Inkscape 3 csillagozás

Vektorgrafika mindenkinek
Kisantal Tibor: Inkscape

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
FSF.hu Alapítvány, Budapest, 2014
416 oldal · ISBN: 9789638948632

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

lzoltán IP>!
Kisantal Tibor: Inkscape

Kisantal Tibor: Inkscape Vektorgrafika mindenkinek

Soha nem olvastam még olyan számítástechnikai könyvet, ami után nem száradt volna ki a szám. Ami után nem rohantam volna egy pohár vízért, hogy ezt le kell öblíteni, mert megfulladok a torkomon akadt betűktől.
     Mivel a vektorgrafika érdekel bizonyos szinten, de nem mindenáron, ezért kicsit óvatosan közelítettem meg ezt a kiadványt. Kellemes meglepetés ért, amikor szembesültem, hogy a szerző rendkívül jó humorral, ötletes, gyakorlatias (valóban gyakorlatias, és nemcsak annak mondott) példákkal, trükkökkel vezeti rá a vektorgrafika ösvényére a nemcsak kezdőket – érdemes a már gyakorlattal rendelkezőknek is átböngészni, biztos vagyok benne, hogy találnak benne hasznosítható ötleteket. Ez lenne a könyv első fele. A másodikban, az oktatásba történő bevezetése (pl. hogyan érdemes oktatni a vektorgrafikát), háttér elméleti ismeretek (pl. Bézier-görbék működése), grafikai tervezés és tipográfia témakörök olvashatók. Szóval mindaz, ami már túlmutat a „csak úgy rajzolgatok” kategóriáján.
     Azt még meg kell jegyezzem, hogy mindez az Inkscape nevű szoftver használatára épül, ösztönöz, de aki esetleg más vektorgrafikai szoftverrel alkot, az is találhat hasznos információkat e könyvben.

>!
FSF.hu Alapítvány, Budapest, 2014
416 oldal · ISBN: 9789638948632

Népszerű idézetek

lzoltán IP>!

Az Inkscape illusztrációs szoftver. Ezt azért hangsúlyozom, hogy ne úgy gondolj rá, mint egy rajzolóprogramra, amivel ceruzát vagy tollat vagy ecsetet lehet utánozni. Ha a képernyőre szeretnél rajzolni, a legpraktikusabb eszköz az alkoholos filc.Komolyan!

24. oldal (FSF.hu Alapítvány, 2014)

Kisantal Tibor: Inkscape Vektorgrafika mindenkinek

lzoltán IP>!

Az Inkscape program – és általában a vektorgrafika – tanulásához nem elég, kipróbálni néhány eszközt, melyekkel kicsit rajzolgatunk. Fél óra után egészen frusztráló lesz, hogy sok mindent egyszerűen nem értesz, és garantáltan elmegy a kedved az egésztől. Kérlek ezért, próbáld követni a könyv tanácsait!

21. oldal (FSF.hu Alapítvány, 2014)

Kisantal Tibor: Inkscape Vektorgrafika mindenkinek


Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Gábor: GIMP könyv
Elaine Weinmann – Peter Lourekas: Adobe Photoshop CS4
Jakab Zsolt: Adobe Photoshop 6.0 és image ready 3.0
Mihály Tamás: Képszerkesztés a Gimp programmal
Bakó András: AutoCAD grafikus tervező rendszer
Kőhalmi Éva – Kőhalmi Mariann Tünde: CorelDraw X3
Kőhalmi Éva – Kőhalmi Mariann Tünde: Photoshop CS4
Kőhalmi Éva – Kőhalmi Mariann Tünde: CorelDraw 12
Joachim Graf: Murphy számítógépes törvényei
Peter Lourekas – Elaine Weinmann: Photoshop CS2