A ​tündérkeresztanya 26 csillagozás

Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

AZ A BAAAJ…
…hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot!

Kiss Judit Ágnes költő és meseíró lírai, de mégis humoros mesevilágát Szulyovszky Sarolta különleges illusztrációi teszik teljessé.

Ezt olvasd a Babaróka után!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: 6 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104797 · Illusztrálta: Szulyovszky Sarolta

Enciklopédia 2


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

Rendben van ez a könyv. Az illusztrációk gyönyörűek, az értékrendje normális, valós problémákat vet fel, melyeket a célközönség közel érezhet magához, és leereszkedés nélkül ad rájuk értelmes választ. Íme, nem kellenek csillámpónik és szivárványos, egyszarvú pillangócicák az 5-6 éves kislányok megszólításához, amiként a cukrozott grillázsos-csokis fagyitorta sem való főételnek, mert igazából fölösleges, és nincs semmi értelme. Család, kortárscsoport, háziállatok (ami nincs, csak szeretnénk), különórák (amit szeretünk, csak néha nem annyira) – ezen elemek bízvást ismerősek lehetnek az olvasók számára. Több meg nem is kell.

csgabi P>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

Aranyos kis történetek, ahogy Kiki megosztja a problémáit Kerivel óvodából hazafelé menet, és persze keresztanyja mindig tud neki segíteni, hogy megoldja azokat. Jó volt olvasni. :-)
Jóóóó, néha a verseket átugrottam, bevallom, de azért nagyon szerettem a sztorikat. :-)

meseanyu P>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

Voltak benne jó felvetések, meg jó válaszok is, de sántítóak, meg furcsák is. Olvasható volt, de egyben könnyen felejthető is. A rajzok tetszettek, Stian Hole Garmann könyveire hasonlított a stílusuk, ami számomra egy új vonulat Szulyovszky Saroltától, de nem rossz irány. Ehhez a könyvhöz illett.

krlany IP>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

Az a baaaj… hogy én ezt a könyvet kicsit untam.
Minden mese ugyanúgy kezdődött, még pedig, hogy … az a baaaj… majd mondott valamit a kislány, erre mesélt valamit a keresztanyja, majd gyorsan eldalolt egy verset. (Esküszöm láttam magam előtt amolyan Disney-feelingben, hogy dalra fakad a tündérkeresztanya két perdülés között. Na!)
Egyébként a kislány felvetései nagyon jók (fél a póktól, nem szeret sétálni, puszit kell adni boldog-boldogtalannak ha vendégség van, verekszik az ovistársa stb.), viszont rá a válaszok időnként sántítanak… egyik-másik vers meg elégé csetlik-botlik.
… és be kell vallanom őszintén, hogy az illusztrációk sem ragadtak magukkal.

PTJulia P>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

@krlany már mindent leírt, amit gondolok, egyet kivéve:
Én is egyke voltam, és irtóra vágytam egy testvérre. Kötöttünk is anno ilyen szövetséget – vér nélkül –, hol van már az két ember, akivel ez megtörtént…

dianna76 P>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

Az a baj, hogy unalmasra sikeredett ez a könyv. Mert igazából semmi nem történik benne. Az elgondolás, mint segítő könyv, jó, de a kivitelezés nem nyerte el a tetszésemet. A versbetéteknek örültem volna. Sajnos azomban sok helyen elmaradt a fülbemászó dallamosság, és erőltetett lett a szöveg is. Ahhoz képest, hogy megjelenése után szerettem volna egy példányt hazára… Még jó, hogy előbb elolvastam. S még jó, hogy az illusztrációk a könyvesbolti belelapozáskor nem igazán tetszettek. Nos: most meg úgy érzem, élvezhetőbb volt az illusztráció, mint a szöveg.

>!
Pagony, Budapest, 2019
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104797 · Illusztrálta: Szulyovszky Sarolta
Rózsabogár78>!
Kiss Judit Ágnes: A tündérkeresztanya

Jó ez a repetitív gondolkodás, biztonságérzetet ad. Azzal, hogy Kiki, a főhős mindig ugyanúgy kezdi a „problémáit” felsorolni, és Keri, a keresztanya segít neki megbirkózni a nehézségekkel, tulajdonképpen megnyugtató és kedves megoldás. Kicsit ugyan unalmas, de sebaj. Esti mesének nagyon jó, mert azzal a tudattal alszik el a gyermek (és a szülő is persze) hogy minden nagyon rendben van a világban Nagyon jók az illusztrációk, kár hogy más könyvben még nem láttam Szulyovszky Sarolta rajzait.


Népszerű idézetek

csgabi P>!

– Az a baaaj… – kezdte Kiki egy szerdai napon, amikor hazafelé sétáltak Kerivel a parkon át –, hogy a nagymama háza tele van pókokkal. Emiatt nem akarok odamenni. Pedig most hétvégére ígértük. Amikor apának mondtam, csak vállat vont, hogy a falusi házak mindig tele vannak pókokkal, meg a pók hasznos állat, mert megeszi a szúnyogot meg a legyet. De attól én még ugyanúgy félek tőlük, és ugyanúgy nem akarok odamenni. Pedig a nagymamát szeretem. De sokkal jobban, ha ő jönne hozzánk.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: félelem · pók
8 hozzászólás
Papírtigris>!

Nem azt mondtam, hogy legyél udvariatlan. De senkit nem kell megölelned-megcsókolnod, ha nem akarod. Még anyát vagy apát se.

52. oldal - Puszi (Pagony, 2019)

Papírtigris>!

Köszönj szépen! És köszönd meg szépen! Dobjál puszit, sőt a puszit fújni is lehet.

51. oldal - Puszi (Pagony, 2019)

Papírtigris>!

– Én például senkinek se szeretek puszit adni, és ezt mindenki tudja. És azt is, hogy attól még szeretem őket. Az nem jelent mindenkinél ölelést meg puszit!
Kiki eltűnődött. Anya és Keri régi barátnők, de amikor Keri eljön hozzájuk, mégse ad puszit senki másnak, csak neki. Nem öleli meg se anyát, se apát, csak őt. Már mondta volna, de Keri folytatta, mintha kitalálta volna a gondolatait.
– Bizony, ha épp nem esne jól, hogy megölelsz, neked is megmondanám. Az ölelés, a puszi csak akkor jó, ha kölcsönös. Ha mindketten örülnek neki.

52-53. oldal - Puszi (Pagony, 2019)

Papírtigris>!

Rózsa tövissel

A bőröm az én váram,
hol az úr én vagyok.
Kik őrzik ezt a várat,
erősek és nagyok.

Ha hozzám nyúlsz, megszúrlak,
akár a rózsaág,
vagy magamra csukódom,
mint a nebáncsvirág.

Hogyha nem akarom,
nem érhet hozzám senki,
én mondom meg, hogyan
szabad engem szeretni.

Az ölelést, puszit
várd meg, míg akarom,
amíg előbújok
a várból, hol lakom.

53-54. oldal - Puszi (Pagony, 2019)

Papírtigris>!

Minden pók jól táncol.
Négy jobb, négy bal lábról
Szökken fel, zökken le -
Partnernek jó lenne!

Fölkéred? Jó ötlet,
Megforgat, megpörget
Hullámzó fejtorral,
Hintázó potrohhal.

13. oldal - Nagymama háza (Pagony, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: pók

Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Marék Veronika: Kippkopp a hóban
Csukás István: Sün Balázs
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Gimesi Dóra: Csomótündér
Czernák Eszter: Sárkányovi