The ​Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott (Hollows 2.) 68 csillagozás

Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva.

Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.

Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.

Eredeti mű: Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
586 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731765 · Fordította: Mátics Róbert, Bódi Virág, Pollák Tamás
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
586 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731758 · Fordította: Mátics Róbert, Bódi Virág, Pollák Tamás

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jenks · Ivy Tamwood


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 85

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Én pont azt szeretem ebben a sorozatban, amit sokan sérelmeznek, az írónő részletesen bemutatja az általa kreált világot. Nem kell találgatni, mert mindent szépen elmagyaráz. Megtudjuk, hogy mi a különbség a vámpírok és a boszorkányok között, hogy készülnek a varázslatok és miért félnek az emberek a paradicsomtól. Sok regénynek pont az a baja, hogy nincs egy rendesen felépített világ a történet mögött. Mivel angolul anno eljutottam a kilencedik részig, tudom, hogy a történet egyre jobb lesz. Trentnek és Rachelnek múltja van, a kapcsolatuk pedig részről részre változik. Ami hiányzott, az a pixik beszédmódja. Az első rész fordítása nagyon jól visszaadta Jinks szavajárását, ez most sajnos kimaradt a fordításból. Az új szereplők közül Glenn nyomozó és Algiareptl azok, akik még a továbbiakban is velünk maradnak.

4 hozzászólás
>!
Wee IP
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Csalódott vagyok.
Csalódott vagyok, mert a könyv háromnegyedéig eljutottam, aztán olyan szinten érdektelenségbe fulladt számomra az egész, hogy az nem lehet igaz.
Bár előtte is szenvedtem vele, ami csak részben annak a hibája, hogy a sztori tele van felesleges nyavalygással, és legalább tíz oldalankénti kínlódással Ivy miatt. Igaz, az első részt én még akkor olvastam, mikor a Beholder gondozásában jelent meg, cirka tíz éve, de nyolc biztos. Akkor az elképesztően tetszett.
Itt viszont szembesülnöm kellett vele, hogy a fordítás biza elég kusza, a korrektúra szintén nem a csúcsok csúcsa, de olyan szinten, hogy egy idő után már nem is bírtam a történetre figyelni, pedig esküszöm, nem vagyok egy nyelvtannáci.
Napok óta nem éreztem késztetést, hogy kézbe vegyem és befejezzem a könyvet, és bevallom, ebben nagyban szerepet játszik, hogy nem tudok elvonatkoztatni a szöveggondozás milyenségétől.
Sajnálom, mert nagyon örültem, hogy Kim Harrison sorozata folytatódik, de most inkább olvasok olyasmit, amitől nem hullik csomókban a hajam…

12 hozzászólás
>!
Shanara
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

"Megint sok minden történt ebben a regényben és a szálak is eléggé kuszák voltak ahhoz, hogy ne lehessen kitalálni, merre is halad a történet, mi lesz a következő esemény vagy éppen ki is a boszorkányvadász. Legalábbis egy darabig (…)
Olyan érzésem volt, mintha nem is ugyanaz az ember írta volna az egyes fejezeteket, annyira különböző volt azok stílusa és szerkezete: az egyik könnyen olvasható, gördülékeny, a másik elvont, barokkos körmondatokkal teli és nehezen értelmezhető. Ettől sajnos nagyon hullámzóvá vált az egész regény és ez bizony az élvezhetőségére is rányomta a bélyegét. A hullámzó az csak egy dolog, de bizony még zavaros is lett a történet, mert a nyomozás izgalmából folyton kiragadott a vámpírbűbáj leírása és ez bizony teljesen másfajta gondolkodást és figyelmet igényelt. (…) A nyomozós szál annak ellenére is tetszett, hogy Rachel időnként továbbra is úgy viselkedik, mint egy alulkvalifikált házi szárnyas, azaz egy hülye liba, illetve továbbra sem értelmezhető az a számomra, hogy miért is ilyen korlátoltak az ismeretei az inderlandiakról, miközben ő maga is az. (…)

(…) ha a fentiekben leírtakat nem számítjuk, akkor bizony egy nagyon érdekes természetfeletti nyomozásban lehet része az olvasónak, amelynek főhőse a csetlő-botló, de attól még egyébként tehetséges boszorkány, aki természetesen mindenbe beleüti az orrát. (…) Pozitívumként említeném, hogy Trent Kalamack is sokat szerepel ebben a részben és azért jó néhány – kifejezetten érdekes – dolog kiderül róla. A leyvonalmágia leírásai pedig egyszerűen fantasztikusak voltak, ahogy a démonidézős jelenetek is, no és persze maga Algaliarept is. Bár ez utóbbinak, mármint Rachel és Algaliarept egyre szorosabbá fonódó kapcsolatának, a démon egyre gyakoribb felbukkanásának várhatóan lesznek még következményei. (…)

Bár érzek némi színvonalbeli visszaesést, az előző rész által nyújtott élményekhez képest, nem adom fel a sorozat olvasását, mert azért bőven van benne fantázia és lehetőség. Merem remélni, hogy a következőkben kevesebb lesz az olyan fejezet vagy szövegrész, mint amivel ebben a kötetben meggyűlt a bajom. Hamarosan folytatom.
Bővebben: https://shanarablog.blogspot.hu/2017/08/kim-harrison-go…

3 hozzászólás
>!
Zsazsóó
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Sokat vacilláltam azon, hogy hány csillagot is adjak rá… Végül is úgy döntöttem, hogy nem húzom le az írónő munkáját, a magyar kiadás miatt! (Az előbbire járna a 4,5 csillag, az utóbbira jelzésként a mínusz fél.)
Harrison hozta az előző könyv színvonalát, az már más kérdés, hogy a kiadó ezt nem tette meg..://
Ez a rész is fordulatos, cselekménydús és izgalmas. Bővebben is betekintést nyerhetünk a varázslások folyamatába is, illetve egyre több lény jelenik meg a színen. Trent személyét illetően is kiderült egy-két dolog, de JAJ, így még több kérdésem lett:DD! Nicki fiút spoiler És hát Kist…;) ha ő képben marad, spoiler. Ivy egy mess volt. Rachelnek még sok mindent meg kell tanulnia, de legfőképpen azt, hogy előbb gondolkodni kellene, aztán cselekedni… Talán Al majd megtanítja rá! spoiler

A magyar kiadásról… Őszintén, nagyon csalódott vagyok és felháborodott. Már csak azért is, mert két éven át az volt hangsúlyozva, hogy azért csúszik a 2. rész, mert minőségi könyvet akarnak az olvasok elé tárni…. Aham ez messze volt a minőségitől, a könyvre ráférne még egy alapos korrektúra és szerkesztés. A fordítóváltás sem tett hozzá. Azért jó lenne, ha az új fordító elolvasná az előző részt, hogy képben legyen az elnevezésekkel. Pl. így lett Halcsiból Mr. Hal, menyétből nyérc, az elején még Rachelnek bátyja volt a végére már öccse. Illetve Jenks is elhagyta a pixi beszédét… ami sokat hozzá tett az előző résznél. Általában ha van egy-két hiba az nem akaszt ki, de ez már nekem is sok volt! Nem ezt szoktam meg a kiadótól:(.

Remélem a harmadik résznél tényleg megkapjuk a minőséget! Mert akármilyen jó is a sztori, amit az írónő papírra vetett, ha a magyar kiadás ennyire trehány, akkor az élvezhetetlenné teszi az olvasást:((.

4 hozzászólás
>!
Hópárduc P
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Hosszú, vontatott történet…..
Csalódtam, azt hittem izgalmasabb és érdekesebb lett.
Nyögve nyelősen ment….

>!
Jansy
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Az első rész nagyon jó volt, de ez már kevésbé. Ebben a részben már nem volt olyan sok poén mint az első részben, a pixi beszéd eltűnt, a nevek megváltoztak, és ezek miatt a dolgok miatt már nem volt olyan élvezhető mint az előző rész. Az viszont tetszett hogy mindent részletesen leírt és bemutatta a világot. Jenks még mindig nagy kedvenc. Habár ez a rész nem lett a szívem csücske mindenképp folytatni fogom.

>!
NewL P
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Ez a kötet sokkal izgalmasabb volt, mint az első, levetkezte az első könyvek lassúságát. Itt jobban megismertem a szereplőket, és a motivációjuk is egyre érdekesebb. A vége nagyon meglepett, nem is kicsit függővéges. Remélem minél hamarabb jön a következő kötete magyarul.

2 hozzászólás
>!
rafaelo0824
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Fél csillag levonás, mert Rachel olyan idegesítő, hogy kevés ilyen van. Maga az ügy és tulajdonképpen az összes többi szereplő érdekes és kedvelhető. Nagyon tetszik ez a világ, de remélem, hogy a folytatásban kicsit változik Rachel, mert így csak a fejemet fogtam tőle.

>!
zsuzana P
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Ez a rész most nem volt olyan jó, mint az előző. Egyszerűen nem kötött le úgy, ahogyan azt gondoltam az első után. Kicsit hullámzó a sztori, volt ahol nagyon beindultak a történések és kifejezetten tetszett, de aztán azzal a lendülettel abba is maradt és zötyögött tovább. A következő résznek (ha lesz) mindenképpen megadom még az esélyt, hátha beindulnak jobban az események.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Kim Harrison: The Good, the Bad, and the Undead – A jó, a rossz és az élőhalott

Hollows 2
Imádom a sorozatot, nagyon szórakoztató és izgalmas. Nagyon bírom a szereplőket, bár néha olyan érzésem van, hogy szegén főhős néha olyan mint egy rakás szerencsétlenség, de nagyon szeretetre méltó.
Vicces, fordulatos, izgalmakban bővelkedő történetek, csipetnyi erotikával fűszerezve.
Igaz néha majdnem falra másztam a hősnő esetlensége miatt, mindig keményen meg kellett küzdenie, hogy kiverekedje magát a slamasztikából, közben jó sok sérülést szerezve. Néha szétizgultam magam miatta

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Someone

A halottak izzó hamuja? Mégis miféle nyelvben van szükség egy külön szóra, ami ezt jelenti?

371. oldal

>!
bartok_brigitta P

A törvények jó dolgok. Életben tartanak, amikor valami hülyeséget csinálok.

146. oldal

>!
Someone

– Mr. Ray, megint a számítógépével veszekszik, ugye? Mondtam már, hogy a számítógépek olyanok, mint a nők. Ha ordibál velük, vagy túl sok dolgot kér tőlük egyszerre, sztrájkolni kezdenek, nem csinálják tovább.

12. oldal

>!
bartok_brigitta P

Az akaratom egy kis pamutszalag volt, ami a legkisebb igénybevételre is szertefoszlik.

232. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

– A vér ízletesebb szex közben – mondta elhalóan. – A hormonok megédesítik.
Így aztán megnyitottam magamat neki. Nemet mondott, bár nyöszörögve kívánt. Azt mondta, előfordulhat, hogy hibázik, és megölhet.

>!
bartok_brigitta P

Ön ellenszenves, erőszakos és a legaljasabb, akit a negyedik osztályos tanítóm óta láttam, de nem gyilkos.

325. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

– Az áldozatok egytől egyig boszorkányok voltak – bólintottam. – Az első kettő kivételével mind egyedülálló, és mindnek volt már tapasztalata valamilyen leyvonal mágiában – mondtam, és jelentős erőfeszítésembe került, hogy ne vágjak hozzá pofát. Nem rajongtam a leyvonalakért. Amikor csak lehetett, elkerültem őket. Ezek az energiaösvények átjárók voltak a mi világunk és az örökkévaló, a démonok világa között.


A sorozat következő kötete

Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Charlaine Harris: Vérszag
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Nalini Singh: Angyaltánc
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Szergej Lukjanyenko: Egyesült őrség
Nora Roberts: Bűbájosok
Anne Bishop: Vörös betűkkel
Diana Rowland: A démon jele