39. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Vadvirágok ​lányai 223 csillagozás

Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Emma, a londoni balett gyönyörű és sikeres balerinája egy nap súlyos térdsérülést szenved. Ígéretes pályafutásának váratlanul vége szakad, szerelmi élete romokban, álmai szertefoszlanak. Menekülni szeretne a sorsa elől, ha kell, egészen a világ végéig. Egy titokzatos nagymamai örökség azonban mindent megváltoztat, és Emmát a zajos nagyvárosi életből egy varázslatos és ismeretlen földi édenkertbe repíti, ahol minden másképp van. Ami ott várja, az gyönyörű és rémisztő is egyben. Szenvedélyes szerelmek, sötét titkok és kegyetlen hazugságok szövevényes hálója, amit a családja generációkon át hordozott. És egy síron túli üzenet, ami felforgatja az életét, és erőt ad az újrakezdéshez. Megörökölhetőek a titkok? És a fájdalom? Átadhatja egy anya a lányának a boldogságot vagy akár a szerelmet?

Eredeti mű: Kimberley Freeman: Wildflower Hill

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · ISBN: 9789632932538 · Fordította: Berta Ádám
>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Beattie Blaxland · Charlie Harris · Emma Blaxland-Hunter · Patrick Taylor


Kedvencelte 87

Most olvassa 3

Várólistára tette 220

Kívánságlistára tette 159

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Már az első oldalak után éreztem, hogy szeretni fogom ezt a könyvet. Úgy lett. Alig tudtam letenni. Beattie története jobban érdekelt, de jó volt olvasni Emma történetét is, mert pozitív irányba fejlődött a karaktere. Tetszett, ahogy a két történet végül összekapcsolódott. Szépen felépített regény, miközben olyan hozzávalókat tartalmazott, amelyek nem hagyták, hogy félretedd a könyvet. Romantika, csalódottság, család, igazán kemény munka, kitartás, képmutató bigottság, rasszizmus. A legjobb mégis az volt, hogy a nehéz élethelyzeteknél nem éreztem azt, hogy ezek olyan nyomasztóak lennének, mert végi ott volt a remény, a kitartás és az erő. A végét mégis alaposan megkönnyeztem.
A könyv lényegében arról szól, hogy változnak az idők és mindig, minden kornak megvannak a nehézségei, szépségei, problémái. Azok, ahogy jönnek, el is múlnak, de a szeretet és a remény az, ami állandó. A könyv végét egy kicsit jobban ki lehetett volna bontani, de így is lenyűgözött. Meghatóan szép volt.

6 hozzászólás
>!
Gorkie P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Még keresgélem a szavakat….
Ez egy kívül-belül tökéletes könyv. A borító egyszerűen meseszép! A történet pedig két nagyon jól felépített, alaposan kidolgozott szálon fut.
Amikor megvettem, nem erre számítottam. Azt gondoltam, hogy valami romantikus történet lesz, kisebb problémákkal. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/11/kimberley-freema…

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
11 hozzászólás
>!
Lomax
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Már egy jó ideje kívánságlistán volt, de még nem éreztem rá erősebb késztetést, hogy be is szerezzem. Mondjuk nehezen is ment volna, merthogy már nem árulják.
Egyik nap antikváriumos napot tartottam könyvmoly barátaimmal, amikor is megláttam a Vadvirágok lányait a ma már kedvenc antikváriumomban. Mondanom sem kell, meglepődtem. Egyrészt még soha nem láttam sehol, másrészt nem is az új vagy népszerű könyvek közé tették. Pedig tudtam már ott, milyen jó körökben mozog itt Molyon. Tehát megvettem. Elkezdeni viszont már nehezen ment.
Nem annyira fogott meg a tartalom teljes elolvasás után (igen, nem szoktam tartalmat olvasni, vagy csak felületesen) így nem éreztem késztetést a gyors olvasásra.
Ez is egy remek példája annak, hogy ne olvassunk tartalmat, mert vagy túl spoileres, vagy semmi köze a könyvhöz. Ez a fülszöveg a cselekmény olyan 1/3-ára igaz, konkrétan nem egy Emma nevű balerináról szól a könyv, hanem Emma nagymamájáról, Beattie-ről. Persze Emma is kap pár fejezetet, de Beattie viszi a vállán a sztorit.
Szóval, hogy ezt most tisztáztuk, jöjjön a könyv.
Alapjában véve nincs benne semmi különleges. Átlagos emberek, élethelyzetek, történetek, érzések. S mégis,nem tudtam letenni.
Mindig is rajongója voltam a női sors regényeknek, amikor egy könyv jó 20-30 évet is átölel, tehát én már innen jól indultam, de ez még nem az egész. A stílus, a gördülékenység, a megható jelenetek és szerethető szereplők teszik ezt a könyvet tökéletessé. Annyira szépen felépített, kidolgozott az egész, úgy, hogy nem éreztem erőlködőnek vagy döcögősnek.
Beattie élete nagyon-nagyon érdekes volt, az ő fejezeteit szívesebben olvastam. Elképesztő volt a folyamat, ami lejátszódott. A skót lány, aki nincstelenül kezdte, majd az ország egyik leggazdagabb nője lett. Volt egy nagyobb ugrás, amit kicsit sajnáltam, én ott jóval többet is elviseltem volna, de persze nem lehet minden hibátlan, ettől még imádtam.
Emma már nehezebb eset, ő nem volt annyira izgalmas vagy szerethető, de vele se volt különösebben semmi bajom. Annak örülök, hogy a regény végére mennyire megváltozott, és hogy ő is rendbe tette az életét.
Az utolsó oldalak pedig szívszorítóak. Majdnem sírtam. Majdnem.
Nagy meglepetés volt, jóval felül teljesített, mint amit én vártam. Azt hiszem, minden oldalát imádtam. Akik szeretik a női sors regényeket, és a Jodi Picoult-féle érzelmes témákat, azok imádni fogják ezt a könyvet.

>!
oldmoviegirl01 P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Hónapokig nézegettem ezt a csodálatos borítót a boltok polcain, végül a sok dicsérő értékelés meggyőzött. Magával ragadó, élmény volt olvasni. Sok értékelőhöz hasonlóan én is Beattie történetét éreztem erősebbnek. Utólag belegondolva nem véletlen, hiszen Beattie volt az erősebb személyiség kettejük közül. Csodálattal olvastam, ahogy a teljes reménytelenségből, nincstelenségből, több ezer kilométerre a hazájától talpra állt, megfogadta ifjúkori barátnője tanácsát: „Kétféle nő van a világon, Beattie: olyan, aki cselekszik, és olyan, akivel megtesznek ezt-azt. Próbálj az első típusba tartozni.”
Elismerésre méltó, amilyen erősen viselte azt a kemény életet, ami jutott neki: a nélkülözést, a kirekesztettséget, a tragédiákat, spoiler A kor előítéletessége hatalmas befolyással volt az életére, csupán azért mert ő mert más lenni, másképp gondolkodni, mint a többség. Annyi minden másképp alakulhatott volna.

Emma már a biztos anyagi színvonalba született bele, neki más volt a feladata. Őt egy baleset ébresztette rá, hogy talán nem a jó irányba tart az élete, és a kiüresedett életét kellett megtöltenie felismerésekkel, örömökkel, apró csodákkal. A nagymama pedig a síron túl is segítséget nyújtott ebben. spoiler

A lezárásról szívesen olvastam volna részletesebben.

9 hozzászólás
>!
Csoszi P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Szépen megírt történt, amit kifejezettem jó volt olvasni. A cselekmény két idősíkon futott. Nekem személy szerint a múltban játszódó részek sokkal jobban tetszettek, mint a jelenbéliek. Beattie nagyi sztorija sokkal izgalmasabb, eseménydúsabb volt, mint Emmáé, valamint a karaktere is jóval érdekesebb, erősebb és szeretni valóbb, mint az unokájáé. Talán nem is kell mondanom, hogy ő lett a kedvenc szereplőm. spoiler Bizony sokszor megkönnyeztem élete egy-egy epizódját. Emma csak egy saját magával foglalkozó, kissé önző balerina volt, aki csak a balesete után vált emberivé. Az epilógus nagyon kíváncsivá tett. Szívesen olvastam volna Lucy reakciójáról spoiler.

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932507 · Fordította: Berta Ádám
3 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Megható és szívet melengető könyv emberi sorsokról, múltról, jelenről.
Nem hittem volna, hogy ennyire mély nyomot fog bennem hagyni.
Imádtam, hogy felváltva láthattunk bele a múlt és a jelen eseményeibe. Eleinte sokkal szívesebben olvastam a múlt, Beattie történetét. Emma nekem az elején rideg és érzéketlen volt, de ahogy haladtam előre a könyvben, úgy szerettem meg Emmát is.
Két csodálatos és erős nő, nagymama és unokája életét követhetjük nyomon. Beattie, aki számomra már a kezdetekkor szimpatikus volt, és akit az élet nem kímélt. Nem is tudom, hogy tud ember ennyi megpróbáltatást elviselni. „Mert amikor a dolgok rosszra fordulnak, az erősek továbbmennek.” Talán így… Csodálatos anya, barát, szerető és feleség volt. Charlie… Ahogy leírom a nevét, már akkor potyognak a könnyeim. Kevés ilyen ember van. Ilyen önzetlen, tisztaszívű, szeretetreméltó, mint Charlie. Egyik nagy kedvenc szereplőm a könyvben.
Emma… Beattie unokája. Csodaszép jellemfejlődésen megy át, mire a könyv végére érünk.
Örülök, hogy sikerült az évet úgy befejeznem, hogy olvashattam ezt a könyvet. Az egyik legjobb, amit valaha olvastam. ❤

14 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai 
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Csillagos ötös!
Amikor Charlie azt mondta Leónak, h ha a története negatív fordulatot vesz, soha ne mondja el Beattie-nek, h mi történt, akkor letettem a könyvet pár napra, h erőt gyűjtsek a folytatáshoz. Viszonylag jól bírtam, aztán mikor Mikhail nevelt lánya előkerült, végem volt.
Ha nem abc lenne a polcomon, akkor szorosan a Tövismadarak mellé tenném, és nem csak Ausztrália miatt, a hangulata is pont olyan volt.
Aki még eddig nem olvasta, itt az idő!

1 hozzászólás
>!
Erzsébeth P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Régen olvastam ennyire érzelemgazdag és megható történetet. Keserédes hangulata ellenére sugárzott a lapokról az életigenlés. Kidolgozott a történet vezetés, érzékletesek a párbeszédek, jó a szerkesztés, egyszerű, de igényes a fogalmazás, nem írt egyetlen fölösleges sort sem az írónő, nem vitt túlzásba semmit, teret adott az olvasó fantáziájának is, az egyik legjobb olvasás élményem volt. Biztosan elolvasom az írónő többi regényét is.
Sajnáltam viszont, hogy a balett nem kapott nagyobb szerepet a történetben.
spoiler
Nagyon szépen bemutatta az írónő az erős anyai köteléket és az ítélkezések, megbélyegzések által okozott sebeket.
Valóban olyan különlegesek voltak a főhősnők és a történet is, mint a viharban és napsütésben is nyíló mezei vadvirágok.

2 hozzászólás
>!
Trice29 P
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Ez egy gyönyörű történet, nagyon bánom, hogy nem vettem hamarabb a kezembe. Most aludni sem tudtam miatta. Érzelmileg megviselt, de nagyon örülök, hogy olvashattam.
Beattie jelleme elvarázsolt, a története elgondolkodtatott és megérintett. Hihetetlen mi mindenen ment keresztül, mégsem tört meg.
Emma hozta a felszínes mai embert, de a történet során nagy változáson megy keresztül. Tetszett, hogy aprónként kibogozta a múltat.
Charliera nem tudok könnyek nélkül gondolni. Hihetetlen ember, bármilyen körülmények közé is született. ♥♥♥
Talán egy pár mondatnak még örültem volna Lucy életéről.
Összességében életem egyik legmeghatározóbb olvasása lett, biztosan olvasok még az írónőtől.

>!
Lynn
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai

Olvastam hideget-meleget erről a könyvről…
Azoknak a táborát erősítem, akiket levett a lábáról. Teljes mértékben bele vagyok éppen szeretve, megkockáztatom, hogy az idei év legjobb olvasmánya eddig. Nem tudom, hogy máskor is ennyire tetszene-e, de most annyira a hatása alatt vagyok, olyan jó olvasmány volt, hogy azt se tudom, mit olvassak legközelebb.

A két idősík, Beattie és Emma, a két helyszín, Anglia és Ausztrália, a kettős élet mindkettejüknél szorosan összeköti a két nőt. Nagyon megrázott Beattie és Lucy kapcsolata, Mollyt és Henryt változó mértékben utáltam spoiler. Sírtam Beattie sorsán, megkönnyeztem Emma döntéseit (elég nagy utat tett ő meg, nem csak földrajzi értelemben!) és sírva tettem le a könyvet. Bár lenne folytatása!!

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a családregényeket, a távoli Ausztráliában játszódó történteteket (kiderült: én szeretem!), az emberi sorsokat bemutató írásokat. Akinek várólistás, vegye előre! :)


Népszerű idézetek

>!
Zsonyka

– Ha egyszer elolvastál egy könyvet, egy életre összetartoztok.

6 hozzászólás
>!
Maria_pillowbook P

Mert amikor a dolgok rosszra fordulnak, az erősek továbbmennek.

143. oldal

>!
Gorkie P

– Néha nyerünk, néha vesztünk. – mondta a férfi. – Nem gond. Megyünk tovább.

229. oldal

10 hozzászólás
>!
Sippancs P

(…) de a szerelem nem olyasmi, ami vezényszóra jön, és én magam sem vagyok olyan ember, akinek vezényelni lehet, hogy mit tegyen. Szeretlek, és akárki akármit mond, ezt a megingathatatlan tényt semmi sem változtathatja meg. Úgy érzem, mindig is szerettelek, mintha csillag lettél volna az égen születésemkor, és türelmesen vártál volna rám. Amikor rád nézek, belesajdulnak a bordáim. Perzsel a bőröm. Most, hogy rád gondolok, elfut a pír, forró az arcom. Mi volna természetesebb és szépségesebb ennél a hevületnél?

288. oldal

>!
Gorkie P

– Egészen a közelmúltig nem voltam tisztában vele, mi a fontos. Azt hiszem, kis időre el kellett veszítenem, hogy rájöjjek, mennyire hiányzik.

532. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter
>!
Gorkie P

Annyi minden csodálatra méltó volt abban a férfiban.

283. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter · Patrick Taylor
>!
Szédültnapraforgó

Valójában nem tudjuk, mi zajlik egy-egy családban. Jobb nem ítélkezni.

411. oldal

>!
Sippancs P

Az ember nem lehet annyira elfoglalt, hogy ne legyen ideje szeretni.

450. oldal

>!
Gorkie

– A könnyek jönnek, amikor jönnek – mondta, és elvette a kezét.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könny · Patrick Taylor · sírás
>!
Gorkie P

Szörnyű dolog elveszíteni a szerelmedet.

447. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emma Blaxland-Hunter · szerelem · veszteség

Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Ördögi kísértés
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Jennifer E. Smith: Vajon ránk talál a szerencse?
Nora Roberts: Táncrend
Federica Bosco: Szerelmem egy angyal
Darren Shan: Tengernyi vér
Whitney G.: Alapos kétely
Noel Streatfeild: Balettcipők
Jane Austen: Büszkeség és balítélet