Dead ​Witch Walking – Boszorkányfutam (Hollows 1.) 177 csillagozás

Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Rachel ​Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt.
A vadászterülete Cincinnati városa – egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között. Némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.
Rachel Morgan elől egyetlen gonosztevő sem menekülhetett, akár boszorkány volt, akár vérfarkas, akár tündér, akár élőhalott. Ám valami megváltozott. Kezdetben úgy tűnik, csupán a szerencséje hagyta el, és ezért vall egyre gyakrabban kudarcot, s felettesei ezért bízzák meg egyre megalázóbb feladatokkal.
Amikor aztán legfrissebb zsákmányával, egy minden hájjal megkent kobolddal éppen a Szolgálathoz tart, a lény felajánlja neki, hogy szabadságáért cserébe teljesíti három kívánságát.
Rachel rádöbben, hogy itt a kiváló alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra változtasson az életén. Legfőképpen azzal, hogy otthagyja a Szolgálatot. Ezzel… (tovább)

Boszorkányfutam címmel is megjelent.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
530 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730737 · Fordította: Bódi Virág, Pollák Tamás
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
530 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731727 · Fordította: Bódi Virág, Pollák Tamás

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Morgan · Jenks · Trent Kalamack · Ivy Tamwood · Nicholas Sparagmos (Nick)


Kedvencelte 24

Most olvassa 7

Várólistára tette 201

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Nem most olvasom először ezt a könyvet, anno egymásik kiadó is megjelentette. Aztán rábukkantam a folytatásokra, angolul. Aki most még fanyalog Rachel idétlenségei láttán, annak üzenem, hogy tartson ki, mert a történet egyre jobb lesz. Ki küldte a démont? Miért védi Ivy Rachelt? Kicsoda Nick? Mi Trent Kalamack célja? Mi történt Rachel apjával?
Ez a sorozat rengeteg meglepő fordulatot tartogat, közben pedig egyre jobban megkedveljük a szereplőket. Kaland, humor és egy kis románc is akad a történetben. (Remélem a KMK nem adja fel a második résznél.)

Zsazsóó>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Egy ideje már érett az újraolvasás, és mivel a napokban szereztem be a 2. részt (ami 2 évig volt előkészültben…:|), így meg is ejtettem:).
Második olvasásra nem nyújtott akkora élményt, de még így is élvezhető volt.
A könyv folyamán elég kevés kérdésre add választ Harrison, viszont a 13 rész alatt, ezeket bőven lesz ideje kifejetni (legalábbis remélem..).
Szerettem az írónő stílusát, mondjuk az igaz, hogy rá kellett hangolódni.
A fél csillag levonás Rachel viselkedése miatt van. spoiler A kedvencem mindenképpen Jenks. A kis őrző, védő pixi haláli volt:DD! Nagyon bírtam a dumáját, főleg, hogy az sz betű helyet, mindig x-et mondott. Nicket még nem tudom hova tenni. Trentet még annyira se:D, kíváncsi leszek, hogy az fog e történni, amire gondolok….
A cselekmény fordulatos volt, izgalmas részekben sincs hiány.
Úgyhogy jöhet is a második rész!!:)

4 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Kérlek, írjátok azt, hogy a második részre fejlődik valamit a történet!!! Több cselekményt, némi sok karakterfejlődést és egy csipet lamourt szeretnék!
Főszereplőnk, a boszorkány Rachel Morgan sötét, mint az éjszaka. telihold idején letartóztatni egy embert vérfarkasság vádjával…. No comment Egyszerűen idegesítően buta, amit nagyon remélem, hogy „ki fog nőni”, mert minden eddigi magyarul megjelent részt beszereztem a sorozatból. Nem szeretnék ekkorát koppanni.
A történet köré, kis „pixi” barátja és Ivy barátnője köré épül, aki mellesleg vámpír spoiler. És… Igazából nem történik semmi különösen gigantikus az 530 oldal alatt… Volt néhány gyilkossági kísérlet, de azok sem voltak kellően kifejtve, valamint a végén feltűnt Nick, akiben későbbi potenciális szerelmi partnert vélek felfedezni, bár az ő karakterének nemigen volt esélye kibontakozni. Megismerkedésük Rachellel roppant romantikus volt. spoiler
Hmmm… Őszintén remélem, hogy az írónő összeszedi magát és TÖRTÉNIK is valami végre a következő vaskos kötetben, mert ez a nyitórész meglehetősen vontatott, néhol kissé röhejes és unalmas volt.

7 hozzászólás
somebody22 I>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Hát ez nekem nagyon nem.. :/
Kár, mert a fulszöveg alapján érdekesnek tűnt, de se a szereplők, se a cselekmény nem nyűgözött le.
A főszereplő lány, Rachel azt állította magáról, hogy ő mennyire vagány és pimasz, de ezt az oldalát szinte soha nem láttam, mindig csak félt meg sikoltozott meg gyanakodott, néha már paranoiás módon… spoiler
A történet pedig mintha állandóan ismételte volna önmagát, alig kaptunk valami újat a dologból.
Azt hiszem ehhez többet nem tudok mondani, a többi szereplő szinte semmi jelentőséget nem kapott, és a megválaszolatlan kérdések sem fúrják az oldalam egyáltalán..

Shanara>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

"A regény eleje eléggé töménynek érződik. Meg kell ismerni a világ felépítését, az alapszabályait és a különféle lényeket, mindezt eléggé egyedi kifejezések használatával – közben pedig halad a cselekmény. Ez így együtt elrettentő is lehete, de senki számára ne legyen az, mert nagyon megéri az alapos bemutatás és persze legalább ennyire a szövegre való odafigyelés és a részletek értelmezése.
Mert egyébként a történet kifejezetten jó, az alapszitu pedig nagyon is érdekes. Egy boszi és egy vámpír egy templomban, amelynek kertjében egy pixi család áll őrt, a szemben lakó szomszéd pedig több, mint rejtélyes. A regény hemzseg a különféle lényektől: tündérektől, élő vámpíroktól – akik vagy aktívak, vagy nem –, holt vámpíroktól, bosziktól és boszorkányinasoktól, démonoktól, vérlényektől és mindenféle egyéb szerzetektől. (…)

Rachel bérgyilkosok elől való menekülése és a nyomozása kellően izgalmas. És persze röhögést kiváltó jelenetekkel is bőven lehet találkozni: mint egy urban fantasyba oltott chick lit, illetve akció és kalandregény. Van itt betötörés és kitörés, átvágás és átváltozás, cselszövés és harc, vakmerő és furmányos akciók tömege. És ez még csak a kezdet, mert éppen csak megismertük a világot, a főhősöket, illetve a problémáikat, éppen csak elkezdtek egy új életet. De annyi még a lehetőség és a titok…
Hmm… mondjuk maradt bennem jó néhány kérdés az igazán izgalmas és mozgalmas cselekményű kötet végén, de végül is ezért beszélünk sorozatról. (…)

Nagyon jó volt ez, tetszett – sőt sokkal jobban tetszett, mint első olvasásra –, és nagyon boldog vagyok, hogy most végre elérhető a folytatás is – mi több, a folytatások, mert már négy kötetnél járunk a magyar kiadásban – bár a borítón díszelgő pötty színét nem tartom szerencsés választásnak. Azért van még mit behozni a lemaradásból, mert eredeti nyelven már tizenhárom kötet jelent meg és a sorozat még nem lezárt."
Bővebben: https://shanarablog.blogspot.hu/2017/06/kim-harrison-de…

deen>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Egy kicsit másra számítottam, nem egy ilyen nyomozás központú történethez, de nagyon jól szórakoztam olvasás közben. A könyv elején hirtelen nagyon sok információt kapunk, tele olyan elnevezésekkel, amiket a könyv feléig ízlelgettem, mire teljesen tiszta lett, hogy ki pl. a feleven, és a snacky. Rachel egy amolyan „boszi vagyok, de elkényelmesedtem, nem gyártok bűbájokat, sem talizmánokat, hanem inkább megveszem őket” típusú inderlandi. Nem mintha nem tudná összekotyvasztani őket, csak nagyon lusta. Éppen ezért eléggé kijött a gyakorlatból és hibát, hibára halmoz. Bevallom nem nagyon tudtam megkedvelni, kicsit hebehurgyának tartottam, a könyv végére azonban eléggé összeszedte magát. Rachel nem buta, csak olyan helyzetbe hozta magát, amit korántsem gondolt át eléggé, így nehezen is viseli a fel-fel bukkanó, életére törő különböző lényeket, akik aztán nem cicóznak, válogatott módszerekkel próbálják meg eltenni célpontjukat láb alól. Ehhez még ott van élő vámpír lakótársa Ivy, aki ugyan nem aktív vámpír, de Rachelnek elég nehezen áll ellen. Ráadásul Ivynak van némi titkolnivalója. Jenks volt szerintem a legjobb szereplő, a kis pixi az x-es beszédével nagyon vicces volt, és hármójuk közül neki vágott a legjobban az esze. A pixi bár csak tíz centis, mégis teljes értékű tagja a triónak. Nick-et egyelőre nem tudom hova tenni, neki is van valami rejtegetnivalója, de hogy mi? A cselekmény egyre izgalmasabb lett, ahogy halad előre a történet, és helyenként nagyon jó volt a humora is. Rachel menyétként baromi szórakoztatóan oldotta meg a helyzeteket. Várom a folytatást, kíváncsi vagyok Trent vagy Rachel éli-e túl a következő összecsapást.

