The ​Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője 501 csillagozás

Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Volt egyszer egy lány.
És egy fiú.
Meg egy ablak.

Amber Walkert és a bátyját, Jake-et bántalmazza az apjuk. Egy éjszaka Jake legjobb barátja, Liam észreveszi a zokogó Ambert, és bemászik a szobája ablakán, hogy megvigasztalja. Ezzel kezdődik szeret/nem szeret-kapcsolatuk, ami meghatározza a következő nyolc évet. Liam mára magabiztos csajozógép lett, aki egyetlen csaj mellett sem tud kikötni, még sohasem volt igazi barátnője. Amber máig nem dolgozta fel a bántalmazó apjától elszenvedett lelki sebeket. Ő és Liam bizarr párost alkotnak. A kapcsolatuk mindig is viharos volt. De mi történik akkor, ha Amber egyszer csak máshogy tekint a bátyja legjobb barátjára? És mit szól a túlféltő báty, amikor megtudja, hogy a húga és a barátja egyre közelebb kerülnek egymáshoz?

A legmeghatóbb történet arról, mire képes a szerelem.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579595
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
408 oldal · ISBN: 9789634579601
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573357 · Fordította: Stumpf Andrea Mónika

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Liam James · Amber Walker · Jake Walker


Kedvencelte 100

Most olvassa 19

Várólistára tette 201

Kívánságlistára tette 213

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Szórakoztató olvasmány a 15-18 éves korosztálynak, az ő szemükkel nézve akár rajonganék is érte, de nagyon nem szabad komolyan venni. Nem is lehet. Az írás színvonala a fanfic kategóriába esik, érdekes módon olvastatja magát és jól lehet vele haladni, szóval fenntartja az érdeklődést, csak közben rángattam a szemöldököm a kivitelezésen. Érint komoly témákat, de ezek kidolgozatlanok és hozzá nem értésről tesznek bizonyságot. A romantika édes, Liam tényleg cuki és dögös….
A vége teljesen olyan, mint az egész könyv, nevethetsz rajta a szereplőkkel együtt, vagy mondod azt, hogy csíz, és közben fogod a fejed.
A teljes értékelésem kissé szókimondóra sikerült, a blogon olvashatod:

http://www.kellylupiolvas.com/2018/06/kirsty-moseley-bo…

9 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Egy kicsit féltem tőle a vegyes értékelések miatt, de ez a töténet szétszaggatott és utána újra összeforrasztott. Hihetetlen milyen érzelmi vasút volt! ♥♥
Imádtam az egészet, nagyon aranyos történet annak ellenére, hogy milyen komoly témát dolgoz fel.
Amber nekem egy szimpatikus lány volt ak az elszenvedett traumák ellenére is elég talpraesett volt. Persze mindenkinek vannak hibái és az elején a sok „kiabálása” egy kisit zavart, de szerencsére abbahagyta :D
Liam egy tipik álompasi a köbön. „Csajozógép” akinek csak egy lány után epekedik és legbelül egy csupaszív srác ♥ off
Jake-nél jobb bátyját pedíg kívánni sem lehetne. Igaz lehet egy kicsit túlzásba vitte néha a védelmezést, de ezt sem igazán lehet mondani a traumák után.
De szerencsére minden jó lett a végére és lett egy szép nagy „családjuk” és az apjuk pedig megkapta azt amit érdemelt.
Párszor a szívem szakadt meg, hogy mit kellett átélniük, de a vége megmelengette szívemet! ♥

3 hozzászólás
nicosia P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Nagyon érdekes ez a regény. Számomra egy kicsit túl sok benne a dráma, és alapvetően életszerűtlen is, de van valami benne amiért mégis tetszik. A történet nagyon erőteljesen Liam-re épül, annyira hogy Amber nélküle nem is létezik. Jake nekem vadember, és a motivációja sem feltétlenül érthető. Az életszerűtlenséget nekem az adja, hogy sosem buknak le, ráadásul van benne olyan szál (ami szintén valószínűtlen) teljesen felesleges is a történet szempontjából. Ettől függetlenül is időnként előszedem és újraolvasom.

Milli88 P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

„Számomra mindig is csak te léteztél.”

Lehet, hogy lesznek figyelőim, akik lefigyelnek majd. Lehet, hogy sok rosszindulatú kommentet kapok szólásszabadság van, vagy mi a szösz, de nekem ez a könyv tetszett.

