Csillagok ​az óceán felett 103 csillagozás

Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Két ​zabolátlan természetű nő és az ár, amit ezért fizetniük kell Kimberley Freeman, az Örökzöld-zuhatag és az Álom-öböl népszerű írónőjének nagy hatású regénye a szerelemről, az anyaságról és annak kiderítéséről, kihez tartozunk a világon.
1874-ben a vadóc és akaratos Agnes Resolute végleg elhagyja az észak-angliai lelencházat, ahol felnőtt. Távozása előtt tudja meg: édesanyja apró emléktárgyat, egy egyszarvú képét ábrázoló gombot hagyott hátra neki. Agnes abban a tudatban élt, hogy az anyja nem tudta eltartani, és ezért került lelencházba, csakhogy felismeri a gombot: a fenséges és gyönyörű Genevieve Breckby, egy helybeli nemesi család lányának kabátkájáról való. Agnes ugyan csak egyszer látta őt, de soha nem tudta elfelejteni. Kideríti, hogy Genevieve Londonban van. Agnes követi, és London nyomornegyedében tengődik, amíg megtudja, hogy Genevieve továbbutazott Párizsba.
Agnes követi édesanyját, de egyre több mindenben kell csalódnia, mire végül Melbourne-ben rátalál… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Athenaeum, Budapest, 2019
450 oldal · ISBN: 9789632939315 · Fordította: Gálvölgyi Judit, Novák Petra
>!
Athenaeum, Budapest, 2019
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632938776 · Fordította: Gálvölgyi Judit, Novák Petra

Enciklopédia 1


Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Képzeld el, hogy átutazod a világot, hogy megtaláld édesanyádat. Az út végén rájössz arra, hogy a boldogság már rég rádtalált. Nem vagy csalódott, hiszen az utazás tett téged azzá, aki vagy.
A szív egy csodálatos dolog : bármerre jársz, mindig érzi, hova is tartozol igazán. Ez a könyv a szív története.

Málnika >!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

„Nem is olyan vészes átkelni a hatalmas, szürke óceánon, ha az út során a csillagok ragyognak felettünk.”

A szemet gyönyörködtető borító mögött egy hihetetlenül olvasmányos történet rejlik, amelynek középpontjában az anya-lánya kapcsolat és a családi gyökerek jelentősége áll. Az árvaházban nevelkedő, semmitől vissza nem riadó Agnes elhatározza, hogy emléktárgya alapján megkeresi édesanyját, amellyel egy hosszú, földrészeken is átívelő kaland veszi kezdetét. A főhős, aki kitartásával és hatalmas szívével hamar belopta magát a szívembe, nagyon bátran veszi az elé gördülő akadályokat, miközben egy igen szemléletes és izgalmas utazásra invitálja az olvasót is. Vajon meddig képes elmenni, hogy megismerje származását? Bár a csavar elég hamar kiderült számomra, meglepő módon ez semmit nem vont le az érdeméből, változatlanul alig tudtam letenni a könyvet. A több idősíkon futó és három nő elbeszélésből összeálló történet egy bájos mese felnőtteknek, amely sokszor bármennyire is messze áll a valóságtól, mégis valahogy jólesik a léleknek.

Bea_Könyvutca P>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Szeretem Kimberley Freeman könyveit, de ez egy kicsit sem jelenti azt, hogy könnyű dolga van nálam és egyenes út vezet odáig, hogy tetszik a regénye. Talán éppen ezért kritikusabban olvasom, mert már feltette a lécet egy bizonyos magasságra, és mindig azt várom természetesen tőle, hogy ugorja meg, és ne kelljen csalódnom.

A Csillagok az óceán felett simán megugrotta ezt a lécet. Azt szeretem Freeman könyveiben, hogy kellőképpen kalandosak, fordulatosak, és annyira izgalmasak, olvasmányosak, hogy egy idő után lehetetlen letenni őket.

Egy igazán szórakoztató regény a Csillagok az óceán felett, mert miközben olvasod, teljesen kikapcsolsz, elfelejtkezel a gondjaidról, követed a főhős Agnest képtelennél képtelenebb utazásain és kalandjain át. Közben pedig elgondolkozhatsz azon, hogy mennyi erőt és bátorságot adott Agnesnek az a vágya, hogy megismerje azt a nőt, aki világra hozta, holott nem sok mindent tudott róla, és amit tudott, azok sem tüntették fel túl jó színben.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2019/08/kimberley-freeman…

Márk_2011>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Egy lány, aki árva, és útra kél megkeresni édesanyját.
Egy lány aki spoiler szerelembe esik.
Egy lány, aki spoiler édesanyja támasza.
Agnes meghatározó szereplője a kötetnek, hihetetlen erős egyéniség, céltudatos, és akaratos, néha már bosszantóan önzetlen.
Elindultunk vele megkeresni édesanyját nagyon hosszú útra kelünk átszeljük az óceánt, és közben szembesülünk azzal, néha a boldogságunk karnyújtásnyira van tőlünk és sokszor csak a kezünk kell nyújtani érte! Az anyák és lányaik szívszoritó története ez.
Aki szereti a tartalmas, olvasmányos, néha kicsit hihetetlennek tűnő történetet, az ne hagyja ki ezt a kötetet. Erre a hajóra megéri fölszállni!
„Az anyákat, és a gyermekeiket nemcsak a test és a szellem, hanem a lélek is összeköti.”

3 hozzászólás
cicus61 P>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Nagyon szeretem az írónőt, de nincs vele könnyű dolgom, mert volt már könyve, ami nagyon nem tetszett és volt, ami nagyon jó volt. Ez a könyv most tetszett. Megint megállapítom, hogy rettenetes nehéz volt az élete a régi korokban egy olyan fiatal lánynak, aki árva és nincs senkije. Agnes szegény sok mindenen keresztülment fiatal kora ellenére és még nem értek véget a megpróbáltatásai. Beutazza a fél világot, hogy rátaláljon az anyjára, illetve akit az anyjának gondol, hiszen nem lehet biztos benne, csak egy kis nyom mutat arra, hogy az anyja az, akit keres. Szerencsére talál valakit, aki segít neki, de még így sem egyszerű a dolga. Egy kicsit túl lett írva ez a könyv is, rövidebb lett volna, ütősebb lett volna! :) De azért nagyon jó kis történet.

KönyvMoly_1989>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Annyira boldog vagyok, amikor ilyen pazar könyvet olvashatok! :)
Kimberley Freeman magyarul megjelent regényei közül ez lett a kedvencem!
Csodálatos történet bátor és lenyűgöző női szereplőkkel, különösen Agnest zártam a szívembe a maga merészségével, erejével és fantasztikus lényével együtt!
Olvasmányos, letehetetlen történet három idősíkban több országon, kontinensen át.
Bravúrosan jó, ajánlom mindenkinek, aki érzelmes családregényt szeretne olvasni!

3 hozzászólás
kocybaba P>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Ó, hát ennek sikerült felülmúlni a várakozásaimat! Nem csak csodaszép borítóba szerelmesedtem bele, hanem a beltartalomba is fülig zúgtam.
A 3 idősíkon játszódó, földrészeken átívelő történet lényegében az anyaság, az anya-gyermek kapcsolatát ölelte fel. Agnes szála volt a legterjedelmesebb egyben legkiemelkedőbb, aki anyja nyomába szegődik és eltökéltségével, céltudatosságával, önzetlenségével könnyen utat tör az olvasó szívébe. A másik kettő már visszafogottabb oldalszámot képviselt, mégis megfelelő arányban voltak jelen és mind gyönyörűen simultak össze.
Merészen kalandos volt, szolidan romantikus és erőteljesen érzelmes.
A Vadvirágok lányai után kedvenc.:)

3 hozzászólás
Sippancs P>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Egy újabb csodás történet Kimberley Freeman tollából.
Ezúttal három nő életútját, illetve életének egy szakaszát ismerhetjük meg, hosszabb-rövidebb fejezetekben. Mint sokakat, Agnes engem is teljesen levett a lábamról, nem győztem becsülni a kitartását és a kalandvágyát, mégis Moineau fejezetei voltak azok, amikbe teljesen beleszerelmesedtem. Talán a spoiler miatt, talán mert már akkor is sejtettem, hogy Moineau valójában spoiler, de alig vártam, hogy ezekhez a részekhez érjek, és hallhassak Emile-ről és a faragott kapujáról.
A jelenben játszódó fejezetek viszont nem igazán kötöttek le. Oké, adtak egy keretet a történetnek, ezt elismerem, de túlzottan sokat nem tettek hozzá a cselekményhez.
Ami a borítót illeti, valóban gyönyörű és igényes, de ismerve a regényt és a szereplőket, én a kiadó helyében megtartottam volna az eredetit.

