The ​Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője 245 csillagozás

Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Volt egyszer egy lány.
És egy fiú.
Meg egy ablak.

Amber Walkert és a bátyját, Jake-et bántalmazza az apjuk. Egy éjszaka Jake legjobb barátja, Liam észreveszi a zokogó Ambert, és bemászik a szobája ablakán, hogy megvigasztalja. Ezzel kezdődik szeret/nem szeret-kapcsolatuk, ami meghatározza a következő nyolc évet. Liam mára magabiztos csajozógép lett, aki egyetlen csaj mellett sem tud kikötni, még sohasem volt igazi barátnője. Amber máig nem dolgozta fel a bántalmazó apjától elszenvedett lelki sebeket. Ő és Liam bizarr párost alkotnak. A kapcsolatuk mindig is viharos volt. De mi történik akkor, ha Amber egyszer csak máshogy tekint a bátyja legjobb barátjára? És mit szól a túlféltő báty, amikor megtudja, hogy a húga és a barátja egyre közelebb kerülnek egymáshoz?

A legmeghatóbb történet arról, mire képes a szerelem.

Eredeti mű: Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573357 · Fordította: Stumpf Andrea Mónika

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Liam James · Amber Walker · Jake Walker


Kedvencelte 32

Most olvassa 18

Várólistára tette 208

Kívánságlistára tette 219

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Törpillaa P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Imádom, engem teljesen megvett magának. :-) Tökéletes olvasmány, érzelmes, romantikus, megható, szenvedélyes, és a két legszexibb pasi csak ráadás. :-) ❤❤ Liam és Jake egyszerűen fantasztikus, már az elejétől kezdve imádtam őket, és Amber nagyon aranyos, bátor és erős. Hamar megkedveltem őket, de sajnáltam is a kegyetlen apjuk miatt. Sokat szenvedtek miatta, főleg Amber, amiket nem egy könnyen tudott fel dolgozni. De bírtam a vicces cukkolásokat is, beszólásokat, kellően szórakoztató, és szívfájdító volt, én imádtam minden egyes percét. Tuti újraolvasós lesz, csak ajánlani tudom mindenkinek, az írónő zseniális, és lenyűgöző. :-)

>!
Milli88 P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

„Számomra mindig is csak te léteztél.”

Lehet, hogy lesznek figyelőim, akik lefigyelnek majd. Lehet, hogy sok rosszindulatú kommentet kapok szólásszabadság van, vagy mi a szösz, de nekem ez a könyv tetszett.

Nem, nem volt hibátlan. Számtalan dolgot fel lehet sorolni, amit minden felnőtt olvasó másképp csinálna a szereplők helyében. De engem mégis visszarepített 16 éves koromba és újraéltem a saját szerelmem, ami sok esetben más volt, mint Amber és Liam kapcsolata, mégis sok esetben egyezett vele.

A családon belüli erőszak borzalmas dolog, tényleg beszélni kell róla. Jómagam nem így kezeltem volna a helyzetet, mint ahogyan a három főszereplő tini és Margaret a szülő, akinek a leginkább meg kellett volna védenie a saját gyermekeit. De ennek ellenére egy csillámporos rózsaszín történetet olvastam egy gyerekkori barátságból átalakult szerelemről. Sok esetben a saját emlékeim villantak be. Én is 16 voltam, amikor összejöttem a saját Liam Jamesemmel. Előtte neki is és nekem is voltak mások az életünkben, de miután találkoztunk mindenki más megszűnt létezni. Aki ezt nem éli át, az el sem hiszi, hogy ilyen létezik. Remélem ők is megtapasztalják egyszer ezt az érzést. Azóta ez a csodálatos ember már a Férjem, szóval a mi sztorink Happy End lett. :D

Mindent összevetve nem lett kedvenc, nem lehet róla ódákat zengeni, tele volt olyan hibával, amit nem így kellett volna megoldani/leírni. A szereplők néha tényleg érdekesen viselkedtek, de a szerelmi szál igazán rózsaszín és szerethető volt.

