54. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Vadvirágok ​lányai 358 csillagozás

Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Emma, a londoni balett gyönyörű és sikeres balerinája egy nap súlyos térdsérülést szenved. Ígéretes pályafutásának váratlanul vége szakad, szerelmi élete romokban, álmai szertefoszlanak. Menekülni szeretne a sorsa elől, ha kell, egészen a világ végéig. Egy titokzatos nagymamai örökség azonban mindent megváltoztat, és Emmát a zajos nagyvárosi életből egy varázslatos és ismeretlen földi édenkertbe repíti, ahol minden másképp van. Ami ott várja, az gyönyörű és rémisztő is egyben. Szenvedélyes szerelmek, sötét titkok és kegyetlen hazugságok szövevényes hálója, amit a családja generációkon át hordozott. És egy síron túli üzenet, ami felforgatja az életét, és erőt ad az újrakezdéshez. Megörökölhetőek a titkok? És a fájdalom? Átadhatja egy anya a lányának a boldogságot vagy akár a szerelmet?

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Athenaeum, Budapest, 2020
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · ISBN: 9789632932538 · Fordította: Berta Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Charlie Harris · Beattie Blaxland · Emma Blaxland-Hunter · Patrick Taylor · Lucy MacConnell


Kedvencelte 121

Most olvassa 12

Várólistára tette 300

Kívánságlistára tette 219

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

„Kétféle nő van a világon, Beattie: olyan, aki cselekszik, és olyan, akivel megtesznek ezt-azt. Próbálj az első típusba tartozni.”

Szavakkal le sem tudom írni, mekkora hatással volt rám ez a könyv. Egy keserédes, mély érzésekkel teli történet, amely elszomorít, de nem hagyja, hogy az is maradj, mert sugárzik a lapokról az erő, a kitartás, a remény és a végtelen szeretet.
Számomra Beattie a nagybetűs NŐ és ANYA. A gyermekéért élt, önmagát áldozta fel érte. Szembeszállt a vallási bigottsággal és a szűklátókörű rasszizmussal, amik végső soron a vesztét okozták. Nagyon nehéz világ volt akkoriban, de ő minden csapást és veszteséget méltósággal viselt.

Ezt még most emésztenem kell. De úgy érzem, mindenkinek ismernie kellene Beattie történetét.

3 hozzászólás
ZitussKa>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Gyönyörű történet volt. A szó szoros értelmében. Az élet nehézségeiről, fájdalmairól, csalódásairól, és szépségéről szólt.(mint a szerelem, egy gyermek születése.) Küzdelem a jobblétért akkor is, ha nincs semmid csak az álmaid, és a számodra fontos emberek cserben hagynak. Bármilyen hosszadalmas folyamat is a célunk elérése, az álmunk megvalósítása – és ha mások ellened is vannak, – akkor sem szabad feladni, mert mindig lesz jobb.
Ez a könyv maga az ÉLET. Emmának, a balerinának, a megtörhetetlen, bátor, kitartó, hatalmas szívű nagymamájának tartalmas, történéssekkel teli, izgalmas életét követhetjük végig :) Valamint a jelenben zajló, Emma életének nehézségeit és testi-lelki felépülését, és a nagyi múltbeli titkainak felfedezését élhetjük meg. Szerettem a szereplőket, a hangulatát, a vidéki stílust, a fordulatokat, és teljes egészében IMÁDTAM!!!♥
Elképesztően különleges volt. 5/5*

11 hozzászólás
Naiva P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Már az első oldalak után éreztem, hogy szeretni fogom ezt a könyvet. Úgy lett. Alig tudtam letenni. Beattie története jobban érdekelt, de jó volt olvasni Emma történetét is, mert pozitív irányba fejlődött a karaktere. Tetszett, ahogy a két történet végül összekapcsolódott. Szépen felépített regény, miközben olyan hozzávalókat tartalmazott, amelyek nem hagyták, hogy félretedd a könyvet. Romantika, csalódottság, család, igazán kemény munka, kitartás, képmutató bigottság, rasszizmus. A legjobb mégis az volt, hogy a nehéz élethelyzeteknél nem éreztem azt, hogy ezek olyan nyomasztóak lennének, mert végi ott volt a remény, a kitartás és az erő. A végét mégis alaposan megkönnyeztem.
A könyv lényegében arról szól, hogy változnak az idők és mindig, minden kornak megvannak a nehézségei, szépségei, problémái. Azok, ahogy jönnek, el is múlnak, de a szeretet és a remény az, ami állandó. A könyv végét egy kicsit jobban ki lehetett volna bontani, de így is lenyűgözött. Meghatóan szép volt.

6 hozzászólás
Gorkie P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Még keresgélem a szavakat….
Ez egy kívül-belül tökéletes könyv. A borító egyszerűen meseszép! A történet pedig két nagyon jól felépített, alaposan kidolgozott szálon fut.
Amikor megvettem, nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy valami romantikus történet lesz, kisebb problémákkal. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/11/kimberley-freema…

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
11 hozzászólás
Hddorka>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

A Vadvirágok lányait a szívembe zártam. Gyönyörű volt, imádtam minden sorát.
A könyv romantikus ugyanakkor tragikus is egyben. Tele van az élet nagy kérdéseivel. Ebben minden megvan, ami ahhoz kell, hogy feledhetetlen olvasmányélményt nyújtson.
Csodálatos történet egy olyan nőről, aki bármelyikünk számára példakép lehet. Beattie története hihetetlenül mély, szívszorító, megdöbbentő és megható volt.
Nagyon tetszett a múlt és a jelen és párhuzamos váltakozása. A szálak amelyek még közelebb viszik egymáshoz a Vadvirágok lányait, hogy a végén összeérjenek.

oldmoviegirl01>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Hónapokig nézegettem ezt a csodálatos borítót a boltok polcain, végül a sok dicsérő értékelés meggyőzött. Magával ragadó, élmény volt olvasni. Sok értékelőhöz hasonlóan én is Beattie történetét éreztem erősebbnek. Utólag belegondolva nem véletlen, hiszen Beattie volt az erősebb személyiség kettejük közül. Csodálattal olvastam, ahogy a teljes reménytelenségből, nincstelenségből, több ezer kilométerre a hazájától talpra állt, megfogadta ifjúkori barátnője tanácsát: „Kétféle nő van a világon, Beattie: olyan, aki cselekszik, és olyan, akivel megtesznek ezt-azt. Próbálj az első típusba tartozni.”
Elismerésre méltó, amilyen erősen viselte azt a kemény életet, ami jutott neki: a nélkülözést, a kirekesztettséget, a tragédiákat, spoiler A kor előítéletessége hatalmas befolyással volt az életére, csupán azért mert ő mert más lenni, másképp gondolkodni, mint a többség. Annyi minden másképp alakulhatott volna.

Emma már a biztos anyagi színvonalba született bele, neki más volt a feladata. Őt egy baleset ébresztette rá, hogy talán nem a jó irányba tart az élete, és a kiüresedett életét kellett megtöltenie felismerésekkel, örömökkel, apró csodákkal. A nagymama pedig a síron túl is segítséget nyújtott ebben. spoiler

A lezárásról szívesen olvastam volna részletesebben.

9 hozzászólás
Nono_ P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

– Ha egyszer elolvastál egy könyvet, egy életre összetartoztok.

Kimberley Freeman hivatalosan is bekerült a kedvenc íróim közé.
Ha egy családi titkokkal terhelt, romantikát sem nélkülöző, izgalmas történetet szeretnék olvasni, akkor biztos, hogy az írónő egyik könyvét fogom a kezembe venni.
A fél csillag levonást a terjedelme miatt adtam. Szerintem túl hosszú lett és nem kaptam meg azt a várva várt feloldást a végén, mint az előző művében, de ettől függetlenül családregény rajongóknak szeretettel ajánlom.

5 hozzászólás
Csoszi>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Szépen megírt történt, amit kifejezettem jó volt olvasni. A cselekmény két idősíkon futott. Nekem személy szerint a múltban játszódó részek sokkal jobban tetszettek, mint a jelenbéliek. Beattie nagyi sztorija sokkal izgalmasabb, eseménydúsabb volt, mint Emmáé, valamint a karaktere is jóval érdekesebb, erősebb és szeretni valóbb, mint az unokájáé. Talán nem is kell mondanom, hogy ő lett a kedvenc szereplőm. spoiler Bizony sokszor megkönnyeztem élete egy-egy epizódját. Emma csak egy saját magával foglalkozó, kissé önző balerina volt, aki csak a balesete után vált emberivé. Az epilógus nagyon kíváncsivá tett. Szívesen olvastam volna Lucy reakciójáról spoiler.

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
3 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Megható és szívet melengető könyv emberi sorsokról, múltról, jelenről.
Nem hittem volna, hogy ennyire mély nyomot fog bennem hagyni.
Imádtam, hogy felváltva láthattunk bele a múlt és a jelen eseményeibe. Eleinte sokkal szívesebben olvastam a múlt, Beattie történetét. Emma nekem az elején rideg és érzéketlen volt, de ahogy haladtam előre a könyvben, úgy szerettem meg Emmát is.
Két csodálatos és erős nő, nagymama és unokája életét követhetjük nyomon. Beattie, aki számomra már a kezdetekkor szimpatikus volt, és akit az élet nem kímélt. Nem is tudom, hogy tud ember ennyi megpróbáltatást elviselni. „Mert amikor a dolgok rosszra fordulnak, az erősek továbbmennek.” Talán így… Csodálatos anya, barát, szerető és feleség volt. Charlie… Ahogy leírom a nevét, már akkor potyognak a könnyeim. Kevés ilyen ember van. Ilyen önzetlen, tisztaszívű, szeretetreméltó, mint Charlie. Egyik nagy kedvenc szereplőm a könyvben.
Emma… Beattie unokája. Csodaszép jellemfejlődésen megy át, mire a könyv végére érünk.
Örülök, hogy sikerült az évet úgy befejeznem, hogy olvashattam ezt a könyvet. Az egyik legjobb, amit valaha olvastam. ❤

14 hozzászólás
Szösszenet P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Szép és fájdalmas történet, azonban a szerző sikeresen hozzátette azt az erőt és élni akarást, az erőt, kitartást a szereplők karaktereibe, hogy nem volt végig nyomasztó a hangulata. A rasszizmus egy nehéz és kényes témakör szerintem, és mindvégig mintha ezt éreztette volna a szerző is.
Emma története, múltja és jelene átívelte az egész könyvet, ez adva egy nagy keretet.
A váltott szemszöget nagyon szeretem, és itt is élvezetesebbé tette ezt a szomorú történetet.
Emma és a nagymama az ember szívéig hatoló szereplők lettek. Felejthetetlen és letehetetlen könyv.


Népszerű idézetek

Zsonyka>!

– Ha egyszer elolvastál egy könyvet, egy életre összetartoztok.

8 hozzászólás
K_Maria P>!

Mert amikor a dolgok rosszra fordulnak, az erősek továbbmennek.

143. oldal

Gorkie P>!

– Néha nyerünk, néha vesztünk. – mondta a férfi. – Nem gond. Megyünk tovább.

229. oldal

10 hozzászólás
Sippancs P>!

[…] de a szerelem nem olyasmi, ami vezényszóra jön, és én magam sem vagyok olyan ember, akinek vezényelni lehet, hogy mit tegyen. Szeretlek, és akárki akármit mond, ezt a megingathatatlan tényt semmi sem változtathatja meg. Úgy érzem, mindig is szerettelek, mintha csillag lettél volna az égen születésemkor, és türelmesen vártál volna rám. Amikor rád nézek, belesajdulnak a bordáim. Perzsel a bőröm. Most, hogy rád gondolok, elfut a pír, forró az arcom. Mi volna természetesebb és szépségesebb ennél a hevületnél?

288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Gorkie P>!

– Egészen a közelmúltig nem voltam tisztában vele, mi a fontos. Azt hiszem, kis időre el kellett veszítenem, hogy rájöjjek, mennyire hiányzik.

532. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter
Sippancs P>!

Az ember nem lehet annyira elfoglalt, hogy ne legyen ideje szeretni.

450. oldal

Gorkie P>!

– A könnyek jönnek, amikor jönnek – mondta, és elvette a kezét.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könny · Patrick Taylor · sírás
PöttyösPanni>!

– Ha egyszer elolvastál egy könyvet, egy életre összetartoztok. Nem tudtad?

77. oldal, Athenaeum

3 hozzászólás
Gorkie P>!

Annyi minden csodálatra méltó volt abban a férfiban.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter · Patrick Taylor
Szédültnapraforgó>!

Valójában nem tudjuk, mi zajlik egy-egy családban. Jobb nem ítélkezni.

411. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kate Morton: Az elfeledett kert
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Kate Morton: Az órásmester lánya
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Colleen McCullough: Tövismadarak
Kate Morton: A tóparti ház
Kate Morton: Titkok őrzője
Beth O'Leary: Otthoncsere
Milly Johnson: Őszi románc
Nina Collins: Örökre szól