Isten ​hajói 16 csillagozás

Kim Lancehagen: Isten hajói

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A galaxist immár egyetlen hatalom uralja: a könyörtelen egyházi rendre épülő Mennyei Jeruzsálem. Őszentsége jól felszerelt csillagflottákkal és keresztes seregekkel tartja fenn az emberlakta világok törékeny rendjét, minden erőforrást a Szent Küldetésekre fordítva. Ezek célja, megtalálni a Földön másodszor is megjelenő, majd nyomtalanul eltűnő teremtményt, aki Megváltónak nevezi magát, és az általa írt Könyvet, mely remélhetően választ ad az emberiség valamennyi égető kérdésére. Történetünk hőse egyik nap még sötét múltjával háta mögött készül pappá avatására, s másnap már egy titkos expedíció parancsnokaként, Őszentsége hadihajójának fedélzetén száguld a galaxis pereme felé, ahol egy csaknem lakatlan, elszigetelt bolygón kell kibogoznia az ott történt rejtélyes események szálait. Az út odáig azonban számos meglepetést tartogat, csakúgy, mint az idegen planéta, melynek felszínén egyetlen építmény tornyosul, egy ismeretlen civilizáció által emelt gigászi piramis.

Eredeti megjelenés éve: 2001

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Science Fiction Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2001
490 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639346292

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

pwz I>!
Kim Lancehagen: Isten hajói

Nem egy Hyperion-Endymion, vagy éppen Helliconia de van benne „kraft”.
Szeretem az ilyen sötétre festett világokat, pláne, ha a vallás adja hozzá a „legsötétebb tónust” :D! Sok helyről építkezik az író, úgy mint Lucas a Csillagok háborúja-nál, de egy idő után elfelejtettem – vagy kikapcsoltam – mindezt, mert elkezdett érdekelni a történet. Az előzmény egy Zsoldos-díjas novella volt, a Bálnaraj a Crassus felett, amit az író ebben a művében és az el nem készült folytatás(ok)ban fejtett (volna) ki bővebben. Megmondom őszintén, engem érdekelne, hogy hogyan gondolta a Gothic Space folytatását az író, Bán János (aka Kim Lancehagen, Bán Mór, vagy éppen Gran Goa). Szeretném tudni, hogy mi van a Könyv-ben és kik a még hiányzó tanítványok. Egy tippem már van! ;) Meg mi is történt pontosan Krisztus második eljövetelekor! Ez nem rossz folytatási alap, ebből még bármi kijöhet, mint ahogy a könyvben felvonultatott további ötletekben is van ráció! Kíváncsi lettem, na! :D

A könyv végén van egy Gothic Space-sorrend, ami így néz ki:
Bálnaraj a Crassus felett (novella, megjelent a Holtak galaxisa antológiában)
Isten hajói – vagyis ez a könyv :)
A Hét Csillag tengere (előkészületben)
Isten serege (előkészületben)

Közben @Razor jelezte, hogy azóta elkészült egy 2001-ben még nem említett másik novella is:
A génkupec (megjelent A jég birodalma c. 2002-es Cherubion antológiában)

Az eddig elkészült két novella és az egy szem regény egyaránt Kim Lancehagen munkája. A Hunyadi-sorozat érthető módon most elsőbbséget élvez, ami nem baj! :) Majd csak eljön ennek az „univerzumnak” is az ideje!
Egyébként szerencsém van, mert az író most Egerben dolgozik, szerintem ha összeakadok vele, meg is kérdezem! :D

P.s.: Esetleg ha valaki tud még néhány „kóbor” Gothic Space novelláról, ne fogja vissza magát! Szóljon! :D

>!
Cherubion, Debrecen, 2001
490 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639346292
20 hozzászólás
petamas P>!
Kim Lancehagen: Isten hajói

Tetszik ez a sötét hangulatú Gothic Space univerzum, kár, hogy csak ez a regény és két novella (Bálnaraj a Crassus felett, A génkupec) jelent meg eddig. A hangulat kicsit a Warhammer 40k világára emlékeztet, de azért bőven van egyedi vonása is. (Az alaphelyzet szerint Krisztus Második Eljövetele után az addig marakodó nemzetbirodalmak a Mennyei Jeruzsálemben egyesülnek, és minden erőforrásukat a Megváltó által írt Könyv felkutatására fordítják. )

A karakterek (főleg Júda) érdekesek, a rejtélyek (Ki lehet Júda harmadik „utasa”? Mi van az óceán mélyén? Mi a Fekete Ember célja? Kicsoda volt Júda valaha? Mi történt Azáellel?) végig fenntartják a figyelmet. Sajnos azonban a szerző egyértelműen két kötetre tervezett a történettel, ám a második, Isten seregei című regény nem jelent meg, így kérdéseinkre javarészt nem kapunk válasz az Isten hajói végén.

