The ​Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője 91 csillagozás

Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Volt egyszer egy lány.
És egy fiú.
Meg egy ablak.

Amber Walkert és a bátyját, Jake-et bántalmazza az apjuk. Egy éjszaka Jake legjobb barátja, Liam észreveszi a zokogó Ambert, és bemászik a szobája ablakán, hogy megvigasztalja. Ezzel kezdődik szeret/nem szeret-kapcsolatuk, ami meghatározza a következő nyolc évet. Liam mára magabiztos csajozógép lett, aki egyetlen csaj mellett sem tud kikötni, még sohasem volt igazi barátnője. Amber máig nem dolgozta fel a bántalmazó apjától elszenvedett lelki sebeket. Ő és Liam bizarr párost alkotnak. A kapcsolatuk mindig is viharos volt. De mi történik akkor, ha Amber egyszer csak máshogy tekint a bátyja legjobb barátjára? És mit szól a túlféltő báty, amikor megtudja, hogy a húga és a barátja egyre közelebb kerülnek egymáshoz?

A legmeghatóbb történet arról, mire képes a szerelem.

Eredeti mű: Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573357 · Fordította: Stumpf Andrea Mónika

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Liam James · Amber Walker · Jake Walker


Kedvencelte 11

Most olvassa 27

Várólistára tette 202

Kívánságlistára tette 223

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Szórakoztató olvasmány a 15-18 éves korosztálynak, az ő szemükkel nézve akár rajonganék is érte, de nagyon nem szabad komolyan venni. Nem is lehet. Az írás színvonala a fanfic kategóriába esik, érdekes módon olvastatja magát és jól lehet vele haladni, szóval fenntartja az érdeklődést, csak közben rángattam a szemöldököm a kivitelezésen. Érint komoly témákat, de ezek kidolgozatlanok és hozzá nem értésről tesznek bizonyságot. A romantika édes, Liam tényleg cuki és dögös….
A vége teljesen olyan, mint az egész könyv, nevethetsz rajta a szereplőkkel együtt, vagy mondod azt, hogy csíz, és közben fogod a fejed.
A teljes értékelésem kissé szókimondóra sikerült, a blogon olvashatod:

http://www.kellylupiolvas.com/2018/06/kirsty-moseley-bo…

7 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Nagyon jól indult a könyv, de a végére már egy kicsit összezavarodtam.
Egyrészt az írónő bedob ilyen fontos témát, mint a családon belüli erőszak, majd alig foglalkozik vele. Megtudjuk, hogy Amber és Jake miféle szörnyűségeken mentek keresztül, de mégse teljesen részletbemenően, mert Amber inkább eltemete magába a szörnyű dolgokat, é Jake se beszél róla. Gondoltam, hogy lehet majd a végén, mind a ketten megnyílnak, így könnyítve a lelkükön, mert az ilyen dolgokat igenes meg kell beszélni! De nem, minek is, amikor úgy is meg lehet oldani a dolgokat, hogy spoiler
Másrészt pedig ott van az a tény, hogy a könyv iszonyat cukiii volt! ^-^ Amber és Liam barátsága, szerelme, cikizései… Ez mind nagyon, nagyon tetszett. Leginkább erre az oldalára fókuszáltam a történetnek, mert így sokkal élvezetesebb volt.
Viszont sajnos a vége felé az a sok hülye bonyodalom, és nem várt dolgok… Hát, nem is tudom. :/ Nagyon nem kellett az oda.
A történet párszor átment igazi tinidrámába és kliséhalmazba. Főleg a vége lett teljesen elcsépelt. Sokat gondolkodtam, hogy mégis hány csillagot adjak, mert a szerelmi száltól teljesen elolvadtam, de a többi harmatgyenge.

Összegezve: nagyon cuki, de a komoly témát már nem akarja kivesézni

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Úgy tűnik, hogy az ember ízlése tényleg változik a kor előrehaladtával. Három évvel ezelőtt én ezt a könyvet még imádtam, most viszont néha sikítani tudtam volna tőle. Idegesített Amber, idegesített, hogy minden és mindenki tökéletes benne, idegesítettek a felmagasztaló jelzők, az ismétlések, hogy az írónő mindent a számba akart rágni. Na és Liam… jaj, ne már! Ilyen 18 éves srác a világegyetemben nincs!
Sajnálom, de ez most nagy csalódás volt.

