Árnyak ​a sötétben 6 csillagozás

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Sirokban eltűnik egy Kerekes László nevű férfi. Édesanyja a budapesti magánnyomozót, Halász Pétert bízza meg fia felkutatásával. Péter a helyszínre utazik, ahol hamarosan különös események történnek.
Kísértetjárás üti fel a fejét, kutyák és emberek tűnnek el rejtélyes körülmények közepette, gyilkosságok borzolják a kedélyeket, és rémálmok kezdik gyötörni a lakosokat. Ezalatt az erdőben rejtélyes gombafajta jelenik meg. Két tinédzser korú fiú – Takács Kornél és Füzesi Dávid – szintén nekilátnak végére járni a történteknek, és a közeli hegyen bizarr rituálé szemtanúi lesznek.

Vajon mi áll a furcsa események hátterében? Miféle árnyak mozognak az éjszakában? A szereplők ezekre a kérdésekre keresik a választ, nem tudván, hogy amivel szembe kell nézniük, az a legvadabb képzeletüket is meghaladja!

>!
Gyémántfelhő, Budapest, 2020
378 oldal · ISBN: 9786155833595
>!
Gyémántfelhő, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155833557

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Ez egy nagyon szuper kis misztikus krimi/ thriller volt, tele izgalommal, feszültséggel, és szimpatikus karakterekkel. A történet komoly, de maga a stílus könnyed. Jó volt végre egy nem sötét krimit is olvasni.

3 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Kirsch Ákos regényeiben azt szeretem a legjobban, hogy mindig egy újabb oldaláról mutatkozik meg. Minden egyes művében fő stílusjegyként motivál a krimi vonal, emellett sajátos elemként használja fel a kalandregények titokzatosságát. Ám az Árnyak a sötétben című alkotásnál a szerző egy újabb műfaj kiemelkedő oldalát mutatja meg nekünk, a thriller világába csöppen bele.

Az Árnyak a sötétben című mű olvasás közben több érzés is keringett bennem. Egyrészt izgatott voltam és főszereplőnkkel karöltve, kalandozni vágytam a rejtett dolgok irányába. Másrészt, kezdetben valamiért úgy éreztem, hogy már olvastam jobbat és nagyobbat az írótól. Azonban eme érzés halványult, ahogy a történet vége fele közeledtem. Bár nem titkolom, hogy néhol egy kis hiteltelenséget éreztem, mintha már túlzás lenne ez vagy az a dolog, azonban ez állapot nem vált megrögzötté a történet folyamán – csupán néha-néha felütötte a fejét.

Utazásara hív, ahol a meglepettség és a szokatlanság örök társunk lesz! Mert fogalmunk sem lesz arról, hogy mi miért történik, és hogyan válik mindez valósággá.

Ajánlom azoknak az embereknek, akik szívesebben olvasnak akcióval, kalandokkal és titkokkal teli történetet – a thriller és a krimi elemeit ötvözve. Mert ez a mű pont ilyen!

A teljes ajánlóm itt elérhető: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/11/15/kirsch_ako…

holdpillango>!
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

A misztikus könyvekkel mindig bajban vagyok, nem szeretem annyira a megfoghatatlan dolgokat, viszont igen érdekesnek bizonyult az Árnyak a sötétben c. kötet, amely krimi, thriller, kicsit horror és kalandregényként is megállja a helyét.
A könyv erőssége szerintem a részletekben rejlik. Nagyon szép helyszínre repít el a történet bennünket, Sirokra, amely egy kis Heves megyei község. Korábban nem is hallottam róla, viszont érdemes megnézni, mert nagyon szép az ott található várrom, amely a könyvben is központi szerepet kap. Látszik, hogy a szerző szeret túrázni, illetve ki van élezve a természet szépségeire, mert bővelkedik a könyv érzékletes tájleírásokkal.
A sztori főszereplője egy magánnyomozó, aki a településre érve egy rejtélybe csöppen, amely egyre jobban bonyolódik, ahogy haladunk előre a történetben. Sok szereplőt megismerünk, akikkel könnyedén azonosulhat az olvasó.
A regény bővelkedik akcióban, illetve félelmetes jelenetek is akadtak, sötétben tehát nem ajánlatos gyengébb idegzetűeknek olvasni. :D
Tetszett a lezárás, és hogy minden a helyére került. Nem tudom, lesz-e esetleg folytatás, de szívesen olvasnék még Halász Péter magánnyomozó eseteiről.

1 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Kirsch Ákos írótól nem az első, hogy olvastam, de bízok benne, hogy nem az utolsó lesz.
Igazi csemege misztikus,thriller,horror rajongóknak, izgalmas és igazán kellően hátborzongató volt számomra ez a történet. Épp az olvasás közben gondolkodtam el azon, hogy milyen lenne már, ha megfilmesítenék.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/07/kirsch-akos-arnyak-…

2 hozzászólás
Fejes_Valentin>!
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Kirsch Ákos a Kolónia megírását követően ismét műfajt váltott. Frissen a hazai könyvespolcokra került regényében a horror zsánerében alkotott, hazai környezetbe helyezve igyekezett egyedivé tenni egy szemeink előtt kibontakozó kisvárosi drámát.

Bővebben: https://smokingbarrels.blog.hu/2019/11/13/konyvkritika_…


Hasonló könyvek címkék alapján

Leslie L. Lawrence: A vérfarkas éjszakája
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
Justin Cronin: A szabadulás
O. Wood: Bill a majomember
Dan Brown: Angyalok és démonok
Robert Ludlum: A Fantom
Steve Berry: Az elveszett parancs
Robert Masello: Az Einstein-prófécia
Frei Tamás: A megmentő
Vavyan Fable: Szamurájszív