SFmag ​antológia 2011 6 csillagozás

Kleinheincz Csilla (szerk.): SFmag antológia 2011

Amikor ​2010 novemberében szerkesztők, fordítók, írók és olvasók összefogásának eredményeként az SFmag elindult, céljaink között szerepelt a kortárs science fiction és fantasy irodalom bemutatása – és ehhez az ismertetők, kedvcsinálók mellett a novellák is hozzátartoztak. Az elmúlt évben igyekeztünk minél változatosabb írásokat közölni a világ minden tájáról és hazai szerzők tollából is. Megkerestük a fantasztikum felfutó csillagait és a klasszikusokat egyaránt, és felkutattuk a 2011-es Hugo-díjra és World Fantasy díjra jelölt novellák íróit is. A magyar novellák között az eredeti és különleges hangokat kerestük.

Az első évad novelláit gyűjtöttük most össze ingyenes, születésnapi antológiánkban, és reméljük, hogy mindenki megtalálja benne azokat az írásokat, amelyek meglepik és elgondolkodtatják.

Köszönjük Nektek, hogy ez alatt az év alatt velünk voltatok, olvastátok, véleményeztétek és megosztottátok cikkeinket. Köszönjük a kapott támogatást, és bízunk benne, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

A művek szerzői: Juhász Viktor, Lavie Tidhar, Cat Rambo, Horváth Norbert, Tobias S. Buckell, Péterfi András, Fehér László, Kij Johnson, László Zoltán, Aliette de Bodard, Ursula K. Le Guin

Tartalomjegyzék


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
moszat
Kleinheincz Csilla (szerk.): SFmag antológia 2011

Hát akkor az irodalomban is elkezdődik ez az open világ, („Én már nem is bánnám, csak ne jegyre!”), aminek okán sokan a minőség romlását jósolják. Ebben az antológiában ezt nem éreztem. Mint a materiál alapú elődöknél: harmada felfogható, negyede élvezhető számomra. A többi szürreális hangulatbonbon, verbális képzőművészet. Persze ez az én hibám, hogy bérből és fizetésből, tömegesen közlekedve, „hol a söröm?” átlagaggyal olvasom. Egyedül csak Le Guin anyó emelkedik ki toronymagasan.

>!
Spaceman_Spiff IP
Kleinheincz Csilla (szerk.): SFmag antológia 2011

„Nem mind arany tehát, ami kortárs, de mégis látszik, hogy a novellákat beválogató szerkesztőknek mik a preferenciáik. És bár itt-ott hiányérzetem is volt egyes novelláknál, mindenképpen fontos, hogy olyan stílust képvisel a legtöbb írás, ami a kortárs magyar művek jelentős részéből hiányzik.”

Részletesen itt:
http://acelpatkany.blogspot.hu/2012/08/sfmag-antologia-…


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Mészáros András: A farkas álma
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Burger István (szerk.): MetaGalaktika 10.
Ta-mia Sansa: Forradások
Anthony Sheenard: A csonkolás művészete
Kurt Vonnegut: Majomház
Csepregi Tamás: Szintetikus álom
Vlagyimir Szorokin: Cukor Kreml
Szentmihályi Szabó Péter: 66 új mini sci-fi
Kelemen Zoltán: Első 21 novella