5 hozzászólás
>!
Beatrice8 
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Nem voltam benne biztos, hogy ez nekem mennyire fog tetszeni, hiszen a fülszöveg alapján nem egy könnyed sztori, családon belüli erőszak. Szerencsére ezt csak érintettük időnként, nem zavart. És, ami azt illeti, igenis egy könnyed könyv.
Az eleje egyrészt ijesztően másrészt cukin kezdődik. A kis Liam bemászik ablakon Amberhöz, hogy megvígasztalja. Imádtam ezt a szálat a történetben, hogy Liam minden este őrzi Amber álmait, hogy nem tudnak egymás nélkül aludni :). Persze fennakadhatunk rajta, hogy mégis, hogy nem buktak le ezzel majdnem egy évtized alatt, de én ezen most nem fogok. Ezeknek a részeknek mindig olyan békés, szeretetteli hangulata volt. Kedvenc részeim lettek ezek a jelenetek.
Ez egyébként az egész könyvre jellemző, egyszerűen cuki. Nincs rá jobb szó, cuki Liam és Amber kapcsolata. Nem zavart különösen, hogy gyorsan jutottak egyik szintről a másikra, hiszen tényleg kisgyerekkoruk óta ismerik egymást, mégsem tölthettek azzal heteket, hogy randikra járnak és megismerik egymást! :DD
A legnagyobb problémám a stílusával volt. Olvasgattam idézeteket angolul is, így tudom, hogy nem a magyar fordítás tehet róla, hogy amatőr, néha erőltetett. Kezdetleges. És nem is csak a stílusban, írásmódban, hanem néha ezt láttam a történetvezetésben, párbeszédekben is, egyes szereplők reakciójában. spoiler
A másik nagyobb problémámmal már a vége felé szembesültem, az egyik csavart nem bírtam befogadni. Túl sok. Hogy lehetett ilyen figyelmetlen?! Nem, ez már túlzás.
A szereplőkből nem volt valami sok, főleg az elején. Nem is kimondottan kidolgozottak, de ezt nagyon nem is várom egy YA regényben.
Liamet imádtam, ha túl tökéletes is. Nem érdekel. :DD <333
Ambernek voltak hullámvölgyei azon tekintetben, hogy szeretem-e. De összességében kedveltem.
Összességében nem kell sokra számítani ettől a könyvtől, csak egy cuki, szórakoztató olvasmány, ami felszínesen érint egy komoly témát és kezdetleges az írásmódja, de aki szereti a könnyed, rózsaszín romantikus történeteket, azoknak mindenképpen ajánlom. Nekem nagyon tetszett.

>!
ap358 P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Egy igazi érzelmi hullámvasútra ültem fel a sorok által. Visítottam, nevettem, sírtan, és végül megkönnyebbültem, hogy befejeztem. Ez a történet inkább tűnt egy tiniábrándnak, ami egy blogregényben tökéletesen megállná a helyét, de könyvként csapnivaló.
Könnyen olvasható, gördülékeny, igazi YA könyv, azt hiszem, ennyi pozitívumot tudok elmondani róla. (De az Angyalom és a lover boy megnevezésektől rosszul voltam.)
A karakterek rémesek. Mindenki tökéletes, és mindenki folyton csak a szereplőkkel foglalkozik. Amber barátnői a szexi pasikon kívül semmi másról nem tudnak beszélni, idegesítőek, felszínesek és közönségesek voltak. Amber és Jake anyja egy vicc. Hónapokra elmegy, otthagyja a két gyerekét, és még a szomszédok sem néznek rájuk, annak ellenére, hogy jóban vannak velük. Ez komoly volt? Oké, hogy ki kell iktatni a szülő jelenlétét, de nem kaphatott volna az a két szerencsétlen gyerek egy nagymamát, ha már klisé kell? Legalább folytonos telefonhívások, netkapcsolat lehetett volna az anya és a gyerekek között.
A fogadás szerintem nevetséges volt, elsősorban a jelentekzők száma miatt, amiből arra következtettem, hogy ennyi könnyűvérű lány jár abba az iskolába és mindenkit csak Liam érdekel, mintha rajta és Jake-en kívül nem lett volna egy hím se.
Amber emós, sosem volt barátja, de annyira de annyira tökéletes, hogy akárhova megy a pasik másznak rá; a boltban, az étteremben, stb. Még szerencse, hogy Liam folyton ott van és lekoptatja a rajongókat. Akadtak logikátlanságok is. spoiler
Úgy tűnt, mintha a történet előre megírt önálló szituációk montázsa lenne, amiből eredően a karakterek jelleme nem egységes, nem illeszkedett a nagy egészbe. Amber molesztálás áldozata volt, a fiúkkal mégis könnyedén bánt, tudott játékosan flörtölni, elengedni magát, néha hormontúltengéses tini volt, de néha észbe kapott, „ja, nekem rettegnem kéne” és akkor átváltott szende, sérült leányzóvá. Lehet, kegyetlen vagyok, de én nem éreztem Amberen a lelki sebeket, a PTSD-t, az a pár alkalom inkább műhisztinek tűnt. Számomra itt nem volt meg az érzelmi mélység, a drámai vonal.
A borító gyönyörű, de még nem jöttem rá, kiket is ábrázol.

>!
Media_Addict_Hu
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Ennek a regénynek lelke volt, és olyan sodró lendülettel vitt előre a sztori, hogy iszonyú jól esett olvasni. Szórakoztatott, kikapcsolt, vidámmá tett. Elragadott a hétköznapokból, és pont erre volt szükségem.

Bővebben:
» http://sorok-kozott.hu/2018/06/konyvkritika-kirsty-mose…

>!
Kriszti515 P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Egy igazi aranyos tini történet. Nem kell tőle sokat várni, a megszokott sablon dolgok rendesen benne vannak. A lány és a fiú szomszédok, a fiú a lány bátyának a legjobb barátja, rájönnek hogy kedvelik egymást, de a nagytesó vajon mit fog szólni stb stb…. Semmi extra, de mégis ahogy meg van írva az valami szenzációs. Felfaltam jóformán fél nap alatt és még aludtam is közben :D Volt benne sok izgalmas fordulat, de mindre pontosan lehetett számítani. Amber a végére már egyenesen idegesítő volt az állandó kiborulásaival, amin persze csakis Liam tudott segíteni. Néha pofán tudtam volna csapni. Konkrétan vagy rettentő boldog volt, vagy bőgött. Igazi érzelmi hullámvasút egy tini szemszögéből :D Összességében viszont nagyon tetszett.
A borító ami a legjobban megfogott, valamint én szeretem „a fiú és a lány szomszédok” sablont :D

>!
h_kincsoo
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Jelentem, szerelmes vagyok! *-*
Már az első fejezetnél megvett magának. Gyönyörű, romantikus, ugyanakkor elgondolkoztató olvasmány is.
Amber apját már a legelején fejbe lőttem volna, nem értem, hogy a fiúk miért nem verték agyon. spoiler
Amber és a bátyja, Jake nagyon kedvelhető karakterek. A múltban szerzett sebek miatt, Jake mindentől óvja a húgát, legfőképpen a fiúktól. Csakhogy van egy Liamünk istenem, az a pasi, maga a tökéletesség, kár, hogy ilyenek csak a könyvekben léteznek aki minden éjjel bemászik a lány ablakán, hogy megnyugtassa.
Ki hívja már a legjobb barátja húgát Angyalnak? Mindig pocsolyává olvadtam, mikor így szólította. Na meg amikor elmagyarázza, hogy miért is ez a becenév, hát kész voltam.
So cute
Na mindegy…
Sok olyat olvastam, hogy a történet teljesen sablon alapszitun alapszik, amit én is észrevettem spoiler de mindez nem von le az élvezhetőségből.
A történet nagyon gördülékeny, fordulatos, és olvastatja magát. Végig fenn tudta tartani a figyelmemet.
Egyedüli dolog amit nem értek az a vége felé a hirtelen szemszög váltás. Eddig csak Amber szemszögéből ismerjük a sztorit, majd a következő fejezetet hopp… Liam meséli.
Ennél a könyvnél is az utószó volt, ami végül mindent lezárt, cukibbnál cukibb dolgok derülnek ki.
Már csak a borítóról szeretnék annyit mondani, hogy szerintem gyönyörű szép lett, megragadja az ember figyelmét. Én legalábbis borító miatt szerettem bele, nem fülszöveg alapján
Ezt a könyvet csak ajánlani tudom ❤

>!
vyvienne P
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Az értékelések alapján kicsit vonakodva kezdtem neki a könyvnek, féltem, hogy nekem is hasonló érzéseim lesznek. Már az elején beigazolódni is látszott. Lehetett volna jó! Tényleg! Rengeteg olyan dolog tűnik fel benne, amiről lehetett volna még írni, mert az olvasó igenis kíváncsi lett volna rá, de ezek a fontos témák feledésbe merültek és csak pár mondatban össze lettek csapva, már haladtunk is tovább a történettel. Aminek nem sok valóságalapja volt… spoiler Komolyan ha lenne kishúgom neki biztos csak ajánlani tudnám, de engem ez már annyira nem hatott meg. Amber viselkedése pedig már a 4. fejezetben kiverte a biztosítékot. 16 évesen én is így viselkedtem? Jézusom, szégyellem magam az egész női társadalom nevében. A vége felé kezdett kicsit észhez térni és sikerült neki valami értelmeset produkálni, de túlságosan gyerekként viselkedett. Lányok, kérlek ne kövessétek az ő példáját, mert szörnyű példakép. Liam hozta, amit vártam, az álom pasik álma, sportol és persze tökéletes a külseje, valamint ő a legmenőbb az egész iskolában. spoiler Nem azt mondom, hogy rossz volt, mert maga a történet aranyos volt, romantikus, vicces, megspékelve egy kis szenvedéssel és elég komoly témákkal, ami rengeteg megválaszolatlan kérdést keltett bennem, spoiler, éppen ezért nagyon elkapkodottnak éreztem. Abszolút a fiatalabb korosztálynak szól, azoknak, akik nem szeretik, ha oldalakon keresztül leírásokkal és elemzésekkel van tele a könyv. Úgy érzem én ebből kinőttem.

>!
Kathreen
Kirsty Moseley: The Boy Who Sneaks in my Bedroom Window – Álmaim őrzője

Cukormázas? Igen. Túlzottan romantikus sokszor? Igen. Létezik ilyen pasi, mint Liam? Biztos nem. De mégis, mikor először olvastam, szerettem és most is szeretem Amber és Liam történetét. Teljesen kiegészítik egymást, még ha jó párszor meg is fordul az ember fejében az “ilyen nincs” érzés.


Népszerű idézetek

>!
Beatrice8 P

– Ö… köszi, Angyal, de én nem szeretem a gabonapelyhet – fintorodott el a tálba nézve.
Döbbenten húztam fel az egyik szemöldökömet.
Állandóan az én gabonapelyhemet eszi.
Mindennap egy tállal.
– Biztos, hogy szereted. Mindennap azt eszed!
Úgy néztem rá, mintha elment volna az esze.
Nevetve megrázta a fejét.
– Nem, nem szeretem. Csak mindennap készítek egy tállal, és úgy teszek, mintha enném, mert ilyenkor te jössz és kikapod a kezemből – felelte szexi mosollyal és vidáman csillogó szemekkel.
(…)
– Mi a fenéért készítetted el és tettél úgy, mintha ennéd? Szeretsz bosszantani? – csttantam fel.
– Nem, Angyal. Szeretek neked reggelit készíteni – felelte egyszerűen.

151-152. oldal

>!
Beatrice8

Elmosolyodott.
– A barátnőm vagy, Angyal – duruzsolta csábítóan, és finoman megcsókolta az ajkaimat. – A barátnőm – és újra megcsókolt. – Az egyetlen, akit akarok – mondta, és megint megcsókolt, de most nem engedtem, hogy elengedjen.

104. oldal

>!
Beatrice8

(…)Néztem, ahogy körbesétál a szobámban, benéz az ágyam alá és a szekrénybe, majd belép a fürdőszobába. Amikor visszajött a szobába, észrevett.
Meglepett arckifejezését látva tudtam, hogy fogalma sem volt arról, hogy utánajöttem. Elmosolyodtam, mert az én cuki barátom tényleg leelenőrizte a hálószobámat, hogy nincsenek-e benne zombik. Nemcsak úgy tett, mintha megnézné, hanem tényleg átvizsgálta az egész szobát. A gondolatra, hogy ő az én barátom, nagyot dobbant a szívem.

108. oldal

>!
Sippancs P

– Jó dolgok történnek azokkal, akik képesek türelmesen várni – (…).

154. oldal

>!
ap358 P

– Igen, kínszenvedés ennyi enyelgést végignézni…

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jake Walker
>!
Beatrice8

– Igen, kérek egy Big Mac menüt kólával és egy McChicken menüt sajttal és epres milkshake-kel. És van fokhagymás camembert? – kérdezte.
– Igen – jött a válasz.
Liam elmosolyodott.
– Akkor kérünk abból is egy adagot.
Döbbentem bámultam. az előbb rendelt nekem ennivalót, pontosan azt, amit akartam, és mindezt anélkül, hogy megkérdezett volna. Amikor a második ablakhoz gurultunk, mosolyogva felém fordult, de a mosolyát zavart arckifejezés váltotta fel.
– Miért nézel így rám? Elrontottam? – kérdezte, és már engedte is le az ablakot, hogy megváltoztassa a rendelést.
Megráztam a fejemet, és továbbra is döbbenten néztem rá.
– Honnan tudtad, hogy mit kérek?
A szemét forgatva nevetett, mintha hülyeséget kérdeztem volna.
– Angyal, mindig ugyanazt kéred, és szereted azt a gusztustalan sajtos cuccot is, csak nem mindig árulják – hallgatott el vállat vonva, majd sebességbe tette a kocsit, és a következő ablakhoz gurultunk.
Összezavarodtam megint. Tudja a cipőméretem és azt is, hogy mit szoktam enni a McDonald'sban? Oké, az évek során valószínüleg több százszor voltunk itt együtt, de Jake soha nem emlékszik arra, hogy mi a kedvencem.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amber Walker · Jake Walker · Liam James
>!
Sippancs P

Amikor az ajka az ajkamhoz ért, tudtam, hogy minden eldőlt. Ezt nem lehetett átgondolni vagy mérlegelni a jó és rossz oldalait. Amikor Liam megcsókolt, minden a helyére került, és úgy volt, ahogy lennie kellett.

83-84. oldal

>!
Beatrice8 

Nevetve felkeltem a kanapéról, és őt is felhúztam magammal.
– Lehet, hogy jobb lenne, ha lehiggadnál, mielőtt elmész. Mit szólnának a szomszédok, ha így látnának? – viccelődtem az ágyéka felé biccentve, de aztán újra elpirultam és behunytam a szememet, mert már megint odanéztem.
Nevetve vállat vont. Egyáltalán nem jött zavarba.
– Azt gondolnák, hogy hihetetlenül gyönyörű barátnőm van, aki éppen most rúgott ki az ágyából.

122. oldal

>!
h_kincsoo

– Azért hívlak Angyalnak, mert komolyan hiszek abban, hogy Isten nekem küldött le a földre (…) Amikor életemben először megláttalak, azt hittem, igazi angyal vagy a mennyországból. Annyira gyönyörű voltál, hogy elállt tőled a lélegzetem. Most is így érzem, minden egyes nap.

>!
ap358 P

Van, aki azt vallja, a gyerekeket látni kell, és nem hallani. Na, apánk ezt újabb szintre emelte, ő a gyerekeket nem kell sem látni, sem hallani-elvet vallja.

6. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amber Walker

Hasonló könyvek címkék alapján

Deirdre Riordan Hall: Sugar
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer – Mara Dyer eszmélése
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
David Almond: A vadóc
Wéber Anikó: Az osztály vesztese
Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Penelope Douglas: Nélküled
Elisa J. Smith: Őrizd meg
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Francesca H. Nielk: Daniel