A ​hetedik hadúr (Dark Space 2.) (Trandark ciklus 2.) 6 csillagozás

Kim Lancehagen: A hetedik hadúr

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gigantikus ​űrbirodalmak, terjeszkedő nagyhatalmak között dúl a háború. A Földről kirajzott nemzetek már megvetették lábukat a galaxis különböző részein, s a csillagok között folytatják ősi vetélkedésüket az új területek meghódításáért és a nyersanyagok kiaknázásáért. Egy agresszív, idegen faj megjelenése azonban felborítja a kényes hatalmi egyensúlyt. A kathar hordaszövetség sorozatos csapásai nyomán szétszórta az erőit szétforgácsoló emberiség flottáit, és uralma alá hajtotta a Földet és az emberlakta világok sokaságát. A külső övezetbe kiszoruló birodalmak azonban ezek ellenére sem képesek egyesíteni seregeiket, s továbbra is egymást gyengítve igyekeznek biztosítani elsőségüket.

A kathar-briton határ mentén sötét árnyak gyülekeznek. A háború elkerülhetetlennek látszik, de egyelőre homály fedi a mozgásba lendülő hatalmak valós céljait.
Mit rejt a Trandark óceánjából kimagasló Kastély mélye? Miféle kapu megszerzéséért indulnak harcba a hordaszövetség flottái?
(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Cherubion, Debrecen, 2002
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346616

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Leonidas>!
Kim Lancehagen: A hetedik hadúr

Lendületes, rengeteg csatával tarkított regényt vártam. E téren nem is csalódtam, mert a csaták izgalmasak és kellően véresek.
Sajnos több mindennel nem voltam elégedett. Először is az élőhalottak szerepeltetése nem igazán nyerte el a tetszésem. Főleg olyan zombiké, amik vadászpilóták, szabadságra vágyók és a Holtak Hercegét keresik, aki majd eljön és a vezetőjük lesz. Fantasyben még elmenne(ott se nagyon), de sci-fi regényben már nagyon zavaró.
A szereplők cselekedetei, valamint a gondolataik leírásával is gondok voltak. Többször olyan érzésem volt, mintha az író egyszerűen kifogyott volna az ötletekből.
A párbeszédek színvonala sem az igazi. A szereplők közötti konfliktusok néha kifejezetten nevetségesen hatottak.
Többet vártam egy Zsoldos Péter-díjas írótól. Tehetséges író, de bőven van még mit csiszolni a tudásán.

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Dark Space sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Orson Scott Card: Végjáték
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Kathleen O'Malley – A. C. Crispin: Feltámad a Halál
John Scalzi: Vének háborúja
Jack Campbell: Vakmerő
David Guymer: Dorn utolsó fia
Joe Haldeman: Örök háború
Michael A. Stackpole: Elveszett sors
John Scalzi: Pusztító tűz
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett