Zsugabubus 3 csillagozás

Király Levente: Zsugabubus

Mario ​Girotti, azaz Terence Hill a zsivány kamasz, az akrobatikus tornász, a szerény családapa, és nem utolsósorban a világhírű színész. A könyvből nemcsak a vidám olasz komédiás filmes karrierjét ismerhetjük meg, de a világ egyik legzárkózottabb színészének személyiségébe és életébe is mélyebb bepillantást nyerhetünk.

A kötetből kiderül, hogyan élte át a kis Mario a világháborús bombázásokat, a menekülttáborban eltöltött időszakot, a gyermekkorát meghatározó ministráns éveket, de az is kiderül, miért gyötörték rémálmok harmincéves koráig és miért vált színésszé, noha sohasem szeretett volna az lenni.

A könyv kiemelt terjedelmet szentel Terence Hill és Bud Spencer barátságának és közösen átélt kalandjainak. Megtudhatjuk, hogyan készültek egymástól eltérő módon a forgatásokra, mivel töltötték az idejüket a felvételek szüneteiben, hová repültek a forgatások után, de arra is választ kapunk, hogy miért nem járt Zsugabubus kaszinóba Bud Spencerrel. Terence Hill a… (tovább)

Róla szól: Terence Hill

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Bud Spencer & Terence Hill

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150077215

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kogoro>!
Király Levente: Zsugabubus

Olvasmányos könyv, tele új információkkal, de sok olyat is találtam, amit már ismertem pl. Terence Hill életrajzából. Nem ad átfogó életrajzot a színészről, de nem is ez a kötet célja. Inkább kisebb-nagyobb történeteket olvashatunk Hillről, és néhány gondolatát, kijelentését is megismerhetjük. Egy percig sem unatkozik, aki a kezébe veszi a könyvet.

Viszont ugyanaz a bajom, mint a Piedone nyomában című kötetnél: nagyon hiányzik a lektor jelenléte. Akadnak sajnos nyelvtani hibák is, sok az elgépelés, a szerkesztési hiba, egyszer még az egyik kép alatt is téves feliratot találtam. Sok kis hiba sokra megy, és így lerontják az olvasási élmény.t

takiko P>!
Király Levente: Zsugabubus

Nagyon jó, hogy ilyen sok képpel van illusztrálva, de rengeteg hiba van a szövegben, az interjúkról és szövegekről pedig ORDÍT, hogy ezeket valaki idegen nyelvről lefordította, csak nem valami jól. Sokat elvesz az olvasás élvezetéből. Viszont jó sok információ van az életéről, még ha kicsit sok is az ismétlés. Érdekes könyv, de nem elég igényes a kiadás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ingrid Bergman: Életem
Nemlaha György: Vittorio Gassman
Stefano Masi – Enrico Lancia: Sophia Loren
Davide Morosinotto: Leonardo da Vinci
Orosz Ildikó: Marton László – Összpróba
Antonio Caprarica: Diana utolsó nyara
Nico Naldini: Pasolini
Cristina De Stefano: Oriana
Patricia Gucci: Gucci
Nemeskürty István: Federico Fellini