A filmélet ős- és hőskorának alapvető témája a filmszerűség, a modern filmelméleteké a filmnyelv, míg a posztmodern korban a filmalkotások sokfélesége, a műfajprobléma kerül előtérbe. A Modernség módszertani örökségét és a posztmodern érzékenység új tanulságait egyaránt figyelembe vevő Mágikus mozi e tekintetben a nemzetközi szakirodalomban is hézagpótló kísérlet.
Mágikus mozi 7 csillagozás

Na hát nem mondom, hogy minden mondatát értettem.
Kezdjük újra: Voltak mondatai, amiket értettem. :D
Nem, egyébként nagyon hasznos volt, egy féléves anyagunkat fedte le nagyjából az egyetemen, a szakdogámhoz is használtam, és az államvizsgán is tétel volt.
Rengeteg okosság van a könyvben, összefoglal mindent, amit csak a műfajokról tudni kell. De azért Jenő bácsi, legközelebb kicsit leereszkedhetnél a hozzánk hasonló földi halandókhoz, és írhatnál kicsit érthetőbben is. :)

A régi mozinéző, a „piff-puff filmekkel” szemben nagy művészetnek tartotta a melodrámát. Könnyű filmeknek tekintették azokat, melyekben a szereplők rohangáltak, s a néző sikoltozott vagy nevetett, komoly filmeknek, melyekben a szereplők nem rohangáltak, s a néző csendesen sírt.
45.