Boszorkányfutam (Hollows 1.) 96 csillagozás

Kim Harrison: Boszorkányfutam

Rachel ​Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt. A vadászterülete Cincinnati városa, egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között, némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.
Rachel Morgan elől egyetlen gonosztevő sem menekülhetett, akár boszorkány volt, akár vérfarkas, akár tündér, akár élőhalott. Ám valami megváltozott. Kezdetben úgy tűnik, csupán a szerencséje hagyta el, és ezért vall egyre gyakrabban kudarcot, s felettesei ezért bízzák meg egyre megalázóbb feladatokkal.
Amikor aztán legfrissebb zsákmányával, egy minden hájjal megkent kobolddal éppen a Szolgálathoz tart, a lény felajánlja neki, hogy szabadságáért cserébe teljesíti három kívánságát. Rachel rádöbben, hogy itt a kiváló alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra változtasson az életén, legfőképpen azzal, hogy otthagyja a Szolgálatot. Ezzel alaposan magára… (tovább)

Dead Witch Walking – Boszorkányfutam címmel is megjelent.

Eredeti mű: Kim Harrison: Dead Witch Walking

>!
Beholder, Budapest, 2008
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638428622 · Fordította: István Bódi Virág, Pollák Tamás

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Morgan · Jenks


Kedvencelte 12

Most olvassa 5

Várólistára tette 137

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
lena91
Kim Harrison: Boszorkányfutam

A legjobb általam olvasott könyvek egyike. Borzasztóan sajnálom és bosszant, hogy nem adják ki a folytatásait magyarul. Meg akarom szerezni németül az egészet, mert muszáj, kell, imádom, de ez még várat anyagiak hiányában magára.

6 hozzászólás
>!
Fanolda___Angie
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Amit igazán sajnáltam, hogy a könyvben nem sok helyet kapott a romantika, de kárpótolt az, hogy a könyv az elejétől a végéig rendkívül pörgős volt. Ugyan szeretem a részletes leírásokat, de ebben a könyvben már sokalltam. Egyszóval a könyv nem volt rossz, de nagyon hiányoltam benne a ROMANTIKÁT.
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2014/02/kim-harrison-boszork…

2 hozzászólás
>!
Csakegylány
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Mit mondhatnék? Nagy izgalommal vettem a kezembe a könyvet. Tetszett a borító, a fülszöveg (imádom a boszorkányokat), nagy nagy lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba. Aztán alig történt valami. Az egész olyan lassan alakult ki, hogy attól féltem, bealszom rajta. Talán meg is tettem volna, ha nem lettek volna a poénok. Mert azok ütősek voltak, annyi szent. Jókat derültem rajtuk, és ez segített átlendülni a holtponton. Trent Kalamack felbukkanása után beindult a szerkezet (a könyvben is és nálam is), és elkezdtem élvezni a történetet. Már nem kattogott azon az agyam, hogy félbe kellene hagynom, hisz ez alatt az idő alatt már minimum két könyvet befaltam volna. De kitartottam mellette és milyen jól tettem! A végére baromira megtetszett, és reménykedem benne, hogy kiadják a többi részét is magyarul, mert mindenképp szeretném folytatni. Tudni akarom, miféle kalamajkákba keveredik ez a furcsa család. Az 5 csillagot azért nem érdemli meg, mert:
a) eleinte untatott
b) édi-bédi cuki rózsaszín, szivárványszínű csillámpóni romantikus énem úgy várta, hogy történjen valami l'amour a könyvben, mint sivatagi szomjazó az oázist. De Raxi csak áradozott, stírölt, kezdetlegesen kóstolgatott. Ez pedig olyan volt, mintha megpillantottam volna az oázist, de mire odaértem, rájöttem, hogy csak délibáb. Persze tudom, nem minden könyvben esnek egymásnak a második találkozáson de akkor is! Legalább egy hálapuszi az arcra…Hát sokat kérek én??

2 hozzászólás
>!
Katie_Sue P
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Kérem szépen, ez legalább olyan mozgalmas volt, mint egy Anita Blake hajsza! :)
A történet egy pillanatra sem állt le és annak ellenére, hogy Rachel egy boszi, csak kapkodtam a fejem, hogy mennyire bírja a gyűrődést alvás nélkül és tele sérülésekkel. Ráaadásul ne feledkezzünk meg a tényről, hogy ő az a fajta boszi, aki bűbájban és amulettekben utazik, mert sajnos nem figyelt oda vagy válogatott amikor az egyetemen a bosziságot tanulta.
Viszont Jenks, a pixie és Ivy, a vámpír nélkül Rachel csak egy meggondolatlan, bénázó, állandóan parázó karakter lenne.

Team Jenks

>!
Noro MP
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Annak ellenére, hogy nő írta, nő a főszereplő, és urban fantasy, ez a könyv férfiak számára is fogyasztható. (Lássuk be, ez ebben a hármas kombinációban igazi ritkaság :) Ötletes, ahogy az alternatív jelent kibontja – azóta néha furcsán nézek a paradicsomokra – és ahogy a nem-emberi lényeket bevonja a modern világba. A humora jó, a sztorija csavaros és a világépítéssel is szervesen összefonódik.
Igazán kár, hogy a folytatásban (amit első lelkesedésemben megvettem angolul) a szerző már erősen rámozdul a vámpír-erotika témakörre :(

>!
ftamas
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Egész jó kis Urban Fantasy történet. Főszerepben egy boszorkánnyal egy olyan világban, ahol megjelennek a képzeletünknek a szörnyalakjai. Vámpírok, vérlények a boszorkányok mellett. Az emberiség pedig együtt él velük! maga a történet cselekmény dús és kidolgozott. A humora jó és a történet kerek.

Néha meglepődök mennyi jó könyvet kidott annak idején a beholder, kár hogy befuccsoltak.
Jordan, Feist, Eddings, Shadowrun, Battletech stb…

>!
eSsZ P
Kim Harrison: Boszorkányfutam

az van gyerekek, hogy nekem ez tetszett. bevezető résznek jó volt. hősnőnk szimpi 1-1 dolgot leszámítva a story okés bosziktól kezdve a pixiken át a vérrókán keresztül a vámpírig minden van az nekem külön bejött, hogy nem vergődik sem 1 sem két pasi-ért.. sőt, nagyon gyér a romantika. vannak hibái, de a nevetés miatt szemet hunyok feledte.
zárójelben megjegyezném, hogy kell, szeretnék, akarok egy jenks-et… légysziiiiiiiiiiiiiiii :)
jöhet a kövi rész.

>!
Annetty
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Érdekesen indult, nagy reményeket főztem hozzá. Aztán kicsit belassultunk, ezért is haladtam vele ilyen lassan.
Nem lett ez rossz, sőt, olvastam már ennél gyengébb sorozatkezdő részeket is már.
Mindenképpen elolvasom a folytatást, mert érzem, hogy lesz ez még kedvenc :)
A vége felé néha már majdnem halványan emlékeztetett a Cat és Bones könyvekben megszokott humorra, de tényleg csak egészen halványan.
Összefoglalva, a karakterek szerethetőek voltak, Jenks beszólásai viccesek, a főszereplőnk kicsit szarkasztikus humora is a helyén volt, és Ivy is beleillet a képbe.
Nem mondom, hogy az elején nem kavart meg az a sok meg ne magyarázott fogalom, de szép lassan kitisztult a kép.
Várom a folytatást! :)

>!
desertangelable SP
Kim Harrison: Boszorkányfutam

A történet nagyon szórakoztató volt, egy percre sem untam meg olvasni és bár őszintén adom neki a 4,5 csillagot, komoly hiányosságai vannak. Nem értem, hogy az én példányomból maradt ki esetleg egy „különleges lények magyarázata” melléklet vagy esetleg én siklottam át rajta, de még mindig nem tiszta, hogy mi az a sprite, pixi, inderlandi, snacky és egyebek. A vámpír tiszta sor. Vagy esetleg nincs elég előképzettségem és tudnom kellene magamtól is? Persze idővel körülbelül rá lehet jönni, hogy ki kicsoda, de addig túl sok a lehetséges magyarázat és amíg a megoldáson kattogtam, nem biztos, hogy teljes egészében tudtam az eseményekre koncentrálni… Tudom, hogy ez egy sorozat, de talán nem az ötödik részben kellene ezeket a dolgokat tisztába tenni. A végét sem igazán tudtam eldönteni, hogy ez most akkor le van zárva és a következő rész egy teljesen más bűnügyet fog felderíteni vagy esetleg végig viszi a teljes sorozaton ennek az ügynek a félgöngyölítését.
A szereplők mindenesetre nagyon egyediek és különlegesek és nem is kérdés, hogy el fogom olvasni a folytatást, de némi űr maradt bennem és ezért nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok az első résszel. Ettől függetlenül nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek, mert a fentiektől eltekintve nagyon élveztem.

>!
Vany
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Már jó ideje semmi természet feletti olvasmány nem volt a kezemben,és most ezt a folyamatot ezzel a könyvel szakítottam meg. Azt hiszem jó választás volt Rachel Morgan története erre a szerepre,mert nagyon jó kis könyv ez. Tetszett a történet, a legtöbb szereplő és szerencsére a főszereplő is egy belevaló „tökös„ csaj. Jenks,Rachel pixie társa az egyik nagy kedvencem lett,imádtam a beszólásait. :))
Akciódús,pörgős olvasmány,sok vicces mondattal,jól kidolgozott karakterekkel,érdekes történettel.
Remélem hamarosan olvasható lesz a folytatása is,én nagyon várom mert engem beszippantott az első rész,és a vége kíváncsivá tett a folytatás elolvasására.


Népszerű idézetek

>!
enechh

Fekete selyemöltözékében, piros banadanakendőjével a nyakában olyan volt, mintha Pán Pétert keresztezték volna a Keresztapával. Tízcentis, szőke geciláda.

>!
Quiconque

Kezdtek a dolgok túl jól alakulni. Ebből arra következtettem, hogy valami nagyon nincs rendben.

6. fejezet

>!
enechh

Sokáig a Tinidivatban vásároltam, ahonnan vihogó csitrik vonultak ki diadalittasan, első melltartójukkal a bevásárlószatyrukban. De hamar ráuntam a szívecskés és unikornisos bugyikra (…)

Kapcsolódó szócikkek: bugyi · egyszarvú
>!
enechh

A füstszínű üveg leereszkedett, az ablakhoz hajoltam, és legbájosabb mosolyom kíséretében
felvillantottam a jelvényemet. Mr. Prütykölnék elsápadt, és a gázba taposott.

>!
enechh

Itt most én vagyok a főnök. Ez itt banyakrácia, nem demokrácia. Fogtad?

2 hozzászólás
>!
Helena92

Ivy nem akart engedni a negyvennyolcból, ezért altató bűbájt bocsátottam rá, a körmeire pedig vörös lakkal ráfestettem, hogy „H Ü LY E”, majd egy székhez kötöztem, a kezét meg tenyérrel lefelé, szépen az ölébe raktam. Aztán amikor felébredt… De fogadalmat tettünk egymásnak, hogy ezt soha senkinek nem meséljük el.

>!
otaksa 

Volt egy tervem. Volt egy esőtervem. Annyi terv volt a fejemben, hogy nem értettem, miért nem esnek ki a fülemen át, amikor kifújom az orrom.

>!
Quiconque

Bárcsak azt mondhatnám, hogy Ivynak voltak hibái! De nem voltak. Hacsak nem tekintjük annak a megszállott tervezést. Nem vágott bele semmibe anélkül, hogy előtte aprólékos tervet ne készített volna. Mindig volt egy A terv meg egy B – ha az A nem működne – és egy C, a B kudarca esetére, plusz egy D, ha a C terv is csődöt mond. Ivy egyáltalán nem ismerte a spontaneitás örömét.

1. fejezet

>!
Quiconque

A pixi majdnem úgy festett, mint egy görög isten: repüléstől izmos vállak, vékony derék, férfias idomok, homlokra omló szőke haj, csillogó, pókhálóerezetű szárnyak. Nagyon vagány pasinak tűnt. Egyből világossá vált számomra, miért van Jenksnek több gyereke, mint három nyúlcsaládnak összesen. […]
Vajon létezik olyan varázslat, amivel ember méretűvé lehet változtatni a pixiket? morfondíroztam.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jenks

A sorozat következő kötete

Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
Karen Chance: Holdvadász
Cassandra Clare: Üvegváros
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Cassandra Clare: A herceg
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Charlaine Harris: Vérszag
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Svetlana Chmakova: Esti tagozat 1.