Bania, ​a pokoli futár 3. (Bania, a pokoli futár 3.) 39 csillagozás

Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Bania, a feltartóztathatatlan futár egy szent templom szívében zajló, kaotikus küzdelem közepén találja magát. Elszántan indul útnak három Hohwe-béli lovag kíséretében, hogy titokzatos küldeményt juttasson el a börtön mélyén raboskodó Jiahn szerzetesnek. Útja bármikor halálcsapdának bizonyulhat, ám céljától annak ellenére sem tántoríthatja el semmi, hogy közben a vérszomjas torreneken kell keresztülverekednie magát! Eközben Kong olyan csávába kerül, amelyből talán még Bania ügyessége sem rántja ki. Egy elrabolt kislány nyomába eredve Kong mindent (futártáskájának szigorúan bizalmas tartalmát is beleértve) kockára tesz azért, hogy kiszabadítsa őt.
Kim Young-Oh legújabb, fordulatokban gazdag történetét ezúttal is izgalmas csaták, kegyetlen gonosztevők, borzalmas szörnyek és csípős humorú párbeszédek tarkítják.

>!
Fumax, Budapest, 2007
184 oldal · ISBN: 9789638760623

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dorka50 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Amilyen vicces volt az első pár oldal, olyan brutális a többi. Nagyon pörögtek az események, jó rész volt nagyon. De hogy az a gusztustalan óriás megevett egy kutyulit… Az egy kicsit sok volt. A végét nem értettem. Lehet kiderül miért pokoli futár a címe??

Janus>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Úgy rémlik, ez a kedvencem a háromból. Az első kettő egy kellemes kis kaland-novellás történet, a negyedik-ötödik számomra mindig is felejthető volt (majd újraolvasáskor kiderül), de ezt először is és azóta is imádom.
A fő cselekményszál itt indul el. Nagyon jópofa volt az elején, ahogyan Bania folyton megmenti a három lovag s*ggét, de az én kedvencem a második történetszál volt, Midoval. Mido néha piszok idegesítő volt, de még mindig sokkal jobb, mint egyes főbb szerepben lévő nők (rád nézek Mei, aki úgy próbálja felébreszteni a főszereplőt, hogy kis híján megöli).
Bania még mindig iszonyúan szerethető és érdekes szereplő és a múltjáról is kezdenek kiderülni a dolgok… illetve nem, még kb semmi sem derült ki a múltjából, de már kapunk infómorzsákat. Vagy cseppeket.
És Kong is a jobb szereplők között van.

Nympha17 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Ismét remek történetek.
A szerezeteses nagyon tetszett, nem számítottam ilyen végeredményre.
Kong szerintem jófej volt, de kislánytól kész voltam. Kicsit hamarabb is aktivizálódhatott volna…
Bania nagyon menő volt. Vajon mit titkol? :O
Kedves koreai szerző, átérzem a problémád, jómagam is úgy érzem, hogy időhiányban szenvedek.

diamondfox P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Sajnos egy az egyben elengedte a ragasztás, ahogy kinyitottam ezt a csodát, szóval le kell vonnom fiúk egy fél csillagot. Még egyet meg azért, mert miért kell minden gonosznak egy gusztustalan óriás disznónak lennie? spoiler
Viszont! A végén megcsillant a remény, hogy talán, de csak talán kiderül, hogy miért is Bania a főszereplőnk (vagymi). Kong idegesítő egyébként, de ez a természetesen kisgyerek utálatomból ered szerintem.

Dombi_Petra>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Igazából ehhez sem tudok több mindent hozzáfűzni, mint az előzőekhez. Tetszett. Izgalmas volt, várom a folytatást:)

LiaLia>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Továbbra is a harcoké a főszerep. A humor itt jól jön, mert a torrentek elég ocsmány népség. Kezdek reménykedni, hogy valami markánsabb történetszál is csak alakul, mert a kaszabolás során ez eddig haloványan van meg. A kötet végére mintha felvillanna, hogy Baniában más is rejtőzik, mint amit eddig láthattunk tőle.

Chris>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.

Az előző kaland lezárult és egy újabb vette kezdetét. Az előzőektől eltérően most nem kapjam meg az öt csillagot, mert kicsit gyengébbnek éreztem, főleg az első felét. A rajzolást továbbra is gyönyörű, de a világ már nem tud annyira lenyűgözni, mint az elején, mintha kezdene picit kifogyni az erő a történetből. A második rész (Mido szála) viszony izgalmas fejleményeket hozott, kíváncsi leszek, milyen irányba halad ezután a sztori.


A sorozat következő kötete

Bania, a pokoli futár sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joun In-Van: Árnybíró 12.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.