Magyaros ​finomságok 2 csillagozás

Kiss Tamás – Kiss Gyula: Magyaros finomságok

A ​főzés nem boszorkányság, meg lehet tanulni és érdemes is!
És vajon kitől, hol és honnan? Anyáink, nagyanyáink tudását lessük el, vagy a megfelelő szakácskönyvet felkutatva, annak utasításait lépésről lépésre betartva lássunk hozzá? Nos, ez a könyv ötvözi a két lehetséges utat, hiszen tapasztalt háziasszonyok osztották meg velünk hagyományos magyar ételek elkészítésének módját, s azokat vetettük papírra.

Ezerszer kipróbált, jól bevált recepteket talál tehát itt a kezdő háziasszony olyan fortélyokkal kiegészítve, melyek valóban elkészíthetővé teszik a finomságokat – mintha édesanyánk avatna be a részletekbe. A tapasztalt háziasszonyok számára is igazi gasztronómiai csemege a könyv, hiszen a nagyon gyakran feltett „Mit főzzek ma?” kérdésre könnyen megtalálják a választ.

Ami pedig igazán élvezetessé teszi a könyv lapozgatását és használatát az, hogy mind-mind tájjellegű, évszázados múltra visszatekintő hagyományőrző étel. Majd látják: sok közülük – főleg a… (tovább)

>!
Tóth, Debrecen, 2006
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635965117

Kiemelt értékelések

BakosJuci>!
Kiss Tamás – Kiss Gyula: Magyaros finomságok

Mindenképp dícséretes a szándék, hogy igazi magyar ételek kerüljenek végre egy kötetbe. Ebben találtam meg a hályas és az őszibarack receptjét is, amiket rég kerestem már. De vannak levesek, húsételek (disznótoros finomságok), tészraételek és bográcsos ézelek is bőven a kötetben. Nem egy esetében csak néztem, mert még a neve sem volt ismerős. Sok étel ma már nem is ismert, amolyan hagyományörző gyűjtemény is ez.
Mindenképp alapos konyha jártasságot igényel, mert pont olyanok a receptek, ahogy nagymamám mondta őket: a mérték a kezedben legyen, mert itt pontos dekákat nem fogsz kapni. De ez szerintem annak, aki szokott főzni, és ilyen régi receptekre adja a fejét, nem lehet már probléma.
Nekem egyetlen szívfájdalmam, hogy csak minden 3-4. recepthez került kép, pedig egy ilyen szép színes nagy könyv igazán elbírta volna, hogy minden recept mellett legyen fotó, hogy „igy kell kinéznie”.

ketrec>!
Kiss Tamás – Kiss Gyula: Magyaros finomságok

Én nem is értem, hogyan lehet kiadni úgy egy szakácskönyvet, hogy a hozzávalók és mennyiségek nincsenek leírva a recept elején…


Hasonló könyvek címkék alapján

Szepesi Zsóka: Kovászolni jó!
Halmos Monika – Boda Zoltánné – Nagy Elvira – Szabó Albertné: Kenyerek, kalácsok, sütemények könyve
Csigó Zita – Kocsis Bálint: Retro sütemények – újratöltve
Halmos Monika: 55 magyaros ételrecept
Dworschák Ernő – Frank Júlia – Szántó András: Édes
Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Horváth Ilona: Szakácskönyv