Bania, ​a pokoli futár 5. (Bania, a pokoli futár 5.) 44 csillagozás

Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

A Bania, a pokoli futár ezzel a minden ízében fordulatos kötettel izgalmas véget ér! Bania élete legfontosabb „csomagjával” – a nagy erejű megidézővel, Jiahnnal – száguld egy baljós nevű vidék, a halál földje felé. Jiahnnak célba kell érnie, mielőtt földöntúli gonosz erő szabadul Gayára, ám közben a gaz Kamutu vezette harcosokból és fenevadakból álló, elvetemült horda is egyre közeledik hőseinkhez. Miután Bania visszanyeri emlékeit, vajon újra átvedlik gyilkossá, és csatlakozik Kamutuhoz? Vagy szereti annyira a Gaya Sivatagi postahivatalban lelt barátait, hogy sikerüljön felülkerekednie erőszakos, féktelen düh uralta múltján?
Kim Young-Oh briliánsan illusztrált végkifejletet kanyarít ehhez az akciódús sorozathoz, amely bővelkedik borzalmas szörnyekben, boszorkányos kardpárbajokban és csípős humorral átszőtt kalandokban.

>!
Fumax, Budapest, 2008
196 oldal · ISBN: 9639861008

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dorka50 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Szerintem egy nagyon szuper kis sorozat volt. Kegyetlen és véres, de azért a humor is ott volt benne. Tetszett, hogy több történetet is kapunk az öt kötet alatt, de a végere kibontakozik a lényeg. Ami egy nem kis tanulság az emberiségnek. Fél pontot azért vontam le mert a végét kicsit jobban kidolgozhatták volna. Túl hamar lett vége. De összességében szerettem a sorozatot.

Janus>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Ez de le lett csapva! Összességében tetszett, de félbe lett vágva. Mi lett Jiahnnal? Muah-t komolyan gondolta az író? Bania azt mondta, hogy ez volt az utolsó küldetése. Akkor hova megy? Vagy ennyi volt?
A főgonosz ki volt? Az író miért nem dolgozta ki Bania múltját? Miről szólt egyáltalán ez a kötet? MUAH-T KOMOLYAN GONDOLTA AZ ÍRÓ!?
Ilyen és ehhez hasonló kérdéseim maradtak a végére.

diamondfox P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Naaaaaa! Miért csak a végére lett izgalmas ez a történet?! Szívesen olvastam volna többet is még Baniáról, főképp a múltjáról. Kicsit felszínesnek éreztem, olyan „van egy ötletem, de lusta vagyok a hátteret is kidolgozni hozzá” típusnak.
Pedig jó volt, pergős volt és a kidolgozás 5 csillagos! Nem tudok se mangát, se mahwát mondani (sokat olvastam pedig már), ahol ennyire ki lenne dolgozva akár egy szörny kettévágása is, vagy a futás. Jó volt, egy olvasást mindenképp megért és még jól is mutat az asztalomon ott együtt :)

Chris>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

A nagy finálé… Imádtam minden egyes oldalát, mondatát és paneljét. Számomra ilyen a jó manga/manhwa, és szerencsére nem húzták el túlságosan hosszan sem, Kim Young-Oh szépen elosztva mesélte el ezt a fantasyt öt kötetben. Habár utólag visszagondolva, látom, hogy voltak korábban üres járatok, és pici hiányérzetünk lehet Bania futártársai kihagyása miatt, de jelen állapotomban annyira elfogult vagyok, hogy még ez sem érdekel :D (Igen, ez az igazi rajongás.) Nem bánom, hogy anno kihagytam, mert most is ugyanolyan hatással volt rá, ráadásul tök jó volt, hogy minden kötetet egy-egy este alatt olvastam (pontban 20 órakor kezdve!), így tényleg olyan érzésem volt, mintha sorozatot néznék. Aki csak teheti, ne habozzon beszerezni a sorozatot, bizonyára nem bánja meg.

LordSzósz>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Összegzés a sorozatról.

Két csillagot kap a remek rajzolás miatt. Na de a többi?

Se füle, se farka. Az egy dolog, hogy nincs egy átívelő történet és epizodikus, de azok is olyan vérszegények… Aztán 4-5. kötetben már volt valami komolyabb összefüggés,de az egész rettenetesen összecsapott, mintha a rajzoló egyik oldalról a másikra találta volna ki a sztorit. A „fordulatok” is, anyám borogass… Mintha egy 12 éves kisfiú írta volna őket.

A magyar fordításról sincs túl jó véleményem, olyan kifejezések vannak benne dögivel, amit magyar ember egyszerűen NEM használ.

Hogy jót is írjak, a rajzolás tényleg nagyon jó. A pofázó koponyás kard is tetszett.

BlissX I>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Amennyire ígéretesen és izgalmasan indult a sorozat és bontakozott ki szépen a sztori, annyira összecsapott és igénytelen lett a vége. Az 5. könyv igazi csalódás volt legnagyobb sajnálatomra, mert a 4. nagyon felcsigázta az embert és oltári befejezést készített elő. Nem az lett.

Nympha17 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Sajnos nekem az utolsó rész túlzsúfolt volt. Nagyon össze lettek sűrítve az események, a vége pedig hirtelen lett lezárva. Pár köteten keresztül még tudtam volna olvasni, hogy jobban megismerjem a szereplőket – pl. az nekem nem derült ki, hogy Jiah miért volt bezárva, azonkívül, hogy nagy ereje van (de megjegyzem: ebből semmit nem látunk). Baniaról is épphogy kiderülnek dolgok, de azt is lehetett volna még fokozni.
Mindezek ellenére az alapcselekmény jó volt, a grafika minden percét élveztem és tetszett a világ is.
Abszolút kedvenc továbbra is a pofázós kard :D

LiaLia>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Végre megvilágosodik Bania múltja, miközben egyre durvábbá válnak a küzdelmek. Nekem nagy meglepetés lett a vége, hogy mi bukkan elő a titokzatosságból. Így a végével kerek a történet. Bár az első köteteknél majdnem feladtam a sok trancsírozás miatt, úgy érzem érdemes volt végigolvasni.

Dombi_Petra>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 5.

Ez a kötet szerintem méltó befejezése volt a sorozatnak – remélem tényleg ez a lezáró, és nincs más kötet. Izgalmas, kaland és szörny dús kötet volt, nem bántam meg, hogy belekezdtem a sorozatba :D

>!
Fumax, Budapest, 2008
196 oldal · ISBN: 9639861008

Hasonló könyvek címkék alapján

Joun In-Van: Árnybíró 12.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.