Bright ​Side (angol) (Bright Side 1.) 29 csillagozás

Kim Holden: Bright Side (angol) Kim Holden: Bright Side (angol)

Secrets.
Everyone has one.
Some are bigger than others.
And when secrets are revealed,
Some will heal you …
And some will end you.

Kate Sedgwick’s life has been anything but typical. She’s endured hardship and tragedy, but throughout it all she remains happy and optimistic (there’s a reason her best friend Gus calls her Bright Side). Kate is strong-willed, funny, smart, and musically gifted. She’s also never believed in love. So when Kate leaves San Diego to attend college in the small town of Grant, Minnesota, the last thing she expects is to fall in love with Keller Banks.

They both feel it.
But they each have a reason to fight it.
They each have a secret.

And when secrets are revealed,
Some will heal you …
And some will end you.

>!
Do Epic, 2014
390 oldal · ISBN: 9780991140220
>!
Do Epic, 2014
392 oldal · ASIN: B00LJKT64Q
>!
Do Epic, 2014
466 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780991140237

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kate Sedgwick


Kedvencelte 14

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

This book… was EPIC!

Valami elképesztően magával ragadó volt ez a könyv! Imádtam minden sorát és egyszerűen nem tudtam letenni. Megnevettetett, megmelengette a szívemet, majd azzal a lendülettel össze is törte azt. Már ott gyanakodnom kellett volna, hogy a 'Best „ugly cry” books' listán találtam ezt a könyvet, hogy tényleg szívbemarkoló történet lesz. Mikor megláttam, hogy egy ilyen „béta-verziós” borítójú könyv ennyire kiemelkedően magas pontszámot kapott, már tudtam, hogy el kell olvasnom… (A borítóval kapcsolatban, annyit mondanék, hogy számomra teljesen érthetetlen, mert egy ilyen könyvhöz valami igazán lélegzetelállító borító illene, a történetből kifolyólag talán valami naplementés.)

Annyira jó volt ez a könyv! Hihetetlenül jól eltaláltak a karakterek és imádtam az írónő humorát. Ez a történet magasan kiemelkedik az NA könyvek sorából. Itt is nehéz sorsú lány a főszereplő, sőt annyi kijutott neki az életből, hogy összeszámolni is nehéz a sorscsapások számát, de ő bármilyen nehézséget hoz is élet, mindig igyekszik pozitív maradni, közben meg nagyon kemény lány. Valami elképesztően sokrétű karaktert formált meg az írónő és általa valóban úgy éreztem, hogy igazán lelke van a történetnek. Olvasás közben végig azon gondolkoztam, hogy bárcsak ismerhetnék olyan embert, mint Kate. Nagyon belevaló, humoros, kedves és önzetlen. Azt hiszem az összes eddig olvasott könyvem karaktere közül, ő a kedvenc női főszereplőm…

Az egész könyv olyan volt, mint mikor próbálsz kirakni egy kirakóst, és már ott vannak a kezedben a jó darabkák, de mégsem vagy benne biztos, hogy illeszkedni fog-e oda, ahova gondoltad. A könyv során kapunk csepegtetett információkat, amikből sejtjük, hogy mi lesz a történet végkimenetele, de igazán nem lehetünk benne biztosak, mert csak úgy félvállról megemlített, félszavakat kapunk.

A történet főszereplője Kate (aka Bright Side), aki Californiából Minnesotába költözik, hogy ott kezdje el az egyetemet. Mikor elmegy, nemcsak a szülővárosától, de Gustól a legjobb barátjától is meg kell válnia, aki egész életében a szomszédja volt, és akivel gyerekkoruk óta elválaszthatatlanok voltak. Mindketten ugyanabba a zeneművészeti gimnáziumba jártak, de eléggé máshogy alakult az életük, mert míg Kate hátrahagyva a hegedűzést gyógypedagógusnak készül, addig Gus a rockbandájával LA-ben az első debütáló albumjukon, majd a turnéjukon dolgozik. Rengeteget telefonálnak és Skypolnak és ezek alatt a beszélgetések alatt is a szívemhez nőtt Gus. Sőt igazából az összes szereplőt imádtam! Kate egyik kávészerző túráján ismerkedik meg Kellerrel (de közben az már a történet legelején kiderül, hogy a dögös-rocksztár legjobb baráttal is volt valami, (de szerencsére nincs szerelmi háromszög a könyvben). Hát igen, nem tagadom nagyon szerencsés aki olvassa ezt a könyvet, mert két Super Book Boyfriend -et is kap egyszerre. Nem sok infónk van Kate-ről és itt jön be a képbe a puzzle-ös metaforám. Mert kapunk ici-pici információmorzsákat, amit csak úgy bedobál az írónő beszélgetések vagy monológok közben, de mégsem lehetünk igazán biztosak benne, hogy jól raktuk össze ezeket a darabkákat, egészen a könyv legvégéig. Például így volt ez a főszereplő lány húgával Grace-el, vagy Keller háttértörténetével és főleg Kate-el. spoiler

A könyv lassabban indul be, de ez nem zavart, mert így minden szereplőt elég mélyen megismerhettünk. A történet alakulásáról nem igazán mondhatok spoilerek nélkül semmit, de talán annyit elárulhatok, hogy egyetemen játszódik, nagy szerepe van benne a zenének, nagyon sok mondanivalója van, és hogy a könyv második fele egyszerűen szívettépő. Egyértelműen új kedvencre találtam és aki belekezd ebbe a történetbe, készüljön fel az éjszakába nyúló olvasásra és készítsen be és sok-sok zsepit.
Ja és DO EPIC! :)

p.s.: Most jöttem rá, hogy Gus kapott egy külön könyvet, ami május 20-án jelent meg! Kell! Most! Pronto! :D

Colleen Hoover facebook postja a könyvről:
"Guys, THIS BOOK! Bright Side by Kim Holden.
You. Must. Read. It.
I'm not kidding. I think most of you have already read it, but if you haven't, you're missing out. It's beautiful. Heart-wrenching."

http://veronikasreaderfeeder.com/kim-holden-bright-side…

9 hozzászólás
_Eriii P>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Rettenetesen mérges vagyok, és rettenetesen kivagyok bukva! Annyira de annyira ellentmondásosak az érzéseim, hogy végem van. Félreértés ne essék, a könyv negyedét imádtam. Imádtam Kate-et, azt a gyönyörűséges aurát, ami körül vette. Azt gyönyörűséges légkört, amit megteremtett maga körül. Azt a napsütötte oldalt, ami beragyogta kívül belül. Azt a mindent elsöprő boldogságot, szeretetet, amely megváltoztatta a körülötte levők életet. Imádtam, egyszerűen annyira egy csoda volt mindenki életében, hogy nincsen rá szó. Aztán, ahogy egyre fogytak a lapok, én csak tűkön ülve vártam valamit. Vártam, hogy mikor történik ez a csodálatos lány megismerésén kívül egyéb is. Jött az a valami, akkora hatalmas robbanással, hogy a szívem atomjaira hullott. Utállak Kim, mert cafatokra szaggattad a szívem, és még most sem találom a darabjait. Igen, és ekkor értettem meg, hogy direkt volt ez, hogy minél jobban megismerjük Kate-et annál nagyobb lesz a mi fájdalmunk!!! Zokogtam, szó szerint végig bőgtem a könyv féltől a végéig. Őszintén gyűlöltem az írónőt, ilyet ritkán érzek egy könyvnél de Kim elérte nálam, hogy olyan vegyesek legyenek az érzéseim, hogy gyűlöljem, és egyben, a gyönyörű szép gondolatoktól elakadjon a lélegzetem. Ajánlom-e? Igen, ha szeretnél egy kívül-belül gyönyörű lány barátja lenni, ha szeretnél elhasználni egy 100 darabos zsepit. Mindenképp. Mehet a könyves polcomra, mert a jó könyveknek a polcomon a helyük…

11 hozzászólás
Naiva P>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Gyönyörűen megírt, szívből jövő és szívhez szóló történet, amely tele van csodálatos és emlékezetes karakterekkel. Az a fajta történet, amit miután elolvastál, másként fogod látni a világot és talán egy kicsit másmilyennek fogod magadat érezni. Többnek, nyitottabbnak.
A kávéfüggő Kate az egyik legcsodálatosabb személy, akivel valaha könyvben találkoztam. Okos, szép, vicces, szeretnivaló. aki a tragédia ellenére optimista, csupa derű és napfény. Imád élni, táncolni, bulizni és a zenét is szereti. Azzal a fajta pozitivitással rendelkezik, ami hiteles, nem erőltetett. Egy tündér.
Egész fiatalon megtapasztalta, mi is az igazi fájdalom. de ahelyett, hogy mindenkivel keserűen, elutasítóan bánt volna, magába zárkózott volna, ő inkább napfényt hagy maga után.
Gus ♥ Micsoda srác! Tökéletes. Hűséges, szexi rock isten. Becsületes és mindig lehet rá számítani. Ráadásul kisgyermekkoruk óta jó barátok Kate-tel. Teljesen önzetlen a kapcsolatuk és szoros barátságban élnek. Kate az egyik mindene, a másik természetesen a zene. Nekem is kell egy Gus! Turnézni indul…
Ezután jön a képbe egy újabb csodás férfi karakter; Keller. Olyan szerelemre vágyik szerintem minden lány (én biztosan), ahogyan ő szerette Kate-et. Éppen ilyen fajta szerelemre volt szüksége a lánynak is. Annyira megérintette a szívemet. Ohhh……de sajnos minden, ami szép véget ér egyszer.
Az utolsó 100-150 oldalt nagyon csúnyán végigzokogtam, de ez a könyv akkor is minden könnycseppet megért.
Most, hogy petyegem a betűket még mindig csupa könny a szemem, de közben mosolygok, mint egy idióta. A szívem megszakadt, de mégis majdnem kicsattan az örömtől. Sejtettem, hogy ez lesz, de nem bántam meg. Csak ajánlani tudom. Imádni fogod a karaktereket, imádni fogod, hogy elolvastad. Gyönyörű történet és soha, de soha nem fogod elfelejteni, ha csak egyszer elolvasod. 5+++

4 hozzászólás
k_bius>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Ez a könyv még mindig kib@szottul különleges.
Megint azt kívánom, bár meghallgathatnám a Rook számait, ahogy Bright Side és Gus együtt énekel, a hegedülését, amit a fejemben igyekeztem elképzelni, és legfőképpen az utolsó számot, a Finish Me-t.

You are brave

Egy kicsit most megint meghaltam.
Peace out.

Kaldidora>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Meg mindig nem tudok normalis szavakat talalni, hogy megfogalmazzam az ertekelesem…
Ez az idezet teljes mertekben elmondja amit ereztem olvasas kozben:

„– Ismered az érzést, amikor egy könyvet olvasol, és tudod, hogy tragédia lesz belőle? Érzed, hogy közeledik a hideg és a sötétség, látod, hogy szorul a hurok a szereplők körül, akik a lapokon élik az életüket, mégsem tudsz szabadulni a történettől. Olyan, mintha hozzákötöznének egy kocsihoz, és az vonszolna maga után. Sem elengedni nem tudod, sem az irányt megváltoztatni.”

/Cassandra Clare-A hercegno/

Lorelei>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Mindig megfogadom, hogy jobban utána olvasok egy könyvnek, mielőtt belekezdek. Annyi könnytől és bosszúságtól megspóroltam volna már magam. A Bright Side esetében az első érvényesült, de erről bővebben később. Sebaj, majd egyszer csak tanulok belőle. Nem tudtam milyen jellegű történetet fogok kapni. @pveronika értékelését láttam egyedül és áradozott róla, hát gondoltam miért is ne? alapon belevágok.

Nagyon szerettem, az egész könyvet! Kate fantasztikus karakter, a többiekkel együtt. Az összes személyt, akit megismert, kivirágoztatott. Az ismerősei azt mondják róla, hogy ő a napos oldalon él. Szerintem pedig ő maga a nap. Aki beragyogja mindenki életét, megvilágítva, hogy milyen is a világ valójában. Irányítva őket, hogy milyen sokféle úton járhatnának, hogy mennyi lehetőség áll előttük. Hogy ne csak beérjék az élet mindennapjaival, hanem élvezzék is azt, hozzák ki minden pillanatból a maximumot. Ne bánj meg semmit! Ő az a nap, akire rá lehet nézni. Aki megnevettet, kihozza belőled a legjobbat. Ösztönöz, ha kell, leordít, ha arra van szükséged. Általa te is jobban ragyogsz. Segít másokon, mert ez a természetes, cserébe pedig nem vár semmit.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2016/01/kim-h…

4 hozzászólás
Lady_E>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Kim Holden zseniális!
Ez a könyv az elején teljesen felemelt, felpezsdített, szórakoztatott, majd teljesen összetört.
Nagyon jól kitalálta az írónő, hogy hogyan tudja a legtöbb érzelmet kihozni az olvasóból.
Szépen, lassan adagolta az információt, illetve fokozatosan hozta be az embereket a történetbe, akik aztán teljesen belopták magukat a szívembe.
Ez a történet nagyon sok különböző embert, élethelyzetet mutatott be, és csodálatos volt látni a fejlődésüket, annak köszönhetően, hogy Katie megjelent az életükben.
Ez a könyv rengeteg olyan mondanivalót tartalmaz, amit remélem, hogy alkalmazni tudok majd az életemben. Bright Side karaktere bebizonyítja, hogy bármi történjen is az életben, mindig van valami, amiért hálásak lehetünk, csak nem szabad hagyni, hogy a rossz dolgok maguk alá temessenek.
Már a legelején tudtam, hogy ez a könyv tönkre fog tenni egy picit. spoiler De mindez nem számított, mert bár egyrészt mélységes fájdalmat éreztem a végén, mégis örültem, hogy egyáltalán „találkozhattam” vele.
Úgy gondolom Bright Side (a személy és a könyv is) mindannyiunk életében lehet az angyal, aki megtanítja, hogy hogyan tudunk jobban, szebben, boldogabban élni.
Kedvenc lett!!!

Szami81>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Tudod milyen az, amikor annyit mosolyogsz egyhuzamban, hogy mar faj tole az arcod? A konyv elso fele ilyen :)
Mindekozben a gyomrod melyen lassan kezd radtorni egy megfoghatatlan rossz erzes; tudod, hogy valami rossz fog tortenni, pedig minden vidam es mosolygos. Mert Kate mindig boldogsagot sugaroz, o a lany, aki mindenkit megnevettet. Kedves es imadnivalo.
Aztan beut a crack es ekkor megnyitottak nalam a csapokat, mert szo szerint orakig sirtam olvasas kozben. Minden egyes soron. Az utolso betuig. Az egyetlen dolog, amitol szisztematikusan kitepkedtem az osszes hajam: minden tizedik sorban szerepel a „dude” szo, es meg csak nem is tulzok. Lehet, hogy tobbszor is. Egy ido utan iszonyuan idegesitett. De ez nem von le a konyv ertekebol. Csak kotekszem. As usual.

3 hozzászólás
CsepAdri>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

Ha lehetne nem 5 csillagot adnék, hanem többet…
Szívet tépő, felejthetetlen, megrázó mindeközben csodálatos.

Kate karakterével olyat alkotott az írónő aki megnevettetett, aki miatt sírtam, aki miatt elgondolkodtam. Mindenkiben keresi a jót, bátorítja a környezetében lévőket, próbál segíteni és szeret. Miközben olvasod a könyvet magadtól rájössz Gus miért hívja Bright Side-nak nem kell hozzá magyarázatot fűzni, igazából Keller-hez és Gus-hoz se…
Nem tudod le tenni a könyvet (vagy csak én nem tudtam :) ) magával ragad ez a keserédes történet amiben Kate megkapja a tündérmeséjét még ha rövid időre is.

2 hozzászólás
borostyan P>!
Kim Holden: Bright Side (angol)

A Bright Side az idei év egyik legmeghatározóbb olvasmánya volt számomra. Garantált az artikulátlan zsepibe hüppögés a végére.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika>!

I love you more than you could possibly imagine.”
"My imagination is endless,”
“Good. So is my love.”

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!

We both laugh and then the laughter fades to silence. We’re just looking at each other now like we don’t know what to do next. This could go on all night, so I do what I would do if this were any of my other friends. I open up my arms. “Come here.”
He’s slow to react, but when he does and his arms wrap around me, I’m overcome. Some people excel in the art of hugging. They somehow manage to hug you with their whole being, not just their arms. Their warmth surrounds every inch of you. It makes you feel cherished and comforted.
Keller has mastered the art of hugging.

pveronika>!

She’s the poster child for positivity. She’s a freaking ray of sunshine. She doesn’t just look on the bright side … she lives there.

Naiva P>!

You’re so talented, you’re going to be huge, Gustov Hawthorne. Just don’t let your ego get out of control, okay?” I was joking about his ego, but he answers sincerely, “That’s what you’re for Bright Side. To keep reminding me I’m just Gus … and I’m not as great as all the lying bastards tell me I am.

Kapcsolódó szócikkek: Gustov Hawthorne · Kate Sedgwick
pveronika>!

I’m not saying you shouldn’t pursue dreams and goals. Just don’t forsake the present for the unknowns of the future. A lot of happiness is bypassed, overlooked, postponed to a time years from now that may never come. Don’t bide your time and miss out on this moment for a tomorrow with no guarantee.

1 hozzászólás
pveronika>!

We all have to fight to make the most of the life we're given.


A sorozat következő kötete

Bright Side sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Broken Knight
Colleen Hoover: Maybe Someday
L. J. Shen: The Devil Wears Black
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Kristin Hannah: Firefly Lane
Amy Harmon: Making Faces
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Five Feet Apart
Vi Keeland: Sex, Not Love
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely