Bright ​Side (Bright Side 1.) 356 csillagozás

Kim Holden: Bright Side

Titkok. Mindenkinek van egy.
Némelyik nagyobb, mint a másik.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

Kate Sedgwick élete minden, csak nem átlagos. Megrázó veszteségeken és tragédiákon ment keresztül, mégis sikerült megőriznie az optimizmusát, és továbbra is mindenben a szépet keresi (elvégre megvan az oka, miért szólítja Bright Side-nak a legjobb barátja, Gus). Kate erős akaratú, vicces, okos és rendkívül tehetséges zenész. Aki soha nem hitt a szerelemben. Ezért, amikor elhagyja San Diegót, hogy egy kisvárosi főiskolán folytassa tanulmányait Minnesotában, egyáltalán nem számít arra, hogy beleszeret Keller Banksbe. Mindkettejükben fellángolnak az érzelmek.

Mindketten harcolnak ellene.
Mindketten titkolnak valamit.
És amikor a titkokra fény derül…
Némelyik meggyógyít…
Míg más elpusztít.

>!
WOW, Budapest, 2016
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027076 · Fordította: Bótyik Bettina Zora

Enciklopédia 49

Szereplők népszerűség szerint

Kate Sedgwick · Gustov Hawthorne · Keller Banks · Clayton · Maddie Spiegelman · Shelly


Kedvencelte 146

Most olvassa 4

Várólistára tette 266

Kívánságlistára tette 176

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kim Holden: Bright Side

Magyarul olvasva is megkapom azt a különleges élményt, mint eredetiben, sőt, mivel a fordítás jól sikerült, még egy kis pluszt is ad hozzá. A szívhez szóló regényeket nem véletlenül esik jobban anyanyelven olvasni. Kate napos, pozitív életszemlélete csak úgy kisugárzik a lapokból. Kinek lenne türelme a sok idiótához rajta kívül? Nálam már Maddie első húzásakor elszakadt volna a cérna, Sugar kisasszonyról nem is beszélve. Az írónőnek Kate környezetében is sikerült különleges emberek összeverbuválni. Gus, az édes mackó, aki úton van a hírnév felé, Clayton a fura öltözködésével, a csendes Pete, a szexi Keller és az édes Stella. Felejthetetlen szereplők teszik még élvezhetőbbé ezt az édes-bús románcot, ahol a második olvasás után is zsebkendőért kellett kotorásznom. Minden romantikus lelkületű molynak ajánlom, mert kellenek néha a szomorú történetek is.

5 hozzászólás
Gorkie P>!
Kim Holden: Bright Side

Este fejeztem be, de még másnap is sajogott a szívem. Nagyon nehéz írnom erről a könyvről.
Egyrészt, imádtam az egészet, másrészt annyira igazságtalan és fájdalmas. Annyi minden van ebben a könyvben, hogy felsorolni is hosszú lenne.

Nagyon tetszett az Írónő stílusa. Remekül felépítette a történetet. Nagyon szépen fogalmaz és külön gratulálok a fordítónak.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/11/kim-holden-brigh…

>!
WOW, Budapest, 2016
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027076 · Fordította: Bótyik Bettina Zora
4 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Kim Holden: Bright Side

„Ilyen az élet. Csak meg kell próbálnod a legjobbat kihozni belőle.”

Igazából az elég kemény, amikor végigkísérsz egy karaktert majdnem ötszáz oldalon, ott vagy vele, amikor bolondos, amikor elkeseredett, amikor szerelembe esik.
Aztán az írónő maga lett a hirosimai atombomba.
És egyszerűen megszakadt a szíved.
Mert itt bizony ez történt. És kegyetlen érzés volt.

Igen, határozottan megérdemli ez a könyv a sok méltatást és dicséretet.
Adott-e újat? Igen is, meg nem is.
Egyszerre szerettem és utáltam nagyon. Mindig furcsa érzés, ha egy olvasmányom ennyire kettős érzéseket kelt benne.
Sírtam, nevettem, reméltem, féltem. Külön-külön és egyszerre is.
És igen, ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy mindenkinek, aki sokat jelent nekem, elmondjam, hogy az utolsó lélegzetemig szeretni fogom.
Most pedig megyek és feldolgozom…
…aztán keresek olyan olvasmányt, ami a nevetés miatt csal könnyeket a szemembe.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2017/02/kim-holden-b…

28 hozzászólás
MFKata>!
Kim Holden: Bright Side

Általában egy éjszaka elég, hogy „megemésszem” a könyveket, de ez most nem sikerült, teljesen kikészített.
Kate először megmutatta, hogy bármi történik is az életben nem szabad feladni, mindig küzdeni kell és annak örülni, amink van. Aztán a következő pillanatban a szívem törte össze, de mégsem tudtam elfelejteni azt az életörömöt- életigenlést- támaszt, amit ő nyújtott a könyvben mindenkinek. És nekem. Ő tényleg a Bright side!

A legjobbkor talált rám a könyv és ajánlom figyelmetekbe, főleg Kate 10 szabályát!!!

ui: papírzsepit is készítsetek!!!
Bővebben» http://mfkata-about.blogspot.hu/2016/06/kim-holden-brig…

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kim Holden: Bright Side

Olvastam már könyveket, melyek összetörtek, és amelyek mélyen megérintettek. Olyanokat, amin sírtam, és olyanokat is, amin hosszan és teljes szívemből sírtam. Egy párat, ami tele van csodás gondolatokkal, és pár olyat is, ami csodás szereplőkkel. Olyan könyveket, amelyek egyik percben még felvidítanak, a másikban pedig szétzúznak. Mégis mindig meglepődöm, amikor valaki egy ehhez fogható gyönyörűen fájdalmas könyvet ír. Mint ez, mint a Bright Side. Ez is egy olyan könyv. Egy hihetetlenül szépséges, és becses könyv.
Boldogabbanak érzem magam most, hogy olvashattam, még ha annyira fájt is a vége. Mert ha sosem veszem a kezembe, akkor nem ismerem meg a világ legcsodálatosabb csajsziját, akitől csak tanulhat az ember. Bright Side egy csoda. Szerencsés tökfilkónak érezheted magad, ha az életedben tudhatod. Annyira könnyű megszeretni ezt a lányt. Ő tényleg a napos oldalon él, ott segít, ahol tud, a mosolya mindig őszinte és kedves. És mindezt még azok után, hogy az élet milyen nehéz lapokat osztott neki. Komolyan felnézek rá, és totál beleszerettem. Nekem egy Kate kell, de pasi kiadásban. :)
De ha nem jönne össze, akkor egy Gus❤ ,vagy Keller❤ szintén tökéletesen megfelel. Teljesen és reménytelenül belezúgtam mind a kettőbe. A szívem vérzett értük, és remélem Gus könyvében egy akkora happy end vár ránk, ami kárpótol minden egyes könnycseppért, amit hullattam.
Nem hiába imádják ennyien ezt a könyvet, nálam is bekerült a kedvencekhez. Ez valami több, mint az eddigiek. 6*

6 hozzászólás
GytAnett>!
Kim Holden: Bright Side

Utáltam. Imádtam. Mély nyomot hagyó könyv.
Tudatosan ezer éve kerültem ezt a könyvet, annak ellenére, hogy már egy ideje a polcomon várt a sorára. Mindenki imádta. Féltem, hogy nekem nem fog tetszeni. Féltem, hogy végig fogom zokogni. Az utóbbi majdnem teljesen be is jött.
Nem tudom, hogy olvastam-e már olyan könyvet, aminél azt éreztem, hogy hatással van rám, hogy tényleg, igazán komolyan elgondolkodtat az életről, az életemről, a gondolkodásomról, a cselekedeteimről. Ennél a könyvnél így volt. Soha nem tapasztaltam még azt, hogy olvasás közben arra gondoljak, én is ilyen ember szeretnék lenni. Most erre gondoltam. Szeretnék annyira spontán, őszinte, vidám, barátságos stb. lenni, mint amilyen Bright Side. Mert ő tényleg Bright Side. A napsütéssel a szivárvánnyal, és a méltatlanul elfeledett unikornisokkal. Azt hiszem, ha lenne a környezetemben egy ilyen ember, én is jobb személyiséggé válhatnék általa. Mint ahogyan Bright Side hatott mindenkire. Odaadó, örömteli, maradandó személyiség.
Két álompasit is kaptunk. Gus és Keller. Bevallom, nagyon sokáig Gusnak szurkoltam. Aztán elolvastam a fülszöveget és rájöttem, hogy szegénynek esélye sincs. Mindkettő fiút nagyon megszerettem. Megszakad értük a szívem. Igazából mindenkiért, aki Kate-hez közel állt.
Az alaptörténet spoiler már eléggé sablon. Nem egy könyv íródott a témában, mégis azt érzem, hogy ez kiemelkedik a többi közül. Ad valami pluszt, amit a többi könyv nem bírt megadni.
Nem tudom, mit írhatnék még. Olvasás közben kavarogtak bennem a gondolatok, az érzelmek. Összetört a szívem. Ennek ellenére azt mondom, nem bánom, hogy elolvastam. Már csak a folytatásért eped a szívem. (A könyv hátulján 2016 ősze van írva megjelenési dátumnak. Azt hiszem, a WOW Kiadóról végérvényesen letehetünk. :( )

17 hozzászólás
Niitaa P>!
Kim Holden: Bright Side

Nem hittem volna, hogy valaha is lesz egy könyv, amely teljesen megváltoztat. Megváltoztatta a látásmódomat, a dolgokhoz való hozzáállásomat, az emberekkel való kapcsolatomat és az egész lényemet.
Gyönyörűen felépített történet. Az első szótól az utolsóig magához láncol, folyamatos gondolkodásra késztet. Imádtam a karaktereket. Katie… hát ő tényleg Bright Side… Nem lehet mit hozzáfűzni.
Úgy döntöttem, megfogadom a tanácsait, és mától új ember leszek. Többet nevetek, kevésbé leszek szabályfüggő és mindent megteszek, hogy mosolyt csaljak szeretteim arcára és boldogságot a szívükbe. Ez a Bright Side hatás.

7 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Kim Holden: Bright Side

Hogy én mennyire „utáltam” és imádtam!!!
Utáltam, mert az utolsó harmadát már csak bőgve voltam képes olvasni. És imádtam, mert annyira nagyon szerethető volt.
Gus… Keller… nem tudnék választani köztetek.
Katie… a legjobb barát lennél.

4 hozzászólás
deen>!
Kim Holden: Bright Side

Az biztos, hogy valóban maradandó élményt nyújt ez a könyv, azonban nem érzem azt, hogy maradéktalanul tetszett volna. Ha belegondolok és a könyv igen szépen megírt, leírhatatlanul szomorú, de csodálatosan gyönyörű befejezését félreteszem egy kicsit, akkor a könyv fele tulajdonképpen egy teljesen átlagos könyv, melyben a főszereplő Kate főiskolára megy, legjobb barátja pedig berobban a zenei világba a zenekarával. Elszakadnak egymástól, de tartják a kapcsolatot, hiszen ők egymás másik fele, a kiegészítője, a legjobb barátok, mióta csak az eszüket tudják. Kate a napos oldal, mindig vidám és 200%-ban pozitív, gondoskodó, ugyanakkor nem akarja odaadni a szívét senkinek. A karaktere sokszor számomra túl sok volt, bár szimpatikus. Az állandó haverozás és csajszi, meg ember kifejezések tömkelege engem nagyon zavart. Gus viszont nagyon tetszett, az ő hozzáállása a dolgokhoz sokkal valóság hűbb volt. Keller pedig bár aranyos volt, Gus-t nem tudta felülmúlni. Néhány elejtett megjegyzés, gondolat utalt arra, hogy Kate élete nem csak kemény volt, de most is az, bár nem mutatja. Amikor a titok kipattant valahogy átfordult a történet és elkerülhetetlenül haladt az utolsó pillanatig. Addig az út viszont nagyon szenvedélyes, ambár rögös és végtelenül szomorú. Szép volt ez a történet, de bár Kate egy hús-vér szereplő volt, a rengeteg közhely, ami persze, sokszor megállja a helyét, de nem lehet általánosítani őket, hiszen más-más életkorban másként állnak és állhatnak az emberek a dolgokhoz, sokszor zavart. Kate így állt hozzá az élethez: ösztönző volt és eleven, igazi barát, határok nélkül szeretett, és így tette jól.

1 hozzászólás
Orsi999>!
Kim Holden: Bright Side

Már a könyv elején éreztem, hogy nagyon fog tetszeni ez a könyv, és igazam lett.
Ez a könyv számomra kész csoda, és nem értem, hogy hogy bírtam ki eddig nélküle.
Kate-t nem lehet nem szeretni. Csodálatos személyisége van, és sokkal több ilyen embernek kellene, hogy legyen a világon. Az pedig külön tetszett, hogy a beceneve nem lett lefordítva, mivel szerintem így sokkal jobban átjött, és még azok is megértik, akiknek nem valami jó az angoltudásuk.
Az elején nem is sejtettem, hogy mi lesz a végkifejlete, de utána kezdett derengeni és akkor rájöttem, hogy én ezt társaságban nem fogom olvasni, mert 100%, hogy elsírtam volna magam. Így kb. az utolsó 100 oldalt itthon, egyedül fejeztem be, és végig sírtam az egészet.
Teljesen életszerű a könyv. Egyszer fent egyszer lent. Soha nem lehet tudni, hogy mit hoz az élet, ugyan ez volt Kate életében is.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

Az olvasás menekülést biztosít a való világból. Egy kicsit mindenkinek szüksége van erre, hogy megőrizze a józan eszét.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Sedgwick · olvasás
Gorkie P>!

Az egy dolog, ha elkezdesz egy könyvet, és néhány fejezet után úgy döntesz, hogy nem rajongsz érte. De miután eljutsz a feléig, már nincs visszaút. Köteles vagy végigolvasni.

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kate Sedgwick · olvasás
8 hozzászólás
WOW_Kiadó KU>!

Mint általában, most is teljesen elmerül a könyvében. Az egész épület összedőlhetne körülötte, és azt sem venné észre. Csodálom az ilyen intenzív koncentrációt. Az olvasás menekülést biztosít a való világból. Egy kicsit mindenkinek szüksége van erre, hogy megőrizze a józan eszét.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Sedgwick · olvasás
pveronika>!

– Nem azt mondom, hogy ne kergesd az álmaidat és a céljaidat. Csak ne mondj le a jelenről az ismeretlen jövő miatt. Sokan elmennek a boldogság mellett, nem figyelnek rá, halogatják, mert egy olyan időre várnak, ami talán el sem jön. Ne fecséreld el az idődet, mert akkor lehet, hogy lemaradsz egy fantasztikus pillanatról egy olyan holnap miatt, amire nincs garancia.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · cél · holnap · jövő · Kate Sedgwick · lemondás
WOW_Kiadó KU>!

Nem akarok keseregni, mert igazából… elég király életem van.
Ma még fergeteges az életem.
Nem akarok a holnapra gondolni.
Vagy a holnaputánra.
Úgyhogy még egyszer elismétlem magamban: Ma még fergeteges az életem.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Sedgwick
MFKata>!

Annyira boldoggá tesz, amikor valaki rátalál az ilyen szerelemre. Mert ez ritka. Az emberek általában nem veszik az időt és a fáradtságot arra, hogy keressék. Vagy túl könnyen elengedik. Vagy nem tudják, milyen értékes, amikor megtalálják.

Kapcsolódó szócikkek: Kate Sedgwick · szerelem
DarknessAngel>!

A tenyeremre pillantok, ahol Katie kézírásával a következő áll: Bátor vagy.

347. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Keller Banks
4 hozzászólás
Gorkie P>!

Néha emlékeztetni kell bennünket, hogy minden ugyanolyan fontos – a jó és a rossz is.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: · Kate Sedgwick · rossz
Gorkie P>!

Az emberek összetettek. Az élet bonyolult.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · Kate Sedgwick
2 hozzászólás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Vi Keeland: Csak szex
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal