A ​megváltozott Afrika 3 csillagozás

Kittenberger Kálmán: A megváltozott Afrika Kittenberger Kálmán: A megváltozott Afrika

Az ​útleírások és az egzotikus vadásztörténetek kedvelőinek igazi csemegét és felhőtlen szórakozást ígér a kiadó tematikus vadász-sorozatának első kötete. Fejezeteiben hazánk egyik legismertebb vadász-írója, Kittenberger Kálmán vall kelet-afrikai utazásairól és vadászatairól. Az első ízben több mint hét évtizede (Bp., Franklin Társulat, 1930.) napvilágot látott kötet fejezetei bővelkednek a színes útleírásokban, az izgalmas vadászkalandokban és az érdekes néprajzi vonatkozású feljegyzésekben. A kötet tulajdonképpen az 1928-29-es, több mint fél éves ugandai és belga-kongói vadászkirándulás eseményeiből tartalmaz válogatást. Olvashatunk elefántok, bivalyok, oroszlánok és orrszarvúak elejtéséről, sőt, különféle majomfajok példányainak puskavégre kerítéséről is. A történetekben találkozhatunk a fekete kontinens apróbb állatfajaival, többek között a moszkitókkal, cecelegyekkel és a vad méhekkel, sőt, skorpióval és szarvasvarjúval is. Megtudhatjuk, hogyan éltek a fekete Afrika világtól… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1930

>!
Palatinus, Budapest, 2006
302 oldal · ISBN: 9639651028
>!
Franklin-Társulat, Budapest, 1930
374 oldal

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Roszka>!
Kittenberger Kálmán: A megváltozott Afrika

Állatbarát vagyok. Nem értem azt az embert, aki azért vadászik, hogy trófeája legyen, csak úgy, hobbiból. Igaz az irónak hatalmas gyűjteménye volt, ami sajnos megsemmisült. De hogy valaki azért legyen felháborodva, mert nem verheti a teherhordó négereket….
Érdekes a felháborodása, mert fejlődik Afrika, és már nem mindenható a fehér ember. Fura és érdekes könyv. Bár időnként rendesen kiakadtam rajta!

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Széchenyi Zsigmond: Hengergő homok
Széchenyi Zsigmond: Denaturált Afrika
Fekete István: Kittenberger Kálmán élete
Z. Tomai Éva – Zoltán János: Ketten az afrikai őserdőben
Rácz Antal: Kwa heri Tanzánia!
Hans Schomburgk: A vadon érverése
Ignácz Ferenc: Habub Szudán felett
Rakk Tamás: Telihold a Kilimandzsáró felett
Széchenyi Zsigmond: Csui!…
Széchenyi Zsigmond: Két kecske