Kötődés (Connections 1.) 100 csillagozás

Kim Karr: Kötődés

Végre magyarul is olvasható Kim Karr nagysikerű sorozata, a Connections!

Dahlia London lelkét apró darabokra törte egy kegyetlen tragédia. Úgy érzi, a szerelmével együtt a boldogságtól is búcsút kellett vennie. Örökre.

Hiába telnek az évek, a szomorúságot nem tudja maga mögött hagyni. Ám amikor megbízzák, hogy készítsen interjút River Wilde-dal, a The Wilde Ones zenekar frontemberével, akiért egy régi, véletlen találkozásuk óta titkon rajong, mindketten lángra gyúlnak. Minél több időt töltenek együtt, annál jobban elmélyül a kapcsolatuk. Dahlia végre elhiszi, hogy megtalálta a lelki társát.

A gyász és a folyton kísértő múlt azonban ismét a felszínre tör. Vajon elkezdődhet-e így kettejük közös jövője? Vagy az élet még tartogat elképzelhetetlen fordulatokat?

A sorozat különös történettel indul, tele fájdalmasan felkavaró és lüktetőn izgalmas dallamokkal, akárcsak az a kétarcú zenei világ, amelynek kulisszái mögé bepillanthat az olvasó.

Kim Karr: Connected

Eredeti mű

>!
WOW, 2015
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631219968 · Fordította: Dudás Éva

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dahlia London · River Wilde


Kedvencelte 9

Most olvassa 7

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kim Karr: Kötődés

Egy kicsit csalódott vagyok. Szerettem volna egy rocksztáros lávsztorit, de ez egyáltalán nem az volt. River Wild (vad folyó XD) igazi álompasi, egy rockbanda énekese. Sajnos egyetlen koncertjére sem visz el az írónő, csak beszél róla, meg egy csomó híres számról, hogy zsong tőle a fejem. Pedig jól indult a könyv. Dahlia gyászol, majd újra megtalálja a boldogságot River mellett. Ennyi. De egyrészt túl lett a végére bonyolítva, másrészt meg Riverrel túl gyorsan haladtak. Az erotikus romantika kedvelői viszont megnyalhatják mind a tíz ujjukat a sok ágyjelenet miatt. Igazából az több volt benne, mint igazi történés. Van folytatás, amit remélem nem fog elszúrni az írónő.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Kim Karr: Kötődés

Vesszek meg, de nekem ez komolyan bejött! Szeretem a rocksztárokról szóló történeteket és bevallom, furdalt a kíváncsiság, hogy mitől van ennyire alulértékelve ez a könyv. Ahogy sejtettem, méltatlanul. Megehet, hogy a közepén egy kicsit lelassul a történet, egyes jelenetek feleslegesen el vannak nyújtva. Emiatt sem jutott azonos mennyiségű idő pl. a karakterek fejlődésére (alig) romantikára(so-so), erotikus jelenetekre (talán több is, mint indokolt), viszont a szereplők rendben vannak, a vége pedig erős függővég.
River Wilde egy igazi ááááálom’ külsőre, belsőre egyaránt. Ugyan 1:1000000-hoz hogy a való életben valaki egy ilyen pasit kifogjon, de ő is csak igazolja azt az állítást, hogy a legjobb pasik sajnos csak a könyvben léteznek. A hősnő, Dahlia szintén egy normális, szerethető lány, aki jól kezeli azt a súlyos tragédiát, amit meg kellett tapasztalnia. Nem is egyszer. Nem terhelte azzal az olvasót, hogy magát sajnáltatja, nyávogott volna, hanem inkább megpróbált túllépni ezen a szörnyű tragédián. Ráadásul hatalmasat nőtt a szememben annál a bizonyos pontnál, amikor spoiler Szerintem ezt is eléggé ügyesen kivitelezte az írónő, ügyesen bánt a cselekmény idejével. Ben naplója meglepett. Éreztem, hogy van egy titok, amit nem teljesen tárt fel az írónő, amit a végére tartogat, mert az meghökkentő lesz. Hát’ engem alaposan meglepett.

