Dekiru ​1 8 csillagozás

Japán nyelvkönyv kezdőknek / できる 1
Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna: Dekiru 1

A „Dekiru” az első olyan magyarországi japán tankönyv, amely japán és magyar anyanyelvű tanárok közös munkájával jött létre, és több évtizedes hiányt pótol.
A nyelvkönyv középiskolásoknak, kezdő egyetemistáknak, nyelvtanfolyami hallgatóknak készült, de az önállóan tanulók is eredményesen használhatják. A szereplők nyelvezete megfelel a társalgási köznyelvnek.
A tankönyv három fő részből áll: törzsanyagból, nyelvtanból és függelékből. A könyvben minden 4. leckét olyan oldalpár követ, amely a japánkultúrát hivatott bemutatni. A szó- és kifejezésanyag külön füzetben található. A CD melléklet szintén a tankönyv része.

>!
Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 2011
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631964424

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Ember_Györgyi>!
Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna: Dekiru 1

Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna: Dekiru 1 Japán nyelvkönyv kezdőknek / できる 1

Biztosan jó könyv, de önállóan egyáltalán nem használható. Megrendeltem, ma jött meg, nagy lelkesen neki is kezdtem, de már az első leckénél elakadtam. A párbeszédek tele vannak olyan szavakkal, amik a szószedetben nincsenek benne, fordítás sehol, állítólag ebben a leckében tanítja meg a hiraganák és katakanák írását, külön munkafüzetről nem tudok, a könyvben pedig egyetlen árva gyakorlat nincsen az írás begyakorlására, sőt meg sem mutatja, hogyan kell leírni a jeleket.

4 hozzászólás
supermario4ever>!
Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna: Dekiru 1

Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna: Dekiru 1 Japán nyelvkönyv kezdőknek / できる 1

Alapvetően nagyon jó könyv, de csak ebből a könyvből nem lehet megtanulni japánul, mert nem tanít meg a hiraganák és katakanák írására. Arra külön könyvet kell keresni (itt lehet hozzá jó gyakorlófüzeteket találni: http://mjot.hu/), másfelől meg kiváló tankönyv, mert teljesen életszerűek a párbeszédek, a feladatokkal meg lehet tanulni a nyelvtani szerkezeteket. Illetve négyleckénként van egy rövid írás a japán kultúráról, sajátosságokról, amiknek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy jól megtanuljunk japánul. Hiszen akkor fogjuk tudni igazán elsajátítani a nyelvet, ha megismerjük és megértjük a japán gondolkodás sajátosságait. Az pedig sejthető, hogy vannak bőséggel sajátosságai. Amit én másképp csináltam volna a könyvben, hogy a nyelvtani áttekintést nem a könyv végében, kvázi függelékként gyűjtöttem volna össze, hanem az adott leckéhez társítottam volna. Ezt leszámítva segítséggel kiválóan meg lehet tanulni belőle a japán nyelv alapjait.


Hasonló könyvek címkék alapján

George Trombley – Yukari Takenaka: Katakana From Zero!
P. G. O'Neill: Japanese Kana Workbook
Harada Tomomi – Erdély Orsolya: Sokkal barátságosabban japánul
Alb Gabriella: Kezdő japán csak lazán / Starter Japanese Just Easily
Tóth-Vásárhelyi Réka: A csodálatos fababa meséje
Erdei T. Lilla: Cérnába szőtt évszázad
Gaál Zoltán: Tokió
Hidasi Judit: Japán nyelvkönyv
Helen Davies: Kezdők japán nyelvkönyve
Major Gyula: Japán nyelvtan és olvasókönyv