Vörös ​hó 3 csillagozás

Kirsch Ákos: Vörös hó

Egy csapat tudós Bouvet-szigetére utazik, hogy tanulmányozza a globális felmelegedés hatásait.
Mikor egyik kollégájuknak nyoma vész a társai a keresésére indulnak.
Ezalatt a partközelben horgonyzó hajó legénysége szintén baljós események tanúja lesz. Hamarosan mindkét csapat
rádöbben, hogy a szigetnek számos titka van..

>!
Publio, Győr, 2017
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634433989

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Buótyik_Dorina I>!
Kirsch Ákos: Vörös hó

Ákos mindegy egyes könyve egy kicsit más témában íródott, de mintha nekem írta volna őket! :)

Emlékszem, miután elolvastam a Vörös hó fülszövegét, akkor határoztam el magam, hogy beszerzem az összes könyvet. Eddig nem csalódtam! A borító is nagyon hozta a könyvben lévő tájat. És persze jókor olvastam, ott is ugyanilyen hideg van (talán még hidegebb), mint most januárban.

A stílusa mit sem változott; nagyon szép leírások vannak, könnyen eltudom magam oda képzelni. Nagyon olvasmányos volt, szinte pörögtek a lapok az idő múlásával. Imádom, ha minden egyes oldalon/fejezetben történik valami. Mikor abba kellett hagynom az olvasást pl munkaszünetben vagy este, alig bírtam kivárni, hogy folytassam. Eszméletlenül fordulatos és izgalmas!

Mikor elkezdtem olvasni, jól megdöbbentett, hogy a tudósok biológusokból és geológusokból áll – örültem neki, mert nekem is geológus a végzettségem, így kíváncsian merültem bele.
Két szálon követhetjük az eseményeket: Az egyik, a tudósok, akik a szigetre mennek, aztán egyszer csak eltűnik az egyikük, ám váratlan felfedezést tesznek. A másik, a hajó legénysége szempontjából nézhetjük a történetet. Különösen izgultam a hajós jeleneteknél, mert imádom a hajókat :) A végén persze összeérnek a szálak.

Aztán az is megdöbbentett, hogy egy másik résszel folytatódott a történet. Nem akarom lelőni a poént, hogy hogyan és miként olvashatunk róla. De tetszett, különösen a zsánere miatt.

Összességében azt vettem észre, hogy ez a kötet jóval fiúsabb/akciósabb/lövöldözősebb, mint az eddigiek. Ettől más lesz a hangulata: sokkal véresebb, sötétebb, akciósabb …de ez így volt jó.

Köszönöm ezt a remek élményt! Kíváncsian várom a többi könyvet.
Mindenkinek tudom ajánlani, főleg a krimi kedvelőinek! :)

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Kirsch Ákos: Vörös hó

Hihetetlenül izgalmas könyvet kaptam a Szerzőtől még az ünnepek előtt. Mostanra tudtam elolvasni. Ezúttal is nagyon köszönöm Kirsch Ákosnak a lehetőséget, hogy elolvashattam.
Igazán izgalmas,olvasmányos könyv volt. Nagyon élveztem. Szóval a történet adva van egy tudós csoport,. Elizabeth legénység élükön egy erős,bátor kapitánnyal. És egy sor gonosz terroristákkal. Igazán izgalmas volt olvasni és izgulni mindkét csapatnak. Kapitány és legénység vajon eljut-e a szárazföldre? Tudós csoport megtalálják -e elvesztett barátjukat ? A szigetnek számos titka van, ahol mindenkire veszélyes.

Bővebb véleményt itt olvasható:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2018/01/kirsch-ak…

Anarchia_Könyvblog>!
Kirsch Ákos: Vörös hó

Számomra a könyv fülszövege nem árult el olyan sok mindent, mint az esetek többségében lenni szokott és ez talán egy icipici pozitívum volt a könyv olvasása közben, hiszen a legtöbb információ csak akkor derült ki, mikor már belecsöppentem az oldalak rejtélyeibe.

Én úgy láttam ezt a könyvet, hogy két kisebb részből állt. Nekem inkább az első rész volt a szimpatikusabb. Hogy miért? Nehéz lenne megválaszolni, de én személy szerint úgy láttam, mintha azt az író sokkal jobban megírta volna. Sokkal több izgalmas, váratlan fordulat volt benne és igen, voltak részek amik picik számomra mellékesek voltak, de a szereplőkre végig figyeltem és teljesen el tudtam merülni benne. A második részben már picit talán kiszámíthatóbb volt nekem, vagy legalábbis hamarabb megfordultak a fejemben dolgok, de ennek ellenére szerintem az is egy jó kis történet lett.

Teljes bejegyzés itt található: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/01/09/kirsch…


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség
Sylvia River: Reményhajsza II.
Biró Zoltán: A hetedik holló
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Biró Zoltán: A kard nyomában
Rejtő Jenő (P. Howard): Az elátkozott part
Cathrin Smith: Teremtők