1 hozzászólás
FLauraM>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Huhh, csillagos ötös! A könyv elején Főhősnőnk egy liba és még a történet is elég gyászan kezdődik… Emiatt egy jó ideig félre is volt rakva. Amekkora szerencsém volt egy fejezettel az újrakezdése után a történet átváltott izgalmasba. (Nickkes jelenet előtt kicsivel) de a könyv második fele miatt muszáj volt megadnom az ötöst!

Dyus33 P>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Elég bugyuta sorozatkezdés ez a könyv. Rachel egy kicsit balfácán, Ivyt még nem tudom, Nick gyanús, úgyhogy ezt a részt Jenks vitte el a hátán, viszont őt nagyon bírom :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
530 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633730737 · Fordította: Bódi Virág, Pollák Tamás
Fummie>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

A sok lény meg a vadászat alapján valami Anita Blake-szintű dolgot vártam, sok humorral, és hát az meg is van, hogy ez olyan akar lenni, mint az Anita Blake, csak nem jön össze neki. Én nagyon szeretem az urban fantasyt, minden lénnyel ki vagyok békülve, amíg vér helyett nem nyálat folyatnak magukból, sőt, az a legjobb, ha egyszerre minden van, de itt azért ne álljunk meg. Kell hozzá egy jó történet és egy erős karakter, meg a humor se árt, főleg, ha az első kettőnek híján vagyunk. Én tényleg nem akarom ezt a sztorit az Anita Blake-hez hasonlítani, mert nem szeretem az ilyet, de nekem az a sorozat volt a bevezető annak idején az urban fantasy világába, és a mai napig nagy szerelmem az első kilenc rész. A Boszorkányfutam olvasása közben pedig annyira Anita járt a fejemben, hogy képtelen vagyok elkerülni az összehasonlítást. Végig úgy éreztem, hogy én most Laurell K. Hamilton sorozatának egy gyengébb másolatát kaptam kézhez.
A problémáim pedig itt kezdődnek. Leszögezném, hogy ez a könyv nem rossz. Van benne egy jól kidolgozott világ, amiből mondjuk el tudtam volna viselni többet. Vannak boszorkányok, vámpírok, vérlények, pixik, és egyikről sem kapunk teljes körű tájékoztatást, de ez azért van, mert maga a főszereplő sem tud mindent. Van benne némi humor, ami nálam mindig jó pont; egy jó fej pixi, egy jó alaptörténet, valamint egy érdekesen kezdődő cselekményszál. És ennyi, amit pozitívan el tudok róla mondani annak ellenére, hogy ez a könyv szórakoztató.
Minden, ami rossz ebben a regényben az a főszereplőből eredeztethető. Egyrészt buta, mint a seggem, de ezt még elnéztem volna neki, ha tanult volna a hibáiból vagy legalább hajlandóságot mutatott volna, hogy igen, ő nem tud mindent, de azért ezen változtatni akar. Nem, ő hibázott, de ha majd másképp csinálja ugyanazt, akkor majd biztos sikerrel jár. És nem érti, hogy ha kétszer elkapják, akkor harmadszorra is el fogják, nem, megcsinálja ugyanazt. Újra és újra és újra. Ráadásul úgy van beállítva, mintha ő lenne a helyi badass, mert ugyan az előző munkahelyén direkt béna melókat sóztak rá, de ő nagyon kemény, mert lever mindenkit, ráadásul még okos is. Két másodpercet nem bírna ki Anita Blake-kel egy szobában. Aztán meg valamit elmondanak neki, és nem fogja fel. Vagy csak nem képes következtetéseket levonni. Olyan alapvető dolgokat nem tud különböző lényekről, ami szerintem elvárás lenne az ő szakmájában. Komolyan, csoda, hogy lediplomázott.
(Bővebben a blogon.)

Jansy>!
Kim Harrison: Dead Witch Walking – Boszorkányfutam

Ez hihetetlenül jó volt, ennél a könyvnél sajnálom hogy csak 5 csillagot lehet adni. Már régóta állt a polcomon, de eddig nem éreztem késztetést arra hogy elolvassam, amit már így utólag bánok. Ebben a könyvben sikerült az összes szereplőt megkedvelnem, még a főgonosz Trentet is. Rachel még az elején eléggé szerencsétlen és néhol idegesítő, de a végére kezdi összeszedni magát, de mivel ez egy sorozat biztosan fog még fejlődni. Ivy aki az erős és állandóan morcos vámpír látszatát kelti, valójában bármit megtenne Rachelért. A kedvencem viszont Jenks volt, a kis pixi, akinek olyan szövegei voltak hogy sokszor sírva nevettem. Nick viszont gyanús, róla nem sok mindent tudtam meg, de annyit biztosan hogy titkol valamit. Keasley érdekes figura és jó lenne majd a későbbiekben többet megtudni róla. Sok kérdés maradt megválaszolatlan, és biztos hogy folytatom a sorozatot, és remélem az összes részét le fordítják majd.


Népszerű idézetek

tealevel99>!

    – Az igazi nevem Nick. Nick Sparagmos.
    – Na, akkor ide figyelj, Nick, Nick Spárgamókus! – magyarázott Jenks. – Raxi igazából arra kíváncsi, hogy milyen volt az úgy harcolni az arénában, hogy közben akkora golyók fityegtek a lábad között, mint az a sunyi patkányfejed…

23. fejezet 338.-339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenks · Nicholas Sparagmos (Nick) · Rachel Morgan
1 hozzászólás
Mentavirág P>!

Bármit megadtam volna egy csésze forró kávéért, de húsz lépés az automatáig azért mégiscsak sok volt.

64. oldal, 3. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Morgan
2 hozzászólás
Mentavirág P>!

Kezdtek a dolgok túl jól alakulni. Ebből arra következtettem, hogy valami nagyon nincs rendben.

103. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Morgan
tealevel99>!

    – Megy ez, mint az ágyba xarás! – értékelte az eddig látottakat a pixi, majd a szoba falaira erősített kamerákhoz suhant.

24. fejezet 359. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenks
Mentavirág P>!

Csodás… Egy templomban fogok lakni, amelynek hátsó udvarán hullák vannak elásva, vérdíj van a fejemen, és egy vámpír lesz a lakótársam, vázoltam magamnak rövidem a helyzetet.

97. oldal, 5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Morgan
adrii01>!

– Akkor foglaljuk össze!
(…) – Azok a “valamire való” FIB-es emberek, jó zsarus, rossz zsarus szövegekkel nyaggatták Ivyt, aztán az egyikük hozzá mert érni, és…
– Elszállt az agya – fejezte be a fiú. – Nyolcan tudták csak lefogni. Ezek közül három még kórházban van kivizsgáláson. Négyet már kiengedtek.

439. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ivy Tamwood · Nicholas Sparagmos (Nick) · Rachel Morgan
somebody22 I>!

– Hát nem nagyszerű kozmetikai szer a pénz? Mármint a rengeteg pénz. Erősíti az arc hámszöveteit. Olyan lesz a bőröd, mint az azbeszt. Tűzálló. Tutira nem fog leégni.

125. oldal

2 hozzászólás
Mentavirág P>!

– Te, axxony! Muxáj mindenbe beleütnöd az orrodat? – próbálta összeszedegetni családfői tekintélye utolsó morzsáit Jenks.
– Muxáj – vágta rá Mrs. Jenks erélyesen. – Még nem gyógyultál fel. Az lex, amit mondok. Maradx és kéx!

248. oldal, 17. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jenks

A sorozat következő kötete

Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Charlaine Harris: Vérszag
Darynda Jones: Második sírhant
Nalini Singh: Angyaltánc
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Gail Carriger: Szívtelen
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Ben Aaronovitch: Föld alatti suttogás