Nem, nem volt hibátlan. Számtalan dolgot fel lehet sorolni, amit minden felnőtt olvasó másképp csinálna a szereplők helyében. De engem mégis visszarepített 16 éves koromba és újraéltem a saját szerelmem, ami sok esetben más volt, mint Amber és Liam kapcsolata, mégis sok esetben egyezett vele.

A családon belüli erőszak borzalmas dolog, tényleg beszélni kell róla. Jómagam nem így kezeltem volna a helyzetet, mint ahogyan a három főszereplő tini és Margaret a szülő, akinek a leginkább meg kellett volna védenie a saját gyermekeit. De ennek ellenére egy csillámporos rózsaszín történetet olvastam egy gyerekkori barátságból átalakult szerelemről. Sok esetben a saját emlékeim villantak be. Én is 16 voltam, amikor összejöttem a saját Liam Jamesemmel. Előtte neki is és nekem is voltak mások az életünkben, de miután találkoztunk mindenki más megszűnt létezni. Aki ezt nem éli át, az el sem hiszi, hogy ilyen létezik. Remélem ők is megtapasztalják egyszer ezt az érzést. Azóta ez a csodálatos ember már a Férjem, szóval a mi sztorink Happy End lett. :D

Mindent összevetve nem lett kedvenc, nem lehet róla ódákat zengeni, tele volt olyan hibával, amit nem így kellett volna megoldani/leírni. A szereplők néha tényleg érdekesen viselkedtek, de a szerelmi szál igazán rózsaszín és szerethető volt.

5 hozzászólás
Törpillaa P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Imádom, engem teljesen megvett magának. :-) Tökéletes olvasmány, érzelmes, romantikus, megható, szenvedélyes, és a két legszexibb pasi csak ráadás. :-) ❤❤ Liam és Jake egyszerűen fantasztikus, már az elejétől kezdve imádtam őket, és Amber nagyon aranyos, bátor és erős. Hamar megkedveltem őket, de sajnáltam is a kegyetlen apjuk miatt. Sokat szenvedtek miatta, főleg Amber, amiket nem egy könnyen tudott fel dolgozni. De bírtam a vicces cukkolásokat is, beszólásokat, kellően szórakoztató, és szívfájdító volt, én imádtam minden egyes percét. Tuti újraolvasós lesz, csak ajánlani tudom mindenkinek, az írónő zseniális, és lenyűgöző. :-)

Evelena>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Ízig-vérig fanfiction, ami ha az olvasónak nem lenne egyértelmű olvasás során a köszönetnyilvánításban is kiderül.
Az elejét nagyon szerettem, cukor volt habbal persze. Női ábrándozás egy nagyon jóképű, nagyon gondoskodó, erős, bátor, vicces, jószívű (és még sorolhatnám) pasival.
Jó volt ez az ábrándkép, még akkor is, ha úgy érezhetjük az olvasás során, hogy ennek tényleg semmi köze nincs a valósághoz. De azért jó az álmodozás róla…
Adott minden a tipikus fanfiction műfaji elemekből:
– Egy hihetetlenül jó pasi (ez minden második oldalon megemlítendő), aki folyton csajozik és csak egyvalaki „szelídítheti” meg.
– Olyan főszereplő, akit valamilyen trauma ért, de elkezd a pasizás felé kacsingatni.
– Védelmező pasik.
– A pasizós barátnő…
– Azok a helyzetek, amik miatt a főszereplő lánynak együtt kell aludnia egy sráccal (de nada más)
– Érdekes helyzetek, amikor a hölgyemény minden arra járó pasira ráesik, megbotlik
– Mindenkinek a főszereplők kellenek, MINDENKINEK
– Lovaglóülés öt oldalanként :D
– Kísértő múlt
– FOGADÁS
– Olyan főszereplő lány, aki nem hallgat senkire, mert miért is tenné?
– Titkolózás egy párkapcsolatról
spoiler
– Felesleges extra cselekmény, ami tényleg a plusz egy-két fejezetig de izgalmas élményhez jó, de különben egyáltalán nem fontos a cselekmény szempontjából. (tipikus fanfic elem, hogy egy-két fejezetig legyen benne)
– Nagy kalamajka, amiből csak érdekes módszerrel szabadulnak, mert a logikus lépés nem játszik…

Az első fele nagyon romantikus volt és tényleg jó volt olvasni, de a második a logikátlanság bugyrába süllyesztette a történetet.

Sippancs P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Úgy tűnik, hogy az ember ízlése tényleg változik a kor előrehaladtával. Három évvel ezelőtt én ezt a könyvet még imádtam, most viszont néha sikítani tudtam volna tőle. Idegesített Amber, idegesített, hogy minden és mindenki tökéletes benne, idegesítettek a felmagasztaló jelzők, az ismétlések, hogy az írónő mindent a számba akart rágni. Na és Liam… jaj, ne már! Ilyen 18 éves srác a világegyetemben nincs!
Sajnálom, de ez most nagy csalódás volt.

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Nagyon jól indult a könyv, de a végére már egy kicsit összezavarodtam.
Egyrészt az írónő bedob ilyen fontos témát, mint a családon belüli erőszak, majd alig foglalkozik vele. Megtudjuk, hogy Amber és Jake miféle szörnyűségeken mentek keresztül, de mégse teljesen részletbemenően, mert Amber inkább eltemette magába a szörnyű dolgokat, é Jake se beszél róla. Gondoltam, hogy lehet majd a végén, mind a ketten megnyílnak, így könnyítve a lelkükön, mert az ilyen dolgokat igenes meg kell beszélni! De nem, minek is, amikor úgy is meg lehet oldani a dolgokat, hogy spoiler
Másrészt pedig ott van az a tény, hogy a könyv iszonyat cukiii volt! ^-^ Amber és Liam barátsága, szerelme, cikizései… Ez mind nagyon, nagyon tetszett. Leginkább erre az oldalára fókuszáltam a történetnek, mert így sokkal élvezetesebb volt.
Viszont sajnos a vége felé az a sok hülye bonyodalom, és nem várt dolgok… Hát, nem is tudom. :/ Nagyon nem kellett az oda.
A történet párszor átment igazi tinidrámába és kliséhalmazba. Főleg a vége lett teljesen elcsépelt. Sokat gondolkodtam, hogy mégis hány csillagot adjak, mert a szerelmi száltól teljesen elolvadtam, de a többi harmatgyenge.

Összegezve: nagyon cuki, de a komoly témát már nem akarja kivesézni

1 hozzászólás
ap358 P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Egy igazi érzelmi hullámvasútra ültem fel a sorok által. Visítottam, nevettem, sírtam, és végül megkönnyebbültem, hogy befejeztem. Ez a történet inkább tűnt egy tiniábrándnak, ami egy blogregényben tökéletesen megállná a helyét, de könyvként csapnivaló.
Könnyen olvasható, gördülékeny, igazi YA könyv, azt hiszem, ennyi pozitívumot tudok elmondani róla. (De az Angyalom és a lover boy megnevezésektől rosszul voltam.)
A karakterek rémesek. Mindenki tökéletes, és mindenki folyton csak a szereplőkkel foglalkozik. Amber barátnői a szexi pasikon kívül semmi másról nem tudnak beszélni, idegesítőek, felszínesek és közönségesek voltak. Amber és Jake anyja egy vicc. Hónapokra elmegy, otthagyja a két gyerekét, és még a szomszédok sem néznek rájuk, annak ellenére, hogy jóban vannak velük. Ez komoly volt? Oké, hogy ki kell iktatni a szülő jelenlétét, de nem kaphatott volna az a két szerencsétlen gyerek egy nagymamát, ha már klisé kell? Legalább folytonos telefonhívások, netkapcsolat lehetett volna az anya és a gyerekek között.
A fogadás szerintem nevetséges volt, elsősorban a jelentekzők száma miatt, amiből arra következtettem, hogy ennyi könnyűvérű lány jár abba az iskolába és mindenkit csak Liam érdekel, mintha rajta és Jake-en kívül nem lett volna egy hím se.
Amber emós, sosem volt barátja, de annyira de annyira tökéletes, hogy akárhova megy a pasik másznak rá; a boltban, az étteremben, stb. Még szerencse, hogy Liam folyton ott van és lekoptatja a rajongókat. Akadtak logikátlanságok is. spoiler
Úgy tűnt, mintha a történet előre megírt önálló szituációk montázsa lenne, amiből eredően a karakterek jelleme nem egységes, nem illeszkedett a nagy egészbe. Amber molesztálás áldozata volt, a fiúkkal mégis könnyedén bánt, tudott játékosan flörtölni, elengedni magát, néha hormontúltengéses tini volt, de néha észbe kapott, „ja, nekem rettegnem kéne” és akkor átváltott szende, sérült leányzóvá. Lehet, kegyetlen vagyok, de én nem éreztem Amberen a lelki sebeket, a PTSD-t, az a pár alkalom inkább műhisztinek tűnt. Számomra itt nem volt meg az érzelmi mélység, a drámai vonal.
A borító gyönyörű, de még nem jöttem rá, kiket is ábrázol.

