Bania, ​a pokoli futár 2. (Bania, a pokoli futár 2.) 46 csillagozás

Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

A fiatal Kongot nagy fontosságú küldetéssel bízzák meg, Bania pedig elhatározza: kiszabadítja Meit elrablói fogságából, és a szörnyek ellen szörnyek segítségével veszi fel a küzdelmet! A Gaya Sivatagi Postahivatal futárai egyetlen elvet ismernek: „Gyorsan. Precízen. Megbízhatóan.” Baniát, a társaság leglököttebb és legügyesebb tagját semmi sem akadályozhatja meg küldetése teljesítésében: legyen szó akár ritka műtárgyak kézbesítéséről, akár arról, hogy egy elveszett fiút visszavigyen édesanyjához – ő már száguld is háború sújtotta sivatagokon, titokzatos erdőkön át, és ügyessége, testi adottságai, merészsége és humora segítségével bármi áron célba ér!

>!
Fumax, Budapest, 2007
188 oldal · ISBN: 9789638760609 · Fordította: Puller István · Illusztrálta: Kim Young-Oh

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dorka50 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Hasonló az első részhez. Véres nagyon, de van benne humor is. Az nagyon tetszik, hogy többféle „küldetés” van így nem nagyon lehet megunni. Elég változatos és mindig úgy van vége, hogy érdekeljen a következő rész…

diamondfox P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Mei menő, bár egy mocskos tsundere a legrosszabb fajtából – ha nem viszi túlzásba, akkor egye-fene, meg fogom szeretni. Aztán ez a rengeteg kutya…? Nem értem :D Annyira sablonos volt ez a Cukis rész nekem, kicsit fájt – de jót röhögtem azért rajta. Jó, hogy a sok vér mellett megfér a humor is. Csak egyelőre nem látok semmilyen történetet, amiről szólna ez az egész. Csak pár kalandot fog elmesélni amúgy is?

Janus>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Jobban tetszett, mint az első, pedig nagyon úgy emlékeztem, hogy az első jobb volt. A kis novellák nagyon érdekesek, Bania nagyon szerethető főhős, de az összes többi karakter borzasztó. Mei a legrosszabb. Általában a shounen írók (vicces egy koreai képregényt shounennek hívni, de én mégis így teszek… mert megtehetem) nem szeretik normálisan megírni a női karaktereiket (tisztelet a kivételnek, mindig tisztelet a kivételnek!), és ez itt is így van, ugyanis Mei idegesítő, és átlagos, leszámítva, hogy sokkal önzőbb, mint a többi női shounen karakter, de hál' Istennek alig szerepel (ez az utolsó kötete asszem, amiben benne van).
Összességében jó kis sorozat ez a Bania.

Dombi_Petra>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Ez a kötet is tetszett. Az első résznél jobb volt. Több történés, izgalom volt benne :)

Nympha17 P>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Imádom Bania humorát, és hogy közben tökéletesen megfér mellette a komoly a történet.
A szerző ajánlása a végén nagyon tetszett :)

Lilla_Miko>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Ez a kötet nagyon tetszett. Lehet, hogy az aznapi hírek miatt, meg úgy minden összejött, de Bania szövegén majdnem felnevettem a vonaton. A humor mellett persze volt benne dráma is. A borítótól viszont frászt kaptam, sajnos nekem nagyon nem tetszik. Maga a történet érdekes, érdemes elolvasni.

BBetti86 >!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Sajnos az első rész nincs meg, így az első pár fejezet nekem kicsit lógott a levegőbe. Bania megmenti Mei-t, aki gondolom egy másik futár, miközben a küldetést is be kell fejezni. Annak ellenére, hogy az elejét nem ismertem, kalandos, szórakoztató. Ha az eleje hiánya miatt volt is bajom vele, a karaktereket megfogta.

Majd jött a medál kiszállítása, anyától az elidegenedett fiának. Rablók, küzdelmek és meglepő, de elég drámai befejezés. Itt már láttam, milyen, amikor az egész történet adott. Kalandos, izgalmas, mindig van valamennyi harc és humor. Bania beszólás gyáros, sok tekintetben titpikus 'menő srác', de mellette nagyon nagy szíve van és stabil értékrendje. Abszolút tudtam kedvelni, és drukkolni neki végig.

Zárásul még elkezdődött szerzetesekkel operáló történet, de annak csak az első fejezete van itt. A Tarot Cafe is ugyanezzel a módszerrel operál: egy kötetben van az előző részt befejező sztori, egy kerek történet és elkezd egy újabbat. Érzem benne az üzleti érzéket, hogy a következő részre is becsábítsák az olvasót.

A történetek tehát jópofák, harccal és humorral, némi drámát sem nélkülözve. Képregény, nagy lelki árnyalás nincs, de Bania szerethető karakter, hős alkat.
Ami hiányzott: némi világépítés. Fantasy környezet, vagy posztapokaliptikus? Lehet, hogy a hiányzó 1. kötetben a válasz, ebből nem jöttem rá.

A grafika is tetszett. Bania kevésbé lányos fiú, itt azért nem okozott nehézséget eldönteni, hogy melyik szereplő Mei, megyik Bania. Dinamikus, követhető, a figurák is rendben. A kötet eleji pár színes kép persze jobban tetszett, de ez fekete-fehér képregény különben. Ezt különben kicsit sajnálom is, nekem színesben jobban tetszenek.

De a sztori jó, tetszik a humora, majd olvasom tovább.

LiaLia>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Folytatódnak az emberi és egyéb szörnyekkel a harcok. „Az anyai kérés” fejezetei, főleg a vége megrendítő. A kötet utolsó fejezete elég érdekes és misztikus történetbe kezd, kíváncsi vagyok mi a folytatás. A tevék még mindig nagyon jók :-)

Viichaan>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Mi a titka a Bania-nak? Egyszerre halálosan komoly, de mellette a humorral oldja a feszültséget. Nagyon részletesen van ábrázolva minden és így még élethűbbé teszi a történetet.

Chris>!
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 2.

Alapvetően az első rész jobban tetszett, de csak azért, mert már régen olvastam mangát/manhwát, így majdhogynem az újdonság erejével hatott. Ugyanakkor ez a kötet hozza az előző kötet színvonalát: ugyanannyira pörgős, véres és vicces, a rajzok pedig továbbra is gyönyörűek és roppant kifejezőek. Azt hittem, hogy lesz egy történetszál, ami az öt köteten fog átívelni, de úgy látszik, tévedtem, mert az előzőben megkezdett kalandnak most a végére értünk, kaptunk egy újabbat (amit le is zárt az alkotó), és kezdetét vette egy harmadik is. Így tehát, valószűleg nagyobb etapokból fog állni a sorozat, bár az is lehet, hogy ez a sok szál egyszer csak összefut majd.


A sorozat következő kötete

Bania, a pokoli futár sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joun In-Van: Árnybíró 12.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.