Trinkets ​– Csecsebecsék 26 csillagozás

Kirsten Smith: Trinkets – Csecsebecsék

Üdvözlünk az Anonim Tolvajok klubjában

ISMERD MEG TABITHÁT: A nap besüt a szobámba, és én ránézek a hógömbökből, fülbevalókból és ruhákból álló gyűjteményemre. Szinte mindenhez az enyves kezemnek köszönhetően jutottam hozzá. És bár törvénytelenül szereztem őket, legalább van egy halom csecsebecsém, ami boldoggá tesz. Az emberek eltűnnek, a tárgyak viszont megmaradnak.

ISMERD MEG ELODIE-T: Semmi sem segíti úgy az új barátságokat, mint a meglepetés csecsebecsék… A lopott ajándék jóval többet jelent a vásároltnál mindazért, amin keresztül kellett menned érte.

ISMERD MEG MOE-T: Biztos vagyok benne, az első pár hónapban Shawn azt hitte, részletes jegyzetet írok, hogy fejlesszem magam, de igazából csak listát írtam arról, miként érdemes és miként nem érdemes lopni. Például „ne viselkedj bűnösként” vagy „ne lopj azoktól, akiket ismersz” vagy „lopj üzletláncokból” vagy „ha lehet, lopj sajtot”.

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789635610679 · Fordította: Czutor Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789635610686 · Fordította: Czutor Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577157 · Fordította: Czutor Veronika

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P
Kirsten Smith: Trinkets – Csecsebecsék

A történet remek volt, a karaktereit, a tanulságait nagyon szerettem. A lényeget átadta az írónő: ügyesen megmutatta, hogy miért is lop valaki, miért érez emiatt izgatottságot, vagy éppen boldogságot. Mert igen, ha valaki csecsebecséket lop a boltból nyilván felmerül a miért kérdése, és a válaszokért mélyre kell ásni. Az írónő megtette, hallelujah!

Egyedül a rövid fejezetek miatt nem tudok 5 csillagot adni a könyvre, nem volt kellemes ennyire ugrálni a nézőpontok között.

Bővebben a blogomon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/04/konyvkritika-kirsten-smi…

>!
wzsuzsanna P
Kirsten Smith: Trinkets – Csecsebecsék

Hirtelen felindulásból döntöttem el, hogy el szeretném olvasni ezt a könyvet, egyrészt a csábítóan rövid terjedelme miatt, másrészt azért, mert láttam, hogy Netflix-sorozat készült belőle és kíváncsivá tett a történet. Kirsten Smith nevével még nem találkoztam korábban, de úgy voltam vele, hogy most nagyon jól esne valami olyasmit olvasni, amiben nincs semmi természetfeletti, hanem egy szimpla középiskolás ifjúsági sztori. Persze a hétköznapisága ellenére ebben a regényben is érdekes téma kerül terítékre, ráadásul olyan, amivel én eddig nem igazán találkoztam ifjúsági regényekben. Jelen történetben ugyanis kleptomániás iskoláslányok nyomába eredünk. (…)
(…)Egy könnyed, de azért némi mondanivalóval rendelkező olvasmányra vágytam, és ezt teljes egészében meg is kaptam a Trinkets-től. A cselekmény nem volt túlságosan drámai, de azért kellőképpen megkapargatta a felszínt, például azzal kapcsolatban, hogy egy sikeres, népszerű és gazdag lánynak miért van szüksége arra, hogy eltulajdonítson dolgokat, vagy hogy a különféle családi helyzeteket és konfliktusokat hányféleképpen lehet kezelni. Tetszett az is, hogy három ennyire különböző karakter kap helyet a regényben, akik ráadásul a rövid terjedelem ellenére képesek személyes fejlődést mutatni. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/04/trinkets-csecse…

>!
ValerinLanz P
Kirsten Smith: Trinkets – Csecsebecsék

Mostanában ritkán jön szembe velem olyan új megjelenés, ami annyira felkelti az érdeklődésem, hogy előrendelem. A KMK-nál még jobban tartok a romantikus történetektől, így a kiadványaik nagy része nem nekem szól. Ez a könyv viszont azonnal megvett magának. A borítóját imádom, mert habár nem szeretem, ha hús-vér emberek szerepelnek a borítókon, és azt sem szeretem, ha megmondják nekem, hogy képzeljem el a szereplőket, itt működött. A narancssárga meg figyelemfelkeltő, vagy a börtön színe? :D Mindenesetre szeretek ránézni, szerettem kézben tartani.
A lányokat nagyon megkedveltem. Első látásra úgy tűnik, könnyű őket egy-egy kategóriába betenni; Tabitha a gazdag, gyönyörű méhkirálynő, aki a suli legmenőbb pasijával jár. Valamiért mégsem elégedett, és muszáj újra meg újra elemelnie olyan dolgokat, amiket egyébként meg is tudna venni. Hiába hittem ezt, hogy egy tipikus üres fejű libát fogok kapni, aki lenéz mindenki mást, nem így történt. Voltak a lánynak is mélységei, és a végére szerencsére rájött, hogy nem minden a csillogás spoiler Szerintem ő fejlődött a legtöbbet spoiler
Elodie volt a kedvencem a maga csendes módján. Új lány volt, be kellett illeszkednie, és ez bizony nem ment könnyen. spoiler Nyilván mindenki tudja rólam, hogy utálom a románcokat, ebben a kötetben azonban két párosnak is szurkoltam! De nem nyomták a dolgokat az arcomba, az érzelmek aranyosan alakultak ki, és olyan módon, hogy arra még én is rábólintottam. spoiler
Moe lett volna a nagy vagány, akiről mindenki azt hiszi, képes lenne kisbabákat enni reggelire, de igazából csak tartozni akar valahová. spoiler
Ami külön tetszett a kötetben, az a háromféle elbeszélői stílus. Vagyis Tabitha kapta a „rendes” elbeszélői módot, Elodie csak pár szóban számolt be a történésekről, már-már olyan volt, mintha versbe foglalná a mondanivalóját, Moe pedig naplót írt. Ezt imádtam! Különlegessé tette az egészet, és faltam a sorokat. Azért vonhatnék le csillagot, mert szívesen olvastam volna még a lányokról.
Végre kezembe került egy olyan kötet, ami hozta a várt színvonalat, és amit szívesen újraolvasok majd máskor is.

>!
jojo_chan I
Kirsten Smith: Trinkets – Csecsebecsék

Imádtam, új kedvenc könyvet avatok. :)

Először a sorozatot láttam, amit ugyanolyan rövid idő alatt daráltam le (habár nálam az a megszokott, hogy minden sorozatot egy-két nap alatt kivégzek), mint ahogyan a könyvet is egy éjszaka alatt majdnem végigolvastam. Tetszett, hogy a sorozat nem követte egész pontosan a könyvet, például spoiler, de ez pont így volt tökéletes, mert lényegében két sztorit izgulhattam végig. :)

Nagyon könnyed, szórakoztató tinidráma, mégis szerintem egy mély mondanivalóval rendelkező történet. Érdekes volt, hogy mindhárom főszereplő más stílusban mesél, Elodie a maga művészi lelkületét szabad vers formájában veti papírra, Moe naplót ír, Tabitha pedig sima elbeszélésben mutatja be a cselekményt.

Egy igazán egyedi könyvhöz volt szerencsém, ami a szívemhez nőtt. Szívesen olvasnék még hasonló regényeket!

>!
evelinpanko
Kirsten Smith: Trinkets – Csecsebecsék

Három lány, három különböző stílus, ami a könyv írásmódjában is megjelenik. Számomra ez szokatlan volt, hogy Elodiet „verses”, Moet naplószerű, Tabithat pedig 'rendes' könyv formában ismerhetjük meg. Az érdekes belső megjelenés ellenére a könyvet nem tartottam annak, egy-két nap alatt elolvasható tini dráma, ami nem feltétlen mutat jó példát, illetve a happy end is gyengére sikerült. Remélem a sorozat ennél részletgazdagabb és tartalmasabb:)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Nem mondhatod meg az embereknek, hogy mit csináljanak… viszont néha inspirálhatod őket, hogy jobb útra térjenek.

>!
Könyvmolyképző KU

Azt hiszem, ha a könyvet a borító alapján ítélik meg, az enyémben is más lenne, mint amire számítanak.

>!
Könyvmolyképző KU

A tükörarcok titkos szakembere vagyok. Minden nőé más. Az anyámé füstös pillantás, félig csukott szem, abszolút szexi és titokzatos. Kayla az arcát beszívva csücsörít, mintha csókot dobna. Taryn lehajtja az állát egy pimasz kis félmosollyal, olyan szögben, hogy jóval karcsúbbnak nézzen ki. Persze a való életben egyikük sem meri bevállalni. Ez a szívás a tükörarcban: azért csinálod, mert azt szeretnéd, hogy az emberek így lássanak, de te vagy az egyetlen, aki látja.

>!
Könyvmolyképző KU

Az ok, amiért lop valaki, más és más lehet, de mind abból az eufóriából ered, hogy valamit ingyen megszerzünk. Ez ugyanaz az örömérzet, amit a függő érez, amikor beüt neki a drog… Néhányunknál a tolvajlás motivációja veszteségből ered. Egy ember, munkahely vagy bevétel elvesztéséből. Egy űr van bennünk, amit a lopás kitölt. Másoknak a lopás lázadás a világ ellen, amit nem tudnak irányítani… Páran azért lopunk, mert így próbáljuk kiegyenlíteni azt, hogy mi mennyit adunk másoknak, és milyen keveset kapunk vissza… És néhányunknak a lopás megkönnyebbülést hoz idegesség, frusztráció és depresszió esetén.

>!
csak_olvass P

Ez összefoglalja, ki vagyok: itt is vagyok, ott is vagyok, de igazán sehol sem vagyok.

>!
csak_olvass P

Tudom, az emberek sokszor csak úgy mondják, hogy bocsánat, és nem gondolják komolyan, de én nem olyan vagyok.

>!
csak_olvass P

Semmi sem segíti úgy az új barátságokat, mint a meglepetés csecsebecsék.

>!
csak_olvass P

Mert ha vannak erők, amelyek eldöntik, hogy véletlenszerűen elvesznek egy emberi életet, akkor olyan erőknek is lenniük kell, amelyek eldöntik, hogy véletlenszerűen ingyen adnak dolgokat.

>!
csak_olvass P

A titkok nagyobb horderejűek, ha el vannak temetve egy dobozba, így jót tehet, ha kiássuk őket, és megszellőztetjük néha.

>!
csak_olvass P

Lecsap rám a felismerés, hogy ez történik a hercegnőkkel a való életben. Nem ébreszti fel őket a herceg csókja. Nem kapják meg a királyság kulcsait. Nem élnek boldogan, amíg meg nem halnak. A való világban nyilvánosan megalázzák őket, és lehajítják a tornyukból. Ez az, amit nem mondanak el, amikor kislány vagy: titokban mindenki utálja a hercegnőket. Mindenki szeretné látni a bukásukat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: A távolság relatív
Kasie West: Szívességből szerelem
Kasie West: Szerelembe zárva
Szabó Magda: Abigél
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!