ZsúésKrisz_Olvas>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Amikor egy könyv borítója a bűvkörébe von, annál már csak egy valami jobb. Ha a belbecs is hasonlóan gyönyörű.
A történet három szálon fut, mindegyik központjában az anya-gyermek kapcsolattal.
Amolyan búskomor, de szeretettel, szerelemmel és reménnyel átitatott, felemelő történet. Kedved lesz az olvasás után megölelni a szeretteidet.
Megfelelő mennyiségben és folyamatosan adagolja az izgalmakat, ezzel fenntartva az érdeklődést. Amiért mégis csalódott vagyok az egyrészt a saját megérzésem, ugyanis egy ponton megfejtettem a végét, ami miatt kicsit úgy éreztem, szívesen átlapoznék részeket. Valamint a másik a jelenbe játszódó történettel kapcsolatos. Nekem egy kicsit kidolgozatlanra sikeredett, volt egy kis hiányérzetem a végén, illetve olyan érzést keltett, mintha elérkezett volna a megadott oldalszámhoz, vagy a határidő végéhez, és hirtelen véget kellett hogy érjen.
Ettől függetlenül ajánlom minden női regényeket kedvelőnek, mert az már biztos, hogy nem bánom, hogy elolvastam.

Mariann_ P>!
Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

Szeretem az írónő könyveit.
Most sem csalódtam, elég hosszú ideig tartott az olvasása, mert programokban dúskáltam, utazáskor magammal vinni meg túlságosan vastag, súlya van.
Egy fiatal lány keresi a gyökereit az 1870-es években.
Nem gondolom, hogy sokan lettek volna azok, akik meg merték volna lépni ezt a bizonytalan utazások sorozatát, de éppen ettől különleges. Kalandos, könnyen olvasható, nem lehet unatkozni olvasása közben.
A borító gyönyörű, néhány apróságot kivéve tetszett, de például az Örökzöld zuhatag közelebb áll hozzám , ettől függetlenül jár az 5 csillag .


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

A férfiak tévesen tartják gyöngének a nőket. Bennünk felkorbácsolt óceánok ereje lakozik.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nők
4 hozzászólás
Málnika >!

Tudom, mennyire fáj, de azt is tudom, hogy csak akkor ütnek mély sebet, ha hagyod.

242. oldal

Kókuszka>!

Egy dolog szegénynek és szerencsétlennek lenni, de mindjárt más, ha gyermekek is vannak, akiket el kell tartani.

50. oldal

Kókuszka >!

Nem is olyan vészes átkelni a hatalmas, szürke óceánon, ha az út során a csillagok ragyognak felettünk.

444. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Mindenki tudja, hogy a gyermekeknek szükségük van a szüleikre, de a szülőknek is szükségük van a gyermekeikre, nem igaz?

430. oldal

White13 P>!

Az anyákat és a gyermekeiket nemcsak a test és a szellem, hanem a lélek is összeköti. Amikor már oda a test és az elme, a lélek még megmarad.

152. oldal

White13 P>!

Hibáztatható-e a kalitkába zárt madár, ha szárnyával a rácsot csapkodja?

17. oldal

White13 P>!

Agnes nem érezte magát elhagyatottnak az életében.
Hitte, hogy nagyjából mindenki ugyanúgy érzi az életet: az elméjében lényegében mindenki egyedül van.

173. oldal

Babó_Buca P>!

Akik visszamennek a megtett úton, csapdába esnek, és egész életükre ott ragadnak.

174. oldal

Babó_Buca P>!

Ha valamit tanult Mrs. Dratforthtól, az az volt, hogy az édesnyák mindig szeretik a gyermeküket.

255. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Szívtelen
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Kerstin Gier: Zafírkék
Anthony Capella: A kávék költője
Sarah Waters: A szobalány
Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel
Neil Gaiman: Csillagpor
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Jojo Moyes: Páros, páratlan