1 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Szerintem ez a könyv nagyon félre van értve és ebből adódik, hogy alacsonyabb a molyos százaléka.
Alapvetően meg kellene nézni az ajánlott besorolást. Kb. 16 éves korig felel meg az ajánlás.
Úgy gondolom, hogy a korosztályhoz illő szinten és módon lett nekünk bemutatva egy nagy, gyerekkori szerelem, a testvéri összetartozás és sajnálatos módon a családon belüli erőszak és gyermekmolesztálás.
Sok kritikában olvastam, hogy alig érintjük ezt a témát. Szerintem pedig egy fiatal, 12-16 éves olvasónak ez a szintű fejtegetés, célzás és rossz rémálmok bőven elegek ahhoz, hogy komoly érzelmeket váltson ki belőlük. Szóval ezt nem a CoHo regényeken élő, 20-30 pluszos korosztálynak kellene olvasnia elsősorban.
Szóval ezért lehet mérgesek lesznek rám sokan, de ez a véleményem. Aki nem a korosztályának megfelelő könyvet olvassa, annak megvan az esélye, hogy pórul jár.
Ellebben én a 22 évemmel is élveztem.
Nem voltak nagy elvárásaim vele és őszintén bevallom, hogy nagy meglepetés volt a könyv.
Az elejétől fogva végig bárgyú vigyort volt a képemen! :)
Klisés volt és túl hihetetlen? Túl tökéletes a férfiú és túl makacs a lány? Igen.
De ez a könyv erről szól! Az első és nagyon erős, csodás tini szerelemről, arról, hogy egy fiatal lány hogy éli meg az ilyen élet problémáit.
És ami miatt plusz pont járt a könyvnek, hogy végre, elhangzott a nagy, fekete és valamiért mumusnak tartott szó: Abortusz
Nem emlékszem, hogy valaha is, VP vagy hasonló korosztálynak íródott olvasmányomban találkoztam volna azzal, hogy a főszereplőink elgondolkodnak az abortuszon és nem csak vakon vágnak bele a dologba.
Szóval itt éreztem azt, hogy a szereplőknek van józan esze és döntésképesek.
Persze csupa rózsaszín történet, de basszus. Én olvadoztam ettől! :)
Az biztos, hogy ez olyan könyv, amit unokahúgomnak odaadnék, ha szeretné a romantikus könyveket!
Ajánlom a 15-16 éves lányoknak! Illetve azoknak, akik a LOL könyvekbe a mai napig képesek elmerülni. Ők biztos nem fognak csalódni! :)
Jah…És bár lenne minden nehéz sorsú tini lánynak egy Liamje! :) Csodás fiú <3

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Beatrice8 P>!

– Ö… köszi, Angyal, de én nem szeretem a gabonapelyhet – fintorodott el a tálba nézve.
Döbbenten húztam fel az egyik szemöldökömet.
Állandóan az én gabonapelyhemet eszi.
Mindennap egy tállal.
– Biztos, hogy szereted. Mindennap azt eszed!
Úgy néztem rá, mintha elment volna az esze.
Nevetve megrázta a fejét.
– Nem, nem szeretem. Csak mindennap készítek egy tállal, és úgy teszek, mintha enném, mert ilyenkor te jössz és kikapod a kezemből – felelte szexi mosollyal és vidáman csillogó szemekkel.
[…]
– Mi a fenéért készítetted el és tettél úgy, mintha ennéd? Szeretsz bosszantani? – csattantam fel.
– Nem, Angyal. Szeretek neked reggelit készíteni – felelte egyszerűen.

151-152. oldal

Sippancs P>!

– Jó dolgok történnek azokkal, akik képesek türelmesen várni – […].

154. oldal

h_kincsoo>!

– Azért hívlak Angyalnak, mert komolyan hiszek abban, hogy Isten nekem küldött le a földre […] Amikor életemben először megláttalak, azt hittem, igazi angyal vagy a mennyországból. Annyira gyönyörű voltál, hogy elállt tőled a lélegzetem. Most is így érzem, minden egyes nap.

Dora_Sullivan>!

– Tetszel? – gúnyolódott. – Ez a fiú azóta beléd van habarodva, hogy meglátott. Az ég szerelmére, hiszen Angyalnak hív! – nevetett.
Zavarodottan néztem rá.
– Ez hogy jön ide? – kérdeztem zavartan. Nagyon szeretem Patet, de néha kicsit eszelős dolgokat tud mondani.
Felhúzta ez egyik szemöldökét.
– Sohasem mondta még el, hogy miért hív így? – kérdezte mosolyogva. Megráztam a fejemet, és ő kuncogni kezdett. – Mi először Liam hatodik születésnapi zsúrján találkoztunk veled. Nem sokkal korábban költöztetek ide, és azt gondoltuk, kedves dolog lenne áthívni a szomszédokat a buliba – kezdte lelkesen.
– Igen, emlékszem. Mindenhol lufik voltak, és volt bohóc is, aki bűvészkedett – mosolyodtam el. Jameséknél voltak mindig a legjobb bulik, még a gyerekzsúrok is.
– Így van. Szóval, te és a bátyád átjöttetek a buliba, és onnantól, hogy beléptél az ajtón, Liam csak téged bámult. Szó szerint nem tudta levenni rólad a szemét. Mosolyogtál, boldog születésnapot kívántál neki, de ő meg sem tudott szólalni, így továbbálltál táncolni. Liam felém fordult, és tudod, mit mondott nekem? – kérdezte. Felsóhajtott és a szeme megtelt könnyel. Megráztam a fejemet. Mi a fenét fog most mondani? Kezdek egy kicsit megijedni! – Halálkomoly hangon azt mondta, hogy Anyuci, meghaltam? Azt válaszoltam, nem édesem, nem haltál meg, de ő csak állt, teljesen zavartan és a fejét rázta. Akkor rád mutatott, miközben te táncoltál, és azt mondta, ha nem haltam meg, akkor miért van egy angyal a házunkban? – csapta össze a kezét, és ragyogó szemekkel rám nézett.

Beatrice8 P>!

Elmosolyodott.
– A barátnőm vagy, Angyal – duruzsolta csábítóan, és finoman megcsókolta az ajkaimat. – A barátnőm – és újra megcsókolt. – Az egyetlen, akit akarok – mondta, és megint megcsókolt, de most nem engedtem, hogy elengedjen.

104. oldal

Milli88 P>!

Amikor átölel, mintha hazaérkeznék, és minden aggodalmam semmissé válik. Amikor vele vagyok, úgy érzem, semmi baj nem érhet.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amber Walker
Sippancs P>!

Amikor az ajka az ajkamhoz ért, tudtam, hogy minden eldőlt. Ezt nem lehetett átgondolni vagy mérlegelni a jó és rossz oldalait. Amikor Liam megcsókolt, minden a helyére került, és úgy volt, ahogy lennie kellett.

83-84. oldal

Beatrice8 P>!

[…]Néztem, ahogy körbesétál a szobámban, benéz az ágyam alá és a szekrénybe, majd belép a fürdőszobába. Amikor visszajött a szobába, észrevett.
Meglepett arckifejezését látva tudtam, hogy fogalma sem volt arról, hogy utánajöttem. Elmosolyodtam, mert az én cuki barátom tényleg leelenőrizte a hálószobámat, hogy nincsenek-e benne zombik. Nemcsak úgy tett, mintha megnézné, hanem tényleg átvizsgálta az egész szobát. A gondolatra, hogy ő az én barátom, nagyot dobbant a szívem.

108. oldal

Beatrice8 P>!

Nevetve felkeltem a kanapéról, és őt is felhúztam magammal.
– Lehet, hogy jobb lenne, ha lehiggadnál, mielőtt elmész. Mit szólnának a szomszédok, ha így látnának? – viccelődtem az ágyéka felé biccentve, de aztán újra elpirultam és behunytam a szememet, mert már megint odanéztem.
Nevetve vállat vont. Egyáltalán nem jött zavarba.
– Azt gondolnák, hogy hihetetlenül gyönyörű barátnőm van, aki éppen most rúgott ki az ágyából.

122. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Higgy nekem
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Papp Dóra: Tükörlelkek
Erin Watt: Megtört herceg
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök