Középkori ​szentek bölcsességei 0 csillagozás

Kiss Bernadett: Középkori szentek bölcsességei

Az ​Iránytű sorozat e kötete a középkorba kalauzolja el az olvasót, azon belül is a kolostorok és szerzetesek világába. A helyes, erkölcsös életre és Isten követésére vonatkozó útmutatások szerepelnek a kötetben a 9-15. század között élt, szentté avatott papoktól, pápáktól, egyszerű szerzetesektől.

A szerzők között találhatunk olyan, széles körben is ismert neveket, mint Assisi Szent Ferenc vagy Páduai Szent Antal, azonban a köztudatban talán kevéssé jelen lévő szentek gondolataival is megismerkedhetünk, mint például Szent Viktorról nevezett Hugó.

A kötet végén a szentek rövid életrajzai állnak, így az olvasó könnyebben elhelyezheti őket térben és időben. A tematikus elrendezés révén egyszerűen kikereshető, hogy egy-egy témában mely szentek fogalmaztak meg intelmeket.

A kötetben szereplő szerzők kortársaikat szándékozták a jó útra terelni vagy ott tartani. A kiadványt ezért ajánljuk a középkor iránt érdeklődők számára is, hiszen árnyalt képet kaphatunk az… (tovább)

>!
Tinta, 2019
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634092049

Kívánságlistára tette 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Mészáros Anett – Dobos Andrea (szerk.): A mi arcaink
Agatha Christie: Csillag Betlehem felett
Nagy Ferenc: A Kassai Vértanúk
Kocsis István – Molnár Tamás – Pap Gábor – Pecze Ferenc – Tóth Zoltán József – Vass Csaba – Zétényi Zsolt – Zlinszky János: Hungaria Archiregnum
Francine Rivers: Visszhang a sötétségben
Baptista hitvallás
Philip Yancey: Hol van Isten, amikor fáj?
Vasadi Péter: Körülnéz. Megköszöni.
Teréz anya: Minden az imával kezdődik
I. A Heidelbergi Káté / II. A Második Helvét Hitvallás