5 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Szórakoztató olvasmány a 15-18 éves korosztálynak, az ő szemükkel nézve akár rajonganék is érte, de nagyon nem szabad komolyan venni. Nem is lehet. Az írás színvonala a fanfic kategóriába esik, érdekes módon olvastatja magát és jól lehet vele haladni, szóval fenntartja az érdeklődést, csak közben rángattam a szemöldököm a kivitelezésen. Érint komoly témákat, de ezek kidolgozatlanok és hozzá nem értésről tesznek bizonyságot. A romantika édes, Liam tényleg cuki és dögös….
A vége teljesen olyan, mint az egész könyv, nevethetsz rajta a szereplőkkel együtt, vagy mondod azt, hogy csíz, és közben fogod a fejed.
A teljes értékelésem kissé szókimondóra sikerült, a blogon olvashatod:

http://www.kellylupiolvas.com/2018/06/kirsty-moseley-bo…

7 hozzászólás
>!
Evelena
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Ízig-vérig fanfiction, ami ha az olvasónak nem lenne egyértelmű olvasás során a köszönetnyilvánításban is kiderül.
Az elejét nagyon szerettem, cukor volt habbal persze. Női ábrándozás egy nagyon jóképű, nagyon gondoskodó, erős, bátor, vicces, jószívű (és még sorolhatnám) pasival.
Jó volt ez az ábrándkép, még akkor is, ha úgy érezhetjük az olvasás során, hogy ennek tényleg semmi köze nincs a valósághoz. De azért jó az álmodozás róla…
Adott minden a tipikus fanfiction műfaji elemekből:
– Egy hihetetlenül jó pasi (ez minden második oldalon megemlítendő), aki folyton csajozik és csak egyvalaki „szelídítheti” meg.
– Olyan főszereplő, akit valamilyen trauma ért, de elkezd a pasizás felé kacsingatni.
– Védelmező pasik.
– A pasizós barátnő…
– Azok a helyzetek, amik miatt a főszereplő lánynak együtt kell aludnia egy sráccal (de nada más)
– Érdekes helyzetek, amikor a hölgyemény minden arra járó pasira ráesik, megbotlik
– Mindenkinek a főszereplők kellenek, MINDENKINEK
– Lovaglóülés öt oldalanként :D
– Kísértő múlt
– FOGADÁS
– Olyan főszereplő lány, aki nem hallgat senkire, mert miért is tenné?
– Titkolózás egy párkapcsolatról
spoiler
– Felesleges extra cselekmény, ami tényleg a plusz egy-két fejezetig de izgalmas élményhez jó, de különben egyáltalán nem fontos a cselekmény szempontjából. (tipikus fanfic elem, hogy egy-két fejezetig legyen benne)
– Nagy kalamajka, amiből csak érdekes módszerrel szabadulnak, mert a logikus lépés nem játszik…

Az első fele nagyon romantikus volt és tényleg jó volt olvasni, de a második a logikátlanság bugyrába süllyesztette a történetet.

>!
DarknessAngel P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Nagyon jól indult a könyv, de a végére már egy kicsit összezavarodtam.
Egyrészt az írónő bedob ilyen fontos témát, mint a családon belüli erőszak, majd alig foglalkozik vele. Megtudjuk, hogy Amber és Jake miféle szörnyűségeken mentek keresztül, de mégse teljesen részletbemenően, mert Amber inkább eltemete magába a szörnyű dolgokat, é Jake se beszél róla. Gondoltam, hogy lehet majd a végén, mind a ketten megnyílnak, így könnyítve a lelkükön, mert az ilyen dolgokat igenes meg kell beszélni! De nem, minek is, amikor úgy is meg lehet oldani a dolgokat, hogy spoiler
Másrészt pedig ott van az a tény, hogy a könyv iszonyat cukiii volt! ^-^ Amber és Liam barátsága, szerelme, cikizései… Ez mind nagyon, nagyon tetszett. Leginkább erre az oldalára fókuszáltam a történetnek, mert így sokkal élvezetesebb volt.
Viszont sajnos a vége felé az a sok hülye bonyodalom, és nem várt dolgok… Hát, nem is tudom. :/ Nagyon nem kellett az oda.
A történet párszor átment igazi tinidrámába és kliséhalmazba. Főleg a vége lett teljesen elcsépelt. Sokat gondolkodtam, hogy mégis hány csillagot adjak, mert a szerelmi száltól teljesen elolvadtam, de a többi harmatgyenge.

