A ​filmkultúra filozófiája és a filmalkotás szemiotikai esztétikája (A film szimbolikája 1.) 3 csillagozás

Király Jenő: A filmkultúra filozófiája és a filmalkotás szemiotikai esztétikája Király Jenő: A filmkultúra filozófiája és a filmalkotás szemiotikai esztétikája

A ​2009-ben a Kaposvári Egyetemen Művészeti Karán újonnan alakult Mozgóképkultúra Tanszék elhatározta, hogy A film szimbolikája címmel tankönyvsorozatban jelenteti meg a diákok számára Király Jenő legendás Frivol múzsa című művének eredeti, teljes verzióját.

Az 1993-ban megjelent kétkötetes Frivol múzsából félmondatok, sőt olykor féloldalak is hiányoznak, ami erősen csorbítja a kiadvány élvezhetőségét, közérhetőségét. Jelen bővített kiadás a szerző témában tartott egyetemi előadásainak teljes szövegeit tartalmazza. A most megjelent első három részt (I. rész, 1-2. kötet: A film szimbolikája. A filmkultúra filozófiája és a filmalkotás szemiotikai esztétikája; II. rész, 1-2. kötet: A film szimbolikája. A fantasztikus film formái; III. rész, 1-2. kötet: A film szimbolikája. A kalandfilm formái) a tervek szerint további két kötet követi majd, illetve várható egy új, bővített kiadás is, ami a további filmműfajokat mutatja be. A köteteket válogatta és sajtó alá rendezte Balogh… (tovább)

>!
Kaposvári Egyetem, Kaposvár, 2010

Kedvencelte 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


A sorozat következő kötete

A film szimbolikája sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bódy Gábor: Egybegyűjtött filmművészeti írások I.
Walter Murch: Egyetlen szempillantás alatt
Kovács András Bálint: A modern film irányzatai
Gyenge Zsolt: Kép, mozgókép, megértés
Tímár Péter: Hogyan csináljunk rossz filmet?
Ládi István: Mozihétköznapok
Kárpáti György – Schreiber András (szerk.): A horrorfilm
Bokor Pál: A film mint mozgás
Tóbiás Áron (szerk.): Filmkönyvek könyve