Jócskán vannak anakronisztikus momentumok a regényben: az űrhajóknak például vitorlájuk van, a birodalom energiaszükségletét pedig űrbálnavadászatból elégítik ki. Az űrcsaták is erősen tengeri csatákra emlékeztetnek. Normál esetben az ilyesmi zavarna, de a hangulat könnyedén elviszi a hátán a sztorit.

Mindenkinek ajánlom ezt a regényt, és reméljük, hogy ugyan a kiadó lelőtte a Gothic Space univerzumot, ám a szerző még visszatér a Kárpáthia világából legalább egy könyv erejéig.

Allegra>!
Kim Lancehagen: Isten hajói

Sötét , misztikummal teli világ tárul elénk ahol a keresztények uralják és irányítják az ismert világegyetemet. Megjelenik itt minden ami a sötét középkorra is jellemző volt: inkvizíció ,boszorkány égetés, keresztes hadjáratok-csak itt a lovagok paripák helyett vitorlás űrhajókon terjesztik Isten igéjét a hitetlenek között.
A történet gerincét a Könyv felkutatása adja, amit a Megváltó írt második eljövetelekor. Minden erőforrást ennek a kutatásnak rendelnek alá.
A főszereplő Júda érdekes személyiség, sötét és titokzatos múlttal. Számomra érdekes volt hogy ő alapvetően nem hívő ember, nem hisz vakon az egyházban- az ő hite hogy a Könyv megadja a választ a kérdéseire és a kétségeire.
Ebben a világban amikor a papok kvázi megoldották a halhatatlanságot maguk számára felmerül a kérdés kicsoda Júda valójában? És Noé? Ki a titokzatos harmadik? Kik a tanítványok? És vajon mi van a Könyvben? Sajnos folytatás híján egyenlőre ezek a kérdések megválaszolás nélkül maradnak.
Nem könnyű olvasmány. De ajánlom. Ne riasszon meg senkit a vallási témája. egyedi, különleges világot tár elénk az író.

Khadris>!
Kim Lancehagen: Isten hajói

Nehéz, sötét, véres könyv, de a történet egyedi, és a sötét középkorra hajazó, inkvizícióval, keresztes hadjáratokkal zsúfolt, vallásos világ szépen kidolgozott.Tetszett Krisztus második eljövetele és a bálnák ötlete, nagyon jól kivitelezett a régies nyelvezet, és a történetvezetés. A karakterek mind mentális problémákkal küzdenek, a főszereplő folyton súlyosan sebesült, vagy brutális műtétekből lábadozik, sokszor elvette a kedvemet az olvasástól a sok csonkítás, a torzszülöttek. Csak erős idegzetűeknek ajánlom, nekik viszont kifejezetten, mert a nyomasztó, sötét keresztény világ ábrázolása egyedi, és az író mindvégig semleges tud maradni, miközben a könyv is jól meg van írva. Nekem ez más túl sok volt, túl véres, és nem tudtam megbarátkozni a karakterekkel, a motivációjukkal és a világnézetükkel, de érdekes élmény volt.

PozAko>!
Kim Lancehagen: Isten hajói

Számomra új univerzum, kifejezetten eredeti keretekkel.

Noro>!
Kim Lancehagen: Isten hajói

Kicsit bizarr, és nagyon vontatott, de azért nem bántam volna, ha a folytatás is megjelenik. Igaz, én mindig is kedveltem az anakronizmusokat, a modern technika – régies kultúra kombinációkat. Ha az író kihúzza a felesleget (sokat), akár egy vaskos kötetben is be lehetett volna fejezni.


Népszerű idézetek

pwz I>!

Itt ülök, a semmi peremén, lábaimmal a végtelen felett kalimpálok, kezemben a Könyvvel, és bámulok magam elé.
Előttem a világ vége.
A semmi.
És minden, ami azon túl kezdődik…

9. oldal, PROLÓGUS.

pwz I>!

Vagyok, akit neveznek Leonardnak, a szentnek, aki először hozta a hírt a megváltó második eljöveteléről. Vagyok a szent, aki először látta őt mindünk közül, s aki először tért meg Krisztus hitébe. Vagyok a szent és a gyilkos, vagyok, aki nem él, de akinek hallhatatlan lelke örökké lángol érette. Vagyok a hitetlen, aki hirdetem az ő visszatértét. Vagyok az első. És vagyok a boldog, hisz' követnek mind az emberek.

345-346. oldal A BAZILIKA, 2. A labirintus


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Lucy
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 373 XL
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Ellenállók
Dan Simmons: Hyperion
Brandon Hackett: Xeno
Gabriel Wolf: A halhatatlanság hullámhosszán
Frank Herbert: Frank Herbert teljes science fiction univerzuma 1.
Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv
Brandon Hackett: Eldobható testek