Összegezve: nagyon cuki, de a komoly témát már nem akarja kivesézni

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Úgy tűnik, hogy az ember ízlése tényleg változik a kor előrehaladtával. Három évvel ezelőtt én ezt a könyvet még imádtam, most viszont néha sikítani tudtam volna tőle. Idegesített Amber, idegesített, hogy minden és mindenki tökéletes benne, idegesítettek a felmagasztaló jelzők, az ismétlések, hogy az írónő mindent a számba akart rágni. Na és Liam… jaj, ne már! Ilyen 18 éves srác a világegyetemben nincs!
Sajnálom, de ez most nagy csalódás volt.

5 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Szerintem ez a könyv nagyon félre van értve és ebből adódik, hogy alacsonyabb a molyos százaléka.
Alapvetően meg kellene nézni az ajánlott besorolást. Kb. 16 éves korig felel meg az ajánlás.
Úgy gondolom, hogy a korosztályhoz illő szinten és módon lett nekünk bemutatva egy nagy, gyerekkori szerelem, a testvéri összetartozás és sajnálatos módon a családon belüli erőszak és gyermekmolesztálás.
Sok kritikában olvastam, hogy alig érintjük ezt a témát. Szerintem pedig egy fiatal, 12-16 éves olvasónak ez a szintű fejtegetés, célzás és rossz rémálmok bőven elegek ahhoz, hogy komoly érzelmeket váltson ki belőlük. Szóval ezt nem a CoHo regényeken élő, 20-30 pluszos korosztálynak kellene olvasnia elsősorban.
Szóval ezért lehet mérgesek lesznek rám sokan, de ez a véleményem. Aki nem a korosztályának megfelelő könyvet olvassa, annak megvan az esélye, hogy pórul jár.
Ellebben én a 22 évemmel is élveztem.
Nem voltak nagy elvárásaim vele és őszintén bevallom, hogy nagy meglepetés volt a könyv.
Az elejétől fogva végig bárgyú vigyort volt a képemen! :)
Klisés volt és túl hihetetlen? Túl tökéletes a férfiú és túl makacs a lány? Igen.
De ez a könyv erről szól! Az első és nagyon erős, csodás tini szerelemről, arról, hogy egy fiatal lány hogy éli meg az ilyen élet problémáit.
És ami miatt plusz pont járt a könyvnek, hogy végre, elhangzott a nagy, fekete és valamiért mumusnak tartott szó: Abortusz
Nem emlékszem, hogy valaha is, VP vagy hasonló korosztálynak íródott olvasmányomban találkoztam volna azzal, hogy a főszereplőink elgondolkodnak az abortuszon és nem csak vakon vágnak bele a dologba.
Szóval itt éreztem azt, hogy a szereplőknek van józan esze és döntésképesek.
Persze csupa rózsaszín történet, de basszus. Én olvadoztam ettől! :)
Az biztos, hogy ez olyan könyv, amit unokahúgomnak odaadnék, ha szeretné a romantikus könyveket!
Ajánlom a 15-16 éves lányoknak! Illetve azoknak, akik a LOL könyvekbe a mai napig képesek elmerülni. Ők biztos nem fognak csalódni! :)
Jah…És bár lenne minden nehéz sorsú tini lánynak egy Liamje! :) Csodás fiú <3

7 hozzászólás
>!
agi89
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Itt vagyok 29 évesen és ici-pici rózsaszín szívalakú darabokra estem szét ettől a könyvtől. :D

Igen, lehet hogy sekélyes dolog, de totálisan szétolvadtam Liamtől.
Kérek én is egy Liamet az életembe… *-*

És valóban nem tökéletes könyv. Oh közel sem az, de nem tudok 4,5 csillagnál kevesebbet adni neki, mikor a lehető legtökéletesebben kiszakított a hétköznapjaimból. Amikor tényleg úgy érzem már hetek óta, hogy összecsapnak a fejem felett a hullámok.

Nagyon is elképzelhető, hogy valamikor újra fogom olvasni. Mert kellenek az életembe az ilyen cukormázas sztorik. És Liam biztosan hiányozni fog. ♥

>!
Evika82 P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Tudom, hogy nem volt tökéletes, de egyszerűen nem tudom lecsillagozni ezt a könyvet. 2013-ban olvastam először spoiler.
Imádtam akkor, és a mostani olvasásomkor is bejött. Most már láttam azokat a hibákat, amik régen elkerülték a figyelmem: Liam túl tökéletes, sokszor túl gyorsan haladnak az események, egy két komoly témához túl felszínesen nyúlt hozzá az írónő… De ez a könyv nekem akkor is tetszett, még mindig szeretem. Elfogult vagyok, de kit érdekel. Senki ne kövezzen meg érte. :D

2 hozzászólás
>!
rebeka202 P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Értékelésem címe: Saját magamon is meglepődöm néha.

Amikor megláttam ezt a könyvet, egyből megtetszett a borítója. Aztán elolvastam néhány értékelést és megláttam a százalék arányt és úgy voltam vele, hogy ez a könyv nekem nem fog tetszeni. Fogadjunk tiszta klisé sztori lesz, idegesítő tini szereplőkkel.
Ahogy a címem is sugallja, saját magamon is meglepődöm néha, mivel NAGYON TETSZETT A KÖNYV!!! ❤

Kedvenc lett! ❤

Igen, voltak hibák benne, igen néhol a valóságtól elrugaszkodott volt, igen nem egy világmegváltó olvasmány, de szerintem úgy tökéletes ahogy van. Nekem a hibák eltörpültek benne és egy cseppet sem bontották meg az olvasás élményét.
Imádtam a szereplőket. A maguk tökéletlenségével vagy akár tökéletességével együtt. De amit a legjobban szerettem a könyvben, a tiszta, ártatlan első szerelem. Annyira aranyosan, valóságosan s érzelmesen volt ábrázolva. Mert az első szerelem ilyen! Tele van szenvedéllyel és a felismerés meglepetéseivel, hogy hűha, én tényleg nagyon szerelmes vagyok!

Liam egyszerűen elragadó volt a maga kis végtelen, odaadó szerelmével, meg tudtam volna enni. Annyira édesen szerette Ambert, tisztán, elvárások nélkül. Úgy szerette a lányt, ahogy van!
Jake is egy nagyon odaadó báty volt, az ő karaktere mutatta meg, hogy a testvéri szeretet s védelmezés mennyire erős is tud lenni.
Amber nagyon aranyos volt, és nagyon sajnáltam azok miatt ami vele történt. Annyira édesen volt szerelmes. És nagyon tetszett, ahogy rádöbbent, hogy ő valóban az.
Bele tudtam élni magam a szerelmükbe és annyira aranyosak voltak, na :D

Persze a könyv többről szól, mint egy tini szerelem. Kemény és durva, szívet összetörő témával foglalkozik. Arra építi az egész cselekményt. Olvastam már könyvet a témában, és mindig megrendülök, hogy léteznek ilyen emberek. Akik ilyet tesznek, és akik ezt el kell viseljék… Ez a könyv persze nem egy alap példány, ami a családi erőszak témakörében íródott, de a maga módján szerintem így is megrendítő és elgondolkodtató.
Én is meg tudtam volna fojtani Amber és Jake apját. Mocskos egy ember. És a baj az, hogy rengeteg ilyen van a világban.. És rengeteg család él így, mert nem mer lépni…

Záró gondolat: tényleg ledöbbentem saját magamon, amikor olvastam és olvastam, és magába szippantott, és szerettem a szereplőket és imádtam a történetet, a benne rejlő hibákkal együtt. Általában azok a könyvek, amik 70 körüli százalékon állnak, nálam sem jutnak tovább. De ez a könyv nekem ha nem 100%-os, de kedvenc lett!
ennyire tetszene neked: 76%… hát ez most nem jött be

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Beatrice8

– Ö… köszi, Angyal, de én nem szeretem a gabonapelyhet – fintorodott el a tálba nézve.
Döbbenten húztam fel az egyik szemöldökömet.
Állandóan az én gabonapelyhemet eszi.
Mindennap egy tállal.
– Biztos, hogy szereted. Mindennap azt eszed!
Úgy néztem rá, mintha elment volna az esze.
Nevetve megrázta a fejét.
– Nem, nem szeretem. Csak mindennap készítek egy tállal, és úgy teszek, mintha enném, mert ilyenkor te jössz és kikapod a kezemből – felelte szexi mosollyal és vidáman csillogó szemekkel.
(…)
– Mi a fenéért készítetted el és tettél úgy, mintha ennéd? Szeretsz bosszantani? – csttantam fel.
– Nem, Angyal. Szeretek neked reggelit készíteni – felelte egyszerűen.

151-152. oldal

>!
Sippancs P

– Jó dolgok történnek azokkal, akik képesek türelmesen várni – (…).

154. oldal

>!
h_kincsoo

– Azért hívlak Angyalnak, mert komolyan hiszek abban, hogy Isten nekem küldött le a földre (…) Amikor életemben először megláttalak, azt hittem, igazi angyal vagy a mennyországból. Annyira gyönyörű voltál, hogy elállt tőled a lélegzetem. Most is így érzem, minden egyes nap.

>!
Beatrice8

Elmosolyodott.
– A barátnőm vagy, Angyal – duruzsolta csábítóan, és finoman megcsókolta az ajkaimat. – A barátnőm – és újra megcsókolt. – Az egyetlen, akit akarok – mondta, és megint megcsókolt, de most nem engedtem, hogy elengedjen.

104. oldal

>!
Sippancs P

Amikor az ajka az ajkamhoz ért, tudtam, hogy minden eldőlt. Ezt nem lehetett átgondolni vagy mérlegelni a jó és rossz oldalait. Amikor Liam megcsókolt, minden a helyére került, és úgy volt, ahogy lennie kellett.

83-84. oldal

>!
Beatrice8

(…)Néztem, ahogy körbesétál a szobámban, benéz az ágyam alá és a szekrénybe, majd belép a fürdőszobába. Amikor visszajött a szobába, észrevett.
Meglepett arckifejezését látva tudtam, hogy fogalma sem volt arról, hogy utánajöttem. Elmosolyodtam, mert az én cuki barátom tényleg leelenőrizte a hálószobámat, hogy nincsenek-e benne zombik. Nemcsak úgy tett, mintha megnézné, hanem tényleg átvizsgálta az egész szobát. A gondolatra, hogy ő az én barátom, nagyot dobbant a szívem.

108. oldal

>!
ap358 P

– Igen, kínszenvedés ennyi enyelgést végignézni…

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Walker
>!
Beatrice8

Nevetve felkeltem a kanapéról, és őt is felhúztam magammal.
– Lehet, hogy jobb lenne, ha lehiggadnál, mielőtt elmész. Mit szólnának a szomszédok, ha így látnának? – viccelődtem az ágyéka felé biccentve, de aztán újra elpirultam és behunytam a szememet, mert már megint odanéztem.
Nevetve vállat vont. Egyáltalán nem jött zavarba.
– Azt gondolnák, hogy hihetetlenül gyönyörű barátnőm van, aki éppen most rúgott ki az ágyából.

122. oldal

>!
Milli88 P

Amikor átölel, mintha hazaérkeznék, és minden aggodalmam semmissé válik. Amikor vele vagyok, úgy érzem, semmi baj nem érhet.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amber Walker

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
David Almond: A vadóc
Wéber Anikó: Az osztály vesztese
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Elisa J. Smith: Őrizd meg
Francesca H. Nielk: Daniel
Emily Murdoch: Ha megtalálsz
Sherry Gammon: Elviselhetetlen