Every ​Which Way But Dead (The Hollows 3.) 4 csillagozás

Kim Harrison: Every Which Way But Dead Kim Harrison: Every Which Way But Dead Kim Harrison: Every Which Way But Dead

There's no witch in Cincinnati tougher, sexier, or more screwed up than bounty hunter Rachel Morgan, who's already put her love life and her soul in dire jeopardy through her determined efforts to bring criminal night creatures to justice.

Between „runs,” she has her hands full fending off the attentions of her blood-drinking partner, keeping a deadly secret from her backup, and resisting a hot new vamp suitor.

Rachel must also take a stand in the war that's raging in the city's underworld, since she helped put away its former vampire kingpin – and made a deal with a powerful demon to do so that could cost her an eternity of pain, torment, and degradation.

And now her dark „master” is coming to collect his due.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
HarperCollins, London, 2012
502 oldal · ISBN: 9780007459773
>!
HarperCollins, London, 2006
502 oldal · ISBN: 9780007236121
>!
Eos, 2005
502 oldal · ISBN: 9780060572990

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Noro>!
Kim Harrison: Every Which Way But Dead

A sorozat első részéről azt írtam néhány éve – és ehhez tartom is magam –, hogy a Boszorkányfutam az egyetlen olyan csajos/nyomozós urban fantasy, amely kompatibilis az Y-kromoszómával. Igényesen felépített, logikus világ, egy vagány és humorérzékkel is rendelkező hősnő, és izgalmas történet jellemezte. Különösen tetszett, ahogy a mágikus elemeket bekeverte az alternatív történelembe: a természetfeletti itt felerészben genetika, felerészben egy párhuzamos dimenzió függvénye, létezése pedig azóta köztudott, hogy egy vírus megtizedelte az emberiséget, de épségben hagyta a mágikus fajokat. Ötletes, ahogy ebből levezet különféle rejtélyeket és összeesküvéseket, illetve rendszeresen bedob olyan apróságokat, amelyekből érezhető, hogy ez nem a valóság 1.1, mesterséges vámpír-adalékkal.

Sajnos ebben a részben valami nagyon elromlott. Kezdjük azzal, hogy nemigen van saját története. Ehelyett az első két részben összegyűlt mellékszálakkal bíbelődik csaknem a könyv kétharmadáig, intenzív szappanoperásodás kíséretében. Ha véletlenül előkerül egy-két izgalmasabb jelenet, azok általában önismétlők és erőltetettek – példának okáért minek háromszor megverekedni a démonnal, ha már elsőre is világos, hogy csak valamilyen trükkel lehet legyőzni? Ezzel a szerző csak arra kényszerítette magát, hogy mindig újabb, és egyre valószínűtlenebb deus ex machinákkal vessen véget ezeknek az összecsapásoknak. E jelenetekben ráadásul a főszereplő is hajlamos 50 pontot veszíteni az IQ-jából. Továbbá a könyv közepéből egy erős száz oldalt simán ki lehetne tépni, vámpíros flört és egyéb nyavalygások címszó alatt. Egyedül a regény utolsó harmada hozta az elvárható szintet, némi rendesen megkoreografált akcióval és pár ügyesen elhintett háttérinfóval, illetve a főhős is csak itt tűnt a korábbi könyvekbeli önmagának.

Nem tudok mást elképzelni, csak azt, hogy az író az első rész óta teljesen átváltott egy másik célcsoportra. A második kötetben még tartott valamelyes egyensúlyt a kettő között, de itt, a harmadikban már teljesen lebutította magát a vámpíros szappanoperák szintjére. Kár érte. Így igazán csak az első könyvet tudom ajánlani.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Noro>!

It wasn’t illegal or immoral to summon demons, just really, really stupid.

Chapter One

Noro>!

The only thing more unstoppable than fairy assassins were pixies. They could rule the world if they wanted.

Chapter Ten

Noro>!

…as I watched them party with a wild abandonment, I realized that it stemmed from the chance to be as they wanted to be without fear of anyone reminding them that they were vampires and therefore had to be dark and depressed and carry a mysterious danger.

Chapter Eleven

Noro>!

“Takata puts a track in his music that only the undead can hear.”

Chapter Fifteen


A sorozat következő kötete

The Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: Magic Bites
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Laurell K. Hamilton: The Killing Dance
J. D. Robb: Ceremony In Death
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Eileen Wilks: Mortal Danger
Charlaine Harris: Club Dead
Gail Carriger: Timeless
Nalini Singh: Archangel's Consort
Karen Chance: Claimed by Shadow