A ​kislány, aki meg akarta menteni a könyveket 16 csillagozás

Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Tudod, mi történik a könyvekkel, amiket nem kölcsönöznek ki a könyvtárból? Ha senki sem olvassa őket többé, eltűnnek, és velük együtt azok is, akik a könyvekben élnek. Anna mentőakciót szervez… Bájos és költői mese a varázslatról, melyre a könyvek képesek: megváltoztathatják az életünket…

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Scolar, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635090020 · Fordította: Pap Vera Ágnes · Illusztrálta: Lisa Aisato

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

>!
Zoe27
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Ebben a történetben elfogultan ugyan, de véleményem szerint minden könyvtárosnak az álma megjelenik.
Küldöm mindenkinek szeretettel, akiknek egy könyv vagy a könyvtár a menedékük.
A szél mindig onnan fúj, ahonnan a legkevésbé várnánk…

>!
Chris
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Amikor először megpillantottam a kötetet, azonnal tapasztaltam, hogy mennyire igényes a magyar változat. A különleges, nagyalakú, keménytáblás kivitel a régi könyvkiadás korába repíti vissza az olvasót, abba a korba, amikor a könyveket pusztán kézbe venni is öröm volt. Belelapozva, az is megállapításra került, hogy az illusztrációk sem okoznak majd csalódást: Lisa Aisato egyedi stílusú, festői hatást keltő rajzai szintén szemet gyönyörködtetők, egyszerre vázlatosak és részletgazdagok.

Szerintem nincs olyan könyvmoly, aki ne szeretne olyan hősökről olvasni, akik maguk is könyvszerető emberek, sőt, kimondottan élvezetes, ha a történet középpontjában a könyvek és az olvasás szeretete, annak megmagyarázhatatlan, varázslatos ereje áll. Így voltam ezzel én is, így már a megjelenés előtt biztos voltam benne, hogy ezt a mesét el fogom olvasni, ha törik, ha szakad. Ugyan, a cím és a fülszöveg kicsit becsapós, mert bár a sztori elején valóban a könyvek megmentésére helyeződik a hangsúly, a történet egészen más irányt vesz, amikor Anna kezébe kerül Waldemar Seier Az elvarázsolt erdő című meséje. A rövid regénynek ugyanis hiányzik az utolsó oldala, ezért Anna elhatározza, kideríti, hogyan ér véget az izgalmas történet.

Ennek érdekében az osztálytársait, a tanárait, végül a város teljes lakosságát mozgósítja, mígnem odáig jutunk, hogy mindenki kíváncsi lesz a befejezésre. Azonban, hogy ennek hogyan jutnak a végére, legyen meglepetés. Elég talán csak annyit mondanom, hogy miközben Anna kutatja a választ, ráébred, hogy nem kell félni a jövőtől, a megöregedéstől (és ennek vonzatában, a haláltól), hiszen megannyi kaland vár ránk az életünk során, soha nem tudhatjuk, mi lesz életünk legcsodálatosabb pillanata. Így válik Hagerup története az élet szeretetét dicsőítő, megható, helyenként szimbolikus mesévé, amely tartalmában is igazodik az igényes külcsínhez. Egyedül az sajnálatos, hogy a könyvtári kötetek sorsára nem derül fény, ahogy arra sem, hogy Anna hogyan menti meg a többi könyveket.

1 hozzászólás
>!
tollacska
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Gyönyörű illusztráció, okos és érdekes történet, egy hatalmas titok és egy nagyon szerethető főhős, aki imád olvasni.
Ajánlom minden gyereknek és felnőttnek, főként a könyvmolyoknak!!!

>!
Alexandra_Tóth
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Aranyos volt, semmi extra(:

Nekem az alapsztori jobban tetszett, mint a sztori a sztoriban :D

>!
Egri_Kriszta
Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket

Nagyon vártam ezt a könyvet, hiszen a megjelenése, a témája gyönyörű. Olvasás közben egyre inkább elhatalmasodott rajtam a csalódás. A nyelvezete, a történet alakítása szerintem igen közepes, sokszor éreztem közhelyesnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Maja Lunde: Hónővér
Hans Christian Andersen: A gyufaárus kislány
Roald Dahl: Matilda három csodája
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Paulon Viktória: Kisrigók
Csukás István: Pom Pom meséi – A radírpók
Walt Disney – Macskarisztokraták
Rob Scotton: Russell, a bárány
Marék Veronika: Coffi, Pocak, Paprika
Rigó Béla: Vuk