Every ​Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne (Hollows 3.) 56 csillagozás

Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Néhanapján egyszerűen nem győzhetsz.

Rachel Morgan a boszorkány és ex-fejvadász sikeresen meglépett a korrupt vállalat elől, aminek dolgozott, túlélte, hogy összeköltözött egy vámpírral, hogy beindította a saját nyomozóirodáját, és szembeszállt egy vámpírmesterrel.

De lakótársa, Ivy visszaeső vérivó; a pasija, Nick határozatlan időre elhagyta a várost, és úgy tűnik, nem siet vissza; az eszméletlenül vonzó vámpír srác, Kisten pedig állandóan kísértésbe ejti, közben pedig Cincinnati alvilágában dúl a hatalmi háború.

És egy nagyobb gonosz is éledezik. Hogy megmentse a családját, és rács mögé dugja a vámpírmestert, Piscaryt, Rachel rossz alkut kötött, és most elszabadul a pokol – szó szerint. Mert, ha Rachel nem állítja meg Algaliareptet, a fődémont, akkor az lerántja őt a mágikus örökkévalóba, és szolgává teszi a lelkét. Örök időkre.

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
640 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633995839 · Fordította: Mátics Róbert
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
640 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633995846

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Morgan · Jenks


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Jó volt végre magyarul is elolvasni ezt a könyvet! Anno (hét vagy nyolc évvel ezelőtt), amikor épp csak belelendültem az angolul olvasásba, némely részek egy kicsit nehezebben érthetőek voltak, de a mostani jól sikerült fordításnak hála, minden világos. Végül is Rachel boszi, és nem egyszerű csiribú csiribá varázsigékkel dolgozik. Elég kalandos lett ez a rész. Épp ideje volt, hogy spoiler. A Lee szál és Al elég mozgalmassá tette a cselekményt, Trent Kalamacknak pedig van jó oldala is (?). Azért Rachelt nem olyan könnyű meggyőzni.

>!
Zsazsóó
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Ez a rész is hozta a a megszokott színvonalat:).
Az a helyzet, hogy nem a szokásos sémát követi az írónő. Általában sorozatoknál már az elején kiderül, hogy a háttérben egy bizonyos főgonosz mozgatja a szálakat, akinek majd a sztori végén megdöntik a hatalmát. Na már most itt eddig ilyenről nem beszélhetünk és ez adja egyrészről a sorozat egyediségét és kiszámíthatatlanságát. A megszokott módon több külön szálat mozgat az írónő, néhol keresztezi őket, de aztán szét is szedi azokat, hogy mindegyik a saját maga útját folytassa. Egyre több dologba enged betekintést, mind a világgal, mind a szereplőkkel kapcsolatban. Jellemileg Rachel egyre inkább fejlődik, mondjuk ez nem is csoda, annak fényében mennyi akadályt is állít elé. Az emberek, inderlandiak közelében is elkezdett jobban felengedni.
Még mindig egy csomó kérdésem van, remélem ezekre választ is kapok majd a következő részekben és Harrison folytatja ezt az izgalmas, akcióban dús stílust:).

A fél csillag levonás sajnos megint a fordításnak szól…:(, ami öröm az ürömben, hogy visszatértek Jenks sajátos pixi beszédéhez és az első regényben megszokott elnevezésekhez. Ez tényleg nagy pozitívum:).

14 hozzászólás
>!
NewL P
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Ez a sorozat egyre izgalmasabb. Persze a könyv első fele elég lassúacska volt, de a második fele kárpótolt, és most nagyon kíváncsian várom a következő kötetet, mert egyre jobb csapat kezd kialakulni.
A fülszöveg viszont borzasztó.

2 hozzászólás
>!
Jansy
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Ahogy haladunk a sorozattal, egyre jobb és jobb lesz. A könyv első fele egy kicsit lassan haladt, de attól még volt itt is miért izgulni, a második felénél meg már alig tudtam lerakni. Az előző részben általam nagyon hiányolt pixi beszéd itt most visszatért. Mindent nagyon részletesen leír az írónő, különösen a varázslatokat, ami megint csak nagyon jó volt. Ebben a részben megismerhettük Ivy családját és őt magát is egy kicsit közelebbről. Új karakterek is feltűntek a könyvben, akiket sikerült megkedvelnem és kíváncsi leszek hogyan milyen szerep jut majd nekik a későbbiekben.

>!
bartok_brigitta P
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Mindig elfelejtem, hogy mennyire szeretem az ehhez hasonló könyveket, éppen ezért a Bárhogyan, csak holtan ne kellemes emlékeztető volt a számomra. Már majdnem elfelejtettem, hogy mennyire jól tud esni egy üde urban fantasy, és valószínűleg ennek a kellemes élménynek köszönhetem azt is, hogy az olvasási válságom elmúlni látszik.
Sok idő telt el azóta, hogy elolvastam az előző kötetet, mégsem okozott problémát, hogy felvegyem a fonalat; olyan volt, mintha régi ismerősökhöz térnék vissza – ehhez persze kellettek az írónő visszacsatolásai is, amik itt-ott felbukkantak, de sosem olyan töménységben, hogy úgy érezzem, a számba akar rágni valamit, amit amúgy tudnom kellene, Imádom a gördülékeny stílusát, a szórakoztató közjátékokat, a fergeteges humort. Komolyan mondom, voltak olyan jelenetek, ahol könnyfolyásig kacagtam. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy eddig vártam a sorozat folytatásával.
Rachel Morgan azon szereplők közé tartozik, akit kötetről-kötetre egyre jobban szeretek, még akkor is, ha magán visel néhányat a tipikus női főhős jegyekből, ami bizonyos esetekben agyon tudja csapni a szimpátiát. Rachel nagyszájúsága, humora, időnkénti bénázásai és a barátaihoz való hűsége nagyon emberivé teszik a jellemét. Szóval nagyon bírom a boszit, de néha azért kedvem támadna megrázni, hogy térjen már észhez. Az Ivyval való kapcsolatát továbbra is nagyon érdekesnek találom, és bár általában nem szoktam rajongani az egynemű párok gondolatáért – gyöpös vagyok, de küzdök ellene –, de kettejük között tényleg van egyfajta kémia, amiből akár több is lehetne. Szeretem a barátságukat, a sajátságos kapcsolatukat. Jók együtt. Kész.
Az újonnan felbukkant szereplők közül David abszolút favoritom lett. Vérfarkasok rulez! Úgy vélem, hogy kellemes színfoltja lehet az eseményeknek, ha a későbbiek folyamán nem nyomják el, és igenis hasznos tagja lehet a csapatnak. Nagyon megkedveltem Cerit is, aki számomra egy titokzatos, éteri karakter, akinek a múltjáról igenis szeretnék még többet megtudni.
Sajnálom, hogy a FIB-es fiúk itt nem kaptak szerepet, de annak örültem, hogy Trent, ha rövid időre is, de ismét felbukkant a történetben. Még mindig az egyik kedvenc rosszfiúm, de már kételkedem benne, hogy valóban az.
Imádom a démonos szálat, és bár úgy tűnik, hogy Nagy Altől spoiler úgy érzem, hogy fog még meglepetéseket okozni a későbbiekben – vagy ha ő nem is, akkor spoiler biztosan.

>!
eSsZ P
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

az a helyzet,hogy en teljesen oda vagyok egy 10cm-es szarnyas kis csavoert akinek felesege van es egy szakajto gyereke.. nevetseges? na ná! :D
de tenyleg imadom janks-et!
a legjobb karakter az egesz sorozatban.

a konyv hozta a tole elvarhato minoseget.
hosnonket megint megtalalta a baj.. vagy ha ez nem.. akkor siman belemaszik a kulimazba.. persze teljesen veletlenul..
vampir lanyunktol meg mindig a hideg raz..
kisten meg.. haaattt o nem az a vampir srac akit teljesen elfogadok.. van benne valami ami nem nyert meg teljesen..

a cselekmeny valtakozott..
voltak lassubb reszek.. porgosebbek..
es varatlan helyzetek..
vicces,konnyed jelenetek.. es komoly helyzetek..
boszik.. farkasok.. elfek.. jo kis felhozatal..
garantaltan lekoti a figyelmedet..

azon gondolkodom,hogy mihez tudnam hasonlitani..
aki olvasott mar kate danilest..
bar az vagy 3hajszallal jobb..
es masabb a fokarakter is..
vagy eppen a meltatlanul befejezett mercy thompson..de arra is azt mondanam,hogy jobb egy picit.. ott is a szereplok miatt..
alapjaraton mind a 3 sorozatban alakvaltok.. varazslat.. es jol felvalzolt tortenet a kozos..
ess persze az imadni valo dogos pasik :D
szoval aki a fentieket szereti.. ebben sem fog csalodni..
en mindig nagyon jol szorakozom ha valamelyiket olvasom :)

7 hozzászólás
>!
ViRead
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Teljesen feltorlódtak nálam a fantasy könyvek és úgy éreztem, hogy ez ellen sürgősen tennem kell valamit, úgyhogy most egy ideig leginkább fantasyn fogok élni. :)
Nagy bánatomra Kim Harrisonnak még mindig nem sikerült helyreraknia a bevezetőt, pedig ez már a harmadik könyve csak ebben a sorozatban. Még mindig az az érzésem van az első pár fejezetet olvasva, hogy át kell rajta szenvednem magam, mert szinte csak az előző kötetekben történteket ismételgetni. Így végül is elég lenne csak az utolsó könyvvet elolvasni és semmi kavarodás nem lenne a fejemben. Elhiszem, hogy fontos, mert ha valaki úgy olvassa, hogy nagy szüneteket hagy ki a sorozatrészek között, akkor már nem emlékszik, de ez így már az én ízlésemnek túl van nyújtva. Ezzel viszont a továbbiakban semmi gond nem volt, úgy olvastam el száz oldalt, hogy észre sem vettem.
Ami a leginkább szembeötlő volt már a könyv legelején, az az, hogy Jenks nagyjából elhagyta a pixi-beszédhibáját, amit eléggé sajnálok, mert szerintem nagyon mókás volt. És nagyon remélem, hogy spoiler
Örülök neki, hogy Nicket leváltotta Kisten, mert ő legalább izgalmas és egy kicsit veszélyes is, ellenben Nickkel, aki nekem túlságosan semleges maradt végig. Kist és Trent szerepének is örülök, mert tetszenek, mint karakter és biztosan nem fogok mellettük unatkozni a többi könyvnél sem. spoiler

>!
Annie04
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

A második kötet olyan kellemes csalódást okozott, hogy úgy gondoltam, nincs értelme sokáig tökölni, el kell olvasni a folytatást. Meg is tettem, de úgy érzem Harrison visszarántott a starthoz, ahol megint azt várom, hogy beinduljon a sztori, és a rabszolgájává tegyen. Ehh… szomorú ez. Azért nem húzom le rögtön a bevezetőnél, mert van benne dicsérni való, de egy több mint 600 oldalas történetről beszélünk, aminek olvasása közben jó lett volna, ha nem jut eszembe túl gyakran az, hogy üresjárat.

Bővebben: https://anniemindenesblogja.blogspot.com/2019/08/kim-ha…

>!
Évi112
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

És minden kötet egyre jobb és jobb lesz. Bár egy kicsit sokáig tartott, míg Trent végre megjelent, de mivel Kistent is megkedveltem, nem volt ez rossz így sem. Cerire viszont kíváncsi vagyok, azért ebben az egész elf-szálban akadnak még lehetőségek bőven. spoiler

1 hozzászólás
>!
rafaelo0824
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

Nagyon untam az elejét, aztán meg ismétlődött a séma, Rachel megsérül, öten körbeugrálják, meggyógyul és megint ugyanez. Kicsit unom már az Ivy szálat, Kisten meg mellékvágánynak tűnik, szóval nem tudom. Megkopott a világ varázsa, pár fejezeten nyűglődtem.


Népszerű idézetek

>!
bartok_brigitta P

(…) „a diszkréció a bátorság bölcsebbik része”, ahogy a mondás tartja.

222. oldal

>!
bartok_brigitta P

– Nem vagy az a kimondott herceg fehér lovon, mi?
Felhúzta az egyik szemöldökét.
– Ó, ha akarnék, tudnék az is lenni – mondta. – De egy lusta kurafi vagyok.

375. oldal

>!
bartok_brigitta P

Három perc. Mi a csodát lehetne csinálni három perc alatt. Elénekelni egy rövidke dalt. Táncolni egy keveset. Szerelmeskedni egy rövidet. Új szerelmet találni. Te jó isten! Költészettel vagyok elfoglalva.

487. oldal

>!
bartok_brigitta P

– Jobban van.
Gondolom. Talán. Ahhoz képest, hogy halott is lehetnék, egészen jól vagyok.
– Kár – mondta Jonathan, és hallottam, ahogy elfordul tőlem. – Egyszerűbbé tette volna a dolgokat, ha nem lenne jól. Még nem késő, hogy visszadobjuk a vízbe.

498. oldal

>!
bartok_brigitta P

Elfogadtam a mocskos múltját, miközben tudtam, hogy a jövője ugyanilyen ronda lehet.

551. oldal

>!
bartok_brigitta P

A hibákat rendbe lehet hozni, de ha többször is elköveti őket, azt már nem hibának nevezzük.

564. oldal

>!
bartok_brigitta P

A falon óriási tükör lógott, és sehol nem voltak könyvek. Leeről alkotott véleményem a mélypontra süllyedt.

571. oldal


A sorozat következő kötete

Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Sherrilyn Kenyon: Bűnös éj
Darynda Jones: Második sírhant
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Csóti Lili: Hetedvérig
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Richelle Mead: Vámpírakadémia
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna