Carl Sagan: Az éden sárkányai
Baktay Ervin: A csillagfejtés könyve
Stephen Hawking: Az idő rövid története
Stuart Clark: Világegyetem
Robert Jastrow: Vörös óriások és fehér törpék
Lucy Hawking – Stephen Hawking: George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz
John Gribbin: Világűr