Árnyak ​a sötétben 2 csillagozás

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Sirokban eltűnik egy Kerekes László nevű férfi. Édesanyja a budapesti magánnyomozót, Halász Pétert bízza meg fia felkutatásával. Péter a helyszínre utazik, ahol hamarosan különös események történnek.
Kísértetjárás üti fel a fejét, kutyák és emberek tűnnek el rejtélyes körülmények közepette, gyilkosságok borzolják a kedélyeket, és rémálmok kezdik gyötörni a lakosokat. Ezalatt az erdőben rejtélyes gombafajta jelenik meg. Két tinédzser korú fiú – Takács Kornél és Füzesi Dávid – szintén nekilátnak végére járni a történteknek, és a közeli hegyen bizarr rituálé szemtanúi lesznek.

Vajon mi áll a furcsa események hátterében? Miféle árnyak mozognak az éjszakában? A szereplők ezekre a kérdésekre keresik a választ, nem tudván, hogy amivel szembe kell nézniük, az a legvadabb képzeletüket is meghaladja!

>!
Gyémántfelhő, Budapest, 2019
378 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155833557

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Kirsch Ákos regényeiben azt szeretem a legjobban, hogy mindig egy újabb oldaláról mutatkozik meg. Minden egyes művében fő stílusjegyként motivál a krimi vonal, emellett sajátos elemként használja fel a kalandregények titokzatosságát. Ám az Árnyak a sötétben című alkotásnál a szerző egy újabb műfaj kiemelkedő oldalát mutatja meg nekünk, a thriller világába csöppen bele.

Az Árnyak a sötétben című mű olvasás közben több érzés is keringett bennem. Egyrészt izgatott voltam és főszereplőnkkel karöltve, kalandozni vágytam a rejtett dolgok irányába. Másrészt, kezdetben valamiért úgy éreztem, hogy már olvastam jobbat és nagyobbat az írótól. Azonban eme érzés halványult, ahogy a történet vége fele közeledtem. Bár nem titkolom, hogy néhol egy kis hiteltelenséget éreztem, mintha már túlzás lenne ez vagy az a dolog, azonban ez állapot nem vált megrögzötté a történet folyamán – csupán néha-néha felütötte a fejét.

Utazásara hív, ahol a meglepettség és a szokatlanság örök társunk lesz! Mert fogalmunk sem lesz arról, hogy mi miért történik, és hogyan válik mindez valósággá.

Ajánlom azoknak az embereknek, akik szívesebben olvasnak akcióval, kalandokkal és titkokkal teli történetet – a thriller és a krimi elemeit ötvözve. Mert ez a mű pont ilyen!

A teljes ajánlóm itt elérhető: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/11/15/kirsch_ako…

>!
Fejes_Valentin
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben

Kirsch Ákos a Kolónia megírását követően ismét műfajt váltott. Frissen a hazai könyvespolcokra került regényében a horror zsánerében alkotott, hazai környezetbe helyezve igyekezett egyedivé tenni egy szemeink előtt kibontakozó kisvárosi drámát.

Bővebben: https://smokingbarrels.blog.hu/2019/11/13/konyvkritika_…


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Masello: Az Einstein-prófécia
Lőrincz L. László: A gyilkos mindig visszatér
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Stephen King: Agykontroll
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Jandácsik Pál: Állatok maszkabálja
Szeghalmi Lőrincz: Levelek az árnyékvilágból