2 hozzászólás
Szami81>!
Kim Karr: Kötődés

Húha, mivel is kezdjem… Az elején azt gondoltam: hát ez a könyv tök jó, csajok, miről beszéltek?? Akkora fantázia volt benne, tényleg nagyon tetszett.
…csakhát azután tovább olvastam.

A késleltetett insta-love után 150 oldalnyi romantikus nyáladzás és totálisan lapos, kémia-mentes szex következett. Aztán kb 2 oldalnyi bénácska bonyodalom után még 100 oldalnyi romantikus nyáladzás és totálisan lapos, kémia-mentes szex. Az első pár oldalon még éreztem a kapcsolatot köztük, aztán valahogy…

A pasi szókincse…ehh, inkább idézek:
„Annyira szép vagy!” (ez így szó szerint 3x), „Hihetetlenül szép vagy” „k*rvára gyönyörű vagy” „mondtam már, milyen gyönyörű vagy ma?” „olyan rohadtul gyönyörű vagy” „gyönyörű vagy” „annyira gyönyörű vagy!” – oké, oké értettem, mindenki gyönyörű, tökéletes ésatöbbi, csak könyörgöm, haladjunk mááár! de nem…

A fő probléma a könyvvel – hogy kb 250 oldalon keresztül nem történik benne SEMMI!
Amúgy szerintem az eredeti pucérkodós borító jobban passzol hozzá, mint ez a komoly, szürke.

A másik bajom, hogy kicsit fura volt a nyelvezet, úgyhogy nem igazán lehetett belemerülni a romantikus erotikus részekbe sem. „a nemi szervemet az övéhez igazítom” „ameddig csak tudja, szívja mindkét mellemet, egyiket a másik után, mintha az élete múlna rajta.” ehh..elképzelted? mert én sajnos igen…

A fordítás esetlensége is több helyütt zavart – pl: „enyhe pezsdülést éreztem a testemben, ami megakadályozta, hogy kimocorogjak a karjából” „úgy hangzik, hogy nagyszerű nő volt” – ki beszél így, könyörgöm?!

Aztán meg itt van ez a meglett férfi, rock-isten, vagymi, a főhősnőnk meg hogy szólítja szerencsétlent? „te butus” Egész pontosan 9x. Wááááá!!!

De a legidegesítőbb tudjátok mi? Az, hogy mégis szeretném tudni a történet végét!!
Basszus…

10 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Kim Karr: Kötődés

Összességében nekem tetszett.
Kicsit hiányoltam a banda életének, próbáinak, fellépéseinek részletesebb bemutatását, de River-Dhalia kapcsolatának, szerelmének alakulása nagyon tetszett.
És az, hogy Kellan Kyle-ról, mégha említés szintjén is, de olvashattam, nagy öröm volt. újra kellene már olvasnom azt a sorozatot is ;)
Nagyon várom a folytatást ilyen függővég után!

9 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Kim Karr: Kötődés

Ez a könyv abszolút neked való, ha :

– nem szereted a karakterábrázolást
Lássuk el a szereplőt 1-2 tulajdonsággal, oszt'jól van!
– szereted az instant szerelmet
Egy tizedmásodperc alatt szerelembe esünk, és nyáladzunk, mint pici babu fogzás közben.
– kedveled,ha nincsenek fordulatok egy regényben
Esküszöm, volt benne kábé 10 oldal cselekmény, a többi csak töltelék volt, hogy kijöjjön valahogy az a 300 oldal…
– imádod a rengeteg ágytornát
Mint a nyulak, de komolyan. Így – úgy, itt – ott – amott, unalmukban, békülés gyanánt, 10 oldalanként.
– nem tartod fontosnak a változatos szókincset
Így szépségem, úgy szépségem, te butus OMG észatöbbi.
– nem vagy kíváncsi a főszereplő együttesére
Komolyan, a zenéről SEMMI… Egy rövid koncertrészlet az elején és finító… Nanemár…
Csak utaltak zeneszàmokra… Most ez szól a rádióban, most erre spoiler… Egyszer – egyszer volt gitár, mert néha eszébe jutott a srácnak, hogy igazából zenész és nem főállású lepedőakrobata.
– megelégszel a Romana füzet mennyiségű krimiszállal
Itt földhöz csaptam szegény könyvet. Erőltetett volt, nagyon, nagyon, de nagyon…. És természetesen ezt is lezavarták 10 oldalban, hogy maradjon még lap a kufircra.

És megemlíteném még a függővéget… Istenemre mondom, azt minek kellett beleerőszakolni????

Borzalom borzalom hátán 2.0

16 hozzászólás
agi89>!
Kim Karr: Kötődés

Ó. Te. Jó. Ég! Mi a franc történt itt!? o.O
Wooow leesett az állam, még próbálom felszedni…

Komolyan mondom nem értem miért van ennyire alul értékelve. Ez egy elképesztően jó történet, én hihetetlen mód élveztem. Bizsergett, kattogott folyamatosan az agyam hátulja hogy mi hogy lesz. DE EZT ÁLMOMBA SE HITTEM VOLNA!

Imádtam, repült is a kedvenceim közé. Ja és rohadt boldog vagyok, hogy ez a könyv is az enyém.

Úristen hol van már a folytatás??? Édes drága @WOW_Kiadó ugye nem hagytok sokáig kétségek közt vergődni? Légysziiiiiiiiii! ♥

P.S. I ♥ River

>!
WOW, 2015
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631219968 · Fordította: Dudás Éva
kocybaba P>!
Kim Karr: Kötődés

Gondban vagyok ezzel a könyvvel, mert az alapja, ahogy kezdődött és ami felé tart az mind tetszett, viszont ami aközött volt, az kevésbe. Rendben volt részemről a szerelem első látásra, a vonzás River és Dahlia között, a sok erotikus jelenet is, csak éppen utóbbinak ennyiszer nem éreztem szükségességét. Hiányzott valamilyen (igazi) bonyodalom, valami, amitől nem tűntek volna feleslegesnek egyes részek, valamint River és zenekara kapcsán több jelenet. Persze River karaktere imádnivaló, ugyanis tipikusan az a pasi, aki csak az efféle történetekben létezik, és külön öröm volt, hogy pár fejezet az ő szemszögéből íródott. Mellette Dahlia gyásza, vesztesége is átjött, majd ahogy lassan kikecmereg a gödörből, de kevesebb ’butuskámmal’ beértem volna. Valamint annyira jó lett volna, ha szerelmi és krimi szál jobban össze van fésülve… Végül úgy lett 4*, hogy inkább a szívemre hallgattam, mint az eszemre.

loveQhuay>!
Kim Karr: Kötődés

Nem hiszem el, hogy ennyire szörnyű volt.
Szép diagramot lehetne erről csinálni, mivel az eleje jól indult, aztán folyamatos mélyrepülés következett.

Nem szeretem az időbeli ugrásokat, amikor másból nem áll az egész könyv mint „2 hét múlva” "5 év múlva" „27977 másodperc múlva”. De ezen még úgy ahogy túl tudnék lépni, de akkor kapunk egy értelmetlen sztorit olyan szereplőkkel akikben semmi nincs. Üresek. Mást nem tudok rájuk mondani, mert tényleg azok! Pedig egy igazán jó történetet is ki lehetett volna hozni belőle, mert adva volt egy híres rock sztár /és ez idegesített a legjobban, hogy nem lettek kihasználva az ezzel adott szituációk!!!/ és egy lány aki spoiler.

Amit a leginkább nem értettem, hogy mikor és hogyan szerettek egymásba. Mert a következők történtek, kb oldalanként 29283× : „olyan gyönyörű vagy” "olyan szép vagy" „szexi vagy” és hasonlók, vagy neeeem, csak ezeket ismételte. De várjunk csak! Nem is ez verte ki a biztosítékot. Neeeem! Te butus. Esküszöm a falat kapartam ahányszor Dahlia azt mondta Rivernek, hogy butus. Brrr.

A folyamatos zenei utalások is egy idő után unalmasak voltak, és szerintem a eddig olvasott összes könyveimben nem említettek összesen annyi számot, mint amit ebben a könyvben! Persze a fejezetek címének jók voltak az adott dalok, de szerintem ennyivel bőven elég lett volna elintézni.
Főleg tekintve, hogy River kb egyszer sem lépett fel és adott koncertet vagy akármit az egész könyv alatt eltekintve a kezdő jelenettől, de az sem tartott sokáig

A krimi szál egyenesen nevetséges. Pedig ebből is tök jó sztorit lehetett volna csinálni. Persze a végére muszáj volt beszúrni pár jegyzetet, hogy a krimi is érvényesüljön és tűkön ülve várjuk a folytatást, amiben kiderül valami….

És még valami: utálom a felesleges ágyjeleneteket, és az olyan kapcsolatokat amiben semmi mélység, és semmi érzelem nem jön át. Nem mondom, hogy rengetegszer feküdtek össze, de bőven sokkal többször mint ami a történet szempontjából fontos lett volna.

Sajnálom, mert nagyon jó is lehetett volna. És a hangsúly a volnán van.

Amúgy a borító nagyon tetszik! És imádtam, hogy megemlítették Kellan Kyle-t *-* még ha csak két mondat erejéig is.

8 hozzászólás
Sippancs P>!
Kim Karr: Kötődés

Győztem, győztem, győztem! Nehezen, de azért sikerült elolvasni.
Kár érte, de a könyv elejét leszámítva maga az unalom.

12 hozzászólás
l_moni>!
Kim Karr: Kötődés

Oké, nem érdemel 5 csillagot, de olyan lehúzást sem amit itt kapott a molyon.
Dahlia és River jók együtt :) Megvan a kémia, a teljes összhang. Ellenállhatatlan vonzalom első pillantásra. Szép volt Dahliatól, hogy nem engedett a vonzásnak és tisztességes maradt a párjához.
Sajnálatos ami vele történt. A halál mindig csak azoknak fáj, akik itt maradnak. Megértem az érzéseit, azt, hogy nehezen lép tovább.
Riveről sajnos nem sokat tudhattunk meg, egy vonzó pasi aki nagyon de nagyon tud szeretni. Aki mindent megtesz, hogy a nő akihez kötődik boldog legyen és újra önfeledten nevessen.
Nagyon drukkolok nekik.
A vége, na az függővég és én nagyon de nagyon nem szeretem a függővégeket.
Kedves @WOW kiadó mikor várható a folytatás?

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

WOW_Kiadó KU>!

(…) van valami szép minden egyes sebhelyben, amit hordozunk, nem számít, honnan származnak.

WOW_Kiadó KU>!

– „Álmodj, mintha örökké élnél, és élj úgy, mintha ma meghalnál.”

Naiva P>!

Soha ne engedd bezárulni a szívedet! Hagyd nyitva, engedj be valaki mást!

Naiva P>!

– Kávét vagy teát?
Összehúzom a szemöldökömet, és az ujjammal nagyon is zilált önmagamra mutatok.
– Olyan lánynak látszom, aki reggel teát iszik? – És a hatás kedvéért hozzáteszem: – És, az égre kérlek, ne mondd, hogy te teát iszol!

WOW_Kiadó KU>!

Mi van, ha az „egyszer az életben” megtörténhet kétszer is?

WOW_Kiadó KU>!

Széplány, persze, hogy emlékszem rád. Hogy ne tenném? Felejthetetlen vagy!

Naiva P>!

És hogyan is létezhetne szerelem első látásra, amikor már valaki másba vagy szerelmes?

Naiva P>!

– Ez egyáltalán nem szánalmas. Csodálatos dolog, hogy ugyanazzal az emberrel vagy, és annyira fontos neked valaki, hogy vele akarj túljutni minden sza… kakin, amivel az élet megdobál.

Viktória_Erdei P>!

„Hagyd, hogy begyógyuljon a szíved, és egy napon újra szeretni fogsz. Engedd, hogy valaki szeressen téged. Megérdemled. Emlékezz rá, hogy én mindig itt leszek neked.”

152. oldal, 14. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexa Riley: Mindent bele
Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Penelope Douglas: Nélküled
Kristen Ashley: A titokzatos Ő
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
Vi Keeland: A beosztott