Az ​arányosításról 0 csillagozás

Király Sándor: Az arányosításról

Király Sándor tankönyve egy kötetbe kívánja sűríteni mindazon ismereteket, amelyek az arány, az arányosítás témaköréhez tartoznak. A szerző, a Magyar Iparművészeti Főiskola professzora, immár évtizedek óta kutatja a színkonszonancia és -disszonancia, az arány és harmónia származását. Keresi a különböző művészeti ágak, a zene, az építészet, a képzőművészet, a design nyelvezetének formái, alakzatai közötti interferenciát, összecsengést.
A tankönyv széles körű áttekintést ad az arányosítás történetéről, bemutatja a legjelentősebb művészi és a tudományos arányelméleteket, valamint felvázolja az arányosításra vonatkozó elméleti kutatások mai hasznosításának lehetőségeit, különös figyelmet szentelve napjaink művészeti oktatásának. A könyv függeléke a Magyar Iparművészeti Főiskola színtanoktatásának keretében végzett arány-lépték kísérletek ismertetését tartalmazza.

>!
126 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637164049

Hasonló könyvek címkék alapján

Herczeg István (szerk.): Szerkesztési atlasz
Varga Zoltán: A magyar animációs film
Tóth Péter: Rajz és vizuális kultúra 5
Soltra Elemér: A rajz tanítása
Vass Zoltán: A rajzvizsgálat pszichodiagnosztikai alapjai
Ivánka László – Juhász Antal – Török Tivadar – Békéssy Antal: Műszaki rajz a gép- és villamosipari szakközépiskolák I. osztálya számára
Kovács Károly (szerk.): Ismerkedés a művészettel
Ocskó Gyula: Rajz 2. – Vetületi ábrázolás
Murányi Pálné: Műszaki ábrázolás, szakrajz
Takács Edit: Kerámia- és porcelánipari szakrajz II-III.