Világutazók ​kézikönyve 23 csillagozás

Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Évek ​óta csak álmodozol egy különleges utazásról, de eddig féltél belevágni? Mindig volt valamilyen kifogásod, amiért nem mertél útra kelni? Legyen az belföldi hosszú hétvége vagy egy teljes hónap a világ másik felén, ez a könyv a gondolat megszületésétől egészen az út végéig a segítségedre lesz. Most nem egy szokványos útikönyvet tartasz a kezedben, hanem egy olyan világutazó személyes tapasztalatainak gyűjteményét, aki immáron harminc éve szenvedélyesen járja a világot.
Kisgyörgy Éva – a travellina blog szerzője – olyan élményeket, tapasztalatokat oszt meg veled, amelyeket 112 országot végig járva halmozott fel. Ő tudja, mit vigyél magaddal (és főleg, mit ne), hol találd meg a legjobb repülőjegyet, miként bérelj autót és hogyan kerüld el a veszélyeket. Az egyéni utazás megszervezése olyan bonyolult, mint egy hadiüzem, de ma már nem olyan titkos! Ez a gyakorlati útmutató megtanít arra, hogy a legtöbbet tudd kihozni az idődből és a pénzedből, és hogy az utazás egy életre… (tovább)

>!
Boook, Budapest, 2016
184 oldal · ISBN: 9786155417276

Kedvencelte 1

Most olvassa 8

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
ScarlettBlair P
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

A könyvet úgy szereztem be, hogy nem ismerem a Travellina blogot, szóval nem azért vettem meg, mert „jajj Kisgyörgy Éva írta, és nekem ez kell”, hanem mert eszméletlenül megtetszett a borítója, plusz a kedvenc magazinom is ajánlotta. Ennek ellenére én annyira nagyon nem találtam hasznosnak a könyvet, talán csak mert mi is sokat utazunk és a legtöbb dolog amit leírt , úgy gondolom alap annak aki gyakran van úton. Egy-két weblap viszont tenyleg hasznos, valószínűleg használni is fogom majd őket. Sok helyen szerintem az írónő ellentmondásba is keveredett magával, hisz míg mondjuk a könyv elején azt ecseteli, hogy a helyi fesztiválokat próbáljuk kerülni mert vagy kirabolnak minket, vagy megölnek minket, de mindenképp valami rossz fog történni, addig az utolsó fejezetben már azt taglalja, hogy mindenképp vegyünk részt annyi helyi fesztiválon, amennyin csak lehetséges. Jó kis könyv ez, azoknak a számára akik először készülnek nekivágni a nagyvilágnak, és tanácstalanok, de a rutinosabb utazóknak szerintem sok újat nem tud adni.

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Ha utazási blog, akkor Travellina. Kisgyörgy Éva szenvedélye a világjárás, a multik zárt világát cserélte fel évekkel ezelőtt erre a sokkal szabadabb életformára, ma már eljutott odáig, hogy a hobbijából él, kalandjait pedig a blogjában örökíti meg. Ha valaki, ő aztán mindent tud az utazás megszervezéséről, nem is értem, miért tartott ilyen sokáig, amíg megszületett ez a rendkívül praktikus kis könyvecske, amely egyrészt meghozza a kedvet ahhoz, hogy azonnal felpakoljuk a motyót, és elhúzzunk a világ másik végére nyaralni, másrészt pedig mindenre kiterjedően, röviden, mégsem unalmasan összefoglalja, hogy mire kell odafigyelnünk utazásunk megszervezésekor. A hölgyről tudni kell, hogy főként egyedül utazik, egyszerűen azért, mert ő így érzi a legjobban magát az útjai során, és még engem is meg tudott győzni arról, hogy ha betartunk néhány alapszabályt, nyugodtan nekivághatunk így a világnak, nem lesz semmi bajunk. Érdemes megfogadni Travellina tanácsait, hiszen ő tényleg körbe járta már a Földet, rengeteg tapasztalatot gyűjtött, többek között profin használja az internetes gyűjtőoldalakat, ahol megtalálhatjuk a legolcsóbb repülőjegyet, a nekünk megfelelő szállást, és megannyi más, fontos információforrást, amellyel nemcsak sok pénzt lehet spórolni, hanem megkímélhetjük magunkat a kellemetlen meglepetésektől is. Az utazásunk egyéni megszervezése sok időt és energiát kíván, viszont jóval költséghatékonyabb, mintha egy utazási irodára bíznánk magunkat, ráadásul hatalmas szabadságot ad, nem kell igazodnunk senkihez sem, a saját ritumusunkban vezényelhetjük le a jól megérdemelt pihenésünket. Könnyen áttekinthető, hasznos kézikönyv, amelyet érdemes végigtanulmányoznunk, mielőtt belevágunk a nyaralás/telelés/őszölés vagy egy hosszú hétvége megszervezésébe.
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2017/07/14/konyvajanlo_kis…

