53. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Vadvirágok ​lányai 287 csillagozás

Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Emma, a londoni balett gyönyörű és sikeres balerinája egy nap súlyos térdsérülést szenved. Ígéretes pályafutásának váratlanul vége szakad, szerelmi élete romokban, álmai szertefoszlanak. Menekülni szeretne a sorsa elől, ha kell, egészen a világ végéig. Egy titokzatos nagymamai örökség azonban mindent megváltoztat, és Emmát a zajos nagyvárosi életből egy varázslatos és ismeretlen földi édenkertbe repíti, ahol minden másképp van. Ami ott várja, az gyönyörű és rémisztő is egyben. Szenvedélyes szerelmek, sötét titkok és kegyetlen hazugságok szövevényes hálója, amit a családja generációkon át hordozott. És egy síron túli üzenet, ami felforgatja az életét, és erőt ad az újrakezdéshez. Megörökölhetőek a titkok? És a fájdalom? Átadhatja egy anya a lányának a boldogságot vagy akár a szerelmet?

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Athenaeum, Budapest, 2020
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · ISBN: 9789632932538 · Fordította: Berta Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Beattie Blaxland · Charlie Harris · Emma Blaxland-Hunter · Patrick Taylor · Lucy MacConnell


Kedvencelte 106

Most olvassa 6

Várólistára tette 278

Kívánságlistára tette 221

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

„Kétféle nő van a világon, Beattie: olyan, aki cselekszik, és olyan, akivel megtesznek ezt-azt. Próbálj az első típusba tartozni.”

Szavakkal le sem tudom írni, mekkora hatással volt rám ez a könyv. Egy keserédes, mély érzésekkel teli történet, amely elszomorít, de nem hagyja, hogy az is maradj, mert sugárzik a lapokról az erő, a kitartás, a remény és a végtelen szeretet.
Számomra Beattie a nagybetűs NŐ és ANYA. A gyermekéért élt, önmagát áldozta fel érte. Szembeszállt a vallási bigottsággal és a szűklátókörű rasszizmussal, amik végső soron a vesztét okozták. Nagyon nehéz világ volt akkoriban, de ő minden csapást és veszteséget méltósággal viselt.

Ezt még most emésztenem kell. De úgy érzem, mindenkinek ismernie kellene Beattie történetét.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Már az első oldalak után éreztem, hogy szeretni fogom ezt a könyvet. Úgy lett. Alig tudtam letenni. Beattie története jobban érdekelt, de jó volt olvasni Emma történetét is, mert pozitív irányba fejlődött a karaktere. Tetszett, ahogy a két történet végül összekapcsolódott. Szépen felépített regény, miközben olyan hozzávalókat tartalmazott, amelyek nem hagyták, hogy félretedd a könyvet. Romantika, csalódottság, család, igazán kemény munka, kitartás, képmutató bigottság, rasszizmus. A legjobb mégis az volt, hogy a nehéz élethelyzeteknél nem éreztem azt, hogy ezek olyan nyomasztóak lennének, mert végi ott volt a remény, a kitartás és az erő. A végét mégis alaposan megkönnyeztem.
A könyv lényegében arról szól, hogy változnak az idők és mindig, minden kornak megvannak a nehézségei, szépségei, problémái. Azok, ahogy jönnek, el is múlnak, de a szeretet és a remény az, ami állandó. A könyv végét egy kicsit jobban ki lehetett volna bontani, de így is lenyűgözött. Meghatóan szép volt.

6 hozzászólás
Gorkie P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Még keresgélem a szavakat….
Ez egy kívül-belül tökéletes könyv. A borító egyszerűen meseszép! A történet pedig két nagyon jól felépített, alaposan kidolgozott szálon fut.
Amikor megvettem, nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy valami romantikus történet lesz, kisebb problémákkal. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/11/kimberley-freema…

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
11 hozzászólás
oldmoviegirl01 P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Hónapokig nézegettem ezt a csodálatos borítót a boltok polcain, végül a sok dicsérő értékelés meggyőzött. Magával ragadó, élmény volt olvasni. Sok értékelőhöz hasonlóan én is Beattie történetét éreztem erősebbnek. Utólag belegondolva nem véletlen, hiszen Beattie volt az erősebb személyiség kettejük közül. Csodálattal olvastam, ahogy a teljes reménytelenségből, nincstelenségből, több ezer kilométerre a hazájától talpra állt, megfogadta ifjúkori barátnője tanácsát: „Kétféle nő van a világon, Beattie: olyan, aki cselekszik, és olyan, akivel megtesznek ezt-azt. Próbálj az első típusba tartozni.”
Elismerésre méltó, amilyen erősen viselte azt a kemény életet, ami jutott neki: a nélkülözést, a kirekesztettséget, a tragédiákat, spoiler A kor előítéletessége hatalmas befolyással volt az életére, csupán azért mert ő mert más lenni, másképp gondolkodni, mint a többség. Annyi minden másképp alakulhatott volna.

Emma már a biztos anyagi színvonalba született bele, neki más volt a feladata. Őt egy baleset ébresztette rá, hogy talán nem a jó irányba tart az élete, és a kiüresedett életét kellett megtöltenie felismerésekkel, örömökkel, apró csodákkal. A nagymama pedig a síron túl is segítséget nyújtott ebben. spoiler

A lezárásról szívesen olvastam volna részletesebben.

9 hozzászólás
Nono_ P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

– Ha egyszer elolvastál egy könyvet, egy életre összetartoztok.

Kimberley Freeman hivatalosan is bekerült a kedvenc íróim közé.
Ha egy családi titkokkal terhelt, romantikát sem nélkülöző, izgalmas történetet szeretnék olvasni, akkor biztos, hogy az írónő egyik könyvét fogom a kezembe venni.
A fél csillag levonást a terjedelme miatt adtam. Szerintem túl hosszú lett és nem kaptam meg azt a várva várt feloldást a végén, mint az előző művében, de ettől függetlenül családregény rajongóknak szeretettel ajánlom.

5 hozzászólás
Csoszi>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Szépen megírt történt, amit kifejezettem jó volt olvasni. A cselekmény két idősíkon futott. Nekem személy szerint a múltban játszódó részek sokkal jobban tetszettek, mint a jelenbéliek. Beattie nagyi sztorija sokkal izgalmasabb, eseménydúsabb volt, mint Emmáé, valamint a karaktere is jóval érdekesebb, erősebb és szeretni valóbb, mint az unokájáé. Talán nem is kell mondanom, hogy ő lett a kedvenc szereplőm. spoiler Bizony sokszor megkönnyeztem élete egy-egy epizódját. Emma csak egy saját magával foglalkozó, kissé önző balerina volt, aki csak a balesete után vált emberivé. Az epilógus nagyon kíváncsivá tett. Szívesen olvastam volna Lucy reakciójáról spoiler.

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
3 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Megható és szívet melengető könyv emberi sorsokról, múltról, jelenről.
Nem hittem volna, hogy ennyire mély nyomot fog bennem hagyni.
Imádtam, hogy felváltva láthattunk bele a múlt és a jelen eseményeibe. Eleinte sokkal szívesebben olvastam a múlt, Beattie történetét. Emma nekem az elején rideg és érzéketlen volt, de ahogy haladtam előre a könyvben, úgy szerettem meg Emmát is.
Két csodálatos és erős nő, nagymama és unokája életét követhetjük nyomon. Beattie, aki számomra már a kezdetekkor szimpatikus volt, és akit az élet nem kímélt. Nem is tudom, hogy tud ember ennyi megpróbáltatást elviselni. „Mert amikor a dolgok rosszra fordulnak, az erősek továbbmennek.” Talán így… Csodálatos anya, barát, szerető és feleség volt. Charlie… Ahogy leírom a nevét, már akkor potyognak a könnyeim. Kevés ilyen ember van. Ilyen önzetlen, tisztaszívű, szeretetreméltó, mint Charlie. Egyik nagy kedvenc szereplőm a könyvben.
Emma… Beattie unokája. Csodaszép jellemfejlődésen megy át, mire a könyv végére érünk.
Örülök, hogy sikerült az évet úgy befejeznem, hogy olvashattam ezt a könyvet. Az egyik legjobb, amit valaha olvastam. ❤

14 hozzászólás
Erzsebeth P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Régen olvastam ennyire érzelemgazdag és megható történetet. Keserédes hangulata ellenére sugárzott a lapokról az életigenlés. Kidolgozott a történet vezetés, érzékletesek a párbeszédek, jó a szerkesztés, egyszerű, de igényes a fogalmazás, nem írt egyetlen fölösleges sort sem az írónő, nem vitt túlzásba semmit, teret adott az olvasó fantáziájának is, az egyik legjobb olvasás élményem volt. Biztosan elolvasom az írónő többi regényét is.
Sajnáltam viszont, hogy a balett nem kapott nagyobb szerepet a történetben.
spoiler
Nagyon szépen bemutatta az írónő az erős anyai köteléket és az ítélkezések, megbélyegzések által okozott sebeket.
Valóban olyan különlegesek voltak a főhősnők és a történet is, mint a viharban és napsütésben is nyíló mezei vadvirágok.

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Csillagos ötös!
Amikor Charlie azt mondta Leónak, h ha a története negatív fordulatot vesz, soha ne mondja el Beattie-nek, h mi történt, akkor letettem a könyvet pár napra, h erőt gyűjtsek a folytatáshoz. Viszonylag jól bírtam, aztán mikor Mikhail nevelt lánya előkerült, végem volt.
Ha nem abc lenne a polcomon, akkor szorosan a Tövismadarak mellé tenném, és nem csak Ausztrália miatt, a hangulata is pont olyan volt.
Aki még eddig nem olvasta, itt az idő!

1 hozzászólás
Trice29 P>!
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Ez egy gyönyörű történet, nagyon bánom, hogy nem vettem hamarabb a kezembe. Most aludni sem tudtam miatta. Érzelmileg megviselt, de nagyon örülök, hogy olvashattam.
Beattie jelleme elvarázsolt, a története elgondolkodtatott és megérintett. Hihetetlen mi mindenen ment keresztül, mégsem tört meg.
Emma hozta a felszínes mai embert, de a történet során nagy változáson megy keresztül. Tetszett, hogy aprónként kibogozta a múltat.
Charliera nem tudok könnyek nélkül gondolni. Hihetetlen ember, bármilyen körülmények közé is született. ♥♥♥
Talán egy pár mondatnak még örültem volna Lucy életéről.
Összességében életem egyik legmeghatározóbb olvasása lett, biztosan olvasok még az írónőtől.


Népszerű idézetek

Zsonyka>!

– Ha egyszer elolvastál egy könyvet, egy életre összetartoztok.

6 hozzászólás
K_Maria P>!

Mert amikor a dolgok rosszra fordulnak, az erősek továbbmennek.

143. oldal

Gorkie P>!

– Néha nyerünk, néha vesztünk. – mondta a férfi. – Nem gond. Megyünk tovább.

229. oldal

10 hozzászólás
Sippancs P>!

(…) de a szerelem nem olyasmi, ami vezényszóra jön, és én magam sem vagyok olyan ember, akinek vezényelni lehet, hogy mit tegyen. Szeretlek, és akárki akármit mond, ezt a megingathatatlan tényt semmi sem változtathatja meg. Úgy érzem, mindig is szerettelek, mintha csillag lettél volna az égen születésemkor, és türelmesen vártál volna rám. Amikor rád nézek, belesajdulnak a bordáim. Perzsel a bőröm. Most, hogy rád gondolok, elfut a pír, forró az arcom. Mi volna természetesebb és szépségesebb ennél a hevületnél?

288. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Gorkie P>!

– Egészen a közelmúltig nem voltam tisztában vele, mi a fontos. Azt hiszem, kis időre el kellett veszítenem, hogy rájöjjek, mennyire hiányzik.

532. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter
Gorkie P>!

– A könnyek jönnek, amikor jönnek – mondta, és elvette a kezét.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könny · Patrick Taylor · sírás
Sippancs P>!

Az ember nem lehet annyira elfoglalt, hogy ne legyen ideje szeretni.

450. oldal

Gorkie P>!

Annyi minden csodálatra méltó volt abban a férfiban.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter · Patrick Taylor
Szédültnapraforgó>!

Valójában nem tudjuk, mi zajlik egy-egy családban. Jobb nem ítélkezni.

411. oldal

Gorkie P>!

Szörnyű dolog elveszíteni a szerelmedet.

447. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter · szerelem · veszteség

Hasonló könyvek címkék alapján

Kate Morton: Az elfeledett kert
Jo Baker: Longbourn árnyékában
Kate Morton: Titkok őrzője
Monica Ali: A muszlim asszony
Colleen McCullough: Tövismadarak
Naomi Alderman: Engedetlenség
Naomi Alderman: A rabbi meg a lánya
Lana Millan: Átkozott Hannah Brown
Joanna Trollope: Sógornők
Kate Morton: A tóparti ház