London ​csak oda 49 csillagozás

Kiss Angéla: London csak oda

Egy fiatal magyar lány – mint annyi másik, aki éppen Írországot, vagy Németországot, Ausztriát, esetleg Dominikát célozza meg – Londonig vásárol csak odaszóló, „one way ticket”-et, hogy kipróbálja önmagát. A kedves, őszinte, szellemes és önirónikus hangvételben megírt regény érdekes, tanulságos képet ad a külföldi beilleszkedés megannyi megpróbáltatásáról, a társra találás „kínjairól” és örömeiről, s új fénytörést kap általa az ott és az itthon vonzereje is.

>!
ISBN: 9786155009556
>!
Jószöveg Műhely, Budapest, 2010
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637052378

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Sztevanovity Zorán

Helyszínek népszerűség szerint

London · Anglia


Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Boritek70 P>!
Kiss Angéla: London csak oda

Bár már évek óta a polcon figyelt, és egyszer már elkezdtem, csak valahogy nem találtunk egymásra, most kimondottan élveztem az olvasását (megjegyezném, hogy nem ismerem a szerzőt, a kiadónál sincsenek érdekeltségeim, és a Bridget Jones kötetek első része is tetszett). Mert úgy éreztem, vannak közös vonásaink, gondolataink Csókkisasszonnyal (miss Kiss). Csodáltam a bátorságát és a kitartását, mint ahogy mindenkiét, aki új életet kezd nyelvtudás nélkül külföldön. Vele együtt reméltem, hogy a Reptéri és Végszükség Esetére Tartogatott Pasik mellett ráébred arra, ki a számára legmegfelelőbb társ. Jókat szórakoztam azon, micsoda félreértések kerekedhetnek a nyelvtudás és a helyismeret hiányából. Lehetett volna még több Londonból, és azt hiszem a beilleszkedés témájával is köteteket lehetne megtölteni, de remélem főszereplőnk azóta is boldogan él míg….

esőember>!
Kiss Angéla: London csak oda

A legteljesebb mértékben leszek elfogult, hiszen az ilyen típusú könyvek a zsánereim! A boldogságkeresés sarkalatos pont az én, és úgy hiszem mindenki életében. És itt éppen erről volt szó: egy örök optimista kétségbeesett – de emellett – vagy éppen ezért humoros boldogságkereséséről, megfűszerezve a Nagy Ő keresésével!
Miss Kiss-nek (a főhősnő) üzenem: nem kell tovább keresnie a nagy Ő-t, bennem akár meg is találhatná! Már amennyiben nem ragaszkodik mereven az „ellentétek vonzzák egymást” elcsépelt sablonhoz, helyette a „hasonló a hasonlóval” elvet követi.
Ha könyvet írnék, éppen ilyet írnék, tán némileg kevesebb humorral, és több elkeseredettséggel, de mégis ugyanilyet… férfiverzióban!
Úgy tud végtelenül könnyed lenni, hogy közben csak a háttérben, szinte észrevétlenül támolyog a téma – a boldogságkeresés – komolysága.
Köszönettel tartozom ennek a könyvnek (s vele az írónőnek)! Köszönet, hogy megszületett a szinglilét üdvözítő eposza, és köszönet, hogy megszületett a magyar Bridget Jones!

Lulma>!
Kiss Angéla: London csak oda

Valaki 1, valaki 5 csillagot ad… enyém a majdnem középen elhelyezkedő 3,5. Könnyű kis limonádé, de egyszer elég volt :D

Csoszi>!
Kiss Angéla: London csak oda

Szórakoztató, kellemes kikapcsolódást nyújtó könyv. Jó volt olvasni az írónő londoni élményeit, ahogy gyakorlatilag semmi nyelvtudással próbál munkát keresni, és megállni a helyét.

Letti>!
Kiss Angéla: London csak oda

Nagyon tetszett, abszolút olyan volt, mint amilyenre számítottam – és mivel hasonló tervekkel rendelkezem én is, hát abszolút nyerő történet volt számomra. Sok-sok hasznos történéssel, és „jó tanáccsal”.. Volt benne vicces, szomorú, szerelmes.. minden! Abszolút megérdemli Miss Kiss története az öt csillagot! :)

>!
Jószöveg Műhely, Budapest, 2010
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789637052378
Galambdúc>!
Kiss Angéla: London csak oda

Londonba készülőknek és ott élőknek különösen használható, élvezetes írás – örömökkel, buktatókkal, kudarccal és felemelkedéssel, de előre szólok, eléggé csajos, úgyhogy értitek. A mostani kivándorlási hullámban nem csodálkoznék, ha egyre többen olvasnák…

Jdit>!
Kiss Angéla: London csak oda

Könnyed, szórakoztató kis könyv, viszont színtiszta tényekkel szembesít minket. A kezébe nyomnám pár embernek, mielőtt útnak indulna. Ahogy mondani szokás „ott sem kolbászból van a kerítés.” És ezzel jobb tisztában lenni.


Népszerű idézetek

Pixelhiba>!

Imola azzal próbál vigasztalni, hogy az otthon mindenki számára relatív. Ő például erdélyi magyar lévén Romániában mindig „magyar” volt, majd miután Gyöngyösre költözött, hirtelen „román” lett. Majd miután Pesten lett kollégista „vidéki lánnyá” vált, amikor meg hétvégére hazament a szüleihez, ő lett a „pesti lány”. Most, hogy itt él Londonban, végre „magyar”, viszont, ha hazamegy, ő lesz az „a kis hazánkat elhagyó elangolosodott” lány.

198-199. oldal, Budapest: Jószöveg Műhely, 2010

1 hozzászólás
esőember>!

A férfi úgy működik, hogy ha meglát egy jó nőt az utcán, a tévében, az interneten, az újságban, egy óriásplakáton, akkor akarva akaratlanul megmozdul valami a lába között. A nő pedig úgy működik, hogy ha a szürke hétköznapokon, amikor a párja mondjuk nem szentel neki elég figyelmet, és véletlenül találkozik az átlagosnál vonzóbb, udvariasabb férfival, aki odafigyel rá, a fejében elindul a „mi lenne ha”.

217. oldal

eeszter>!

Egy közeli zöldövezetben, egy padra ülök le.
A többiekkel ellentétben nem galambokat etetni, hanem egereket itatni.

21. oldal

janette1002>!

Hisz az élet eddig sem volt bőkezű velem a szerelem terén, miért is lenne most máshogy? Vagyis szerelem az volt, csak viszonozva nem lett. Vagy én nem tudtam viszonozni más rajongását, vagy más nem az enyémet, vagy ha volt is néha viszonozva, az vagy nem egy időben történt, vagy mindig akkora csalódás lett a vége, hogy a bádogemberrel karöltve kellett Óz, a nagy varázsló elé járulnom új szívet kérni. Aztán az évek során már nemcsak Óz szívklinikájának telefonszámát tudtam fejből, hanem otthoni privát számát is vészhelyzet esetére.

esőember>!

A kötelező olvasmányoknak köszönhetően kisebb fajta könyvfóbia alakult ki bennem, mi harmadikos koromban a Kincskereső kisködmönnel kezdődött, amikor is Gergő kishúga torokgyíkban meghalt, majd folytatódott Nemecsek Ernő elhalálozásával, és tetőződött be nyolcadikban Nyilas Misi szenvedéseivel.

184. oldal

1 hozzászólás
theodora>!

Amit az angolokban a legjobban szeretek, az a higgadtságuk, a türelmük és megértésük. Úgy szocializálódtak, hogy békében együtt éljenek minden emberrel, és elfogadják, hogy az országuk, pláne a fővárosuk tele van bevándorlókkal.
London olyan, mint egy nagy átjáróház. Mindenki jön valamiért, és miután megkapja azt, elhagyja a várost. És mivel nagyon sokan jönnek, London olyan, mint egy óriási nyüzsgő hangyaboly, tele fiatalokkal. Az idősebbek, amint tehetik, kiköltöznek a vidéki kisvárosokba, a falvakba, a külföldiek pedig visszatérnek a hazájukba.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anglia · London
esőember>!

A lányok ellátnak a fő tanáccsal: minden, amire szükségem van, az egy icipici angol nyelvtudás, egy „mindenáron dolgozni akaró” lendület, és egy széles mosoly.
Nos, a nyelvtudás abszolút hiányzik, de a másik kettőből dupla adagom van, így nem csüggedek.

21. oldal

taylor95>!

Annyi minden felesleges hülyeségre szánunk időt, miért ne pazarolhatnánk el egy-két órát sírásra is?

185. oldal, 12. fejezet (Jószöveg Műhely, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: sírás
taylor95>!

Pedig valljuk be, ha Zorán számai alatt nem markol szívedbe az érzés, hogy a melletted lévőhöz simulj, még akkor is ha az leprás, nagy gond van veled.

10. oldal, 1. fejezet (Jószöveg Műhely, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Sztevanovity Zorán

Hasonló könyvek címkék alapján

Abby Winter: Leomló falak
Baráth Viktória: A napfény földje
Leiner Laura: Hullócsillag
Sienna Cole: Ahol a százszorszépek nyílnak
Imre Viktória Anna: A tébolyult doktor
Jenny Taylor: Otthon
Buótyik Dorina: Az egyiptomi királynő rejtélye
Benyák Zoltán: Az utolsó emberig
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona