Bania, ​a pokoli futár 4. (Bania, a pokoli futár 4.) 39 csillagozás

Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

A sorozat negyedik kötetében az elsöprő végkifejlet felé vezető cselekmény bontakozik ki. A pokoli futár eddigi legfontosabb küldetését teljesíti – és ezúttal nem kevesebb múlik rajta, mint Gaya jövője! Bania a brutális torrenekkel és az alattomosan támadó gwichi-férgekkel harcolva is megőrizte rendíthetetlenségét, de mikor újra felszínre törnek erőszakos múltjának elfeledett részletei, hidegvére néha cserbenhagyja. Bár útján régi barátok és új ismerősök segítik, egyedül ő lehet az, aki célba juttatja a küldeményt, melynek révén talán elkerülhető a szörnyű pusztulás.

>!
Fumax, Budapest, 2007
182 oldal · ISBN: 9789638760685

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dorka50 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Nahát-nahát. Csak kiderült ki is Bania. Ez a rész sem volt mentes a kegyetlenségtől és a vértől, de jó volt nagyon. Szépen elérünk a történet végére. Kíváncsi vagyok mi lesz a kontinens sorsa. És kaptunk egy új szereplőt is. Na az ő kardját imádom. Óriási dumája van!!! :D

Janus>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Ez is egy remek kötet volt. Az új karakterek szerethetőek, a sztori beindulni látszik, és érdekes is, a főgonosz olyan semmilyen, hogy az fizikai fájdalmat okoz, egy szóval semmi extra. Az erőszak terén néha kicsit öncélú, de azért az extra kegyetlenség hozzáad egy kicsit a műhöz.
De egy valamit nem értek: Bania elvileg akkor tud a régi önmagába visszaszállni (mer' skizofrén, vagy nem t'om), ha megsebesedik. Én nem hiszem, hogy még soha életében nem sebesedett meg. Sőt, még a futárszolgálati csapattársai (Mei) is egy ásóval keltette fel, tehát ezt nem értem. Vagy olyan, mint az AoT-ban Eren? Hogy konkrét cél nélkül nem tud átváltozni?
De amúgy is, honnan jött erre rá? Random hasba szúrja magát, mert rájött a titokra. De honnan?!

diamondfox P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Csak sikerült valami összefüggő sztorit összehozni! De mivel már csak egyetlen kötet van hátra szinte biztos, hogy túl összecsapott lesz. Miért nem lehetett ezt jobban (több kötetben) kidolgozni? Van benne lehetőség és szerintem igény is lett volna rá – kár érte.
Egyébként Mido annyit sír, hogy átáztak a lapjaim, Bania meg most már nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy pontosan mi lehet erre se lesz normális magyarázat, mi?!.

Nympha17 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Haladunk,a kis részletek végre összeálltak egy nagy egészé, Baniaról pedig végre kiderült, hogy nem akárki.
Új kedvenc: beszélő kard. Ilyennel még nem találkoztam és piszkosul tetszik az ötlet, egy életre megjegyeztem :D

2 hozzászólás
Chris>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Az előző rész ugyan egy picit gyengébb volt, de a negyedik kötet újra hozta mindazt, amiért az elején megszerettem a sorozatot, sőt, még annél egy kicsivel többet is. Nagyjából ugyanazt tudom elmondani, mint korábban: a rajzok gyönyörűek, kifejezőek, élettel teli az egész, viszont – és ez az, ami a több – most már látszik, hogy milyen irányba fog kifutni a sztori. Habár erre már a harmadik kötet legvégén voltak jelek, itt már egyértelmű, hogy nem csak egymást követő kalandokat láthatunk, hanem ezek között nagyobb az összefüggés.

LiaLia>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Végre a több szálon futó történet kezd egy irányba haladni. Egyre inkább feldereng Bania múltja és felrémlik egy az egész világot fenyegető veszély is. Így most már kezd egyre érdekesebb lenni.

Dombi_Petra>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 4.

Ez a kötet is tetszett. Az előzőt elég régen olvastam, ezért pontosan nem tudtam felidézni ama könyv történetét, Ennek ellenére ez is nagyon élvezhető volt, és végre nem húsz különböző szempontból kellet Bania történetét olvasni :)

>!
Fumax, Budapest, 2007
182 oldal · ISBN: 9789638760685

A sorozat következő kötete

Bania, a pokoli futár sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joun In-Van: Árnybíró 12.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.