2 hozzászólás
>!
Zimmermann_Zita P
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Abszolút a könyv célközönségébe tartozom, régóta szeretnék én is világutazó lenni, de amíg nem jön össze, addig legalább olvasgatok róla :) Olvastam mostanában más könyvet is ebben a témában, úgyhogy akaratlanul is összehasonlítgattam olvasás közben a két könyvet. Kisgyörgy Éva több és részletesebb gyakorlati tanáccsal szolgál (látszik a sok év tapasztalata), és más témakörökre helyezi a hangsúlyt. Annyi negatívumot tudnék mondani, hogy örültem volna több személyes élménynek.

>!
Mandula8
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Nagyon tetszett – mind küllemben, mind tartalomban. Egyetlen egy problémám volt vele: olvasás közben egyfolytában utazni akartam (és most ez egyáltalán nem lehetséges). De alig várom, hogy nyár végén (ha szerencsém van, még előbb) jöjjön az újabb kaland!

>!
lilaköd P
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

A könyv valóban hasznos információk gyűjteménye az utazni vágyóknak, az álmodozástól kezdve egészen a hazaérkezésig.
Hogyan készülj fel, mit csomagolj, hol tudsz utána nézni a szállásoknak, programoknak, mire figyelj a biztonságod és egészséged megőrzésének érdekében, hogy valóban kellemes élményben legyen részed az utazásod során.

>!
valencica7
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Pontosan azt adja ez a könyv, amit a címe ígér: egy hasznos kézikönyv egy lelkes utazónak, ráadásul olyan, amit biztos, hogy még sokszor elő fog kapni az ember az évek során. Először csak egy-egy fejezetet ovlastam el belőle, amelyek számomra a legérdekesebbek voltak, de utána végül is rendes moly módjára töviről hegyire elolvastam.

Nekem sok újdonságot nyújtott (bár több olyan rész van, ami szinte szó szerint fent van Travellina blogján), nagyon sok hasznos honlap cím volt benne, ami eddig számomra ismeretlen volt (pedig már jártasnak érzem magamat a hogyanutazzunkolcsónsokatésjót -ban). Irtó sok tipp, ha meg épp valami nem újdonság, az se baj, legalább újra az eszébe vési magának az ember. A legjobb pedig, hogy nagyon motiváló, mindig amikor ránézek, elkap az utazási vágy. :)

Nekem a szívem csücske lett ez a könyv, sokszor csak úgy előkapom, átfutok egy-egy részt, és biztos vagyok benne, hogy ez továbbra is így lesz. Csak ajánlani tudom. :)

>!
sasviki95 P
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Én elég sokat utazok, (főleg abból az okból kifolyólag, hogy külföldön élek) nem mellesleg jövőbeli terveim között szerepel a „bejárom a világot”, így mikor megkaptam karácsonyra ezt a könyvet, azt hittem, sikítok örömömben. Csupán a címét láttam, de máris tudtam, hogy igen, ez nekem való.
A könyvben szépen le van írva minden, amire egy világutazónak szüksége van, én nem éreztem, hogy kimaradt volna valami. Néha jókat mosolyogtam, hogy 'jé, hiszen én ezt így csinálom' és voltak nagyon hasznos tanácsok is, amiket megfogadtam és később használtam is. A könyv olvasása után szántam rá magam először az átszállásos repülésre, hiszen úgy sokkal olcsóbbak voltak a repjegyek és rájöttem, hogy nemhogy nem vészes a dolog, sőt még nagyobb buli is, mint gondoltam egy olyan város repterén ülni, ahol én még nem jártam. És persze már tervbe van véve, hogy valamikor úgy repülök, hogy reggel leszállok valahol, megnézem a várost, majd este repülök is tovább.
Nagyon tetszettek az 'ingyen szállásos' részek meg a pakolós dolgok is, hiszen én még nem voltam olyan 'backpack-traveler' úton sem. Egészen a könyv olvasásáig szóba sem jöhetett nálam az Airbnb és még nem is hallottam olyanról, hogy otthoncsere.
Nagyon-nagyon tetszett a könyv, már többször végig is olvastam, jelölőkkel elláttam, hogy mi az, amit egy repülés vagy utazás előtt feltétlen meg kell, hogy nézzek, hogy mi volt az új információ, mi az ami nagyon hasznos satöbbi satöbbi. A veszélyekről meg átverésekről szóló fejezet meg aztán tényleg nagyon jó volt. Akkor készültem éppen Barcelonába egy fél évre, és minden egyes alkalommal, amikor a városban sétáltam, már tudtam, hogy mire kell figyelnem. Egyszóval zseniális könyv, mindenkinek ajánlom!

>!
memoir
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Aranyos kis könyvecske, tök jó a design is. Rendesen meghozza (vagy esetemben fenttartja) a kedvet az utazáshoz. Számomra tök hasznos volt a könyv vége felé található lista azokról az aplikációkról, amiket érdemes letölteni, és azt a listát is lefotóztam magamnak, hogy mit ne hagyjunk itthon, miket pakoljunk be biztosan. Szerintem jó átfutni egy ilyen könyvet utazás előtt, de azért nagyon sok új információra ne számítson az, aki már sokat utazgatott.

>!
Méreg_Attila
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Már Blogbejegyzéseit is követtem Évinek és mikor az egyik facebook-os nyereményjátékán nyertem nem is volt kérdéses, hogy mikor személyesen találkozom vele eme írását is beszerzem tőle!

Hamar végig lehet futni rajta, jól összeszerkesztett könyv, szépen tördelve, grafikákkal színesítve. Szeretek én is utazni(persze nem olyan rég és olyan szinten mint a jelen könyv írója), elég sokat olvasok-informálódok a témában, de így is akadt bőven érdekes+hasznos infó a Kézikönyvben.

Sok hasznos tippet kaptam a könyvben, ami számomra is új:
-Ázsiában még jégkockát se kérjük az italunkba(logikus, de nem jutott volna eszembe…arra még nem jártam, de eszembe lesz biztosan ha arra járok)
-Ünnepekre/karneválra időzíteni az érkezést az adott országba, így sokkal érdekesebb/színesebb lehet az utazásunk
-Fontos dokumentumoknak másolatai emailben biztonsági mentésnek
-Önkéntes munkák felsorolásai közt az Utazó ápolói munkára sose gondoltam volna
-Sose béreltem még autót, de amiket felsorolt nagyon hasznos tippek
-Külföldön ajándékozásnál is néztem nagyot, hogy gyerekeknek pénzt ne adjunk, mert ezzel is motiváljuk őket erre a „létformára”
-Szállásfoglalásnál is voltak praktikák, amiket kifogok próbálni
…és még lehetne sorolni, hogy nektek milyen hasznos dolgokat rejt még eme Kézikönyv:)

Örülök, hogy megismerhettem személyesen Évit és szívesen fogom a jövőben is olvasni nagyon részletes és igényes beszámolóit.

>!
Szilvia_Lőrincz
Kisgyörgy Éva: Világutazók kézikönyve

Ez a könyv nagyon hasznos olyanoknak, akik nem nagyon utazgattak még olyan sokat, illetve az olyanoknak akik féltek egyedül utazni. Tegnap vettem meg a könyvvásáron a könyvet és egy nap alatt gyorsan el is olvastam. Ismertem a blogot, amit az anyukám mutatott meg nekem. Olvasgattuk, de csak ott szembesültünk vele, hogy kiadott egy könyvet. Nagyon hasznos kis könyv, ami többek között nekem egy kis motivációt adott, ahhoz, hogy egyedül is elmerjek utazni más országokba. Már el is kezdtem tervezgetni, hogy hova is menjek majd egyedül. Ez a gond a könyvvel, hogy utazni akarsz tőle…


Népszerű idézetek

>!
ScarlettBlair P

Évekkel az utazása után még mindig élénken él majd benned egy különleges pillanat: amikor felértél egy hegycsúcsra, naplementét néztél s tengerparton, vagy belekeveredtél egy helyi fesztivál forgatagába. Rájössz, hogy az örömöt, amit egy drága csizma, vagy nívós karóra okozott, már hetekkel a vásárlás után se igazán tudod felidézni, és nem lesz számodra közhely, hogy az élmény az, amit senki nem vehet el tőled.

12. oldal, 10 dolog, amiért jó utazni


Hasonló könyvek címkék alapján

Tóth Pál – Czeglédi Zsolt: Csodálatos Magyarország
Jankovics Marcell: Sasfészkek
Peták István: Szent István-vándorlás az Országos Kék-túra mentén
Szemlér Lőrinc (szerk.): A Balaton és vidéke
Havass Rezső: Dalmácia
Szmrecsányi Miklós: Eger és környéke részletes kalauza
Siklóssy László: Róma
Molnár Gabriella: Utazásszervezés és értékesítés
Szemlér Lőrincz (szerk.): Velencze
Reich Milton Oszkár: Erdély