Boszorkányfutam (Hollows 1.) 106 csillagozás

Kim Harrison: Boszorkányfutam

Rachel ​Morgan, a boszorkány, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobb fejvadásza volt. A vadászterülete Cincinnati városa, egy sötét, alternatív Földön, ahol vámpírok, farkasemberek, tündérek, koboldok élnek és járnak az emberek között, némelyek álruhában, némelyek teljesen nyíltan, nem titkolva valódi természetüket.
Rachel Morgan elől egyetlen gonosztevő sem menekülhetett, akár boszorkány volt, akár vérfarkas, akár tündér, akár élőhalott. Ám valami megváltozott. Kezdetben úgy tűnik, csupán a szerencséje hagyta el, és ezért vall egyre gyakrabban kudarcot, s felettesei ezért bízzák meg egyre megalázóbb feladatokkal.
Amikor aztán legfrissebb zsákmányával, egy minden hájjal megkent kobolddal éppen a Szolgálathoz tart, a lény felajánlja neki, hogy szabadságáért cserébe teljesíti három kívánságát. Rachel rádöbben, hogy itt a kiváló alkalom arra, hogy egyszer és mindenkorra változtasson az életén, legfőképpen azzal, hogy otthagyja a Szolgálatot. Ezzel alaposan magára… (tovább)

Dead Witch Walking – Boszorkányfutam címmel is megjelent.

>!
Beholder, Budapest, 2008
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638428622 · Fordította: István Bódi Virág, Pollák Tamás

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Rachel Morgan · Jenks


Kedvencelte 11

Most olvassa 5

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

lena91>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

A legjobb általam olvasott könyvek egyike. Borzasztóan sajnálom és bosszant, hogy nem adják ki a folytatásait magyarul. Meg akarom szerezni németül az egészet, mert muszáj, kell, imádom, de ez még várat anyagiak hiányában magára.

6 hozzászólás
_Katie_ P>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Kérem szépen, ez legalább olyan mozgalmas volt, mint egy Anita Blake hajsza! :)
A történet egy pillanatra sem állt le és annak ellenére, hogy Rachel egy boszi, csak kapkodtam a fejem, hogy mennyire bírja a gyűrődést alvás nélkül és tele sérülésekkel. Ráaadásul ne feledkezzünk meg a tényről, hogy ő az a fajta boszi, aki bűbájban és amulettekben utazik, mert sajnos nem figyelt oda vagy válogatott amikor az egyetemen a bosziságot tanulta.
Viszont Jenks, a pixie és Ivy, a vámpír nélkül Rachel csak egy meggondolatlan, bénázó, állandóan parázó karakter lenne.

Team Jenks

Fanolda___Angie>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Amit igazán sajnáltam, hogy a könyvben nem sok helyet kapott a romantika, de kárpótolt az, hogy a könyv az elejétől a végéig rendkívül pörgős volt. Ugyan szeretem a részletes leírásokat, de ebben a könyvben már sokalltam. Egyszóval a könyv nem volt rossz, de nagyon hiányoltam benne a ROMANTIKÁT.
Olvasd tovább »> http://fanolda.blogspot.hu/2014/02/kim-harrison-boszork…

2 hozzászólás
K_Szilvia03>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Mit mondhatnék? Nagy izgalommal vettem a kezembe a könyvet. Tetszett a borító, a fülszöveg (imádom a boszorkányokat), nagy nagy lelkesedéssel vetettem bele magam az olvasásba. Aztán alig történt valami. Az egész olyan lassan alakult ki, hogy attól féltem, bealszom rajta. Talán meg is tettem volna, ha nem lettek volna a poénok. Mert azok ütősek voltak, annyi szent. Jókat derültem rajtuk, és ez segített átlendülni a holtponton. Trent Kalamack felbukkanása után beindult a szerkezet (a könyvben is és nálam is), és elkezdtem élvezni a történetet. Már nem kattogott azon az agyam, hogy félbe kellene hagynom, hisz ez alatt az idő alatt már minimum két könyvet befaltam volna. De kitartottam mellette és milyen jól tettem! A végére baromira megtetszett, és reménykedem benne, hogy kiadják a többi részét is magyarul, mert mindenképp szeretném folytatni. Tudni akarom, miféle kalamajkákba keveredik ez a furcsa család. Az 5 csillagot azért nem érdemli meg, mert:
a) eleinte untatott
b) édi-bédi cuki rózsaszín, szivárványszínű csillámpóni romantikus énem úgy várta, hogy történjen valami l'amour a könyvben, mint sivatagi szomjazó az oázist. De Raxi csak áradozott, stírölt, kezdetlegesen kóstolgatott. Ez pedig olyan volt, mintha megpillantottam volna az oázist, de mire odaértem, rájöttem, hogy csak délibáb. Persze tudom, nem minden könyvben esnek egymásnak a második találkozáson de akkor is! Legalább egy hálapuszi az arcra…Hát sokat kérek én??

2 hozzászólás
Marée_Noire>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Fergeteges könyv, abszolút kedvenc!! Sajnos én már úgy olvastam, hogy tudtam, nem adják ki a folytatásait… :/ Mit ne mondjak, csalódott voltam, nem kicsit – főleg, hogy nem tudok idegen nyelveket –, mikor a végére értem: mi az, hogy nem tudhatom meg a folytatást?!… >:(
Etette magát, csak úgy faltam a sorokat! Én nem láttam azokat a logikai és egyéb bakikat, amit a többiek emlegetnek: elvarázsolt. :) A kedvenceim a pixie x-betűs beszéde: öxxe-vixxa, haláli!, és Rachel Basszus grande! felkiáltásai. :D

6 hozzászólás
Noro >!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Annak ellenére, hogy nő írta, nő a főszereplő, és urban fantasy, ez a könyv férfiak számára is fogyasztható. (Sajnos ez a kombináció igazi ritkaság :) Ötletes, ahogy az alternatív jelent kibontja – azóta néha furcsán nézek a paradicsomokra – és ahogy a nem-emberi lényeket bevonja a modern világba. A humora jó, a sztorija csavaros és a világépítéssel is szervesen összefonódik.
Igazán kár, hogy a folytatásban (amit első lelkesedésemben megvettem angolul) a szerző már erősen rámozdul a vámpír-erotika témakörre :(

ftamas>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Egész jó kis Urban Fantasy történet. Főszerepben egy boszorkánnyal egy olyan világban, ahol megjelennek a képzeletünknek a szörnyalakjai. Vámpírok, vérlények a boszorkányok mellett. Az emberiség pedig együtt él velük! maga a történet cselekmény dús és kidolgozott. A humora jó és a történet kerek.

Néha meglepődök mennyi jó könyvet kidott annak idején a beholder, kár hogy befuccsoltak.
Jordan, Feist, Eddings, Shadowrun, Battletech stb…

eSsZ P>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

az van gyerekek, hogy nekem ez tetszett. bevezető résznek jó volt. hősnőnk szimpi 1-1 dolgot leszámítva a story okés bosziktól kezdve a pixiken át a vérrókán keresztül a vámpírig minden van az nekem külön bejött, hogy nem vergődik sem 1 sem két pasi-ért.. sőt, nagyon gyér a romantika. vannak hibái, de a nevetés miatt szemet hunyok feledte.
zárójelben megjegyezném, hogy kell, szeretnék, akarok egy jenks-et… légysziiiiiiiiiiiiiiii :)
jöhet a kövi rész.

Annetty P>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

Érdekesen indult, nagy reményeket főztem hozzá. Aztán kicsit belassultunk, ezért is haladtam vele ilyen lassan.
Nem lett ez rossz, sőt, olvastam már ennél gyengébb sorozatkezdő részeket is már.
Mindenképpen elolvasom a folytatást, mert érzem, hogy lesz ez még kedvenc :)
A vége felé néha már majdnem halványan emlékeztetett a Cat és Bones könyvekben megszokott humorra, de tényleg csak egészen halványan.
Összefoglalva, a karakterek szerethetőek voltak, Jenks beszólásai viccesek, a főszereplőnk kicsit szarkasztikus humora is a helyén volt, és Ivy is beleillet a képbe.
Nem mondom, hogy az elején nem kavart meg az a sok meg ne magyarázott fogalom, de szép lassan kitisztult a kép.
Várom a folytatást! :)

desertangelable P>!
Kim Harrison: Boszorkányfutam

A történet nagyon szórakoztató volt, egy percre sem untam meg olvasni és bár őszintén adom neki a 4,5 csillagot, komoly hiányosságai vannak. Nem értem, hogy az én példányomból maradt ki esetleg egy „különleges lények magyarázata” melléklet vagy esetleg én siklottam át rajta, de még mindig nem tiszta, hogy mi az a sprite, pixi, inderlandi, snacky és egyebek. A vámpír tiszta sor. Vagy esetleg nincs elég előképzettségem és tudnom kellene magamtól is? Persze idővel körülbelül rá lehet jönni, hogy ki kicsoda, de addig túl sok a lehetséges magyarázat és amíg a megoldáson kattogtam, nem biztos, hogy teljes egészében tudtam az eseményekre koncentrálni… Tudom, hogy ez egy sorozat, de talán nem az ötödik részben kellene ezeket a dolgokat tisztába tenni. A végét sem igazán tudtam eldönteni, hogy ez most akkor le van zárva és a következő rész egy teljesen más bűnügyet fog felderíteni vagy esetleg végig viszi a teljes sorozaton ennek az ügynek a félgöngyölítését.
A szereplők mindenesetre nagyon egyediek és különlegesek és nem is kérdés, hogy el fogom olvasni a folytatást, de némi űr maradt bennem és ezért nem mondanám, hogy teljesen elégedett vagyok az első résszel. Ettől függetlenül nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek, mert a fentiektől eltekintve nagyon élveztem.


Népszerű idézetek

Quiconque>!

Kezdtek a dolgok túl jól alakulni. Ebből arra következtettem, hogy valami nagyon nincs rendben.

6. fejezet

enechh>!

Sokáig a Tinidivatban vásároltam, ahonnan vihogó csitrik vonultak ki diadalittasan, első melltartójukkal a bevásárlószatyrukban. De hamar ráuntam a szívecskés és unikornisos bugyikra (…)

Kapcsolódó szócikkek: bugyi · egyszarvú
Helena92>!

Ivy nem akart engedni a negyvennyolcból, ezért altató bűbájt bocsátottam rá, a körmeire pedig vörös lakkal ráfestettem, hogy „H Ü LY E”, majd egy székhez kötöztem, a kezét meg tenyérrel lefelé, szépen az ölébe raktam. Aztán amikor felébredt… De fogadalmat tettünk egymásnak, hogy ezt soha senkinek nem meséljük el.

enechh>!

A füstszínű üveg leereszkedett, az ablakhoz hajoltam, és legbájosabb mosolyom kíséretében
felvillantottam a jelvényemet. Mr. Prütykölnék elsápadt, és a gázba taposott.

K_Szilvia03>!

Ezt a kis rohadékot biztos a múlt heti vakvezető kutya miatt varrták a nyakamba. Honnan kellett volna tudnom, hogy nem vérfarkas? Hisz tökéletesen illett rá a kapott személyleírás.

Quiconque>!

A helyiséget, az asztallal szemben lévő, a belmagassággal megegyező méretű ablakon át beáradó fény világította meg. De mivel úgy éreztem, hogy az iroda túlzottan az épület belsejében helyezkedik el ahhoz, hogy bármelyik fala is érintkezzen a külvilággal, és mivel Kalamack dolgozószobájáról volt szó, biztos voltam benne, hogy amit látok, nem ablak. Mindez persze nem tartott vissza attól, hogy kicsit körülnézzek.
A táskámat az íróasztallal szemben lévő székre tettem, aztán az „ablakhoz” mentem. Egy ideig csípőre tett kézzel állva néztem, ahogy a madarak egy lehullott almáért viaskodnak. Összeráncoltam a homlokom: az órám szerint dél volt, a nap állásából viszont még csak tizenegy körülre lehetett következtetni. Úgy látszik, az ablak rendszergazdája nem állt épp a helyzet magaslatán.

14. fejezet

Quiconque>!

Ivy a fejét csóválta.
– Szóval elkaptak. Kellemetlen… Arra is rájöttek, hogy Rachel kicsoda. Hogy a francba szúrhattátok el ennyire?
Én már nem húztam fel magam. Minden dühömet kiadtam útban hazafelé, amit Francis kocsija meg is sínylett.
– Úgy, hogy a kertéx azt mondta, „Hopp!”, és egy üveggömbben találtam magam – lebegett a kis fickó visítva, közvetlenül Ivy orra előtt. – Na, ehhez mit xólx?
Mulatságos volt látni, ahogy a tízcentis pixi egy vámpírral ordít.

15. fejezet

enechh>!

Itt most én vagyok a főnök. Ez itt banyakrácia, nem demokrácia. Fogtad?

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Hollows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Karen Chance: Holdvadász
Kresley Cole: A sötétség démona
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Charlaine Harris: Vérszag
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Darynda Jones: Második sírhant
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Gaura Ágnes: Attila koporsója